WDŚ vol.2

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

mad22

Re: WDŚ vol.2

Post autor: mad22 » 01.03.2009, 12:07

wlodek pisze:
mad22 pisze:co w tych pelerynkach? to ci odpowiem pytaniem - a jakbyście dostali od sponsora sektorówke z napisem Warka to też byście ją wywiesili?
był to pomysł naszych kibiców, sponsor nam pomógł to wykonać. ale was te peleryny bolą :lol:
a to sory nie wiedziałem, ogólnie efekt fajny mnie raczej to nie boli myśle że większości osób normlanych też więc nie o to mi chodziło

iparts.pl
Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa » 01.03.2009, 12:09

w tym filmiku [link]" target="_blank od 05-10 sek widać porażkę zgody Ruchu - Widzewa zaatakowaną przez układ (kordon samochodów Widzewa)

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 01.03.2009, 12:15

Myslowicka GieKSa pisze:w tym filmiku [link]" target="_blank" target="_blank od 05-10 sek widać porażkę zgody Ruchu - Widzewa zaatakowaną przez układ (kordon samochodów Widzewa)

Tee nie rób tu wiochy.

Pan_Nikt44

Post autor: Pan_Nikt44 » 01.03.2009, 12:18

Myslowicka GieKSa pisze:w tym filmiku [link]" target="_blank" target="_blank od 05-10 sek widać porażkę zgody Ruchu - Widzewa zaatakowaną przez układ (kordon samochodów Widzewa)
ale je*** trza bylo widziec zaboli lezacych na zoli na autostradzie kolo Silesii :twisted:

Sportowa_D

Post autor: Sportowa_D » 01.03.2009, 12:19

Ja chciałbym sie odnieść do niektórych wypowiedzi osób, które do tej pory pisały z sensem.

1. Cała Polska Wam zazdrości derbów - każdy chciałby być teraz hanyskiem i mieć brudne paznokcie! (tak się możecie dowartościowywać)
2. Kto jest nr 1 na Śląsku - no powala mnie rozkładanie tego tematu na czynniki pierwsze (oni ze sprzętem, oni w krzakach, oni się chowali, oni uciekali...)
3. Nadziwić się nie mogę jak sojusz GKS-Górnik podbudował mentalnie obie strony!
Przecież teraz nie ma od Was lepszych w Polsce!!! Zagłębie bez Legii nie istnieje, Ruch popuszcza ze strachu na myśl o tej Wielkiej Koalicji... - żenada!
Prawda jest taka, że bez tego układu byliście pionkami do bicia, a teraz razem możecie wreszcie rywalizować...
Jest to moja subiektywna opinia, więc proszę bez napinki!

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 01.03.2009, 12:30

Sportowa_D pisze:Ja chciałbym sie odnieść do niektórych wypowiedzi osób, które do tej pory pisały z sensem.

1. Cała Polska Wam zazdrości derbów - każdy chciałby być teraz hanyskiem i mieć brudne paznokcie! (tak się możecie dowartościowywać)
2. Kto jest nr 1 na Śląsku - no powala mnie rozkładanie tego tematu na czynniki pierwsze (oni ze sprzętem, oni w krzakach, oni się chowali, oni uciekali...)
3. Nadziwić się nie mogę jak sojusz GKS-Górnik podbudował mentalnie obie strony!
Przecież teraz nie ma od Was lepszych w Polsce!!! Zagłębie bez Legii nie istnieje, Ruch popuszcza ze strachu na myśl o tej Wielkiej Koalicji... - żenada!
Prawda jest taka, że bez tego układu byliście pionkami do bicia, a teraz razem możecie wreszcie rywalizować...
Widze że czerpiesz info tylko z tego forum.Bo tylko tu mogłes przeczytac teksty że Zagłebie bez Legii nie istnieje.Ale cóż twoja sprawa,że Ruch sra w c*** wie co przed naszą koalicją.A po drugie to jest temat o derbach wiec na chuuj wciepujesz tu takie pierdoły.Wiem sam pisze nie na temat ale ten post mnie rozjebał.

