Ale co by nie mówić dla mnie atmosfera derbów kozacka. Obie ekipy zaprezentowały sie conajmniej fajnie. Ktoś wspominał, że derby troche zawiodły, to pokażcie drugie takie derby w Polsce.
Musze przyznać, że zrobiła na mnie wrażenie sektorówka Ruchu, naszych nie oceniam bo nie widziałem co na nich było
derby dla GÓRNIKA! doping pierwsza klasa, zabawa przez całe 90 minut,przed meczem zostaje zaatakowana grupa widzewa , nie stawiaja sie , tylko uciekaja, po meczu zaatakowane tramwaje,zdobytych sporo barw , i ostry w*******,
moze ktos z Górnika napisac co bylo na tych transparentach skierowanych do ruchu?
eRwin_GŚ pisze:ta dobrze Gieksiarze jak to Gieksiarze napinaja sie na przystankach i rzucaja kamieniami gdy wyskakujemy z busow juz ich nie widac
Szkoda ze zabole nie byli tez chetni do starcia bo jakos po koszulki to bez problemu wyskoczyli...
i zaś sie zacznie , niebiescy zas zaczna wciskac ze biole jest czorne a czorne jest biołe,kajs ty tam widzioł tych Gieksiarzy na przystankach? była tylko grupa mocnych wrazeń i napewno nie stała kajś po przystankach,o kamieniach to ty lepiej juz nic nie godej , bo to wasza specjalnosć
Derby na duży + dym na stadionie co się ostatnio coraz rzadziej zdarza i kilka fajnych opraw o wiele lepszych niż w zeszłym roku. Górnik trochę lepiej dopingował Ruch natomiast lepsza jakość oprawy i kozacko wyszły te peleryny.
W jakich liczbach wspierały zgody obie ekipy ?
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
nie tylko w polskiej lidze tak się zdarza że najsłabsza drużyna wygrywa z mocniejszym przeciwnikiem , szkoda tylko (ci co byli to wiedzą )że w przyszłym sezonie nie będzie WDŚ niestety różnica klas rozgrywkowych papa żabki papa .
Szakal1964 pisze:przed meczem zostaje zaatakowana grupa widzewa , nie stawiaja sie , tylko uciekaja, po meczu zaatakowane tramwaje,zdobytych sporo barw , i ostry w*******,
moze ktos z Górnika napisac co bylo na tych transparentach skierowanych do ruchu?
jak czytam takie posty to mnie c*** strzela
jeśli jesteś już taki obcykany to czemu nie opiszesz rozpierdolonych autobusów Górnika i przed stadionowych atrakcji ,w których to Ruch był górą a żabole nie byli skorzy do "zabawy" (jeśli już byli to przeważnie się to dla nich źle kończyło)
piknik.knet pisze:nie tylko w polskiej lidze tak się zdarza że najsłabsza drużyna wygrywa z mocniejszym przeciwnikiem , szkoda tylko (ci co byli to wiedzą )że w przyszłym sezonie nie będzie WDŚ niestety różnica klas rozgrywkowych papa żabki papa .
ty jestes tak jebniety ze ci juz nic baranie nie pomoze.
W********** w pizdu
Szakal1964 pisze:przed meczem zostaje zaatakowana grupa widzewa , nie stawiaja sie , tylko uciekaja, po meczu zaatakowane tramwaje,zdobytych sporo barw , i ostry w*******,
jeśli jesteś już taki obcykany to czemu nie opiszesz rozpierdolonych autobusów Górnika i przed stadionowych atrakcji ,w których to Ruch był górą a żabole nie byli skorzy do "zabawy" (jeśli już byli to przeważnie się to dla nich źle kończyło)
Ja p******* co za ŁEB!
Norlmalnie opisał swoj mecz to co widzial . A ty widać że już ciśnienie masz i nie mogleś opisać swoich wrażeń z meczu.Jak widziałem to było sporo starć min.te największe na Chorzowskiej koło estakady DTŚ przed meczem bus Ruchu i autobus Górnika ,starcia koło kukurydz ,na stadionie na murawie koronie , po meczu 3 tramwaje rozwalone z kibicami , na Tauzenie różne ganianki . Jak wracali wszyscy to wszędzie byl Górnik i Ruch w barwach ale wielu sie nie biło . Już nie wspomne o małych starciach na osiedlach czy dzielnicach bo było tego sporo a wyniki różne . Działo sie więcej niz rok temu .
I dobrze powiedziane dla mnie te derby były lepsze pod każdym względem i można śmiało powiedzieć która ekipa jest nr 1 na Śląsku pozdro dla tych co byli.
S.G. pisze:I dobrze powiedziane dla mnie te derby były lepsze pod każdym względem i można śmiało powiedzieć która ekipa jest nr 1 na Śląsku pozdro dla tych co byli.
tak jest śmiało mozna powiedziec ze nadal nr.1 na śląsku jest Ruch ! PS:Cała Polska dziś widziała ze Torcida sie posrała ! tyle w temacie !
