WDŚ vol.2

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

mewa1948

Re: WDŚ vol.2

Post autor: mewa1948 »

mieliscie miec full ponoć
iparts.pl
EST.1920

Post autor: EST.1920 »

mieliscie glosno dopingowac ponoc i flagi mozna bylo spowrotem po awanturze wywiesic:roll:

patrzac na scisk jaki byl na przeciwko głównej nie dziwie sie ze były pustki na głównej bilety wyprzedano wszystkie oficjalna liczba to 40 000 wiec niewiem o co Ci biega mewa

obiektywnie obie ekipy tego dnia mimo wszystko nie pokazały pełni swoich mozliwosci ;)

zapraszam na http://www.niebiescy.pl" target="_blank tam juz pierwsze fotki ze szpilu
mewa1948

o nic mi nie biega, myslalem ze luki byly spowodowane brakiem ludzi
dobry mecz :)
neRka

Post autor: neRka »

Z tym się można zgodzić, u nas wszytsko siadło po awanturze, nagłaśnianie częściowo poleciało w ochorone itp.
SzyderczaSzyszka

Post autor: SzyderczaSzyszka »

Ale co by nie mówić dla mnie atmosfera derbów kozacka. Obie ekipy zaprezentowały sie conajmniej fajnie. Ktoś wspominał, że derby troche zawiodły, to pokażcie drugie takie derby w Polsce.
Musze przyznać, że zrobiła na mnie wrażenie sektorówka Ruchu, naszych nie oceniam bo nie widziałem co na nich było :wink:
winston

Post autor: winston »

Tam pisało "Używanie Shiftu nie boli!!"
PH1964

Post autor: PH1964 »

dobrze było i przed i po :)
Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli »

Derby na duży + dym na stadionie co się ostatnio coraz rzadziej zdarza i kilka fajnych opraw o wiele lepszych niż w zeszłym roku. Górnik trochę lepiej dopingował Ruch natomiast lepsza jakość oprawy i kozacko wyszły te peleryny.

W jakich liczbach wspierały zgody obie ekipy ?
Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb »

jeżeli chodzi o aspekty "sportowe" to można powiedzieć że i jedni i drudzy mogą się czymś "pochwalić" i czegoś się "wstydzić". naprawdę dobre derby.
Fantastyczny

Post autor: Fantastyczny »

neRka pisze:Z tym się można zgodzić, u nas wszytsko siadło po awanturze, nagłaśnianie częściowo poleciało w ochorone itp.
W koncu jeden normalny bez klotni sie zgodzi skoro bylo tak. Ale inni beda dalej dazyc do tego kto byl lepszy itd.
martinio

Post autor: martinio »

W jakich liczbach wspieraly zgody obie ekipy?
S.G.

Post autor: S.G. »

I dobrze powiedziane dla mnie te derby były lepsze pod każdym względem :lol: i można śmiało powiedzieć która ekipa jest nr 1 na Śląsku pozdro dla tych co byli.
GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek »

Znaczy, że Górnik? :lol: a pod jakim wzgledem?
Realista

Post autor: Realista »

S.G. pisze:I dobrze powiedziane dla mnie te derby były lepsze pod każdym względem :lol: i można śmiało powiedzieć która ekipa jest nr 1 na Śląsku pozdro dla tych co byli.
tak jest śmiało mozna powiedziec ze nadal nr.1 na śląsku jest Ruch ! PS:Cała Polska dziś widziała ze Torcida sie posrała ! tyle w temacie !
Prawy_sierpowy

Post autor: Prawy_sierpowy »

najsilniejsze sa peleRyny, nie ma co gadac chocby nie wiadomo ile razy polegli to zawsze na koncu są nr 1 :lol:
mewa1948

nie dyskutuj o tym, nie warto. ta polemika nie ma sensu, bo kazdy bedzie pisal na swa kozysc. Byly atrakcje i przed i po
klocek5001

Post autor: klocek5001 »

na stadionie duży dym przy takiej ilości psów według mnie to troche bez sensu , bo obie ekipy mogły sobie narobić dużego przypału . Po 1 ze strony psów , a po 2 już widze jaka nagonka by była na Ruch po tym bmeczu gdyby tak np jeszcze KSG sie wysypało i doszło do starcia . Myśle że lepiej już było coś myśleć poza stadionem , a z tego co wiem to się troche działo więc nie wiem co Ruch chce udowodnić tu pisząc że chłopaki z KSG sie nie wysypali ....
Siera

