Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

BaltykOldSchool

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: BaltykOldSchool »

Takie przemyślenia trapią mnie od dawna. Bez złośliwości absolutnie.

Jest zgoda między ekipą A i ekipą B przez wiele lat. FC ekipy B, absolutenie ci sami ludzie co chodzą na główną ekipę i na ich FC, ogłaszają przybicie oficjalnej zgody tego FC ekipy B z Ekipą A, z którą...łączy ich zgoda od lat. Bez sensu.

Albo inny podobny temat... Ekipa C i Banda D mają zgodę...a oficjalnie są Fan Clubami ekipy E. No dziwne żeby mieli kosę chociaż i takie anomalia istniały chyba w Wielkopolsce?

Albo ekipa J która jest FC ekipy I pisze o wsparciu innych FC ekipy I "na meczu wspiera nas Ekipa F w 10 osób, plus 5 osób z Ekipy G, dwóch z Ekipy H i jeden wariat z Ekipy I" czy to nie jest po prostu na meczu stawia się tyle i tyle ludzi z I? To ci sami ludzie.
iparts.pl
serwis

Post autor: serwis »

BaltykOldSchool pisze: 22.06.2026, 01:34 Takie przemyślenia trapią mnie od dawna. Bez złośliwości absolutnie.

Jest zgoda między ekipą A i ekipą B przez wiele lat. FC ekipy B, absolutenie ci sami ludzie co chodzą na główną ekipę i na ich FC, ogłaszają przybicie oficjalnej zgody tego FC ekipy B z Ekipą A, z którą...łączy ich zgoda od lat. Bez sensu.

Albo inny podobny temat... Ekipa C i Banda D mają zgodę...a oficjalnie są Fan Clubami ekipy E. No dziwne żeby mieli kosę chociaż i takie anomalia istniały chyba w Wielkopolsce?

Albo ekipa J która jest FC ekipy I pisze o wsparciu innych FC ekipy I "na meczu wspiera nas Ekipa F w 10 osób, plus 5 osób z Ekipy G, dwóch z Ekipy H i jeden wariat z Ekipy I" czy to nie jest po prostu na meczu stawia się tyle i tyle ludzi z I? To ci sami ludzie.
Wiem do czego nawiązujesz ale prościej jest podać przykłady podając nazwy klubów. Łatwiej jest się odnieść a tak to strzelasz w powietrze.
Lucymek

Post autor: Lucymek »

Czy sytuacje "wychowania" ruchu kibicowskiego na Widzewie i na Gieksie przez odpowiednio kibicow LKSu i Ruchu sa stosunkowo podobne? Czy generalnie inne? Dla mnie jest to ciekawe,ze podobno w obu przypadkach wychowali sobie wroga na wlasnym podrworku ktory wymknal sie spod kontroli.
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

Lucymek pisze: 25.06.2026, 12:15 Czy sytuacje "wychowania" ruchu kibicowskiego na Widzewie i na Gieksie przez odpowiednio kibicow LKSu i Ruchu sa stosunkowo podobne? Czy generalnie inne? Dla mnie jest to ciekawe,ze podobno w obu przypadkach wychowali sobie wroga na wlasnym podrworku ktory wymknal sie spod kontroli.
Zbagatelizowanie tak

1 Ruch nigdy nie chodził na GKS bardziej juz kibice Gornika z Katowic 2Gieksa nigdy nie osiągneła przewagi nad Ruchem jako całosc ekipy a w Łodzi były momenty przewagi Widzewa . niemniej mysle ze Gieksa wyknonala niesamowity progres przez 30 lat
ArturP-CHML

Post autor: ArturP-CHML »

Bardzo dobrze 😁
Pogoń Lębork
BaltykOldSchool

Post autor: BaltykOldSchool »

Masz ksywę bgh1930. Ale nie jesteś z Bałtyku. Skąd jesteś? Dlaczego taka ksywka?
Trytytka

Post autor: Trytytka »

