Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Jan Barbados
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Sorry za wprowadzenie w błąd. Zapytałem w pracy żyda, który zaczął się podlizywać portowcom, chodzi jednak o markę piwa i wierność sikom Harnaś.
Wielka, Wielka, Wielka...
...NIEMIECKA HELGA!!!
...NIEMIECKA HELGA!!!
-
szkieletor123
Chodzi mnie, że do Poznania ze Szczecina jest ponad 200 km to czemu by mieli polubić Lecha
W biedzie opuścili ...szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
-
WieszWięcej
Trafiłem na fragment meczu Legia - Ruch w Zamościu, który był przedstawiany jako jedno z najważniejszych spotkań z czasów PRL, m.in. obok Częstochowy 1980 r.
Zdziwiło mnie na jak niskim kibicowsko poziomie to stało - zero dopingu, jakieś prymitywne okrzyki „Roman Kosecki” jedynie.
Czy można postawić teorię, że w tamtym czasie ruch kibicowski w Polsce był karykaturą sytuacji na zachodzie?
I czy kibice Ruchu oraz innych śląskich drużyn mogli liczyć na jakieś specjalne traktowanie ze względu na flagi Niemiec, czy jednak przymykano na to oko?
https://www.facebook.com/share/v/1BvV5w ... tid=wwXIfr
Zdziwiło mnie na jak niskim kibicowsko poziomie to stało - zero dopingu, jakieś prymitywne okrzyki „Roman Kosecki” jedynie.
Czy można postawić teorię, że w tamtym czasie ruch kibicowski w Polsce był karykaturą sytuacji na zachodzie?
I czy kibice Ruchu oraz innych śląskich drużyn mogli liczyć na jakieś specjalne traktowanie ze względu na flagi Niemiec, czy jednak przymykano na to oko?
https://www.facebook.com/share/v/1BvV5w ... tid=wwXIfr
-
szkieletor123
O i to jest konkret odpowiedź :) dziękiSiders pisze: 06.07.2026, 22:36W biedzie opuścili ...szkieletor123 pisze: 06.07.2026, 17:08 Jest przyśpiewka Pogoni cyt. ' ...inni Cię zdradzili Lecha polubili ale ja nie..." Kogo Pogoń ma na myśli tych inni ? Chodzi o kogoś konkretnego z ekipy ?
Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
2 sezony temu wpadliśmy tak do Nowego Targu a i swój stadion też otworzyliśmy w podobny sposób troszkę wcześniej
SĄDECKA DUMA
-
oldies years
Widzew w Lecznej na zakazie kilka lat temu. Troche z brama, ale tez przez ploty i inne zasieki. Miejscowych garstka na stadionie byla, pare dobrych godzim przed meczem. Ktos z Gornika Leczna powinien pamietac i potwiedrzic.Suczysko pisze: 19.07.2026, 18:59 Jaka ekipa tak max 1-3 liga wbiła na jakis mecz (nie sparing) wyjeżdżając z bramą ostatnio. Ciężko dlatego pytam
-
klasa sama w sobie
Legia w Alkmaar wjechała z bramą.
Jagiellonia w Gliwicach 2024. Duża część wycieczki była ciągana po sądach jeszcze do tego roku, ale sprawiedliwość była po naszej stronie :)
Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Oj w całej Słowacji mają dużo fan clubów.Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Against Modern Football !!! 1.3.1.2
-
łajdaczyna
Panowie, kilka dobrych lat temu wychodził zin Legion, tworzony przez kibica Legii, Łukasza. Czy ktoś może wie co się z nim dzieje, czy odbił całkowicie od klimatu czy tylko od tworzenia zina. Miałem z nim kontakt i chyba wszystkie te Legiony więc sentyment został. Jak to nie jest tajemnica to proszę o info.
Też jestem ciekaw.Miał tez stronę internetowa.Fajnie się czytało jego opowieści.W starych tmk można też poczytać jego felietony.
Jeżeli Łukasz, to "Droga Legionisty', a nie "Legion". Jakieś 10 lat temu odbił od klimatów skupiając się na wolontariacie na rzecz dzieciaków z patologicznych domów w swoim mieście. O tej dzialalności pisał zresztą trochę i w "D.L", jak i na blogu.