Post autor: Siera »

zamknijcie ten temat plz
dobre derby, lepsze niz w tamtym roku pod kazdym wzgledem , no moze nie pilkarskim
pikol

Post autor: pikol »

mieli okazje się wysypać jak by chcieli,na poczatku kilku gości z Górnika przeskoczylo barierki na co Ruch skorzystał z zaproszenia,a Górnik wrocil na swoje sektory.tyle bez napinki
mad22

Post autor: mad22 »

co w tych pelerynkach? to ci odpowiem pytaniem - a jakbyście dostali od sponsora sektorówke z napisem Warka to też byście ją wywiesili?
GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 »

Nie chce mi si tu pisac dokładnie o derbach.Spokojnie mozna powiedziec że nie było źle z obu stron.Choc z taka pompa były zpowiadane,że na pewno mogło być troche lepiej szczególnie ze strony Ruchu.Chodzi mi tu szczeólnie o doping.A o wyjściu Ruchu poza trybuny to każdy chyba wiedział że nic z tego nie bedzie.nie tak dawno Ruchu fani śmiali sie z Gieksy że z Jastrzebiem zrobili śmieszna akcje i napinke na płycie.Wydaje mi sie że to było coś podobnego.Nie kumam o co chodziło z transem "że mogliście wybrać bitwe a wybraliście hańbe" czy jakoś tak.Bo chyba nie o zajście w przerwie.Ogólnie co by tu nie gadac i tak moim zdaniem najlepszy mecz pod wzgledem kibicowskim w Polsce.Oby była możliwośc innym drużynom z czołówki krajowej pokazać sie w takim meczu.Oprawa Ruchu z sktorówka i racami fajna tylko dym z rac troche przysłonił cały efekt.Dla mnie Górnika na pewno wiecej niż 7,5 tysiąca.
;>

Post autor: ;> »

wlodek pisze:I jako jedyni w polsce sie śmiejecie z tych peleryn a to o czymś świadczy :lol:
Tak samo Ruch jako jedyny w Polsce śmiał się z naszych trójkolorowych czapek. To też o czymś świadczy :lol:
GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 »

Widze że peleryna gwiazdka forum :D .Ogólnie to fajnie wygladało ale chyba to już nie pierwsza taka prezentacja??Wiec bez podniety.Ale dla mnie efekt fajny.
paquito

Post autor: paquito »

Krótkie podsumowanie!

Derby bardzo dobre!!! Niech nam zazdrości cała Polska bo takich nigdzie nie ma!!!
Wspaniałe liczby,oprawy,atrakcje oby takich meczów więcej! 8)
mad22

Post autor: mad22 »

wlodek pisze:
mad22 pisze:co w tych pelerynkach? to ci odpowiem pytaniem - a jakbyście dostali od sponsora sektorówke z napisem Warka to też byście ją wywiesili?
był to pomysł naszych kibiców, sponsor nam pomógł to wykonać. ale was te peleryny bolą :lol:
a to sory nie wiedziałem, ogólnie efekt fajny mnie raczej to nie boli myśle że większości osób normlanych też więc nie o to mi chodziło
Bytków_GKS

Post autor: Bytków_GKS »

Sportowa_D pisze: Prawda jest taka, że bez tego układu byliście pionkami do bicia, a teraz razem możecie wreszcie rywalizować...
Jest to moja subiektywna opinia, więc proszę bez napinki!
jak chcesz się przypiedralać to napisz może najpierw ile to Zagłębie zrobiło akcji bez Legii?
Sportowa_D

Post autor: Sportowa_D »

Bytków_GKS pisze:
jak chcesz się przypiedralać to napisz może najpierw ile to Zagłębie zrobiło akcji bez Legii?
heh zaczyna się!
:lol: Odp: Żadnej!!!
GSK_AMUG

Post autor: GSK_AMUG »

Żal mi Was wszystkich w tym temacie i Górnika i Ruchu i Gieksy i Widzewa i calej reszty wypowiadajacej sie na podstawie zdjec i filmow.
Derby dla Górnika moim zdaniem, pozdro.
ChzB

Post autor: ChzB »

o co chodzi z transparentem 26.02.2009 - BYKOWINA ?
S.

