Najbardziej niebezpieczna dzielnica

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

havamal

Post autor: havamal » 02.07.2007, 11:00

Większość ze zdjęc w tym klipie o GŚ pochodzi z albumu Wojciecha Wilczyka "Czarno- biały Śląsk", który mam i pod którego wrażeniem jestem. Ten cały górnośląski krajobraz buduje klimat niedoopisania, kto tam nie był, kto nie pomieszkał nie zrozumie tego fenomemu. Większości GŚ kojarzy się z brudem, syfem i smrodem a dla mnie (i myśle ze nie tylko dla mnie) GŚ to niesamowite zjawisko, coś obok czego nie przechodzisz obojętnie, coś co pozostaje ci w pamięci na lata, to ma taki klimat że orzeł w majtkach się prostuje :mrgreen: i niedoświadczam takiej atmosfery będąc w Warszawie, Łodzi czy Poznaniu.

sorry za offtop
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

iparts.pl
gukfva

Post autor: gukfva » 02.07.2007, 11:46

Katowice-Dąbrówka : byłem tam raz i wystarczy, aby zaliczyć to miejsce do niebezpiecznych. Jak cały Śląsk taki jest to współczuję normalnym mieszkańcom

piszczałka

Post autor: piszczałka » 02.07.2007, 13:18

chciałem sie dowiedziec jak jest we Wrocku z tymi dzielnicami, góry dzieki

Yaguarundi

Post autor: Yaguarundi » 02.07.2007, 13:38

piszczałka pisze:chciałem sie dowiedziec jak jest we Wrocku z tymi dzielnicami, góry dzieki
Ano mają jakieś dzielnice, w sumie to nawet pięć - Śródmieście, Stare Miasto, Psie Pole, [link] i Fabryczną.
Zaskoczony?
Obrazek

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 02.07.2007, 15:41

Co do Bytomia-Miechowic, to znam kilku żabskich którzy mówią że jest ich tam gdzieś z 60 chłopa, większość młodych. 60 ludzi też robi wrażenie, nie mówię o Stolarzowicach Bytomskich gdzie Polonia to rzadki okaz :)

hdg

Post autor: hdg » 02.07.2007, 15:46

Sweet focie pisze:
marJo pisze:
X pisze:to są najbardziej nie bezpieczne dzielnice na ślasku [link]

robią "wrazenie" te zdjęcia ...
Wszedzie jak w obozie koncentracyjnym :shock:
Co Ty wygadujesz, nie mieszkasz tu ,to niemozesz nic powiedziec o tym ,to jest klimat nie blokowiska(choc sam mieszkam w blokowislu) klimat ktory kocham za jego niepowtarzalnosc i niezamienilbym na zadne inne miejsce na ziemi!!

TwaRRdy

Post autor: TwaRRdy » 02.07.2007, 15:52

cichyknf pisze:
RuchRadzionków pisze:
beuthen_fan pisze:
Miechowice - Nie mieszkam tam ale kilkakrotnie bywałem. Dzielnica jak dzielnica. Dzieli się na Stare i Nowe (Stare to kamienice - kompletna ruina, a Nowe to blokowisko). Bardzo mocny bastion Polonii.

Czemu Witosa takie niebezpieczne? Zdaje mi się, że dużo gorzej na Grossfeldzie i Kleinfeldzie. Zależy też oczywiście dla kogo.
Szwagier na Witosa mial magazyn na okna w jeden dzien mu wszystko wyjebali , pozatym znam kilka osob ktore cwiczyly tam bieg na 100 i to bez wzgledu czy byli z RR , PB czy Szombierek.
Kleinfeldu nie uwazam za niebezpieczna dzielnice [osiedle].

A co do Miechowic to tak jak napisales no i troche kibicow KSG tam mieszka!
no to mistrzu zapraszam na Kleinfeld - szczegolnie w okolice ulicy Przemyslowej i Szopena a szczegolnie w innym szaliku niz Polonii Bytom - wychowalem sie tam na ulicy Zwirki i Wigury kolo knajpy " U Lysego" - nie wiem czy nawet w poludnie bylbys takim kozakiem jak tutaj na necie :)
Jeśli chodzi o Bytom to:
1 Bobrek
2 Łagiewniki
3 Karb
4 Stroszek też przyjemny nie jest.

