Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
Variat

Post autor: Variat » 25.01.2008, 13:54

Ja to nie rozumiem tych angoli, jak można mieć czarnuchów w ekipie...
Dzieciom uśmiech, światu pokój a pijakom dajcie spokój
Nasza armia jest zwycięska, Jaruzelski kur.wa męska

iparts.pl
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 25.01.2008, 14:02

Toż chyba dlatego nazywają się Zulu

Macie takie fotki innych ekip ??? Obojętnie jakich, aby jak najwięcej :)
Ostatnio zmieniony 25.01.2008, 14:04 przez kiwa jako tako, łącznie zmieniany 1 raz.

(L)o

Post autor: (L)o » 25.01.2008, 14:03

Bo czasami te "czarnuchy" sa angolami z dziada pradziada,i wali ich jaki maja kolor skory

Chino XL

Post autor: Chino XL » 25.01.2008, 16:23

Variat pisze:Ja to nie rozumiem tych angoli, jak można mieć czarnuchów w ekipie...
A ja nie rozumiem takich debili jak Ty...
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy

Variat

Post autor: Variat » 25.01.2008, 19:53

zbastuj cwelu i nie rozmywaj
Dzieciom uśmiech, światu pokój a pijakom dajcie spokój
Nasza armia jest zwycięska, Jaruzelski kur.wa męska

RHP

Post autor: RHP » 25.01.2008, 21:45

kiwa jako tako pisze:Toż chyba dlatego nazywają się Zulu
A nie nazywają się Zulu od okrzyku bojowego z końca lat 70.? Bo czarnych w ekipie to mają chyba przy okazji (zresztą nie tylko BC)...

Brunatny

Post autor: Brunatny » 25.01.2008, 23:25

(L)o pisze:Bo czasami te "czarnuchy" sa angolami z dziada pradziada,i wali ich jaki maja kolor skory

Odpowiedz mi jak mozna byc anglikiem z dziada pradziada???
Moze chodzilo ci o brytyjczyka....... Osobiscie smieszy mnie az tak duza liczba kolorowych w ekipie, ale to ich sprawa, jezeli sie nie wstydza to luz.
Moze ktos wie czy czarni z ekipy Zulu jezdza na wyjazdy Reprezentacji???
w bagnie mieszanych ras znam wartosc Swojej Krwi!!

RHP

Post autor: RHP » 25.01.2008, 23:35

Brunatny pisze:
Moze chodzilo ci o brytyjczyka....... Osobiscie smieszy mnie az tak duza liczba kolorowych w ekipie, ale to ich sprawa, jezeli sie nie wstydza to luz.
Jak ktoś jest Anglikiem to Brytyjczykiem przecież też. Czarni urodzeni w Anglii bardziej niż np. Pakistańczycy czy Hindusi utożsamiają się z krajem, do którego przybyli ich przodkowie. Stąd ich obecność na meczach klubów i reprezentacji - większa niż innych mniejszości.

greg

Post autor: greg » 26.01.2008, 01:50

czarni z dziada pradziada mieszkajacy na wyspach chyba mają wieksze "prawo" zasiasc na najbardziej fanatycznej trybunie,czy miec jako taki wplyw na chuliganke,niz pakistaniec czy turas ktorzy przyjechali za chlebem 10 lat temu.

RHP

Post autor: RHP » 26.01.2008, 03:03

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz bo Hindusi czy Pakistańczycy zaczęli licznie napływać do Wielkiej Brytanii w latach 50. i 60. , podobnie jak Murzyni z Karaibów i Afryki. Liczba Murzynów w UK przed II Wojną Światową nie była liczna, więc nie przesadzajmy z tymi czarnymi z dziada pradziada mieszkającymi na Wyspach. Po prostu czarni bardziej się na Wyspach integrują co widać już było w latach 60. w subkulturach młodzieżowych, m.in. klimatach skins, gdzie biali bujali się razem z czarnymi z Karaibów. Podobnie czarni mieli jakiś tam wpływ na ruch kibicowski, udzielali się w ekipach. Pakistańczycy czy Hindusi bardziej podkreślali swoją odrębność, mają swoje narodowe dyscypliny i brytyjska piłka nie za bardzo ich kręciła. Już w dobie komercyjnej piłki na Wyspach pojawiły się postulaty spopularyzowania kopanej wśród tych społeczności. 10 lat na Wyspach to lada chwila Polacy (naturalnie ci z najnowszej emigracji) będą. Póki co są 4 lata i jakoś krótki pobyt nie przeszkadza im w udzielaniu się w życiu kibicowskim.

