Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Himenejro

Post autor: Himenejro »

Mam sprzedania 2 biley na Chelsea - Totenham. mecz jest 12 stycznia o 15. Telefon +447882380282 Pozdro
iparts.pl
hdg

Post autor: hdg »

Czy na forum sa jacys polscy kibice zamieszkujacy szkockie Dundee? jak cos to PW ..pozdro
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Mógłby ktoś wrzucić artykuł TMK ( wrzesień 2007 ) - KIBICOWSKI LONDYN - stolica Anglii i jej scena kibicowska w pigułce, widziana okiem wieloletniego emigranta.
kiwa jako tako

Mógłby ktoś napisać o Leicester City ??
kiwa jako tako

Burnley są wporządku :) Pamietam jak 2-3 lata temu pojechali do Blackburn w 7000. Oba kluby nienawidzą się, Burnley niestety sportowo w cieniu, a chciałbym zeby zajeli miejsce cieniasów z Blackburn w Premiership.
Mmm

Post autor: Mmm »

U nas to by psy zakończyły zabawe po 30sekundach.
CK2000

Post autor: CK2000 »

Chuligani – choroba stadionów

http://tv.onet.pl/8183840,audycja.html
Variat

Post autor: Variat »

Ale cipki z tych angielskich psów...
FULL OF HATE

Post autor: FULL OF HATE »

MaciejOrłoś pisze:Czy ktoś mógł by powiedziec cos o kibicach Birmingham? Moze zapodac odrazu jakies fotki
http://images24.fotosik.pl/147/dff6ff290f438d5f.jpg

Birmingham City(Zulus)
Variat

Post autor: Variat »

zbastuj cwelu i nie rozmywaj
kiwa jako tako

Teraz Liverpool gra z jakąś amatorską druzyną w FA CUP ( 6-7 liga ) i tamtych przyjechało moze z kilka tysięcy ( cała trybuna naprzeciwko THE KOP ), a u siebie frekwencja wynosi ok : 500 osob :)

Moglby ktos napisac o Coventry City ?
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

oglądałem dzisiaj ten mecz , Havant and Waterlooville FC to klub dwóch małych miasteczek , po meczu w wywiadzie trener powiedział że przyjechało ich do Liverpoolu 6000 i musze powiedziec że dobrze dopingowali
kiwa jako tako

Ciekawe jakim cudem nagle znalazło się 6 tys. i to jeszcze na wyjeździe, jak u siebie chodzi 6 razy mniej :)

Wigan - Chelsea :lol:

Obrazek
szczena_uns
Kontakt:

propaganda w miasteczkach , plakaty itp napewno :) pozatym w anglii wiekszosc małych ekip jezeli jedzie w pucharze do wiekszeg miasta to budza sie !!
pracisław

Post autor: pracisław »

Może ktos coś skrobnąć jak się obecnie ma ekipa Leeds United :?:
noonelikesus

Post autor: noonelikesus »

czy zawsze i wszedzie musi sie znalezc grupa osob ktora rozmywa temat?? Ten temat jest o kibicach w UK a nie o kolorach skory i pochodzeniu wiec jak mozna to prosze o zakonczenie wywodow!!!

Coventry-Millwall (czwarta runda FA Cup)

kibicow Millwall na tym wyjezdzie ok 2500!!! niestety mi nie dane bylo sie wybrac a z tego co mnie sluchy doszly to troszke sie dzialo ale szczegolow nie znam na razie

Pozdrawiam!!!
kiwa jako tako

Szukam info na temat małej ekipy z yorkshire York City. Jak sie ma w storusnku do Sheffield, Leeds ... itd.
kiwa jako tako

Zulu Warriors ekipa kiboli klubu Birmingham City doskonale oddaje etniczną mieszanke miasta. Pierwsza wielorasowa firma w Anglii. Swoją nazwe wzieli od afrykańskich wojowników którzy walczyli z armią brytyjską podczas wojen burskich. Ich śpiew do złudzenia przypomina wojenne pieśni Zulusów " Zulusi Cie dopadną " Kiedy słyszysz hymn śpiewających 400 Zulusów przechodzą Cie dreszcze.

Tu macie 2 minuty o ekipie Brummies po Polsku. Zobaczcie już na samo powitanie Dayera. Jest to Real Football Factories Anglia - część 3. Znajdziecie tam wszystkie 5 części.

http://pl.youtube.com/watch?v=_li68K-9aWY

Bodajze w 5 czesci macie o wspomnianej niedawno ekipie Burnley.
Störtebeker

Post autor: Störtebeker »

troche angielskiego humoru:

http://uk.youtube.com/watch?v=PCXHbCYvzjI :lol:
glinik1921

Post autor: glinik1921 »

Czy mozecie cos napisac na temat kibicow londynskiego klubu Leyton Orient? We wtorek wybieram sie na mecz i nie wiem czego sie spodziewac :)
kiwa jako tako

