Pamietam ze na starym forum byl taki temat i cieszył się dość dużą popularnością. Chodzi o to żeby każdy napisał jaka jego zdaniem jest najbardziej niebezpieczna dzielnica w jego mieście
Może ja zaczne w Łodzi gdzie często bywam to chyba Śródmieście a zwłaszcza ulice Włókiennicza, Wschodnia, Rewolucji 1905 oraz Stare Bałuty[/list]
Malopolska_nh pisze:Nowa Huta ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic
w Krakowie to bym powiedziała Podgórze, Kazimierz...
dokładnie, statystyki policyjne z ostatnich lat wcale nie wskazują NH jako najniebezpieczniejszą dzielnice, co nie zmienia faktu że np. osiedla leżące na Mistrzejowicach (nowsza część NH) do bezpiecznych nie należą. Napewno NH nie jest az tak zła dzielnicą jak przedstawiają to media i krążące legendy.
Ogólnie cieżko powiedzieć jaka dzelnica jest najgorsza, jak ktoś szuka to w pałe dostanie wszedzie. Według mnie na każdym wiekszym blokowisku jest potencjalnie niebezpiecznie.
Co do złodziejstwa w Krakowie to jak już ktoś wsponiał Stare Podgórze i Groble wybitnie sie w tym specjalizują
Malopolska_nh pisze:Nowa Huta ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic
w Krakowie to bym powiedziała Podgórze, Kazimierz...
dokładnie, statystyki policyjne z ostatnich lat wcale nie wskazują NH jako najniebezpieczniejszą dzielnice, co nie zmienia faktu że np. osiedla leżące na Mistrzejowicach (nowsza część NH) do bezpiecznych nie należą. Napewno NH nie jest az tak zła dzielnicą jak przedstawiają to media i krążące legendy.
Ogólnie cieżko powiedzieć jaka dzelnica jest najgorsza, jak ktoś szuka to w pałe dostanie wszedzie. Według mnie na każdym wiekszym blokowisku jest potencjalnie niebezpiecznie.
Co do złodziejstwa w Krakowie to jak już ktoś wsponiał Stare Podgórze i Groble wybitnie sie w tym specjalizują
Ja i tak stawiam na Nową Hutę nadal. Co do Podgórza, Grobli, dodałbym Kazimierz ale tu mowimy o zlodziejstwie, a to nie jest tozsame z najwyzszym stopniem niebezpieczenstwa
Koziny - niegdyś odbył się zjazd skinów na jedenej z ulic, i teraz w nocy lepiej nie chodzić jeśli nie jest się stąd. Teraz zdecydowanie najniebezpieczniej jest na Śródmieściu.
Praga szczególnie okolice Wileniaka
Stary Mokotów
Grochów
Uzupełniając tą wypowiedz dodałbym Śródmieście
Z Pragą jest różnie jedni mówią że południowa częśc jest gorsza inni ze północna myślę że prawda leży tu po środku.
Praga szczególnie okolice Wileniaka
Stary Mokotów
Grochów
Uzupełniając tą wypowiedz dodałbym Śródmieście
Z Pragą jest różnie jedni mówią że południowa częśc jest gorsza inni ze północna myślę że prawda leży tu po środku.
dokładnie zapomniałem o śródmiesciu a miałem dopisac