Post autor: S. »

eRwin_GŚ pisze:
GSK_AMUG pisze:
lata leca a zabole jak zabole dalej dopinguja ochrone
http://www.youtube.com/watch?v=u2ULcim0g98" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

jedziemy dalej 8)
No jasne "Zostaw kibica..." śpiewaliśmy od tak sobie...

Derby na duży plus,
S.

Post autor: S. »

ChzB pisze:o co chodzi z transparentem 26.02.2009 - BYKOWINA ?
O taką zabawę, z tego dnia 8)
EST.1920

Post autor: EST.1920 »

Dołączenie: 19.01.2009, 14:15
"Górnik zjadł was dopingiem" brak mi słów na takich ludzi :roll: kto był ten widział gdy zaczynalismy spiewac Górnik był niesłyszalny co do tego co spiewali nasi i Wasi podczas awantury spodobało mi sie ze mimo kosy obydwie ekipy umiały wspolnie zaspiewać "zawsze i wszędzie"
WIERNY

Post autor: WIERNY »

EST.1920 pisze:Dołączenie: 19.01.2009, 14:15
co do tego co spiewali nasi i Wasi podczas awantury spodobało mi sie ze mimo kosy obydwie ekipy umiały wspolnie zaspiewać "zawsze i wszędzie"
I tym podsumowaniem powinien być temat zamknięty!
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

kajo(RTS) pisze:does.not.matter nie żadne brednie, w jednym autokarze poszła szyba a drugi zostal trafiony w dach - jechał w nich Fan Club z Żor, nie mówię że to była wasza ekipa.
A czy jak gdzieś piszę ze to brednie?
GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek »

oczywiscie chodzilo mi o filmik, ktory zapodal eRwin_GS
Tylko Górnik

Post autor: Tylko Górnik »

Trzeba przyznać, że były to na prawdę ogniste Derby. W sumie 4 zgrabne racowiska. Oprawa niebieskich bardzo ładna z perspektywy sektorów KSG. Wczorajsze Derby miały zupełnie inny klimat, niż te zeszłoroczne i z tym zgodzi się chyba każdy.
WieM

Post autor: WieM »

Ile GiekSy i Wisłoki było z Górnikiem?
rtshks

Post autor: rtshks »

Dla mnie nawet nie smieszne ale zenujace bylo wieszac transparent o bykowinie.Na mysl by nam nie przyszlo wieszac takie transy.Widac ze naprawde kibice Gornika z Rudy przezywaja bardzo mocny kryzys,bo jesli dla nich nie lada wyczynem jest wpadniecie na jedno z osiedli Ruchu z rsl i pogonienie w 10 aut 9 naszych kibicow (ktorzy mimo takiej ilosci sie postawili i dopiero po znacznych posilkach zaboli musieli sie ewakuowac to cos tu nie gra) Idac waszym tokiem mysleniem kibice Ruchu z rudy powinni caly stadion slaski w transparentach z datami porozwieszasc a mamy sie czym chwalic i to nie takim akcjami ze 10 samochodow walczy z 9 osobami,oczym trsl wie.Sama propaganda nie wystarczy,gdy trzeba stanac oko w oko z przeciwnikiem wychodzi jak jest naprawde.Wracajac do samych derbow byly to o niebo lepsze derby niz w tamtym roku.Bylo goraco na osiedlach i na samym stadionie.Doping dobry obu ekip,choc mogl byc lepszy.Oprawy tez dobre,szkoda zmarnowanej jednej z glownych opraw Ruchu ktora ulegla zniszczeniu przez dym w drugiej polowie.Ciekawi mnie tylko jak by sie potoczyly derby jak by wieksza ilosc kibicow Gornika pokwapila sie przeskoczyc ogrodzenie.Derby jak najbardziej na plus.DERBY DLA RUCHU
oioibeerboy

Post autor: oioibeerboy »

No właśnie jakie liczby zgód po obu stronach?
Mora

Post autor: Mora »

Zablokowany