Drugi najstarszy Londynski klub, ma swoją grupe fanów. Co ciekawe właściciel kupił klub za 5 funtów :lol: Podczas jakiegos finału ( nie pamieta chyba playoff ) było ich na Wembley 30 tys. Ciekawe skąd tyle ich sie tam wzielo :lol:

Sam zobaczysz to opowiesz. Raczej niczego ciekawego bym sie nie spodziwał.
skip

Post autor: skip »

nazwa zespolu to Havant & Waterlooville
kiwa jako tako

Moge podac lepszy przykład, jak do Cardiff na finał PlayOff o CCC bodajze pojechało 40 tys. kibiców Sheffield Wed. a tam tyle nie chodzi nigdy na stadion.

Tam chyba jest mega mobilizacja wszystkich fan klubów itd. bo to coś nie chce mi sie wierzyc, że Ci z H&W to wszyscy kibice byli ....

Na mecze ligowe chyba są jakieś inne zasady puli miejsc, bo np: ostatnio oglądałem mecz West Ham - Fulham to Fulhamu było jakos mało jak na mecz derbowy i to mnie dziwi. Sektor był niby pełny ale duzo zmniejszony niz zazwyczaj. A pewnie zeby Fulham grało w Finale FA CUP to zaraz przyjechało by 30 tys :lol: Nawet gdy przyjezdza takie Newcastle to jest ich wiecej. Sroki to dobra ekipa, ale to przecież drugi koniec Anglii. Nie za bardzo moge skumac dlaczego tak jest. Przeciez to jest to samo miasto i nie mogą zająć całego sektora.

A tak wogóle to jak tam trwa rozdawanie tych biletów ?? Bo np: na mecz derbowy ManU - City pewnie z trudem można było dostać bilet, a podczas meczów derbowych w sektorach gości widać dzieci itp. Zresztą ManU wszędzie jeździ komplet.
Inter

Post autor: Inter »

kiwa jako tako pisze: A tak wogóle to jak tam trwa rozdawanie tych biletów ?? Bo np: na mecz derbowy ManU - City pewnie z trudem można było dostać bilet, a podczas meczów derbowych w sektorach gości widać dzieci itp. Zresztą ManU wszędzie jeździ komplet.
Nie ma czegos takiego jak rozdzielanie biletów. Kto chce i zdąży kupic bilet, ten jedzie...
malyBWP

Post autor: malyBWP »

Lon(RKS)don pisze:
malyBWP pisze:
Lon(RKS)don pisze: to jest wlasnie ciekawostka w Angielskim futbolu niektorych druzyn nie widac caly sezon na pilkarsko-kibicowskiej mapie a jak dojdzie do jakiegos prestizowego meczu z ich udzialem nagle zjawia sie tysiace fanow ostatnim przykladem moze byc mecz Liverpoolu w pucharze Anglii z jakas druzyna nawet nie wiem z ktorej ligi chyba z 6 za ktora przyjechalo 7000 kibicow do miasta Beatelsow naprawde ewenement widac poprostu ze to nie kibice sukcesu tylko od malego z pokolenia na pokolenie kibicoja wiernie swoim druzynom bez wzgledy na to w ktorej lidze graja i w d**** maja Chelsea Man Utd. czy Arsenal
chyba masz na mysli Luton Town graja w odpowiedniku naszej 3 ligi ... nie 6 ;]
nie nie mam na mysli Luton Town mam na mysli druzyne ktora miala pomaranczowe barwy i w nazwie mieli Vauxhall cos takiego
heheh spoko ;-) dobrze ze ktos ci odpisal bo nadal bym sie upieral przy Luton, oni tez maja pomaranczowe barwy 8)
Radomiak

Post autor: Radomiak »

wybiera sie ktos na jakis mecz w Londynie lub okolicach w ciagu weekendu?
jesli tak prosze o kontakt 07504083572
nisc_PL

Post autor: nisc_PL »

15 marca derby Londynu Millwall-Leyton Orient, ktokolwiek chetny na ten meczyk kontakt na prv,pozdro
paulo_80

Post autor: paulo_80 »

Mecz Fulham-ManUtd.Spokoj na meczu jak i przed i w trakcie.
szczena_uns
Kontakt:

interesuje mnie jak dostac sie z lotniska w liverpoorze na anfield i na goodison park ...
nisc_PL

Post autor: nisc_PL »

z lotniska w "liverpoorze :lol: " tj. Liverpoolu autobus 500 do centrum a stamtad najlepiej darmowymi autobusami"football special" z pod dworca na Lime Street ktore w dzien meczow Liverpoolu/Evertonu/Tranmere Rovers zawoza Cie pod stadion. 500 metrow od Goodison polecam pub Royal Oak, co do Liverpool FC nie wiem bo nie interesuje mnie ten klub.pozdrawiam
ODPOWIEDZ