Tyle lat walki Pogoni L z okolicznymi fc Arki, a teraz piątki zbijane. Chyba już za stary jestem na to heh
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Śmiertelna kosa kiedyś.Arka zaliczyła bicie w Lęborku.po czym oskarżała Pogoń,że ich bili wraz z ochroną.Pogoń,długoletnia zgoda z Bałtykiem.Nawet jeden z liderów Bałtyku mieszkał w Lęborku.
Co do bgh1950/Podszywasz sie pod Bałtyk,jesteś niby z Łodzi.Nie losowy nick,bo sam go wklepałeś,Jak tu traktować Cię poważnie.
dee facto

Post autor: dee facto »

W świecie kibicowskim dekada to prawie tyle co wiek,wszystko może zmienić się.Nigdy bym nie przypuszczał że Pogoń będzie w familii WRWE,od 2016 roku nastąpiło trzęsienie ziemi w temacie zgód,układöw.
kómaty

Post autor: kómaty »

jaka jest geneza Pogoń FC Opole Lubelskie? czy FC dalej aktywny?
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Haha a dopiero co odświeżylem sobie starsze numery TMK gdzie to Lębork jeździła z Bałtykiem a tu Lębork z Arka ja p*******. To katownie się poszło w zapomnienie?
nieproszeni goście

Post autor: nieproszeni goście »

kómaty pisze: 29.06.2026, 20:59 jaka jest geneza Pogoń FC Opole Lubelskie? czy FC dalej aktywny?
w Opolu Lub. teraz tylko Motor, cieszy ogólnie frekwencja całego powiatu opolskiego na meczach w Lublinie.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Kto obecnie na Słowacji ma najlepszą bande i jak sie to ma do czeskich ekip ?
kómaty

jak wygląda sytuacja między Dyskobolią, a Lechem?
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

Sytuacja jak z Górnikiem Konin, chociaż Konin to nieoficjalnie fc Lecha
Leonid

Post autor: Leonid »

kómaty pisze: 02.07.2026, 10:15 jak wygląda sytuacja między Dyskobolią, a Lechem?
Przecież Lech ich nawet nie traktuje poważnie. Na nich by starczył FC Nowy Tomyśl,.który z resztą nie raz ich obijał. Jeżdżą po wielkopolskich wsiach i wyzywają wszystkie drużyny z którymi graja, a żadna z nich nie ma zorganizowanej grupy kibiców, wiec jak traktować ich poważnie? Z resztą pewnie wszyscy pamiętacie akcje z meczu Dyskobolia vs Sparta Szamotuły, gdzie typ z Grodziska kroi szalik kobiecie i szarpie się z nią dobrze widząc że to jest kobieta. Także odpowiedź znacie. Dziwne że w ogóle ktoś się chce z nimi kumać po tych akcjach.
zero osiem

Post autor: zero osiem »

na powrocie z jakiegos wyjazdu widzewiar zlapalismy je kolo kaliskiego i jednej z nich spadla ciezka deska na glowe, byla to niejaka ania nawet czasem udzielajaca sie na tym forum, ale deska spadajac nie wiedziala ze uderza dziewczyne, bo ania byla w kapturze, zatem roznie bywa
kómaty

jakie są dla was najbardziej abstrakcyjne zgody na przestrzeni ostatnich 15 lat? z mojej strony Jeziorak - Elana
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
To jest odniesienie do kapusia Wałęsy.
Wielka, Wielka, Wielka...
...NIEMIECKA HELGA!!!
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

Sorry za wprowadzenie w błąd. Zapytałem w pracy żyda, który zaczął się podlizywać portowcom, chodzi jednak o markę piwa i wierność sikom Harnaś.
Wielka, Wielka, Wielka...
...NIEMIECKA HELGA!!!
szkieletor123

Chodzi mnie, że do Poznania ze Szczecina jest ponad 200 km to czemu by mieli polubić Lecha
Siders

Post autor: Siders »

szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
W biedzie opuścili ...
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Trafiłem na fragment meczu Legia - Ruch w Zamościu, który był przedstawiany jako jedno z najważniejszych spotkań z czasów PRL, m.in. obok Częstochowy 1980 r.

