GymBeam

Kibice Ruchu Chorzów wybrali swojego kandydata na stanowisko prezesa klubu

Fot. Adrian Slazok/REPORTER/East News
2019-06-23

Środowisko kibicowskie Ruchu Chorzów wystawiło swojego kandydata na prezesa klubu

Ciąg dalszy wydarzeń z życia Ruchu Chorzów, w którym sporo się dzieje po spadku drużyny do III Ligi. Kibice Ruchu własnie ogłosili, kto będzie ich kandydatem w wyborach na stanowisko prezesa klubu. Przypomnijmy, że jednym z żądań kibiców, które przekazali oni kilka tygodni temu Radzie Nadzorczej, było oddanie fotelu prezesa osobie związanej ze środowiskiem kibicowskim. Już nie długo wspomniana już Rada Nadzorcza spotka się w celu wybrania nowego prezesa. Tym, zdaniem sympatyków Ruchu, powinien zostać Szymon Michałek.

Szymon Michałek to osoba dobrze kojarzona w kibicowskim kręgu Niebieskich. Angażuje się on bardzo mocno w różnego typu akcje społeczne, a w czasie meczów prowadzi doping na sektorze rodzinnym. - Mamy nadzieję, że Rada Nadzorcza wybierająca przyszłego prezesa będzie miała na względzie tylko i wyłącznie dobro Ruchu, a nie prywatne interesy kandydatów - piszą Niebiescy w Internecie. Kibice wierzą, że tylko kandydat z ich środowiska kochającego klub całym sercem, może zmienić na lepsze oblicze klubu.