-
łajdaczyna
Były dwie nazwy, Legion który był na samym początku robiony jeszcze trochę chałupniczo a później tak jak mówisz, Droga Legionisty. Teraz tak patrzę to pierwszy numer mam z 2003 roku, 23 lata temu 😃
Stpne - dzięki za info, nieco zaskakujące.
Stpne - dzięki za info, nieco zaskakujące.
-
NaprzodRydultowy
W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33Oj w całej Słowacji mają dużo fan clubów.Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Ave KSG
W sumie masz rację 😁NaprzodRydultowy pisze: 29.07.2026, 12:23W Polsce też jest jeden. W Rybniku 🤭AMF1948 pisze: 23.07.2026, 20:33Oj w całej Słowacji mają dużo fan clubów.Zajad pisze: 23.07.2026, 19:59 Najprędzej chyba ktoś z Katowic bądź Rybnika będzie wiedział. Chodzi o Spartaka Trnawa. Same miasto nie jest jakieś wielkie - koło 60 koła. Frekwencja i młyn prezentują się serio solidnie. Miasto tak kocha piłkę czy Spartak ma sporo fan clubów?
Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Kto, zgodnie z kodeksem trybun może nosić znaczek "h"? Czy mogą to być tylko chuligani? Czy takie osoby muszą być jakoś zaaprobowane przez decyzyjnych, albo grupę? Co grozi za noszenie znaczka "h" jeśli noszący jest totalnym randomem, nie mającym nic wspólnego z ekipą?
Z góry dzięki za info.
Kto, zgodnie z kodeksem trybun może nosić znaczek "h"? Czy mogą to być tylko chuligani? Czy takie osoby muszą być jakoś zaaprobowane przez decyzyjnych, albo grupę? Co grozi za noszenie znaczka "h" jeśli noszący jest totalnym randomem, nie mającym nic wspólnego z ekipą?
Z góry dzięki za info.
"Zwykła osoba" nie zdobędzie raczej przypadkiem koszulki, bluzy czy czapeczki ekipy z logiem "h"a1910a pisze: 29.07.2026, 22:26 Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Z góry dzięki za info.
Nie jestem kumaty

-
łajdaczyna
Na Falubazie rozdają za darmo 😃
Po prostu, ktoś może Cię "sprawdzić" czy te ja to ozdoba czy coś więcej. Co prawda narobiło się produkcji pełno z h ,ale raczej klubowe to już selekcja.a1910a pisze: 29.07.2026, 22:26 Pytanie laika, no bo w wielu kibicowskich tematach nim jestem, więc proszę spróbować się nie śmiać.
Z góry dzięki za info.
-
Piatek Trzynastego
Pełno też tego na Widzewie, noszą stare baby i brzuchate dziady, bo myślą że to "(h)arnaś".
Tak cię obserwuję od pewnego czasu i mam coraz bardziej nieodparte przeświadczenie, że jesteś takim dozolem bis.Piatek Trzynastego pisze: 30.07.2026, 13:42 Pełno też tego na Widzewie, noszą stare baby i brzuchate dziady, bo myślą że to "(h)arnaś".
Niby śmieszek, niby starasz się być zabawny, kumaty i chooj wie jaki jeszcze, a w rzeczywistości jesteś mocno pokrzywdzony przez bliskich, zapewne, ci ludzi.
Przez momencik przeleciało mi nawet przez głowę, czy nie jesteś tym owocem miłości lechitów i żon kiboli ŁKS-u, co to im tak ochoczo podstawiali łks-iacy w ramach gościny.
-
Piatek Trzynastego
Przez momencik to cię przeleciał ruski w Madrycie.Adamowski pisze: 30.07.2026, 20:06 Tak cię obserwuję od pewnego czasu i mam coraz bardziej nieodparte przeświadczenie
Przez momencik przeleciało mi nawet przez głowę
-
holenderskiegrzyby
Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
W miastach derbowych nawet wspolnie malowany podpisany herbami klubowymi dwoch zwasnionych klubow co mialoby symboiizowac wspolna sprawe dla dobra narodowego ponad podzialami.
