Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowska Warszawa
Rozumiem potrzebę wypowiadania się na temat icków ze strony zwolennika RTS, ale wspomniane kluby były syjonistyczne (np. Makabi) lub komusze (np. Gwiazda). Na Polonię przed wojną chodziło środowisko kupieckie i tzw. wolnych zawodów, czyli m.in. zdecydowana większość warszawskiej bohemy artystycznej. Kwestia etniczna, a nie ideolo.
-
To akurat prawda. Na przedwojennych meczach nie było tak jak teraz, gdzie 80% publiczności na stadionie jest emocjonalnie związana z drużyną gospodarzy. Większość przychodziła na stadion, aby obejrzeć widowisko sportowe i nie byli oni wcale przywiązani do któreś z drużyn i dlatego nieraz potrafili oklaskiwać bramki przyjezdnych.
Oczywiście nie oznacza to wcale, że ludzie kibicujący danej drużynie nie istnieli, jednak na stadionie stanowili oni mniejszość. Dziennikarze nazywali takich mianem "zwolennicy", dla wyraźnego odróżnienia ich od reszty publiczności:

Better Dead Than Red...
-
Pozwolę się sobie wtrącić...Laguna pisze: ↑08.12.2024, 22:43asmodel, przed wojną ul Próżną w większości zamieszkiwali żydzi(w 1940 cześć ulicy znalazła się w granicach getta) a Twojemu dziadkowi icki przeszkadzali akurat na Polonii choć na codzień mieszkał obok nich na małej ulicy?Coś się tu nie klei tym bardziej że icki mieli swoje drużyny w Warszawie takie jak Makabi czy Gwiazda oraz kilka mniej znaczących jak Hapoel,Czarni czy Bar Kochba.

-
Pytanie totalnie bez spiny.
Jak wygląda życie Polonisty w Warszawie. Mam tutaj na myśli młodego dorastającego chłopaka, który angażuje się w życie kibicowskie na KSP. Otacza się tylko gronem kibiców Czarnych Koszul? Szkoły, kluby, siłownie to podobno miejsca tylko za Legią. Zakładając, że chce trenować albo imprezować to siłą rzeczy musi się otaczać wśród Legionistów.
A moje drugie pytanie tyczy się obecnej relacji na linii Polonia - Broń. Jak wyglądają obecnie relacje tych dwóch ekip?
Jak wygląda życie Polonisty w Warszawie. Mam tutaj na myśli młodego dorastającego chłopaka, który angażuje się w życie kibicowskie na KSP. Otacza się tylko gronem kibiców Czarnych Koszul? Szkoły, kluby, siłownie to podobno miejsca tylko za Legią. Zakładając, że chce trenować albo imprezować to siłą rzeczy musi się otaczać wśród Legionistów.
A moje drugie pytanie tyczy się obecnej relacji na linii Polonia - Broń. Jak wyglądają obecnie relacje tych dwóch ekip?
-
Odpowiem bez spiny. Wiesz, Warszawa nie jest miastem kibiców. Na ostatnim meczu Legii był 1% mieszkańców, na ostatnim meczu Polonii 0,1%. Do tego są środowiska, w których bycie jawnym kibicem to obciach. Do podstawówki chodziłem na Muranowie, więc problemu nie miałem w ogóle. W liceum miałem jeszcze z dwóch polonistów i kilku legionistów. Zero przygód pod tym względem. Na studiach kumplowałem się tylko z polonistami, na innych wydziałach byli legioniści, ale nigdy nie było jakiejkolwiek spiny. W robocie zawsze wszyscy wiedzieli, że kibicuję, w poniedziałki pytają o wynik z weekendu. Generalnie dużo częściej ludzie się dziwili, że jestem aktywnym kibicem, nieważne którego klubu. Na imprezie może raz była spinka między mną a pijanym legionistą, szybko uspokojona, potem piliśmy razem. Śmieszne, bo kiedyś kumpel wkręcił mnie na oglądanie El Clasico, a że byłem za Barceloną, to kibice Realu chcieli mnie bić. Na co dzień noszę smycz Polonii, wlepkę na portfelu - nie rzuca się w oczy, ale kibicowskie oko wyłapie. Nigdy nikt się nie czepiał. Mój syn był kilka razy na treningu swojej drużyny w koszulce Polonii. Wiem, że kilku rodziców jest za Legią, mają dresy z elką, plecaki. Zero komentarzy, normalnie gadamy.kibiccc1 pisze: ↑10.12.2024, 20:30Pytanie totalnie bez spiny.