EAP

Post autor: EAP » 01.03.2009, 12:33

Sportowa_D pisze:Ja chciałbym sie odnieść do niektórych wypowiedzi osób, które do tej pory pisały z sensem.

Prosisz bez napinki a sam ją robisz .

Kto powiedział i napisał że nie ma lepszych ? NIKT tak nie pisał . Gdzie to jest napisane że niby "Ruch popuszcza ze strachu" sam wymyślasz brednie i tyle. Co do koalicji to normalna sprawa jest układ i tyle i jak widać was Chorzowskich i innych to najbatrdziej boli. Już zapomniałeś jak ze swoją zgodą atakowaliście inne ekipy.

falco

Post autor: falco » 01.03.2009, 12:36

GenekBezSpodenek pisze:lepiej schować flagi i c**** zrobić, żeby doszło do starcia, niech się te peleRyny napierdalaja z ochrona nie? :lol:
lepiej popatrz pizdo ile ruch miał wywiesionych flag i gdzie :lol: :lol: :lol:

Sportowa_D

Post autor: Sportowa_D » 01.03.2009, 12:36

Źle widzisz chłopaku...
Poza tym wypowiedziałem się na temat derbów, a Twoj post to tyypowy OT połączony z kozackim lansem.
Poza tym postaraj się pisać to co masz na myśli, bo zdania "Ale cóż twoja sprawa,że Ruch sra w c*** wie co przed naszą koalicją" nikt na tym forum nie rozszyfruje.

Bytków_GKS

Post autor: Bytków_GKS » 01.03.2009, 12:41

Sportowa_D pisze: Prawda jest taka, że bez tego układu byliście pionkami do bicia, a teraz razem możecie wreszcie rywalizować...
jak chcesz się przypiedralać to napisz może najpierw ile to Zagłębie zrobiło akcji bez Legii?

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 01.03.2009, 12:41

Sportowa_D pisze:Źle widzisz chłopaku...
Poza tym wypowiedziałem się na temat derbów, a Twoj post to tyypowy OT połączony z kozackim lansem.
Poza tym postaraj się pisać to co masz na myśli, bo zdania "Ale cóż twoja sprawa,że Ruch sra w c*** wie co przed naszą koalicją" nikt na tym forum nie rozszyfruje.
"1. Cała Polska Wam zazdrości derbów - każdy chciałby być teraz hanyskiem i mieć brudne paznokcie! (tak się możecie dowartościowywać)" jak uważasz że to jest twój komentarz do derbów to daruj sobie.Ja nie jestem zadnym kozakiem, nie lansuje tu sie bo nie mam takich potrzeb.Myśl co sobie chcesz mam to gdzieś.Ale po prostu twoj post był jedną wielką wrzuta i tyle.

Turin

Post autor: Turin » 01.03.2009, 12:42

Sportowa_D pisze:Źle widzisz chłopaku...
Piszesz idiotyczny, napinkowy post a na koncu dodajesz "bez napinki". Masz IQ na poziomie psa

Sportowa_D

Post autor: Sportowa_D » 01.03.2009, 12:43

Bytków_GKS pisze:
jak chcesz się przypiedralać to napisz może najpierw ile to Zagłębie zrobiło akcji bez Legii?
heh zaczyna się!
:lol: Odp: Żadnej!!!