Ten cały Kleinfeld to oficjalnie śródmieście i wcale groźne nie jest. 5 lat studiowałem na Polibudzie, w tych okolicach, wielerazy piło się wśród bloków, zaoptrując się w biedronce i jakoś nic się nie trafiło.

Jeżeli chodzi o Radzionków to okolice Pawilonów na Osiedlu Knosały no i Rojca- ul. Miedziowa zwłaszcza i okolice działek.

Co do Tarnowskich Gór to chyba osada Jana i Sowice.

Natomiast Piekary Śląskie to zdecydowanie Szarlej.

JSC

Post autor: JSC » 02.07.2007, 16:03

Tak pokazać mozna rózne miasta np. Gdańsk tam widąc koło stoczni i nie tylko koło stoczni jak pieknie tam jest czy Warszawa Praga ciekawe okolice .. Wszędzie sie znajda takie obozy . Sad
Nie wszedzie, takie familoki znajduja sie tylko na Śląsku i trzeba wziąść pod uwagę ich wiekowość, swój krajobraz Śląsk zawdzięcza paternalistycznemu stylowi ówczesnej (gospodarki poczatki XX wieku), nigdzie się to nie zachowało tak jak na Śląsku, teraz niestety zionie stamtąd biedą.
Zresztą pamiętam jak wracałem zawsze z wakacji za małolata to w pociągu od razu było widać gdzie się Ślask zaczyna, jak dla mnie krajobraz Śląska jest swego rodzaju pomnikiem. Szkoda tylko ze teraz przez wszechobecną biedę rozwijają się tam patologie, przez co praktycznie każda dzielnica Śląska jest niebezpieczna.

beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan » 02.07.2007, 16:20

elo_melo pisze:Co do Bytomia-Miechowic, to znam kilku żabskich którzy mówią że jest ich tam gdzieś z 60 chłopa, większość młodych. 60 ludzi też robi wrażenie, nie mówię o Stolarzowicach Bytomskich gdzie Polonia to rzadki okaz :)
mówią... :lol:
Polonia 1920 Bytom

piszczałka

Post autor: piszczałka » 02.07.2007, 17:10

Yaguarundi pisze:
piszczałka pisze:chciałem sie dowiedziec jak jest we Wrocku z tymi dzielnicami, góry dzieki
Ano mają jakieś dzielnice, w sumie to nawet pięć - Śródmieście, Stare Miasto, Psie Pole, Krzyki i Fabryczną.
Zaskoczony?
panu Yaguarundi gratulujemy inteligencji i poczucia humoru

bez odbioru

RuchRadzionków

Post autor: RuchRadzionków » 03.07.2007, 01:01

cichyknf pisze:
RuchRadzionków pisze:
beuthen_fan pisze:
Miechowice - Nie mieszkam tam ale kilkakrotnie bywałem. Dzielnica jak dzielnica. Dzieli się na Stare i Nowe (Stare to kamienice - kompletna ruina, a Nowe to blokowisko). Bardzo mocny bastion Polonii.

Czemu Witosa takie niebezpieczne? Zdaje mi się, że dużo gorzej na Grossfeldzie i Kleinfeldzie. Zależy też oczywiście dla kogo.
Szwagier na Witosa mial magazyn na okna w jeden dzien mu wszystko wyjebali , pozatym znam kilka osob ktore cwiczyly tam bieg na 100 i to bez wzgledu czy byli z RR , PB czy Szombierek.
Kleinfeldu nie uwazam za niebezpieczna dzielnice [osiedle].