Zdziwiło mnie na jak niskim kibicowsko poziomie to stało - zero dopingu, jakieś prymitywne okrzyki „Roman Kosecki” jedynie.
Czy można postawić teorię, że w tamtym czasie ruch kibicowski w Polsce był karykaturą sytuacji na zachodzie?

I czy kibice Ruchu oraz innych śląskich drużyn mogli liczyć na jakieś specjalne traktowanie ze względu na flagi Niemiec, czy jednak przymykano na to oko?

https://www.facebook.com/share/v/1BvV5w ... tid=wwXIfr
szkieletor123

Siders pisze: 06.07.2026, 22:36
W biedzie opuścili ...
O i to jest konkret odpowiedź :) dzięki
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
Timador

Post autor: Timador »

2 sezony temu wpadliśmy tak do Nowego Targu a i swój stadion też otworzyliśmy w podobny sposób troszkę wcześniej
SĄDECKA DUMA
oldies years

Post autor: oldies years »

Suczysko pisze: 19.07.2026, 18:59 Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
Widzew w Lecznej na zakazie kilka lat temu. Troche z brama, ale tez przez ploty i inne zasieki. Miejscowych garstka na stadionie byla, pare dobrych godzim przed meczem. Ktos z Gornika Leczna powinien pamietac i potwiedrzic.
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

Legia w Alkmaar wjechała z bramą.
tlen

Post autor: tlen »

Jagiellonia w Gliwicach 2024. Duża część wycieczki była ciągana po sądach jeszcze do tego roku, ale sprawiedliwość była po naszej stronie :)
Zajad

Post autor: Zajad »

Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Oj w całej Słowacji mają dużo fan clubów.
Against Modern Football !!! 1.3.1.2
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Panowie, kilka dobrych lat temu wychodził zin Legion, tworzony przez kibica Legii, Łukasza. Czy ktoś może wie co się z nim dzieje, czy odbił całkowicie od klimatu czy tylko od tworzenia zina. Miałem z nim kontakt i chyba wszystkie te Legiony więc sentyment został. Jak to nie jest tajemnica to proszę o info.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Też jestem ciekaw.Miał tez stronę internetowa.Fajnie się czytało jego opowieści.W starych tmk można też poczytać jego felietony.
Stpne

Post autor: Stpne »

Jeżeli Łukasz, to "Droga Legionisty', a nie "Legion". Jakieś 10 lat temu odbił od klimatów skupiając się na wolontariacie na rzecz dzieciaków z patologicznych domów w swoim mieście. O tej dzialalności pisał zresztą trochę i w "D.L", jak i na blogu.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Były dwie nazwy, Legion który był na samym początku robiony jeszcze trochę chałupniczo a później tak jak mówisz, Droga Legionisty. Teraz tak patrzę to pierwszy numer mam z 2003 roku, 23 lata temu 😃
Stpne - dzięki za info, nieco zaskakujące.
NaprzodRydultowy

Post autor: NaprzodRydultowy »

AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33
Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭
:P Niech Was nazwa profilu zmyli skąd moja obecność.
Ave KSG
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

NaprzodRydultowy pisze: wczoraj, 12:23
AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33
W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭
W sumie masz rację 😁
Against Modern Football !!! 1.3.1.2
a1910a

Post autor: a1910a »

Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Kto, zgodnie z kodeksem trybun może nosić znaczek "h"? Czy mogą to być tylko chuligani? Czy takie osoby muszą być jakoś zaaprobowane przez decyzyjnych, albo grupę? Co grozi za noszenie znaczka "h" jeśli noszący jest totalnym randomem, nie mającym nic wspólnego z ekipą?
Z góry dzięki za info.
ODPOWIEDZ