Zamotasupuany

Post autor: Zamotasupuany » 01.03.2009, 12:44

Sportowa_D pisze: Cała Polska Wam zazdrości derbów - każdy chciałby być teraz hanyskiem i mieć brudne paznokcie! (tak się możecie dowartościowywać)
czytasz to co piszesz? śmiesz cokolwiek pisać o dowartościowywaniu się? a Ty co właśnie zrobiłeś? co do derbów - odpowiedz zatem - które stoją na wyższym poziomie? boli, bo są śląskie? dlatego są złe?
co do tekstu z paznokciami... wybacz nie ten poziom
Sportowa_D pisze:Nadziwić się nie mogę jak sojusz GKS-Górnik podbudował mentalnie obie strony!
wygląda na to, że Zagłębie wstawia się za Ruchem :D wierz mi, Oni nie chcą Waszego wsparcia. ten temat w ogóle Was nie dotyczy. pionkami? jakieś przykłady? do bicia przez Was? no właśnie... krótka, wybiórcza pamięć. jak sam przyznałeś możemy rywalizować. Wy co możecie?
Sportowa_D pisze:Jest to moja subiektywna opinia, więc proszę bez napinki!
to jest najlepsze. zauważ, że ta opinia jest zamieszczona na ogólnopolskim forum. poza tym mimo woli reprezentujesz tu Zagłębie i w jakimś stopniu wypowiadasz się w imieniu tego klubu

no to co? bez napinki nie? :D

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 01.03.2009, 12:44

Sportowa_D pisze:
Bytków_GKS pisze:
heh zaczyna się!
:lol: Odp: Żadnej!!!
Śmiech kolego sam zacząłes a teraz zdziwiony.i sie nabija.Wiek toj maks 15 latek.

GSK_AMUG

Post autor: GSK_AMUG » 01.03.2009, 12:53

Żal mi Was wszystkich w tym temacie i Górnika i Ruchu i Gieksy i Widzewa i calej reszty wypowiadajacej sie na podstawie zdjec i filmow.
Derby dla Górnika moim zdaniem, pozdro.

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 01.03.2009, 13:01

Derby,derby i po derbach:)
Moim zdaniem:
Nieszczęsne peleryny-dały świetny efekt,chociaż trochę zlały się z kolorem krzesełek:) Oprawa Ruchu fajna-race + sektorówka dały dobry efekt,no i plus te sreberka,chociaż sektorówka trochę nieczytelna.
Co do awantury to sprawa prosta:Ruch wybiegł na murawę,bo miał taką możliwośc.Ochrona nie stała przy nich na całej długości,tak jak w przypadku Górnika,który został zagazowany.Tyle.

Do kogoś tam z Widzewa:Co to za brednie z głazami rzucanymi z wiaduktów??Skoro PNG było na meczu??Daj sobie spokój z farmazonami chłopak.

Teraz do tego barana z Zagłebia:

Może Ci przypomnieć baranie jak odmawialiście walki SAMO ZAGŁĘBIE VS.SAMA GIEKSA?? I to wcale nie tak dawno??
A może Ci przypomnieć jak wydzwanialiście do nas podczas naszego powrotu ze Świnoujścia,że chcecie się bić i może Ci przypomnieć co w końcu Wam z tego wyszło??
To już nie to Zagłębie ,co kilka dobrych lat temu.

eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 01.03.2009, 13:01

GSK_AMUG pisze:Żal mi Was wszystkich w tym temacie i Górnika i Ruchu i Gieksy i Widzewa i calej reszty wypowiadajacej sie na podstawie zdjec i filmow.

o czym ty p*********? tak ku*** Ruch Widzew i zabole wypowiadaja sie na podstawie zdjec :lol: :lol:
post roku

lata leca a zabole jak zabole dalej dopinguja ochrone
http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)
KS Ruch Chorzów

