Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Jan Barbados

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Jan Barbados »

Sorry za wprowadzenie w błąd. Zapytałem w pracy żyda, który zaczął się podlizywać portowcom, chodzi jednak o markę piwa i wierność sikom Harnaś.
Wielka, Wielka, Wielka...
...NIEMIECKA HELGA!!!
iparts.pl
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

Chodzi mnie, że do Poznania ze Szczecina jest ponad 200 km to czemu by mieli polubić Lecha
Siders

Post autor: Siders »

szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
W biedzie opuścili ...
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Trafiłem na fragment meczu Legia - Ruch w Zamościu, który był przedstawiany jako jedno z najważniejszych spotkań z czasów PRL, m.in. obok Częstochowy 1980 r.

Zdziwiło mnie na jak niskim kibicowsko poziomie to stało - zero dopingu, jakieś prymitywne okrzyki „Roman Kosecki” jedynie.
Czy można postawić teorię, że w tamtym czasie ruch kibicowski w Polsce był karykaturą sytuacji na zachodzie?

I czy kibice Ruchu oraz innych śląskich drużyn mogli liczyć na jakieś specjalne traktowanie ze względu na flagi Niemiec, czy jednak przymykano na to oko?

https://www.facebook.com/share/v/1BvV5w ... tid=wwXIfr
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

Siders pisze: 06.07.2026, 22:36
szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
W biedzie opuścili ...
O i to jest konkret odpowiedź :) dzięki
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
Timador

Post autor: Timador »

2 sezony temu wpadliśmy tak do Nowego Targu a i swój stadion też otworzyliśmy w podobny sposób troszkę wcześniej
SĄDECKA DUMA
oldies years

Post autor: oldies years »

Suczysko pisze: 19.07.2026, 18:59 Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
Widzew w Lecznej na zakazie kilka lat temu. Troche z brama, ale tez przez ploty i inne zasieki. Miejscowych garstka na stadionie byla, pare dobrych godzim przed meczem. Ktos z Gornika Leczna powinien pamietac i potwiedrzic.
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

Legia w Alkmaar wjechała z bramą.
tlen

Post autor: tlen »

Jagiellonia w Gliwicach 2024. Duża część wycieczki była ciągana po sądach jeszcze do tego roku, ale sprawiedliwość była po naszej stronie :)
Zajad

Post autor: Zajad »

Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Oj w całej Słowacji mają dużo fan clubów.
Against Modern Football !!! 1.3.1.2
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Panowie, kilka dobrych lat temu wychodził zin Legion, tworzony przez kibica Legii, Łukasza. Czy ktoś może wie co się z nim dzieje, czy odbił całkowicie od klimatu czy tylko od tworzenia zina. Miałem z nim kontakt i chyba wszystkie te Legiony więc sentyment został. Jak to nie jest tajemnica to proszę o info.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Też jestem ciekaw.Miał tez stronę internetowa.Fajnie się czytało jego opowieści.W starych tmk można też poczytać jego felietony.
Stpne

Post autor: Stpne »

Jeżeli Łukasz, to "Droga Legionisty', a nie "Legion". Jakieś 10 lat temu odbił od klimatów skupiając się na wolontariacie na rzecz dzieciaków z patologicznych domów w swoim mieście. O tej dzialalności pisał zresztą trochę i w "D.L", jak i na blogu.
łajdaczyna

Były dwie nazwy, Legion który był na samym początku robiony jeszcze trochę chałupniczo a później tak jak mówisz, Droga Legionisty. Teraz tak patrzę to pierwszy numer mam z 2003 roku, 23 lata temu 😃
Stpne - dzięki za info, nieco zaskakujące.
NaprzodRydultowy

Post autor: NaprzodRydultowy »

AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33
Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭
:P Niech Was nazwa profilu zmyli skąd moja obecność.
Ave KSG
AMF1948

NaprzodRydultowy pisze: 29.07.2026, 12:23
AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33
W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭
W sumie masz rację 😁
a1910a

Post autor: a1910a »

Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Kto, zgodnie z kodeksem trybun może nosić znaczek "h"? Czy mogą to być tylko chuligani? Czy takie osoby muszą być jakoś zaaprobowane przez decyzyjnych, albo grupę? Co grozi za noszenie znaczka "h" jeśli noszący jest totalnym randomem, nie mającym nic wspólnego z ekipą?
Z góry dzięki za info.
Dezzon

Post autor: Dezzon »

a1910a pisze: 29.07.2026, 22:26 Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Kto, zgodnie z kodeksem trybun może nosić znaczek "h"? Czy mogą to być tylko chuligani? Czy takie osoby muszą być jakoś zaaprobowane przez decyzyjnych, albo grupę? Co grozi za noszenie znaczka "h" jeśli noszący jest totalnym randomem, nie mającym nic wspólnego z ekipą?
Z góry dzięki za info.
"Zwykła osoba" nie zdobędzie raczej przypadkiem koszulki, bluzy czy czapeczki ekipy z logiem "h"
Nie jestem kumaty :P :P :P
łajdaczyna

Na Falubazie rozdają za darmo 😃
AMF1948

a1910a pisze: 29.07.2026, 22:26 Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Z góry dzięki za info.
Po prostu, ktoś może Cię "sprawdzić" czy te ja to ozdoba czy coś więcej. Co prawda narobiło się produkcji pełno z h ,ale raczej klubowe to już selekcja.
Piatek Trzynastego

Post autor: Piatek Trzynastego »

Pełno też tego na Widzewie, noszą stare baby i brzuchate dziady, bo myślą że to "(h)arnaś".
Adamowski

Post autor: Adamowski »

Piatek Trzynastego pisze: 30.07.2026, 13:42 Pełno też tego na Widzewie, noszą stare baby i brzuchate dziady, bo myślą że to "(h)arnaś".
Tak cię obserwuję od pewnego czasu i mam coraz bardziej nieodparte przeświadczenie, że jesteś takim dozolem bis.
Niby śmieszek, niby starasz się być zabawny, kumaty i chooj wie jaki jeszcze, a w rzeczywistości jesteś mocno pokrzywdzony przez bliskich, zapewne, ci ludzi.