-
W jakich srodowiskach w Warszawie bycie kibiem to obciach?pytam bez spinki i podtekstów.Wnioskuje ze dorastales w latach 90.U nas w miescie Łodzi wyglądało to dietralnie innaczej,solowki w szkole,pracy itp.były na porzadku dziennym.Rozmowa zaczynala sie od standardowego pytania skad jestes?Jak byles z ulicy czy osiedla wrogiego klubu od razu łomot ew.solowka jak miales farta i trafiles na honorowych chłopaków.Bywalo ze bylo kilka starc.nieprzypadkowych ekip jednego dnia na Bałutach czy na Śródmieściu.Inny swiat i byc moze z tego powodu mamy inny poglad na wiele opisywanych tu sytuacji kibicowskich.
-
Ciężko zrozumieć Warszawę patrząc na nią z perspektywy Łodzi, podobnie jak ciężko jest zrozumieć Łódź, patrząc na nią z perspektywy Warszawy :)
Warszawa faktycznie nie jest miastem wybitnie kibicowskim, bo z jednej strony występuje tu przepaść między liczbą sympatyków obu klubów, a z drugiej klimat w mieście znacząco zmienił się przez fakt pojawienia się w stolicy międzynarodowego biznesu i mas ludności napływowej, która od lat przyjeżdża tu zdobyć wyższe wykształcenie lub znaleźć dobrą pracę. Nie jest zaś wiedzą tajemną, że zarówno międzynarodowe koroporacje, jak i uczelnie raczej nie słyną z promowania wartości i poglądów kojarzonych z trybun. Dla uzmysłowienia skali tego zjawiska osobom spoza Warszawy:
1. W jednym tylko skupisku biurowców przed pandemią pracowało ponad 100 tysięcy ludzi - to niewiele mniej niż mieszka w Płocku
2. Rocznie studiuje tu 250 tysięcy osób - to niewiele mniej niż mieszka w Katowicach
W szkole, na studiach, w pracy, na imprezach - dosłownie wszędzie ma się styczność z ludźmi wyznającymi inne poglądy, dlatego też jak możesz się domyślać - wymachiwanie celtykiem w tego typu miejscach może stanowić pewną formę manifestacji, ale raczej nie jest sposobem na zjednywanie sobie przychylności wszystkich wokół. Warszawa jest miastem szczególnie narażonym na tego typu zjawiska, ale jak spojrzysz na to, jak w ostatnich latach zmienił się Poznań, Gdańsk, Wrocław czy nawet derbowy Kraków, to bez trudu zauważysz, że to w mniejszej lub większej skali dzieje się tak naprawdę wszędzie, czego najlepszym dowodem są chyba wyniki wyborów na prezydentów miast, które mówią same za siebie.
Warszawa faktycznie nie jest miastem wybitnie kibicowskim, bo z jednej strony występuje tu przepaść między liczbą sympatyków obu klubów, a z drugiej klimat w mieście znacząco zmienił się przez fakt pojawienia się w stolicy międzynarodowego biznesu i mas ludności napływowej, która od lat przyjeżdża tu zdobyć wyższe wykształcenie lub znaleźć dobrą pracę. Nie jest zaś wiedzą tajemną, że zarówno międzynarodowe koroporacje, jak i uczelnie raczej nie słyną z promowania wartości i poglądów kojarzonych z trybun. Dla uzmysłowienia skali tego zjawiska osobom spoza Warszawy:
1. W jednym tylko skupisku biurowców przed pandemią pracowało ponad 100 tysięcy ludzi - to niewiele mniej niż mieszka w Płocku
2. Rocznie studiuje tu 250 tysięcy osób - to niewiele mniej niż mieszka w Katowicach
W szkole, na studiach, w pracy, na imprezach - dosłownie wszędzie ma się styczność z ludźmi wyznającymi inne poglądy, dlatego też jak możesz się domyślać - wymachiwanie celtykiem w tego typu miejscach może stanowić pewną formę manifestacji, ale raczej nie jest sposobem na zjednywanie sobie przychylności wszystkich wokół. Warszawa jest miastem szczególnie narażonym na tego typu zjawiska, ale jak spojrzysz na to, jak w ostatnich latach zmienił się Poznań, Gdańsk, Wrocław czy nawet derbowy Kraków, to bez trudu zauważysz, że to w mniejszej lub większej skali dzieje się tak naprawdę wszędzie, czego najlepszym dowodem są chyba wyniki wyborów na prezydentów miast, które mówią same za siebie.