ChzB

Post autor: ChzB » 01.03.2009, 13:11

o co chodzi z transparentem 26.02.2009 - BYKOWINA ?
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 01.03.2009, 13:26

eRwin_GŚ pisze:lata leca a zabole jak zabole dalej dopinguja ochrone
http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)
Ehh ci kibice Ruchu- nie widzicie nic poza własnym końcem nosa! Do tego kompleks na kompleksie nie tylko do KSG.
Czym się durniu podniecasz? że jakieś pikniki (które były zarówno na waszych sektorach jak i KSG) śpiewało to czy tamto? Wyciągasz jakieś jednostki i sumujesz całą ekipą??? No to ogladnij sobie filmik z wami w głownej roli. Posłuchaj jak wasi kibice bija brawo ochronie która wypiera także waszych kibiców.
http://www.youtube.com/watch?v=oLpGmdUcVUE&fmt=22" target="_blank" target="_blank

ps. Jak zwykle jesteście nie do zajebania. Przegraliście kibicowsko przegraliście piłkarsko. Choc było was prawie 3 razy więcej to KSG zjadł was dopingiem, ale co tam... wy zawsze jesteście naj... najlepsi :lol: Z tą walką z... ochroną to też niema sie za bardzo czym chwalić co widac na choćby filmiku który zapodałem. Bo to nie była policja z gumkam.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 01.03.2009, 13:27

jak nie widzisz roznicy miedzy spiewka niebiescy co wy robicie a dopingowaniem ochrony w stylu ciulej go ta pala, j**** ich czy klaskanie na widok wchodzacej ochrony to nie mamy o czym gadac
pa
KS Ruch Chorzów

EAP

Post autor: EAP » 01.03.2009, 13:27

eRwin_GŚ pisze:
GSK_AMUG pisze:Żal mi Was wszystkich w tym temacie i Górnika i Ruchu i Gieksy i Widzewa i calej reszty wypowiadajacej sie na podstawie zdjec i filmow.

o czym ty p*********? tak ku*** Ruch Widzew i zabole wypowiadaja sie na podstawie zdjec :lol: :lol:
post roku

http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)

Zobacz sobie inne filmiki i wiadomości jak to kibice Ruchu dopingują i klaszczą jak biją kibiców psy.

mewa1948

Post autor: mewa1948 » 01.03.2009, 13:29

eRwin_GŚ pisze:jak nie widzisz roznicy miedzy spiewka niebiescy co wy robicie a dopingowaniem ochrony w stylu ciulej go ta pala, j**** ich czy klaskanie na widok wchodzacej ochrony to nie mamy o czym gadac
pa
wymiguj sie wymiguj
skomentuj lepiej pytanie ChzB

S.

Post autor: S. » 01.03.2009, 13:37

eRwin_GŚ pisze:
GSK_AMUG pisze:

jedziemy dalej 8)
No jasne "Zostaw kibica..." śpiewaliśmy od tak sobie...

Derby na duży plus,
Obrazek

S.

Post autor: S. » 01.03.2009, 13:39

ChzB pisze:o co chodzi z transparentem 26.02.2009 - BYKOWINA ?
O taką zabawę, z tego dnia 8)
Obrazek

EST.1920

Post autor: EST.1920 » 01.03.2009, 13:45

Dołączenie: 19.01.2009, 14:15
"Górnik zjadł was dopingiem" brak mi słów na takich ludzi :roll: kto był ten widział gdy zaczynalismy spiewac Górnik był niesłyszalny co do tego co spiewali nasi i Wasi podczas awantury spodobało mi sie ze mimo kosy obydwie ekipy umiały wspolnie zaspiewać "zawsze i wszędzie"

WIERNY

Post autor: WIERNY » 01.03.2009, 13:50

EST.1920 pisze:Dołączenie: 19.01.2009, 14:15
co do tego co spiewali nasi i Wasi podczas awantury spodobało mi sie ze mimo kosy obydwie ekipy umiały wspolnie zaspiewać "zawsze i wszędzie"
I tym podsumowaniem powinien być temat zamknięty!
Tylko charakter kształtuje wizerunek

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 01.03.2009, 13:55

Andrzej Farmazon pisze:Do kogoś tam z Widzewa:Co to za brednie z głazami rzucanymi z wiaduktów??Skoro PNG było na meczu??Daj sobie spokój z farmazonami chłopak.
A to trzeba było być na meczu zeby głazami rzucać z wiaduktu? Do tego przeciez to mogła by przypadkowa, osiedlowa zbieranina osob kibicujaca GKSie i tyle. Nie wiem po co w ogóle ten temat drążyć.