pasikonik

Post autor: pasikonik » 26.01.2008, 11:02

RHP pisze:Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz bo Hindusi czy Pakistańczycy zaczęli licznie napływać do Wielkiej Brytanii w latach 50. i 60. , podobnie jak Murzyni z Karaibów i Afryki. Liczba Murzynów w UK przed II Wojną Światową nie była liczna, więc nie przesadzajmy z tymi czarnymi z dziada pradziada mieszkającymi na Wyspach. Po prostu czarni bardziej się na Wyspach integrują co widać już było w latach 60. w subkulturach młodzieżowych, m.in. klimatach skins, gdzie biali bujali się razem z czarnymi z Karaibów. Podobnie czarni mieli jakiś tam wpływ na ruch kibicowski, udzielali się w ekipach. Pakistańczycy czy Hindusi bardziej podkreślali swoją odrębność, mają swoje narodowe dyscypliny i brytyjska piłka nie za bardzo ich kręciła. Już w dobie komercyjnej piłki na Wyspach pojawiły się postulaty spopularyzowania kopanej wśród tych społeczności. 10 lat na Wyspach to lada chwila Polacy (naturalnie ci z najnowszej emigracji) będą. Póki co są 4 lata i jakoś krótki pobyt nie przeszkadza im w udzielaniu się w życiu kibicowskim.
tzw "Indie Brytyjskie" był pod angielskim zwierzchnictwem mniej wiecej od drugiej polowy 18 wieku do polowy 20 wieku....
Obrazek
[link]

RHP

Post autor: RHP » 26.01.2008, 13:34

To już inna rzecz. Chodzi o kwestię zamieszkiwania Wysp przez imigrantów i ich wpływ na kibicowanie. Ilu Hindusów mieszkało w XVIII wieku w Anglii?

Brunatny

Post autor: Brunatny » 26.01.2008, 16:21

RHP pisze:
Brunatny pisze:
Jak ktoś jest Anglikiem to Brytyjczykiem przecież też. Czarni urodzeni w Anglii bardziej niż np. Pakistańczycy czy Hindusi utożsamiają się z krajem, do którego przybyli ich przodkowie. Stąd ich obecność na meczach klubów i reprezentacji - większa niż innych mniejszości.
Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),
a jesli chodzi o brytyjczykow to moze byc nim kazdy kto ma brytyjski Paszport

pozdro

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 26.01.2008, 16:45

Teraz Liverpool gra z jakąś amatorską druzyną w FA CUP ( 6-7 liga ) i tamtych przyjechało moze z kilka tysięcy ( cała trybuna naprzeciwko THE KOP ), a u siebie frekwencja wynosi ok : 500 osob :)

Moglby ktos napisac o Coventry City ?

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 26.01.2008, 21:20

oglądałem dzisiaj ten mecz , Havant and Waterlooville FC to klub dwóch małych miasteczek , po meczu w wywiadzie trener powiedział że przyjechało ich do Liverpoolu 6000 i musze powiedziec że dobrze dopingowali
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 26.01.2008, 21:26

Ciekawe jakim cudem nagle znalazło się 6 tys. i to jeszcze na wyjeździe, jak u siebie chodzi 6 razy mniej :)

Wigan - Chelsea :lol:

Obrazek

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 26.01.2008, 21:29

propaganda w miasteczkach , plakaty itp napewno :) pozatym w anglii wiekszosc małych ekip jezeli jedzie w pucharze do wiekszeg miasta to budza sie !!
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