-
-
Ksp odniesie się co wyczynu 14latka z Ultrasenigma ,który został trafiony przy ''przestrzelaniu '' grafów? :)
-
Legia naprawdę musi mieć mocny kompleks na punkcie Polonii, że na całą Polskę rozdmuchała temat złapania przypadkowego małolata :D
-
Tak, tak Legia rozdmuchała. Ten małolat sam najpierw pochwalił się swoim wyczynem w Internecie a potem sam napisał do jednego z profilu kibicowskiego na Facebooku i poprosił o opublikowanie jego przeprosin, wyjaśnienialubię czytać książki pisze: ↑23.12.2024, 22:20Legia naprawdę musi mieć mocny kompleks na punkcie Polonii, że na całą Polskę rozdmuchała temat złapania przypadkowego małolata :D
-
lubię czytać książki pisze: ↑23.12.2024, 22:20Legia naprawdę musi mieć mocny kompleks na punkcie Polonii, że na całą Polskę rozdmuchała temat złapania przypadkowego małolata :D
Z całym szacunkiem...Jak można lubić czytać książki i jednocześnie nie rozumieć znaczenia słowa kompleks? ;)
Na czym ma polegać kompleks Polonii i w jakich aspektach Legia może mieć poczucie niższości?
-
Na jakiej podstawie twierdzisz, że ten dzieciak ma cokolwiek wspólnego z Polonia a tymbardziej z grupą ultras?89piotrekski pisze: ↑23.12.2024, 19:22Ksp odniesie się co wyczynu 14latka z Ultrasenigma ,który został trafiony przy ''przestrzelaniu '' grafów? :)
-
Twój opis sytuacji jest bardzo lajtowy, normalnie jakbym czytał o rywalizacji derbowej w Londynie czy Madrycie ;) Skoro jest tak spokojnie, to śmiało zakładaj też kurtki, koszulki, czapki, spodnie, czy co tam jeszcze macie w arsenale sklepiku. Nie krępuj się.KaeSPe pisze: ↑10.12.2024, 22:22Odpowiem bez spiny. Wiesz, Warszawa nie jest miastem kibiców. Na ostatnim meczu Legii był 1% mieszkańców, na ostatnim meczu Polonii 0,1%. Do tego są środowiska, w których bycie jawnym kibicem to obciach. Do podstawówki chodziłem na Muranowie, więc problemu nie miałem w ogóle. W liceum miałem jeszcze z dwóch polonistów i kilku legionistów. Zero przygód pod tym względem. Na studiach kumplowałem się tylko z polonistami, na innych wydziałach byli legioniści, ale nigdy nie było jakiejkolwiek spiny. W robocie zawsze wszyscy wiedzieli, że kibicuję, w poniedziałki pytają o wynik z weekendu. Generalnie dużo częściej ludzie się dziwili, że jestem aktywnym kibicem, nieważne którego klubu. Na imprezie może raz była spinka między mną a pijanym legionistą, szybko uspokojona, potem piliśmy razem. Śmieszne, bo kiedyś kumpel wkręcił mnie na oglądanie El Clasico, a że byłem za Barceloną, to kibice Realu chcieli mnie bić. Na co dzień noszę smycz Polonii, wlepkę na portfelu - nie rzuca się w oczy, ale kibicowskie oko wyłapie. Nigdy nikt się nie czepiał. Mój syn był kilka razy na treningu swojej drużyny w koszulce Polonii. Wiem, że kilku rodziców jest za Legią, mają dresy z elką, plecaki. Zero komentarzy, normalnie gadamy.kibiccc1 pisze: ↑10.12.2024, 20:30Pytanie totalnie bez spiny.
Fajna propaganda, ale w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej.
