Zamilcz już i przestań się podszywać. I nie będziesz mi mówił co mam robić.Old [Z] pisze: ↑04.12.2024, 16:25Jest tu gdzieś imię i nazwisko czy o co ci chodzi? To jest forum internetowe a nie notariusz.
A ty nie powinieneś od dwóch dni przeglądać galerii z meczu Polonii i sprawdzać jej historii z roku 1355? Masz tak fascynujące życie może pochwal się jeszcze co robisz w wolnym czasie.
Sprawa frekwencji fanów dzielnicowego klubu z Muranowa obchodzi mnie tylko i wyłącznie w kontekście planów budowy nowego stadionu dla tego klubu. Mecz z Wisłą, najważniejszy mecz Polonii w Pucharze Polski od 12 lat, nie zgromadził nawet dwóch tysięcy stołecznych kibiców, a blisko 600 osób było na meczu za darmo, debiutując. Tylko jakoś nie widać, by te osoby, które wpadają z ciekawości za darmo, później wracały na kolejne mecze.
Każdy kolejny mecz stanowi kolejne potwierdzenie tego, że klub ten absolutnie nie potrzebuje nowego stadionu na 16.000 osób (jak zakłada projekt miasta) ani tym bardziej stadionu na powyżej 20.000 osób (jak domaga się klub, który twierdzi że te 16.000 to za mało i musi być ponad 20.000 krzesełek- odsyłam do listu intencyjnego w sprawie budowy tego stadionu).
Roboty z liczeniem nie ma żadnej- dane podaje klub. Ja, jako osoba żywo zainteresowana tym na co idą publiczne pieniądze, a przy tym widząca pilną potrzebę budowy w Warszawie dużej hali widowiskowo- sportowej, stadionu lekkoatletycznego Skry oraz toru łyżwiarskiego na Stegnach, mam prawo zastanawiać się nad tym na ile planowana inwestycja przy Konwiktorskiej jest uzasadniona a przy tym pilniejsza i ważniejsza od tych trzech wymienionych inwestycji. I tyle.