W miastach derbowych nawet wspolnie malowany podpisany herbami klubowymi dwoch zwasnionych klubow co mialoby symboiizowac wspolna sprawe dla dobra narodowego ponad podzialami.
Trzeba zacząć ukrów lać po ryjach za kozaczenie a nie rysunki robić jak kiedyś było w modzie malowanie kredą na chodnikach…
Tak jest, zróbcie albo w ogóle róbcie coś torebkowicze.
JAGIELLONIA PONAD WSZYSTKO !!
-
rozkminiacz
I stykające się końcówy na tym wrzucie. No to by było cośholenderskiegrzyby pisze: 02.08.2026, 19:19 Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
ku*** przez lata mało która ekipa zrobiła jakikolwiek antyrosyjski wrzut, zamiast tego woleli pucować się do kacapskich spermopijców z Serbii, a ty teraz chcesz żeby coś robić przeciwko c**** wartym banderowcom.
j**** rosje i ruskich
-
holenderskiegrzyby
nie mieszaj alkoholu z lekami jak planujesz sie wypowiadać na forum.rozkminiacz pisze: 03.08.2026, 18:08I stykające się końcówy na tym wrzucie. No to by było cośholenderskiegrzyby pisze: 02.08.2026, 19:19 Czy też uważacie że w każdym mieście aktywnym kibicowsko powinien powstać jeden mural Anty Upa ?
ku*** przez lata mało która ekipa zrobiła jakikolwiek antyrosyjski wrzut, zamiast tego woleli pucować się do kacapskich spermopijców z Serbii, a ty teraz chcesz żeby coś robić przeciwko c**** wartym banderowcom.
Jaka jest geneza FC ŁKSu we Włocławku? Praktycznie drugi koniec Polski więc jak do tego doszło?
120 km "praktycznie drugi koniec Polski"
no naciągnąłem sporo, ale w dalszym ciągu bardziej chodzi mi o fakt, że bliżej są inne miasta z dużymi ekipami więc skąd wybór akurat ŁKSu?
całe szczęście, że cenzurę dałeś.
pozdrowienia, trzymaj się tam
Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
-
holenderskiegrzyby
dla zasadyGablota pisze: 08.08.2026, 14:41 Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
-
rozpuszczalnik1906
A co z różnymi gadżetami, które nawiązują do III Rzeszy, albo tatuażami np. swastyka?Gablota pisze: 08.08.2026, 14:41 Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?
https://dziennikzachodni.pl/erka-w-miej ... r/11585808 to 2016, akurat Wiślak, który udzielał się charytatywnie (rower).
https://weszlo.com/2018/08/14/zenada-ro ... ecz-ruchu/ 2018, ogólny artykuł.
https://www.facebook.com/story.php?stor ... 5315351160
To najnowsze, w sensie tatuaż. Wyszło dzięki pseudoraperowi Bonusowi, który robił z nimi wywiad?
No przecież śpiewamy, "to My chłopcy że Śląska, zna Nas cała POLSKA" :)Gablota pisze: 08.08.2026, 14:41 Mam pytanie do kibiców Ruchu Chorzów i nie jest to żadna napinka ani uszczypliwość znam temat „polskości i śląskości „ wiem że są tacy którzy uważają się za Polaków (np.liczne FC ale nie tylko) są tacy co uważają się tylko za Ślązaków i są również tacy którzy uważają się za Polaków i Ślązaków, moje pytanie brzmi skoro są flagi np. Śląscy ekstremiści, piosenki „my dumą śląskiego narodu” czy nie ma na Ruchu miejsca na jakąś flagę związaną z Polskością nie wiem może piosenkę, przecież masa kibiców Ruchu uważa się za Polaków, śpiewają hymn, jeżdżą na marsz niepodległości czy na patriotyczną pielgrzymkę kibiców, już nie mówię o tatuażach, kończąc na pięknej historii klubu która jest tak pro Polska że ciężko znaleść podobną, dlaczego więc tylko śląskość i koniec, na flagach w piosenkach skoro tak nie jest ?