Przez momencik przeleciało mi nawet przez głowę, czy nie jesteś tym owocem miłości lechitów i żon kiboli ŁKS-u, co to im tak ochoczo podstawiali łks-iacy w ramach gościny.
Piatek Trzynastego

Post autor: Piatek Trzynastego »

Adamowski pisze: 30.07.2026, 20:06 Tak cię obserwuję od pewnego czasu i mam coraz bardziej nieodparte przeświadczenie
Przez momencik przeleciało mi nawet przez głowę
Przez momencik to cię przeleciał ruski w Madrycie.
holenderskiegrzyby

Post autor: holenderskiegrzyby »

Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
W miastach derbowych nawet wspolnie malowany podpisany herbami klubowymi dwoch zwasnionych klubow co mialoby symboiizowac wspolna sprawe dla dobra narodowego ponad podzialami.
Gablota

Post autor: Gablota »

Trzeba zacząć ukrów lać po ryjach za kozaczenie a nie rysunki robić jak kiedyś było w modzie malowanie kredą na chodnikach…
marJo

Post autor: marJo »

Tak jest, zróbcie albo w ogóle róbcie coś torebkowicze.
JAGIELLONIA PONAD WSZYSTKO !!
rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz »

holenderskiegrzyby pisze: 02.08.2026, 19:19 Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
W miastach derbowych nawet wspolnie malowany podpisany herbami klubowymi dwoch zwasnionych klubow co mialoby symboiizowac wspolna sprawe dla dobra narodowego ponad podzialami.
I stykające się końcówy na tym wrzucie. No to by było coś

ku*** przez lata mało która ekipa zrobiła jakikolwiek antyrosyjski wrzut, zamiast tego woleli pucować się do kacapskich spermopijców z Serbii, a ty teraz chcesz żeby coś robić przeciwko c**** wartym banderowcom.
j**** rosje i ruskich
holenderskiegrzyby

rozkminiacz pisze: 03.08.2026, 18:08
holenderskiegrzyby pisze: 02.08.2026, 19:19 Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
I stykające się końcówy na tym wrzucie. No to by było coś

ku*** przez lata mało która ekipa zrobiła jakikolwiek antyrosyjski wrzut, zamiast tego woleli pucować się do kacapskich spermopijców z Serbii, a ty teraz chcesz żeby coś robić przeciwko c**** wartym banderowcom.
nie mieszaj alkoholu z lekami jak planujesz sie wypowiadać na forum.
kómaty

Post autor: kómaty »

Jaka jest geneza FC ŁKSu we Włocławku? Praktycznie drugi koniec Polski więc jak do tego doszło?
ślusarz

Post autor: ślusarz »

120 km "praktycznie drugi koniec Polski"
kómaty

ślusarz pisze: 03.08.2026, 22:21 120 km "praktycznie drugi koniec Polski"
no naciągnąłem sporo, ale w dalszym ciągu bardziej chodzi mi o fakt, że bliżej są inne miasta z dużymi ekipami więc skąd wybór akurat ŁKSu?
z00rd

Post autor: z00rd »

kómaty pisze: 04.08.2026, 00:04
no naciągnąłem sporo
- Poproszę 25 deko Sopockiej
- Ojej ukroiło mi się, może być czy kilo?
Gogeta

Post autor: Gogeta »

kómaty pisze: 04.08.2026, 00:04
no naciągnąłem sporo, ale w dalszym ciągu bardziej chodzi mi o fakt, że bliżej są inne miasta z dużymi ekipami więc skąd wybór akurat ŁKSu?
Weź już wypierd@laj klaunie
kómaty

Gogeta pisze: 04.08.2026, 09:20
Weź już wypierd@laj klaunie
całe szczęście, że cenzurę dałeś.
pozdrowienia, trzymaj się tam
Gablota

Post autor: Gablota »

Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
holenderskiegrzyby

Gablota pisze: 08.08.2026, 14:41 Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
dla zasady
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Gablota pisze: 08.08.2026, 14:41 Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
A co z różnymi gadżetami, które nawiązują do III Rzeszy, albo tatuażami np. swastyka?

https://dziennikzachodni.pl/erka-w-miej ... r/11585808 to 2016, akurat Wiślak, który udzielał się charytatywnie (rower).

https://weszlo.com/2018/08/14/zenada-ro ... ecz-ruchu/ 2018, ogólny artykuł.

https://www.facebook.com/story.php?stor ... 5315351160
To najnowsze, w sensie tatuaż. Wyszło dzięki pseudoraperowi Bonusowi, który robił z nimi wywiad?
Pitfas

Post autor: Pitfas »

No przecież śpiewamy, "to My chłopcy że Śląska, zna Nas cała POLSKA" :)
ODPOWIEDZ