A co do Miechowic to tak jak napisales no i troche kibicow KSG tam mieszka!
no to mistrzu zapraszam na Kleinfeld - szczegolnie w okolice ulicy Przemyslowej i Szopena a szczegolnie w innym szaliku niz Polonii Bytom - wychowalem sie tam na ulicy Zwirki i Wigury kolo knajpy " U Lysego" - nie wiem czy nawet w poludnie bylbys takim kozakiem jak tutaj na necie :)
ale przeciez to logiczne ze w szaliku innego klubu niz Polonia bym tam mial biegane ale tak by bylo w 90 % czesci miasta. Nie jestem kozakiem tylko duzo razy bywalem na Kleinfeldzie i nic mi sie nie dzialo i bylo to takze w okolicach Przemyslowej. pozdro

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 03.07.2007, 02:09

karolinka pisze:
Malopolska_nh pisze:Nowa Huta ;) ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic :lol:

w Krakowie to bym powiedziała Podgórze, Kazimierz...
KAZIMIERZ TO DZIELNICA ZYDOW
Moja Mama!, Wyjazdy, Melanże, Mecze u Siebie,...LEGIA WARSZAWA... RESTA MNIE j****

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 03.07.2007, 02:14

d.L pisze:
Kubal pisze:Praga,Mokotów :twisted:
kiedys moze tak ... teraz to nie ta Praga z lat 90 i wczesniejszych

MOIM ZDANIEM TERAZ TEZ SIE ZROBILO BARDZIEJ NIE BEZBIECZNIE NA TAKICH DZIELNICACH JAK BRODNO ALBO BIELANY , WOLA
Moja Mama!, Wyjazdy, Melanże, Mecze u Siebie,...LEGIA WARSZAWA... RESTA MNIE j****

trifex

Post autor: trifex » 03.07.2007, 15:47

jarus_warszawa to Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie jak tak myslisz

Malopolska_nh

Post autor: Malopolska_nh » 03.07.2007, 15:51

jarus_warszawa_ pisze:
karolinka pisze:
Malopolska_nh pisze:Nowa Huta ;) ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic :lol:

po 1 KIEDYS
po2 jesli myslisz ze dzis jestes podupcony
po 3 jesli sadzisz ze dzis jest to dzielnica Zydow zadaje ci pytanie jakich zydow wg ciebie tych co sa narodowosci zydowskiej czy kibicow Cracovii??
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają :lol:"

zych

Post autor: zych » 03.07.2007, 22:47

mkkb1908 pisze:
40i4 pisze:
zych pisze:Teraz każdy hiphopowiec mieszka na niebezpiecznej dzielnicy, bo tak mu wypada.
hehe dokladnie tak jest :lol: kazdy mowi ze pochodzi z bagna, slumsów i c*** wi czego jeszcze, a tak naprawde jedynym zagrozeniem na jego dzielnicy jest np. mozliwosc wpadniecia pod samochod (bo ruchliwa ulica) ewentualnie skrecenie sobie kostki (bo schody na klatówie strome).
zapomniałeś dodać o liczbie zaliczonych postrzeleń hehe :D
Sam nie wiem czy jestem blokersem (18 lat mieszkania z rodzicami), akademikersem/kamieniczkersem(studia) czy domkersem(obecnie z żoną i dzieckiem) :D. Proszę o wyjaśnienia.

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 04.07.2007, 00:25

trifex pisze:jarus_warszawa to Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie jak tak myslisz
chlopaku j**** ci sie w glowie cos stray wez jedz na brodno do parku o 12 w nocy to zobaczysz :D pozdrawiam (bez napinki )

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 04.07.2007, 00:27

Malopolska_nh pisze:
jarus_warszawa_ pisze:
karolinka pisze: no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic :lol:

po 1 KIEDYS
po2 jesli myslisz ze dzis jestes podupcony
po 3 jesli sadzisz ze dzis jest to dzielnica Zydow zadaje ci pytanie jakich zydow wg ciebie tych co sa narodowosci zydowskiej czy kibicow Cracovii??
narodowosci jude :D takie info poprostu mam jezeli jest inaczej napisz czekam !

BoldSnake

Post autor: BoldSnake » 04.07.2007, 00:50

Owszem, była to dzielnica żydowska, a kiedyś nawet osobne miasto w którym po raz pierwszy wydzielono dla Żydów całkiem osobną dzielnicę (chyba).

