Zaglebiak1906 pisze:MKS Myszków to FC Ruchu Chorzów.
myslisz sie!!!
i nie wprowadzaj ludzi w bład jak nie znasz tematu
Mylisz sie znam temat i wiem ze MKS Myszkow to FC Ruchu Chorzow
Jak dla mnie te stosunki to coś równorzędnego do stosunków Górnika Zabrze i ROWu Rybnik- czyli nie da się tego dokładnie określić Myszków jako Fc Ruchu i zgoda Elany, która de facto ma zgodę z Myszkowem. Jak dla mnie troche zamotane
a tak na poważnie to chciałem zapytać czy Jaga ma jeszcze zgodę z Siarką..jesli nie to czemu się posypała? i jakie są wasze relacje na linii Biały-Łódź-Chorzów
Po za tym była sztama z Piastem Gliwice ale została przerwana
Dzieciak zrobił mętlik. Nie ma układu z Piastem, są tylko prywatne, dobre stosunki, między poszczególnymi osobami z obu ekip. Jak po każdej kilkuletniej zgodzie, która się rozpadła. I tyle.
Powiedzcie kto i w jakich o okolicznosciach zerwal ta sztame...
Po za tym była sztama z Piastem Gliwice ale została przerwana
Dzieciak zrobił mętlik. Nie ma układu z Piastem, są tylko prywatne, dobre stosunki, między poszczególnymi osobami z obu ekip. Jak po każdej kilkuletniej zgodzie, która się rozpadła. I tyle.
Chyba Polonia podziekowala Piastowi za sztame po meczu Piast-Polonia ale niejestem pewny
trombel pisze: i jakie są wasze relacje na linii Biały-Łódź-Chorzów
Relacje są bez zakłóceń.
możesz napisać coś więcej? pachnie czymś?
A powinno czyms pachniec ? Szacunek do starych zgod poprostu. Dla naszych starszych kibicow sztama z Widzewem i Ruchem to piekny okres mlodzienczych lat i jakies tam kontakty sa przez niektorych dalej utrzymywane...
trombel pisze:
a tak na poważnie to chciałem zapytać czy Jaga ma jeszcze zgodę z Siarką..jesli nie to czemu się posypała? i jakie są wasze relacje na linii Biały-Łódź-Chorzów
Podczas meczu z Lechią Gdańsk została zerwana zgoda z Siarką Tarnobrzeg, dlaczego? Według mnie śmierć naturalna i braki kontaktów ale niech Jagiellończyk lub Sirkowiec się wypowie.
trombel pisze:
Podczas meczu z Lechią Gdańsk została zerwana zgoda z Siarką Tarnobrzeg, dlaczego? Według mnie śmierć naturalna i braki kontaktów ale niech Jagiellończyk lub Sirkowiec się wypowie.
To nie była śmierć naturalna
Tydzień przed meczem z Lechią, wspomogliśmy Jagę w Ostrowcu w 110 osób.
W Białymstoku były podziały, wszyscy chyba znaja sprawe. Kontakty były i są nadal, głównie z jedną ze stron tych konfliktów. Przypomne że Siarka chciała być neutralna, jednak osoby decyzujne na Jagielloni w owym czasie zerwały zgodę.
Tyle na ten temat.
staniol pisze:Prawda jest taka ze Lech nie ma z kim wojowac w pl i rozpoczol wojenke z Ruchem.....Teraz tylko trzeba czekac na posuniecie Ruchu ....
pozdrawiam
Jakieś konkretne posunięcie w tym zakresie to się chyba jeszcze nikomu nie udało ... więc będzie ciekawie ja osobiście wątpie w to posunięcie Niebieskich bo raczej na tym dobrze nie wyjdą ...
generalnie to jedno z ciekawszych wydarzeń ostatnio biorąc pod uwagę ekipy.
ps. przy okazji pozdrawiam Starą Gwardię Lecha ... szczególnie ludzi z Wrześni, ale to już stare dzieje ...
Yellow Horde pisze:
To nie była śmierć naturalna
Tydzień przed meczem z Lechią, wspomogliśmy Jagę w Ostrowcu w 110 osób.
W Białymstoku były podziały, wszyscy chyba znaja sprawe. Kontakty były i są nadal, głównie z jedną ze stron tych konfliktów. Przypomne że Siarka chciała być neutralna, jednak osoby decyzujne na Jagielloni w owym czasie zerwały zgodę.
Tyle na ten temat.
Stosunki z Siarka byly bardzo dobre i naprawde wiekszosc Jagiellonczykow , zaluje ze tak sie to skonczylo. Niestety Siarkowcy przyjezdzajac do osob niepozadanych na stadionie sami dawali powody do zakonczenia sztamy. Dla wielu osob bylo to bardzo nie w smak i taki byl koniec.
tlen pisze:
Stosunki z Siarka byly bardzo dobre i naprawde wiekszosc Jagiellonczykow , zaluje ze tak sie to skonczylo.
To akurat jest raczej nie do oszacowania , więc dajmy sobie spokój z "większością, mniejszością".
Jeszcze jedna uwaga ze strony , jak to tlen napisał, starszego kibica.