RHP

Post autor: RHP » 26.01.2008, 23:41

Brunatny pisze: Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),
pozdro
Nie jest to takie oczywiste bo wielu unionistów jak spytasz o narodowość odpowie "British" ewentualnie "British & Scottish" itp. Tak więc określenie, że ktoś jest Brytyjczykiem ma znaczenie szersze (obywatelstwo) i węższe (przynależność do któregoś z "Home nations"). Z drugiej strony Murzyn, który chodzi na klub i reprę jak powie o sobie "English" to może z perspektywy Polski jest to dziwne, ale tam raczej mało kto stwierdzi, że jest inaczej.

RHP

Post autor: RHP » 27.01.2008, 00:28

Jak nie jeżdżą. Przecież nawet w Chorzowie byli. Pamiętam opis meczu i foto typa w koszulce "Fuck for England" :lol:

malyBWP

Post autor: malyBWP » 27.01.2008, 01:45

mejor pisze:Ktos tam zapytal i slusznie :D (bambo jezdza?)
odp.
bambusy nie jezdza na reprezentacje Anglii,zgadnijcie dlaczego :D
byles kiedys w anglii? nawet nie wiesz jak ten kraj jest tolerancyjny w reprezentacji graja murzyni i co? tez jestem po czesci rasista ale co ci do murzynow? nawiazujac do mnia czy oni sie panosza po Polsce jak ormiance ? ... mam kumpli czarnych i sa moimi kolegami ...
Warta 1912 Poznań

Chino XL

Post autor: Chino XL » 27.01.2008, 14:53

Brunatny pisze:
RHP pisze:
Brunatny pisze:
Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),

pozdro
Tak. Murzyn urodzony w Polsce jest Polakiem i to nie ulega żadnej wątpliwości.
I z pewnością jest tym Polakiem w znacznie większym stopniu niż zasrany białas, który patriotycznie w swoim ukochanym ojczystym jezyku, robi 9 błędów w dwóch zdaniach.

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 27.01.2008, 15:20

W Polsce też są czarni polacy, tyle że nie na taką skale jak w Anglii. Żebyśmy byli bogaci jak Angole to możliwe, że u nas już czarny byłby normalnym zjawiskiem.

fcb___

Post autor: fcb___ » 27.01.2008, 20:53

w pompke to pocaluj swoich kolegow filozofie! napisal ze ma kolege czarnucha to jego sprawa.
swoja droga SLASK26 jesli za dziewczyne czy zone trafi sie kurwe to czy za granica czy w PL i tak sie zrucha tyle tylko ze nie z czarnuchem.

sapter

Post autor: sapter » 28.01.2008, 08:44

Chino XL pisze:Tak. Murzyn urodzony w Polsce jest Polakiem i to nie ulega żadnej wątpliwości.
Sratatata..

Chino XL

Post autor: Chino XL » 28.01.2008, 16:45

Wiem, że małych niedouczonych Polaczków to boli, ale taka jest prawda, nawet ich komunistyczna propaganda tego nie zagłuszy.
Tyle OT w tym temacie z mojej strony. I proponuje, żeby w przyszłości moderatorzy za każdy debilny text o czarnuchach w angielskich ekipach dawali z miejsca bana.

JoJO-Uk
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: JoJO-Uk » 28.01.2008, 16:56

Chino XL z tego co wiem to nie ma w regulaminie zadnych wzmianek o tekstach rasistowskich wiec kazdy moze pisac co chce i jak chce o murzynach. W angielskich ekipach sa murzyni moze dla nich jest ok ale w polskich ekipach predko tego nie zobaczymy i bardzo mnie to cieszy.

PS.

