Tak rzeczywiście to Bułek Bez lata (ten od vendetty Ruchu). Zrobiłem ten filmik w jeden dzień a te zdjęcia nawet w 10% nie oddają atmosfery Lipin ,Bobrka czy Nikiszowca tam czas sie zatrzymał przed wojną. Ach i zebyście nie myśleli ze tak wygląda cały śląśk bo to tylko drobny ułamek!! Równie dobrze mógłbym zrobić zdjęcia z najbogatszych miejsc śląska i był totalny kontrast
Weźmy pod uwage jeszcze to, czy uwzględniamy niebezpieczeństwo danej dzielnicy na tle kibicowskim, czy ogólnym - przestępczym. Pod tym pierwszym Nowa Huta to ścisła czołówka w Polsce razem z GOPem.
powiem tak przechodziłem przez nową hutę ale nic niebezpiecznego niewidzialem zero osób i wogule pustkowia ale znam pare osoób z NH i wiem jedno ta dzielnica i tak żyje >SZAJKA:) CHCE NAPISAC OFICJALNIE KONIEC GADANIA NA TEMAT DZIELNICY NH >TEMAT ZAMKNIęTY ........JP
Większość ze zdjęc w tym klipie o GŚ pochodzi z albumu Wojciecha Wilczyka "Czarno- biały Śląsk", który mam i pod którego wrażeniem jestem. Ten cały górnośląski krajobraz buduje klimat niedoopisania, kto tam nie był, kto nie pomieszkał nie zrozumie tego fenomemu. Większości GŚ kojarzy się z brudem, syfem i smrodem a dla mnie (i myśle ze nie tylko dla mnie) GŚ to niesamowite zjawisko, coś obok czego nie przechodzisz obojętnie, coś co pozostaje ci w pamięci na lata, to ma taki klimat że orzeł w majtkach się prostuje i niedoświadczam takiej atmosfery będąc w Warszawie, Łodzi czy Poznaniu.
Katowice-Dąbrówka : byłem tam raz i wystarczy, aby zaliczyć to miejsce do niebezpiecznych. Jak cały Śląsk taki jest to współczuję normalnym mieszkańcom
Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
maro_PK pisze:Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
(L)ictre pisze:
hehe przejdz sie na Noakoskiego wieczorem
albo Koszykową...atrakcje zapewnione.
Dla kochających dreszczyk emocji zapraszam na spacer od wiaduktu Gdańskiego do pl. Wilsona... w nocy albo późnym wieczorem oczywiście...
maro_PK pisze:Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym w Tatrach ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
gukfva pisze:Katowice-Dąbrówka : byłem tam raz i wystarczy, aby zaliczyć to miejsce do niebezpiecznych. Jak cały Śląsk taki jest to współczuję normalnym mieszkańcom
cały rok się tam przesiadałem, jadać Sosnowiec-Wajdy, nigdy mnie nikt nie zaczepił, a stara zabudowa nie gryzie!!
btw:smyczki GKS nie noszę.
maro_PK pisze:Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
(L)ictre pisze:
Dla kochających dreszczyk emocji zapraszam na spacer od wiaduktu Gdańskiego do pl. Wilsona... w nocy albo późnym wieczorem oczywiście...
Nie wiem gdzie na Koszykowej masz atrakcje...
A droga miedzy wiaduktem a Wilsona hmm jezdze tam czesto w nocy i jest spokoj, na Zoliborzu jedynie miejsca okolice Elblaskiej, kiedys tez pewny park ale to raczej nie aktualne.
(L)ictre pisze:
Nie wiem gdzie na Koszykowej masz atrakcje...
A droga miedzy wiaduktem a Wilsona hmm jezdze tam czesto w nocy i jest spokoj, na Zoliborzu jedynie miejsca okolice Elblaskiej, kiedys tez pewny park ale to raczej nie aktualne.
Okolice Hali Koszyki...
jedziesz powiadasz...no właśnie... jedziesz pewnie ci chodzi o park Żeromskiego...no faktycznie nie aktualne. I powiadasz że tylko okolice Elbląskiej na Żoliborzu...to nie znasz Żoliborza widocznie.
Browarski pisze:Okolice Hali Koszyki...
jedziesz powiadasz...no właśnie... jedziesz pewnie ci chodzi o park Żeromskiego...no faktycznie nie aktualne. I powiadasz że tylko okolice Elbląskiej na Żoliborzu...to nie znasz Żoliborza widocznie.
Jade nie tylko samochodem, ale czasem rowerem, cisza i spokoj. a dla mnie tylko Elblaska i jej okolice, na sile mozna wymienic marymont, oswiec mnie gdzie te miejscowy straszne ogolnie na Żoli chillout.
Tak szczerze, to Warszawa jest bezpieczna. Mieszkam tu od 2 lat i nie mialem jakis wiekszych problemow, a moj tryb zycia czesto sprawia, ze wracam pozna noca z roznych imprez. I czy to Praga, czy Mokotow, Brodno czy inne dzielnice to jakos nie czulem sie specjalnie zagrozony. A bylem chyba na kazdej dzielnicy w nocy i to nie raz. Wiadomo, ze moze sa na tych dzielnicach okolice, ktorych nie zwiedzilem pozna pora.
Browarski pisze:Okolice Hali Koszyki...
Jade nie tylko samochodem, ale czasem rowerem, cisza i spokoj. a dla mnie tylko Elblaska i jej okolice, na sile mozna wymienic marymont, oswiec mnie gdzie te miejscowy straszne ogolnie na Żoli chillout.
Ogólnie chillout...straszne to one może nie są ale może sam sprawdź...proszę: okolice cytadeli od al. Wojska Polskiego do Krajewskiego i dalej tunele przy tej ulicy, al. Wojska Polskiego w stronę pl. Grunwaldzkiego...
p.s. Marymont to nie Żoliborz...
Oczywiscie ze marymont to jeszcze Zoliborz to pks marymont juz nie, ale granica przebiega przez Armi Krajowej, widze ze to ty malo wiesz o tej dzielnicy. okolice cytadeli- czasami przy fontanie ktos sie zbierze i tyle, a w nocy czasem w weekendy rozne osoby wracaja, to fakt.
Sam nie raz sprawdzalem, szczegolnie ze to droga do fortow(a tam ostatnio imprezy byly) w parku za Polonia.
Co do parkow to ciekawe rzeczy sie kiedys dzialy niedaleko teatru komedia, ale to stare dzieje.