neRka

Post autor: neRka » 01.03.2009, 13:59

GhettoBoy82 pisze:Nie kumam o co chodziło z transem "że mogliście wybrać bitwe a wybraliście hańbe" czy jakoś tak.Bo chyba nie o zajście w przerwie.
Nie chodziło o zajścia w przerwie. Był umówiony grill pomiędzy fan clubami Ruchu i Górnika z Rudy Śląska. Nietsety żabole się rozmyślają i odmawiają.

S. pisze:
ChzB pisze:o co chodzi z transparentem 26.02.2009 - BYKOWINA ?
O taką zabawę, z tego dnia 8)
W c*** śmiesznie jest odpowiadać takim transparentem na nasz. Mieliście okazje sprawdzić na ubitym terenie, ale wolicie wjechać w 10 aut na jedno osiedle i przegonić 9 typów, którzy początkowo się stawiają. Takich akcji jest mnóstwo, jakby obie ekipy miały je wypisywać na transach to by miejsca zabrakło np "23.02.2009 - GODULA".
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 01.03.2009, 14:01

does.not.matter pisze:
Andrzej Farmazon pisze:Do kogoś tam z Widzewa:Co to za brednie z głazami rzucanymi z wiaduktów??Skoro PNG było na meczu??Daj sobie spokój z farmazonami chłopak.
A to trzeba było być na meczu zeby głazami rzucać z wiaduktu? Do tego przeciez to mogła by przypadkowa, osiedlowa zbieranina osob kibicujaca GKSie i tyle. Nie wiem po co w ogóle ten temat drążyć.
Wy to w ogóle jesteście ostatnią ekipą w Polsce ,która powinna wypominać rzucanie głazami i kamieniami !!!

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 01.03.2009, 14:29

kajo(RTS) pisze:does.not.matter nie żadne brednie, w jednym autokarze poszła szyba a drugi zostal trafiony w dach - jechał w nich Fan Club z Żor, nie mówię że to była wasza ekipa.
A czy jak gdzieś piszę ze to brednie?

;>

Post autor: ;> » 01.03.2009, 14:30

http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)
Tak, tak to my byliśmy ubrani na niebiesko i krzyczeliśmy "co wy robicie, wy k**** co wy robicie?" :) Spójrz najpierw na swoje trybuny, a dopiero potem na nasze. Od nas nie raz można było podczas avanti usłyszeć "Zawsze i wszędzie..." oraz "Zostaw kibica" ale ty pewnie byłeś w trakcie śpiewania o "coś robieniu" i nie słyszałeś :)

IRASS

Post autor: IRASS » 01.03.2009, 14:39

;> pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)
Tak, tak to my byliśmy ubrani na niebiesko i krzyczeliśmy "co wy robicie, wy k**** co wy robicie?" :) Spójrz najpierw na swoje trybuny, a dopiero potem na nasze. Od nas nie raz można było podczas avanti usłyszeć "Zawsze i wszędzie..." oraz "Zostaw kibica" ale ty pewnie byłeś w trakcie śpiewania o "coś robieniu" i nie słyszałeś :)
hah ahhh ta pamiec przypomnij sobie wasz ostatni mecz z Piastem co wasz MŁYN wam krzyczał :lol: a co do atrakcji na Bykowinie niezapomnijcie dodac ze 4 auta co wjechały w osiedle to mimo przewagi ilosciowej nad tymi 9 typkami odnas uciekali dopiero jak do reszty dojechali to sie wysypali z aut :) co w 4 krotnej przewadze poczuliscie sie mocni ?
a co do derbów obie ekipy pokazały sie dobrze i mozna smiało przyznac ze derby na wielki plus