Tylko jaki to ma związek z tematem? :roll:

Ale jeśli już przy Kazimierzu jesteśmy to po roku zamieszkiwania w Krakowie i częstych nocnych powrotów tamtędy, uważam, że do szczególnie niebezpiecznych dzielnic to tej raczej zaliczyć nie można.

Pzdr
Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce

HardcoreHooligan

Post autor: HardcoreHooligan » 04.07.2007, 01:24

Siemianowice-Bytków
Obrazek

Olechów 1910

Post autor: Olechów 1910 » 04.07.2007, 12:22

moim zdaniem w łodzi to chyba Stare Bałuty i częśc Śródmieścia!!

(L)egion

Post autor: (L)egion » 04.07.2007, 13:13

jarus_warszawa_ pisze:
trifex pisze:jarus_warszawa to Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie jak tak myslisz
chlopaku j**** ci sie w glowie cos stray wez jedz na brodno do parku o 12 w nocy to zobaczysz :D pozdrawiam (bez napinki )
Tak się składa ,że ja na Bródnie mieszkam i nie demonizowałbym tej dzielnicy za bardzo :wink: na pewno Mokotów - Praga - Śródmieście są gorsze niż Bródno.
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!

czorny90

Post autor: czorny90 » 04.07.2007, 13:59

Żarki - oś.600-lecia , oś.Sportowców , Centrum(chyba najbardziej) :x

Bytków_GKS

Post autor: Bytków_GKS » 04.07.2007, 14:11

HardcoreHooligan pisze:Siemianowice-Bytków
Siemianowice Bytków? Obawiam sie że dużo bardziej niebezpieczie jest na Nowym Świecie czy Hugo.

DIIL

Post autor: DIIL » 04.07.2007, 17:47

Łask- Mysle ze na miescie woogle nie jest najgorzej.Ale w nocnych godznnach niepezpiecznie jest na Batorego i Czajna.
ŁÓDZKI WIDZEW 1910
Dlaczego kłamią media ? czemu nie ma w nich rapu skoro żyją nim osiedla ?!

ojajebie

Post autor: ojajebie » 04.07.2007, 18:46

(L)egion pisze:
jarus_warszawa_ pisze:
Tak się składa ,że ja na Bródnie mieszkam i nie demonizowałbym tej dzielnicy za bardzo :wink: na pewno Mokotów - Praga - Śródmieście są gorsze niż Bródno.
Bródno Targówek gdzie tu jakies niebezpieczenstwo ? znam te dzielnice od malego jakos nie widze ich jako pretendentow do miana najniebepieczniejszych dzielnic w wawie.
marysia pisze:haha ku*** hehehehe

19NC45
ban

Post autor: 19NC45 » 04.07.2007, 19:06

Gliwice- Pszczyńska , Trójkąt, Toszecka ,
HPG

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 04.07.2007, 22:55

(L)egion pisze:
jarus_warszawa_ pisze:
tak ciekawe a jaka masz ksywke i z jakiej ulicy ? ? ? ? ?

jarus_warszawa_
ban

Post autor: jarus_warszawa_ » 04.07.2007, 22:58

ojajebie pisze:
(L)egion pisze:
jarus_warszawa_ pisze: chlopaku j**** ci sie w glowie cos stray wez jedz na brodno do parku o 12 w nocy to zobaczysz :D pozdrawiam (bez napinki )
Bródno Targówek gdzie tu jakies niebezpieczenstwo ? znam te dzielnice od malego jakos nie widze ich jako pretendentow do miana najniebepieczniejszych dzielnic w wawie.
stary bo moze jestes domowym kretem :D i tyle :lol: bo na brodnie duzo sie dzieje :D

InnyWymiarMeczu
ban

Post autor: InnyWymiarMeczu » 04.07.2007, 23:03

Kozłówek w Krakowie też nie nalezy do bezpiecznych.

W nocy lepiej się tam w ogóle nie zapuszczać :!:

Malopolska_nh

Post autor: Malopolska_nh » 04.07.2007, 23:04

InnyWymiarMeczu pisze:Kozłówek w Krakowie też nie nalezy do bezpiecznych.