Mówiąc o Widzewie, czy Ruchu nie nalezy zapominać,że przyjacielskie kontakty pozostały też i w innym mieście....
Łupaszko pisze:
Chyba Polonia podziekowala Piastowi za sztame po meczu Piast-Polonia ale niejestem pewny
Chcialem zeby ktos z Piasta lub Polonii to napisal...
To bylo po nieudanym polowaniu na Żabololi wracajacych z meczu - Polonia dostala po glowach a Piast jak zawsze uciekl...
Też słyszałem, że Polonia nie chce mieć zgody z ekipą, która nielicznie wspiera i nie pomaga (nie daje rady) w akcjach. Odra Opole tak samo twierdzi, dlatego Piast w tej chwili jest kopciuszkiem.
no nie na darmo maja przydomek uciekajace kurczaki...
bylem wtedy w autobusie i dostalem po glowie jak Piast z Polonia w nas wjechali a jak zza rogu wyleciala banda z okrzykiem TORCIDA Polonia zostala walczyc a Piast... uciekl
mlodyksg czy jak tam sie zwiesz dla twojej wiadomosci byla to akcja tzw. Mlodej Szajki jesli chodzi nam o ta sama akcje, a tak a propo Polonia nigdy nam nie pomagala tepic was !!! Tylko wy sobie tak zawsze to wyobrazaliscie bo macie ptasia wyobraznie
A co do naszych zgod czemu ich nie ma to Kto Ma Wiedziec Ten Wie !!!
Jest to temat Zgody/Kosy/Uklady wiec nie siej zametu dziecko
jak wygladaja stosunki Lechii z Legia??? kiedys zgoda pozniej pare awantur m.in grubsza w norwegii na reprezentacji a teraz? z tego co wiem młodzi sie nie lubia a starzy cos o jakims ukladziku... jesli łaska niech ktos napisze cos wiecej na ten temat...
marsjanin pisze:jak wygladaja stosunki Lechii z Legia??? kiedys zgoda pozniej pare awantur m.in grubsza w norwegii na reprezentacji a teraz? z tego co wiem młodzi sie nie lubia a starzy cos o jakims ukladziku... jesli łaska niech ktos napisze cos wiecej na ten temat...
Jest kosa na linii chuligańskiej, pozostały jedynie pojedyńcze kontakty niektórych starszych kibiców.
"...zdobywając górkę jak warowny gród gdzie się hańbą okrył wróg..."
mlodyksg pisze:no nie na darmo maja przydomek uciekajace kurczaki...
bylem wtedy w autobusie i dostalem po glowie jak Piast z Polonia w nas wjechali a jak zza rogu wyleciala banda z okrzykiem TORCIDA Polonia zostala walczyc a Piast... uciekl
a wtedy sie obudziłeś i mama kazała iśc do szkoły
Pytanie jakie są stosunki na lini Polonia Bytom - Cracovia ?
komi PRG mozesz cos wiecej napisac o tym układzie z Legią ??? ktos od was napisal ze jest kosa na lini chuliganskiej z tego co wiem to raczej owi ludzie od awanturek mają najwiecej do powiedzenia i to oni ustalają kto z kim jak po co i dlaczego wiec skad ten układ kto ma układ Lechia z Legia czy czesc Lechii z czescia Legii??? rozumiem ze starzy sie cos tam kumaja za stare czasy ale zeby odrazu był układ Lechia Legia ? niech ktos kumaty z Gdanska lub Warszawy napisze jak to jest...
marsjanin pisze:komi PRG mozesz cos wiecej napisac o tym układzie z Legią ??? ktos od was napisal ze jest kosa na lini chuliganskiej z tego co wiem to raczej owi ludzie od awanturek mają najwiecej do powiedzenia i to oni ustalają kto z kim jak po co i dlaczego wiec skad ten układ kto ma układ Lechia z Legia czy czesc Lechii z czescia Legii??? rozumiem ze starzy sie cos tam kumaja za stare czasy ale zeby odrazu był układ Lechia Legia ? niech ktos kumaty z Gdanska lub Warszawy napisze jak to jest...
Nie ma żadnego układu. Jakieś tam kontakty pomiędzy niektórymi osobami.
marsjanin pisze:komi PRG mozesz cos wiecej napisac o tym układzie z Legią ??? ktos od was napisal ze jest kosa na lini chuliganskiej z tego co wiem to raczej owi ludzie od awanturek mają najwiecej do powiedzenia i to oni ustalają kto z kim jak po co i dlaczego wiec skad ten układ kto ma układ Lechia z Legia czy czesc Lechii z czescia Legii??? rozumiem ze starzy sie cos tam kumaja za stare czasy ale zeby odrazu był układ Lechia Legia ? niech ktos kumaty z Gdanska lub Warszawy napisze jak to jest...
Nie ma żadnego układu. Jakieś tam kontakty pomiędzy niektórymi osobami.
z tego co się orientuję kibice sympatyzują ze sobą, układu nie ma ale ogólny szacunek występuje.... natomiast kosa na bazie chuligańskiej jak najbardziej
to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć! (L)