-
Opisałbyś zatem z Twojej perspektywy jak to wygląda skoro to powyższe to lekka propaganda?yalla pisze: ↑24.12.2024, 10:27Twój opis sytuacji jest bardzo lajtowy, normalnie jakbym czytał o rywalizacji derbowej w Londynie czy Madrycie ;) Skoro jest tak spokojnie, to śmiało zakładaj też kurtki, koszulki, czapki, spodnie, czy co tam jeszcze macie w arsenale sklepiku. Nie krępuj się.KaeSPe pisze: ↑10.12.2024, 22:22Odpowiem bez spiny. Wiesz, Warszawa nie jest miastem kibiców. Na ostatnim meczu Legii był 1% mieszkańców, na ostatnim meczu Polonii 0,1%. Do tego są środowiska, w których bycie jawnym kibicem to obciach. Do podstawówki chodziłem na Muranowie, więc problemu nie miałem w ogóle. W liceum miałem jeszcze z dwóch polonistów i kilku legionistów. Zero przygód pod tym względem. Na studiach kumplowałem się tylko z polonistami, na innych wydziałach byli legioniści, ale nigdy nie było jakiejkolwiek spiny. W robocie zawsze wszyscy wiedzieli, że kibicuję, w poniedziałki pytają o wynik z weekendu. Generalnie dużo częściej ludzie się dziwili, że jestem aktywnym kibicem, nieważne którego klubu. Na imprezie może raz była spinka między mną a pijanym legionistą, szybko uspokojona, potem piliśmy razem. Śmieszne, bo kiedyś kumpel wkręcił mnie na oglądanie El Clasico, a że byłem za Barceloną, to kibice Realu chcieli mnie bić. Na co dzień noszę smycz Polonii, wlepkę na portfelu - nie rzuca się w oczy, ale kibicowskie oko wyłapie. Nigdy nikt się nie czepiał. Mój syn był kilka razy na treningu swojej drużyny w koszulce Polonii. Wiem, że kilku rodziców jest za Legią, mają dresy z elką, plecaki. Zero komentarzy, normalnie gadamy.kibiccc1 pisze: ↑10.12.2024, 20:30Pytanie totalnie bez spiny.
-
Na jakiej podstawie twierdzisz że nie ma lamusie j*****KebabiarzKrk1312 pisze: ↑24.12.2024, 01:17Na jakiej podstawie twierdzisz, że ten dzieciak ma cokolwiek wspólnego z Polonia a tymbardziej z grupą ultras?89piotrekski pisze: ↑23.12.2024, 19:22Ksp odniesie się co wyczynu 14latka z Ultrasenigma ,który został trafiony przy ''przestrzelaniu '' grafów? :)![]()
-
Nawet jeżeli nie ma z polonistkami niczego wspólnego to legijne Bródno dobitnie wybiło mu z głowy jakiekolwiek perspektywy na przyszłościowe aspiracje kibicowskie. Lekcje zapamięta na pewno na długo i mecz obejrzy sobie co najwyżej z perspektywy trybuny głównej na k6 :)
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
A już była szansa, że w Warszawie uda się mieć Polonii z 5 grafów
-
-
Legia dojechała 14 latka i jeszcze się tym chwalą że wybili mu kibicowanie z głowy?Mają rozmach skurwisyny.
-
Rozumiem ciągłe zajmowanie się propagandą i poświęcanie Legii na tym forum więcej czasu. niż własnemu klubowi. Tyle. że Legia się ani niczym nie chwali, ani nie wydała żadnego zakazu :) Ale, żeby to wiedzieć, trzeba choćby pobieżnie znać temat, który ma się taką potrzebę komentować. Cóż, nic nowego.
-
panowie święta są,zamiast podjadać polskie specjały popijać dobrą gorzałką nawet w święta musicie tu pisać posty pełne nienawiści?Serio?