Jeżeli dla ciebie dobrym pomysłem była by awantura na tym meczu to na zawsze pozostaniesz genkiem bez spodenek.Zycie toczy sie gdzie indziej i na wielu płaszczyznach. Wiekszość z nich z wczoraj dla Górnika. koniec polemiki
PS. Skonczcie te dyskusje, kto wybiegl a kto nie. Kazdy bedzie teraz bronil swej d***. Smieszne teraz bedzie gadanie, ze Ruch jest nr 1 na slasku Kazdy po wczorajszym moze sie czyms pochwalic i wstydzic. Co do samego emczu... Wybieglo Was wiecej bo mieliscie taka mozliwosc, my takiej nie mielismy bo z kazdej strony bylismy przyciśneci do sektorow. I tyle w temacie.
Ja p******* co za ŁEB!
rozpierdoliliscie busy no i co z tego, nawt wstyd takie coś pisac, a te atrakcje przed stadionowe? to napisz jakie to byly , tylko konkrety,
S.G. pisze:I dobrze powiedziane dla mnie te derby były lepsze pod każdym względem i można śmiało powiedzieć która ekipa jest nr 1 na Śląsku pozdro dla tych co byli.
tak jest śmiało mozna powiedziec ze nadal nr.1 na śląsku jest Ruch ! PS:Cała Polska dziś widziała ze Torcida sie posrała ! tyle w temacie !
ku*** czekalem na taki komentarz. Typowy niebieski łeb. Super akcja Ruchu z proba przedostania sie przez ochrone... rzucajac w nich sniezkami, jestescie zajebisci, ewenement na skale kraju Jakbys nie widzial ochrona byla ustawioona wzdluz sektora Gornika co uniemozliwialo skuteczne wyskoczenie ale po co ja to pisze, przeciez wy zawsze macie racje
Ktoś tu napisał o tramwajach rozwalonych ale o tym że Ruch schował się za tymi tramwajami ze sprzętem, o tym że niestety nawet ten sprzęt im nie pomógł i o tym że tramwaje były rozjebane bo pochowali się biedaki w nich to nikt nie raczył napisać . Derby dla GÓRNIKA, peleRynki
na stadionie duży dym przy takiej ilości psów według mnie to troche bez sensu , bo obie ekipy mogły sobie narobić dużego przypału . Po 1 ze strony psów , a po 2 już widze jaka nagonka by była na Ruch po tym bmeczu gdyby tak np jeszcze KSG sie wysypało i doszło do starcia . Myśle że lepiej już było coś myśleć poza stadionem , a z tego co wiem to się troche działo więc nie wiem co Ruch chce udowodnić tu pisząc że chłopaki z KSG sie nie wysypali ....
mieli okazje się wysypać jak by chcieli,na poczatku kilku gości z Górnika przeskoczylo barierki na co Ruch skorzystał z zaproszenia,a Górnik wrocil na swoje sektory.tyle bez napinki
Nie chce mi si tu pisac dokładnie o derbach.Spokojnie mozna powiedziec że nie było źle z obu stron.Choc z taka pompa były zpowiadane,że na pewno mogło być troche lepiej szczególnie ze strony Ruchu.Chodzi mi tu szczeólnie o doping.A o wyjściu Ruchu poza trybuny to każdy chyba wiedział że nic z tego nie bedzie.nie tak dawno Ruchu fani śmiali sie z Gieksy że z Jastrzebiem zrobili śmieszna akcje i napinke na płycie.Wydaje mi sie że to było coś podobnego.Nie kumam o co chodziło z transem "że mogliście wybrać bitwe a wybraliście hańbe" czy jakoś tak.Bo chyba nie o zajście w przerwie.Ogólnie co by tu nie gadac i tak moim zdaniem najlepszy mecz pod wzgledem kibicowskim w Polsce.Oby była możliwośc innym drużynom z czołówki krajowej pokazać sie w takim meczu.Oprawa Ruchu z sktorówka i racami fajna tylko dym z rac troche przysłonił cały efekt.Dla mnie Górnika na pewno wiecej niż 7,5 tysiąca.
Realista pisze:
"kumata"zabko ty mi tu nie pier... farmazonow wy juz od paru dobry lat sracie w gacie przed PF ! i tu wcale nie chodzi a ta jedna akcje !
pikol pisze:mieli okazje się wysypać jak by chcieli,na poczatku kilku gości z Górnika przeskoczylo barierki na co Ruch skorzystał z zaproszenia,a Górnik wrocil na swoje sektory.tyle bez napinki
Tak oczywiscie, ale nie bijcie juz nas chuligani-gawedziarze z kibice.net
Widze że peleryna gwiazdka forum .Ogólnie to fajnie wygladało ale chyba to już nie pierwsza taka prezentacja??Wiec bez podniety.Ale dla mnie efekt fajny.
Realista pisze:
"kumata"zabko ty mi tu nie pier... farmazonow wy juz od paru dobry lat sracie w gacie przed PF ! i tu wcale nie chodzi a ta jedna akcje !
pikol pisze:mieli okazje się wysypać jak by chcieli,na poczatku kilku gości z Górnika przeskoczylo barierki na co Ruch skorzystał z zaproszenia,a Górnik wrocil na swoje sektory.tyle bez napinki
Tak oczywiscie, ale nie bijcie juz nas chuligani-gawedziarze z kibice.net