Chino fajnych masz kolegow tak na marginesie chodzisz w czarnej kominiarce z nimi ? Pozdro ale musialem to napisac
RODOWITA PYRA pisze:Do bandy imbecyli !!!
(...)
No, chyba że siedzisz z kosa przed monitorem, machasz nią jak piszesz i masz kominiare w barwach klubowych nalożoną w tym czsie na pusty leb!!!
Żalosne dzieci neostrady i tyle !!!

osfp

Post autor: osfp » 28.01.2008, 17:07

Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata

Chino XL

Post autor: Chino XL » 28.01.2008, 18:25

JoJO-Uk pisze:Chino XL z tego co wiem to nie ma w regulaminie zadnych wzmianek o tekstach rasistowskich wiec kazdy moze pisac co chce i jak chce o murzynach. W angielskich ekipach sa murzyni moze dla nich jest ok ale w polskich ekipach predko tego nie zobaczymy i bardzo mnie to cieszy.

PS.

Chino fajnych masz kolegow tak na marginesie chodzisz w czarnej kominiarce z nimi ? Pozdro ale musialem to napisac
1 Niech ten temat trzyma poziom a nie jeden baran z drugim wyskakuje wielce zdziwiony, że w angielskich ekipach sa murzyni... Są tam od lat co najmniej 70-tych i to tyle w temacie dla zdziwionych kibiców internetu.

2. Skąd Ty wiesz jakich mam kolegów? Gówniany tekst na poziomie gimbusa.
osfp pisze:Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata
Polakiem jest ten kto się w Polsce urodził i żaden rasistowski desperat tego nie zmieni.

winston

Post autor: winston » 28.01.2008, 19:26

Chino czyżbyś sam był ciut ciemniejszy od reszty Polaków że murzynów bronisz?

chyba nie powiesz mi że czarny urodzony na terytorium Polski jest normalnym Polakiem??

co innego w świetle prawa a co innego życie pisze

swoj czlowiek

Post autor: swoj czlowiek » 28.01.2008, 20:45

Polakiem jest ten kto sie urodzil z rodzicow Polakow, nie wazne gdzie. Polacy sa Biali (-jakbys lewaku -Chino nie zauwazyl)
EUROPA DLA BIAŁYCH
POLSKA DLA POLAKÓW

[link] 14/88
Aborcja-prawdziwy holocaust

pracisław

Post autor: pracisław » 28.01.2008, 20:48

Może ktos coś skrobnąć jak się obecnie ma ekipa Leeds United :?:

Brunatny

Post autor: Brunatny » 29.01.2008, 00:31

Ogolnie w Anglii taki klimat ze u siebie ekipy nie przykladaja sie do dopingu, a za to na wyjazdach jada na maxa.

PS

Moje dziecko urodzilo sie w Anglii wiec wedlug ciebie Chino XL jest anglikiem ....... ale cie zaskocze, jest POLAKIEM!!!!!!

Ja rowniez za szezenie takiej lewackiej propagandy prosze o bana

Chino XL jesli masz problem z moimi bledami to podbij na PW

Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer » 29.01.2008, 08:36

.
Polakiem jest ten kto się w Polsce urodził i żaden rasistowski desperat tego nie zmieni
Tym bardziej świstek papieru wydany przez Olka Kwaśniewskiego :lol:

Żeby nie rozmywać,mógłby ktoś skrobnąć coś o ekipie Oldham
[link]

[link]

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 29.01.2008, 13:40

osfp pisze:Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata
troche glupi jestes koles i zajebiscie nie znasz historii. ide o zaklad ze w Twoich zylach plynie krew zydowska, rosyjska, ukrainska czy tatarska. setki wojen ktore przetoczyly sie przez polskie ziemie przez stulecia a co za tym idzie setki tysiecy gwaltow na Polkach, sprawily ze jestesmy jednym z najbardziej wymieszanych narodow - wystarczy spojrzec na ulice. wlasnie temu zawdzieczamy piekne, polskie kobiety - bez tej mieszanki mialbys same takie kozy jak w Norwegii np.
dodam, ze sam jestem nacjonalista, ale prawdziwy Polak powinien znac historie swojego narodu i umiec spojrzec obiektywnie na pewne sprawy.
Obrazek

ODPOWIEDZ