-
Chyba, że akceptujecie takich osobników w młynie. Wtedy nie było tematu. A jedynie potwierdzicie swoje frajerstwo. Chociaż który to już raz.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Mówienie, że "Warszawa nie jest miastem kibiców" to bzdura. Na Legię jest obecnie bardzo duża moda, stadion notuje historycznie najwyższe frekwencje, na wiele meczów brakuje biletów. A to wszystko przy przeciętnych występach graczy z Łazienkowskiej, bo mistrza nie było kilka lat, a w europejskich rozgrywkach wygląda to w kratkę - raz pokonanie u siebie Aston Villi, raz wpierdziel od Lugano. W dodatku miasto jest zalane przez legijne grafy, a ciuchy Legii są mega popularne - od dni meczowych po te zwykłe. Gama produktów jest szeroka - od typowo kibiolskich kolekcji dobrych na osiedle czy trening po eleganckie, casualowe wzory przygotowane przez oficjalny fanstore, w których można spokojnie śmigać po nowym biurowcu, bo stylówka i jakość nie odbiegają od średniej półki marek uważanych za prestiżowe.kibiccc1 pisze: ↑24.12.2024, 13:35Opisałbyś zatem z Twojej perspektywy jak to wygląda skoro to powyższe to lekka propaganda?yalla pisze: ↑24.12.2024, 10:27Twój opis sytuacji jest bardzo lajtowy, normalnie jakbym czytał o rywalizacji derbowej w Londynie czy Madrycie ;) Skoro jest tak spokojnie, to śmiało zakładaj też kurtki, koszulki, czapki, spodnie, czy co tam jeszcze macie w arsenale sklepiku. Nie krępuj się.KaeSPe pisze: ↑10.12.2024, 22:22
Odpowiem bez spiny. Wiesz, Warszawa nie jest miastem kibiców. Na ostatnim meczu Legii był 1% mieszkańców, na ostatnim meczu Polonii 0,1%. Do tego są środowiska, w których bycie jawnym kibicem to obciach. Do podstawówki chodziłem na Muranowie, więc problemu nie miałem w ogóle. W liceum miałem jeszcze z dwóch polonistów i kilku legionistów. Zero przygód pod tym względem. Na studiach kumplowałem się tylko z polonistami, na innych wydziałach byli legioniści, ale nigdy nie było jakiejkolwiek spiny. W robocie zawsze wszyscy wiedzieli, że kibicuję, w poniedziałki pytają o wynik z weekendu. Generalnie dużo częściej ludzie się dziwili, że jestem aktywnym kibicem, nieważne którego klubu. Na imprezie może raz była spinka między mną a pijanym legionistą, szybko uspokojona, potem piliśmy razem. Śmieszne, bo kiedyś kumpel wkręcił mnie na oglądanie El Clasico, a że byłem za Barceloną, to kibice Realu chcieli mnie bić. Na co dzień noszę smycz Polonii, wlepkę na portfelu - nie rzuca się w oczy, ale kibicowskie oko wyłapie. Nigdy nikt się nie czepiał. Mój syn był kilka razy na treningu swojej drużyny w koszulce Polonii. Wiem, że kilku rodziców jest za Legią, mają dresy z elką, plecaki. Zero komentarzy, normalnie gadamy.
Jakieś procentowe wyliczenia to śmiech na sali, bo przecież gdyby tak liczyć to w zasadzie żadne większe europejskie miasto "nie jest miastem kibiców", łącznie z Londynem. Natomiast okazałoby się że "miastami kibiców" są de facto Lubin czy Nieciecza, a czemu - tłumaczyć nie trzeba. Logika pana KaeSPe powala :)
Co do Warszawy - fani Czarnych Koszul mają mniej lub bardziej przerąbane. Poziom przerąbania jest pewnie wprost proporcjonalny do aktywności na K6, a co za tym idzie rzucania się w oczy Legionistom. Już sam fakt, że nie możesz nosić trykotów swojej ukochanej drużyny w rzekomo "własnym" mieście jest nieco urągający. Mówienie o jakichś vlepkach w portfelu czy smyczce skitranej gdzieś tam w spodniach to niezły żart - równie dobrze mógłbym napisać że łaziłem w koszulce Legii pod bluzą w Poznaniu i "sprytne oko Lechitów pewnie by to wyłapało" i w zasadzie to w Poznaniu nic się nie dzieje i Legioniście nic nie grozi. No absurd.
-
A ty akceptujesz takich osobników w młynie, co są odpowiedzialni za tego typu plakaty?
Wtedy nie było tematu. A jedynie potwierdzicie swoje frajerstwo. Chociaż który to już raz.

-
Nie przeszkadzają/ły ci na Polonii konfidenci, przerzuty, współpraca z organami ścigania, ochroną, lewactwo itd. ale przeszkadza ci plakat, który miał zniechęcić do trenowania na tym pozbawionym zasad kurwidołku?
Halinko, ty się w sprawy kibicowskie nie mieszaj, lepiej powiedz jakie ciasta upiekłaś na Święta...
-
Przeszkadzają mi na Legii, że nie wpuszczają ekip gości na sektor, i pozwalają na wniesienie 900 rac.
U was to na porządku dziennym.
-
Za to Ty się możesz mieszać i pierdolić głupoty…amaris pisze: ↑27.12.2024, 18:12Nie przeszkadzają/ły ci na Polonii konfidenci, przerzuty, współpraca z organami ścigania, ochroną, lewactwo itd. ale przeszkadza ci plakat, który miał zniechęcić do trenowania na tym pozbawionym zasad kurwidołku?