W nocy lepiej się tam w ogóle nie zapuszczać :!:

skad ja to znam hehehe :D :wink: :)
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają :lol:"

Po(L)ak

Post autor: Po(L)ak » 04.07.2007, 23:05

Każdy będzie naciągał jakie to jego miasto nie jest drugim Medellin 8)

W Warszawie jest względny spokój, a Śródmieście tu wymienione to już w ogóle kwas.
Niebezpiecznie jest tam, gdzie mieszka najwięcej patologii, stąd ogólnie w Warszawie jest takich miejscy nie za dużo, a jeśli już to Praga, każdy o tym wie więc nie ma co się produkować. Można tylko powymieniać konkretne punkty Pragi :wink:
"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
:D

Sztygar

Post autor: Sztygar » 04.07.2007, 23:10

19NC45 pisze:Gliwice- Pszczyńska , Trójkąt, Toszecka ,
dodał bym jeszcze Ul.Zawdzkiego i Wolności w Łabedach ... ze o tkz Manhatanie niewspomne :lol: :lol: :lol:

Kondon

Post autor: Kondon » 05.07.2007, 11:38

NajwiększyHooliganWPolsce pisze:
popek pisze:A jak wygląda sytuacja w Gdańsku ?
Wrzeszcz, Orunia, Nowy Port - kraina gdzie obcy ginie szczególnie po godzinach 21

dojebales koles.. :lol: :lol:
Co roku (wakacje) mieszkam na wrzeszczu i wracam o godzinach 23 ze starówy i spokojnie sobie chodzilem ,a to iz jestem z Olsztyna,wiec jestem obcy.
Pozdrawiam ,Wrzeszcz spokojna dzielnia

maro_PK

Post autor: maro_PK » 05.07.2007, 11:47

Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
STOWARZYSZENIE POLSKI RUCH KIBICOWSKI !

popolupo88

Post autor: popolupo88 » 05.07.2007, 15:01

Włocławek

Najniebezpieczniejsza to oczywiście Zakręt. Kiedyś była tam jednostka ZOMO, później przemianowano budynki bo pałach na mieszkania socjalne i mieszka tam teraz największa patologia włocławska. Dziennie około 20 interwencji milicji a to wcale nie jest duże osiedle. Lepiej się tam nie pokazywać w ogóle. Mieszkam we Włocławku 19 lat i ani razu nie byłem w tamtej okolicy.

Poza tym to śródmieście, rejony ulicy Łęgskiej, Słowackiego (mimo że śródmieście to dzielnica Włocłavii/ŁKS to widziałem na własne oczy jak typ w bluzie eŁKSy dostaje oklep w jednej z bram, chodziłem niedaleko do szkoły i wracaliśmy z wfu). Tam można od tak po prostu dostać w kły, nieważne kim i za kim jesteś.

(L)egion

Post autor: (L)egion » 05.07.2007, 16:15

jarus_warszawa_ pisze:
(L)egion pisze:
jarus_warszawa_ pisze: chlopaku j**** ci sie w glowie cos stray wez jedz na brodno do parku o 12 w nocy to zobaczysz :D pozdrawiam (bez napinki )
tak ciekawe a jaka masz ksywke i z jakiej ulicy ? ? ? ? ?
Nie wiem co Ciebie przeraża na Bródnie :roll: park?? może niegdyś legendarna ścieżka?? zreszto o czym tu pisać to że sie coś dzieje od czasu do czasu - wiadomo wszędzie tak jest.Ogółem to Warszawa nie jest zła. A co do mojej osoby to sorry ale nie mam zamiaru mówić Ci kim jestem :wink: może adres dokładny też byś chciał? dla mnie koniec tematu " Niebezpiecznego Bródna"
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!

ziomek

Post autor: ziomek » 05.07.2007, 17:31

maro_PK pisze:Wie ktoś może jaka jest najgorsza dzielnica lub jedna z gorszych w Zakopanym ponieważ byłem na takiej nie za bardzo wyglądającej i nie wiem czy to jest za dobra dzielnica !
Krupówki

Zablokowany