;>

Post autor: ;> » 01.03.2009, 14:49

IRASS pisze:hah ahhh ta pamiec przypomnij sobie wasz ostatni mecz z Piastem co wasz MŁYN wam krzyczał :lol:
A czy my mówimy o meczu z Piastem czy o derbach? Co poniektórzy za mecz z Piastem wyłapali placki za niektóre piosenki i zapewne dwa razy się zastanowią zanim znowu coś zaśpiewają. Na derbach nasz młyn krzyczał "Zostaw kibica" i chyba to powinno się najbardziej liczyć ale widzę, że niebieskich to szczerze pieRdoli i wolą wypominać nam to co mówiły nasze pikniki podczas awantury albo co śpiewały niektóre barany podczas meczu z Piastem.

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 01.03.2009, 14:50

;> pisze:

jedziemy dalej 8)
szkoda, ze usuneli ten filmik z youtube, gdzie mozna bylo uslyszec jak kibice Górnika przyklaskuja kaskom, bo było tam też wyraźnie słychać śpiewy nie małej trójkolorowej grupki 'co wy robicie, wy k**** co wy robicie'. Pikniki z Ruchu spiewały jak juz 'Niebiescy co wy robicie'.

pzdr
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 01.03.2009, 14:52

oczywiscie chodzilo mi o filmik, ktory zapodal eRwin_GS
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

Tylko Górnik

Post autor: Tylko Górnik » 01.03.2009, 15:13

Trzeba przyznać, że były to na prawdę ogniste Derby. W sumie 4 zgrabne racowiska. Oprawa niebieskich bardzo ładna z perspektywy sektorów KSG. Wczorajsze Derby miały zupełnie inny klimat, niż te zeszłoroczne i z tym zgodzi się chyba każdy.
j**** Cauchy'ego i całą rodzine jego!

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 01.03.2009, 15:43

Koniec zbednej polemiki kto kogo gdzie itd. Wczoraj na stadionie wygrało piro z obu stron konkretne dlatego smieszą mnie osoby ktorego oglądały mecz w tv lub na necie że czują nie dosyt po derbach tu komentarz jest jeden w d**** byłes gówno widzialeś! Pokazcie mi lepsze derby w Polsce. Derby dla Górnika!
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

WieM

Post autor: WieM » 01.03.2009, 16:36

Ile GiekSy i Wisłoki było z Górnikiem?
Obrazek

rtshks

Post autor: rtshks » 01.03.2009, 16:38

Dla mnie nawet nie smieszne ale zenujace bylo wieszac transparent o bykowinie.Na mysl by nam nie przyszlo wieszac takie transy.Widac ze naprawde kibice Gornika z Rudy przezywaja bardzo mocny kryzys,bo jesli dla nich nie lada wyczynem jest wpadniecie na jedno z osiedli Ruchu z rsl i pogonienie w 10 aut 9 naszych kibicow (ktorzy mimo takiej ilosci sie postawili i dopiero po znacznych posilkach zaboli musieli sie ewakuowac to cos tu nie gra) Idac waszym tokiem mysleniem kibice Ruchu z rudy powinni caly stadion slaski w transparentach z datami porozwieszasc a mamy sie czym chwalic i to nie takim akcjami ze 10 samochodow walczy z 9 osobami,oczym trsl wie.Sama propaganda nie wystarczy,gdy trzeba stanac oko w oko z przeciwnikiem wychodzi jak jest naprawde.Wracajac do samych derbow byly to o niebo lepsze derby niz w tamtym roku.Bylo goraco na osiedlach i na samym stadionie.Doping dobry obu ekip,choc mogl byc lepszy.Oprawy tez dobre,szkoda zmarnowanej jednej z glownych opraw Ruchu ktora ulegla zniszczeniu przez dym w drugiej polowie.Ciekawi mnie tylko jak by sie potoczyly derby jak by wieksza ilosc kibicow Gornika pokwapila sie przeskoczyc ogrodzenie.Derby jak najbardziej na plus.DERBY DLA RUCHU

Zablokowany