Halinko, ty się w sprawy kibicowskie nie mieszaj, lepiej powiedz jakie ciasta upiekłaś na Święta...
O jakich wy tu piszecie przerzutach jak u nas nigdy przerzutów nie było i nie będzie, są może jakieś pojedyncze osoby, które za dzieciaka były na jakimś meczu na legii ale patrząc na naszą akcję kibic to u was na takim meczu było na bank dużo więcej ludzi bo stamtąd mieliście spory przypływ szalików które paliliście.
Konfidenctwo bez papierów ale jak się najebalo kalekę wracającego z Krakowa albo starego dziada z dzieckiem to Polonia ogarnie, żeby przypadkiem nic nie zgłosił :D
W święta siedzą tu takie parówy i się przekrzykują z jakimś typem co ma vlepki naklejone na portfelu, wezcie bandziory pomóżcie matce sprzątać po świętach zamiast tu pierdolić te nic nie warte kocopoły :)
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
-
Czyli na Polonii nie było i nie ma konfidentów i przerzutów. Kropka! Tak jak i zresztą nie było lewactwa na waszym trybunach przez około dwadzieścia lat, co na tym forum zgodnie przez ten czas w te kilkanaście osób udzielających się z KSP dementowaliście i twierdziliście, że to nasza propaganda, aż nadszedł ten czas, że musieliście się z nim napierdalać na środku Konfidenckiej :)
Logika i prawdomówność nie są twoją mocną stroną, więc może rzeczywiście zgodnie ze swoim apelem, zrób coś pożytecznego, zamiast błyskawicznie odpowiadać na posty na tym forum :)
Logika i prawdomówność nie są twoją mocną stroną, więc może rzeczywiście zgodnie ze swoim apelem, zrób coś pożytecznego, zamiast błyskawicznie odpowiadać na posty na tym forum :)
-
amaris pisze: ↑27.12.2024, 18:56Czyli na Polonii nie było i nie ma konfidentów i przerzutów. Kropka! Tak jak i zresztą nie było lewactwa na waszym trybunach przez około dwadzieścia lat, co na tym forum zgodnie przez ten czas w te kilkanaście osób udzielających się z KSP dementowaliście i twierdziliście, że to nasza propaganda, aż nadszedł ten czas, że musieliście się z nim napierdalać na środku Konfidenckiej :)
Swego czasu czarni wrzucili zdjęcie spod trybuny głównej na k6 z transparentem z ksywkami wszystkich pogonionych frajerów. Może ktoś zdjęcie zapisał. Sprawa rozchodziła się o to, że przez lata konfidecni wymieni na transparencie latali w ich "ekipie" mimo wszechobecnych papierów na nich.
-
Coś tam słyszałem, dodam coś od siebie i się wypowiem, kibice.net wszystko przyjmie.Aaabbb2323 pisze: ↑27.12.2024, 19:32I to jest właśnie typowy użytkownik tego forum, coś wie ale nie do końca i się wypowie.amaris pisze: ↑27.12.2024, 18:56Czyli na Polonii nie było i nie ma konfidentów i przerzutów. Kropka! Tak jak i zresztą nie było lewactwa na waszym trybunach przez około dwadzieścia lat, co na tym forum zgodnie przez ten czas w te kilkanaście osób udzielających się z KSP dementowaliście i twierdziliście, że to nasza propaganda, aż nadszedł ten czas, że musieliście się z nim napierdalać na środku Konfidenckiej :)
Transparent ten był skierowany do osób, które się rozjebaly do sprawy która miała miejsce na płudach..
Swego czasu czarni wrzucili zdjęcie spod trybuny głównej na k6 z transparentem z ksywkami wszystkich pogonionych frajerów. Może ktoś zdjęcie zapisał. Sprawa rozchodziła się o to, że przez lata konfidecni wymieni na transparencie latali w ich "ekipie" mimo wszechobecnych papierów na nich.
Jasne, że był taki transparent i bez problemu go znajdziesz jak dobrze poszukasz. Wymyśliłeś już sobie historię ale wyprowadzę Cię z błędu i wyjaśnię , że był on skierowany do osób które złożyły wyjaśnienia w sprawie która miała miejsce na pludach. Od czasu złożenia tych zeznań te osoby są pogonione a większość wyprowadziła się z Warszawy.
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
-
Halinka, ja ostatnio widziałem plakat, że lubisz małe dziecin i przekreślony herb KSP. Myślisz że to sprawka Legii? Temat przerzutów był tu też wałkowany niejednokrotnie.
-
Ubecja, esbecja, prezesi - ruscy generałowie, wojskowe służby informacyjne, tajni współpracownicy, POlityczne powiązania, TW Mewa, TVN. Prezes, prawa ręka Kulczyka. Klub kalka CSKA. To tak w mega skrócie, bo lista jest bardzo długa. „Historia, której nie dorównacie”, i słusznie. Cała prawda o CWKS.
-
Widzę, że kolega chce się takimi śmiesznymi "argumentami" przerzucać bez końca. W takim razie proszę bardzo, sam chciałeś.Hal9000 pisze: ↑29.12.2024, 10:23Ubecja, esbecja, prezesi - ruscy generałowie, wojskowe służby informacyjne, tajni współpracownicy, POlityczne powiązania, TW Mewa, TVN. Prezes, prawa ręka Kulczyka. Klub kalka CSKA. To tak w mega skrócie, bo lista jest bardzo długa. „Historia, której nie dorównacie”, i słusznie. Cała prawda o CWKS.
Praska komenda MO, płk Józef Konarzewski, odzyskanie stadionu w stalinowskim sądzie i uzyskana eksmisja drużyny "Zryw", powracający temat fuzji z Gwardią (1957 i 1971), płk Henryk Celak i jego koledzy z SB, towarzysz Krzysztof Dmoszyński, towarzysz Walenty Szablewski, SB-ecka operacja pod kryptonimem "Gol" (1985), Klub kalka Lokomotiv Moskwa (vide: skan poniżej). Cała prawda o Polonii, którą z władzą rzekomo włączyła i za co władza podobno chciała ją zniszczyć.

No i tak uprzedzając Twój nieśmiertelny argument, to z Twojej ulubionej gazety też jest ciekawy fragment:

Better Dead Than Red...
-
Znowu pożółkłe wycinki z Żołnierza Wolności, Trybuny Ludu, Życia Warszawy, czy tam Przeglądu Sportowego, który był niezależnym ;-)) numerem na rynku prasowym :-))
Żałosne.
Te wycinki mają tyle wspólnego z rzeczywistością, jak np. pomoc rządu powodzianom po tegorocznej powodzi.
Każdy, ktokolwiek ma jakiekolwiek pojęcie i ma oczy i uszy wie, że komuna, a dziś komuna przefarbowana na neokomunę jest matką Legii.
Ile to będzie zaraz? 80 lat? Jak Legiunia czerpie radośnie z przywilejów jakie dają im farbowańcy i pomioty dawnego systemu.
Ładnie to tak kłamać przed samym sobą?
Żałosne.
Te wycinki mają tyle wspólnego z rzeczywistością, jak np. pomoc rządu powodzianom po tegorocznej powodzi.
Każdy, ktokolwiek ma jakiekolwiek pojęcie i ma oczy i uszy wie, że komuna, a dziś komuna przefarbowana na neokomunę jest matką Legii.
Ile to będzie zaraz? 80 lat? Jak Legiunia czerpie radośnie z przywilejów jakie dają im farbowańcy i pomioty dawnego systemu.
-
Spytam Cię jako jednego z bardziej kumatszych (bez napinki). Na ile Płudy przyczyniły się do Waszego kryzysu i czy w parze z wcześniejszymi wydarzeniami (wywózki, bardziej "krakowskie" dojeżdżanie przez Legię) były w pewnym sensie gwoździem do trumny dla Waszej działalności na polu H. Chodzi mi o to że Polonia początku wieku jawiła się jako ekipa dość aktywna i taka która mniej lub bardziej stawiała się silniejszemu przeciwnikowi. Później dla przeciętnego obserwatora warszawskiej sceny z zewnątrz wszystko wyglądało już bardziej na Wasz rozkład.WarszawskaPolonia pisze: ↑27.12.2024, 20:42Coś tam słyszałem, dodam coś od siebie i się wypowiem, kibice.net wszystko przyjmie.Aaabbb2323 pisze: ↑27.12.2024, 19:32I to jest właśnie typowy użytkownik tego forum, coś wie ale nie do końca i się wypowie.amaris pisze: ↑27.12.2024, 18:56Czyli na Polonii nie było i nie ma konfidentów i przerzutów. Kropka! Tak jak i zresztą nie było lewactwa na waszym trybunach przez około dwadzieścia lat, co na tym forum zgodnie przez ten czas w te kilkanaście osób udzielających się z KSP dementowaliście i twierdziliście, że to nasza propaganda, aż nadszedł ten czas, że musieliście się z nim napierdalać na środku Konfidenckiej :)
Transparent ten był skierowany do osób, które się rozjebaly do sprawy która miała miejsce na płudach..
Jasne, że był taki transparent i bez problemu go znajdziesz jak dobrze poszukasz. Wymyśliłeś już sobie historię ale wyprowadzę Cię z błędu i wyjaśnię , że był on skierowany do osób które złożyły wyjaśnienia w sprawie która miała miejsce na pludach. Od czasu złożenia tych zeznań te osoby są pogonione a większość wyprowadziła się z Warszawy.
I druga sprawa. Poruszany był tutaj temat niejakiego Kę...Z tego co kojarzę to Legia już w okolicach 2007/08 roku zwracała uwagę na jego dziwne kontakty. Czy mimo to dalej był w ekipie i został pogoniony dopiero później?
-
Tak jasne. Kiedy padało słońce, to gazety pisały, że pada śnieg. Koszykarze KSP nie byli u braci z Lokomotivu, Polonia nie zdobyła pucharu w 1952, nie było depeszy od tow. Raczka (co za problem przejrzeć klubowe archiwa i znaleźć ten dokument?), 1-majowe "święto" można było sobie od tak olać, Polonia byla tak bardzo uciemieżona przez wladzelę, że nawet sama falszowala rzeczywistość na lamach swojej ksiegi jubileuszowej. Zaiste, że te gazety są prawdziwe tylko wtedy, kiedy powołuje się na nie propagandysta z YouTube albo dr Gawkowski.Hal9000 pisze: ↑29.12.2024, 13:57Znowu pożółkłe wycinki z Żołnierza Wolności, Trybuny Ludu, Życia Warszawy, czy tam Przeglądu Sportowego, który był niezależnym ;-)) numerem na rynku prasowym :-))
Żałosne.
Drogi czytelniku. Sam sobie ocen, jaka jest kondycja psychiczna i intelektualna tego człowieka i odpowiedź sobie, czy warty jest on itraty czasu i energii. Jak ma swój świat, to niech sam się w nim babra.
Better Dead Than Red...
-
Macie niezły dział propagandy w tym waszym czerwonym klubie. Tak, były różnego typu pokazówki, po to aby pokazać, że system równo dba o wszystkich. Wy jesteście śmieszni do potęgi, bo próbujecie porównać sukcesy jakichś koszykarzy czy tam lekkoatletów, a może jeszcze sekcji motorowodnej czy szachowej Polonii do sukcesów sekcji piłki nożnej na Legii. Nawet nie chce mi się dyskutować.
Jak tam czerwone pająki Wedel z Peruką, zblatowane z TW Mewą i HGW. Kupiły klub, czy ustawka?
Jak tam czerwone pająki Wedel z Peruką, zblatowane z TW Mewą i HGW. Kupiły klub, czy ustawka?
-
Halinko, psychofanie najstarszego milicyjnego klubu sportowego w Polsce, możesz wytłumaczyć wszystkim obecnym, jak to jest, że komuna uparła się, by utrudniać życie tylko i wyłącznie sekcji piłki nożnej Polonii, a inne sekcje waszego klubu rozwijały się bez problemu i odnosiły duże sukcesy? Czyżby sekcja piłkarska była jedyną ostoją antykomunizmu na KSP, a inne sekcje poddały się i postanowiły kolaborować z komunistycznym reżimem? Czy odcinacie się od ich sukcesów, czy może jesteście dumni jak z tego mistrzostwa w 1946 roku zdobytego dzięki wsparciu Milicji Obywatelskiej? |
Polonia znaczy Najstarsi Milicyjni w całej Polsce :) W końcu, w czymś jesteście pierwsi i najlepsi :)
Polonia znaczy Najstarsi Milicyjni w całej Polsce :) W końcu, w czymś jesteście pierwsi i najlepsi :)
-
O tu mamy bohaterów CWKS Legia najnowszych czasów.
Janek i Mariusz.
[link]
Janek i Mariusz.
[link]