Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Niepierdol

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Niepierdol »

To co się dzieje na mieście i to jaka jest obecnie moda wśród młodych biegających, to się robi już wkurwiajace i żałosne nawet dla osób, które się wychowały w tym klimacie. Wrzucanie do neta filmików jak szczury z jednej czy też z drugiej strony gazują się nawzajem z kilku metrów, trzymając w drugiej ręce po fiskarsie, to robi się już wstyd na całą Polskę. Kiedy ktoś coś z tym zrobi? My udajemy że to fajnie że młodzież działa, a reszta kraju pęka za śmiechu widząc takie pseudo „starcia uliczne”
To już ku*** serio poszło w złą stronę. Wysyp stronek na fb które chwalą się takimi frajerskimi „wyczynami” które nie mają nic wspólnego z walką. Dopóki nie pójdzie przykład od starszych, to za 10 lat będziemy mieli widoki na mieście, jak ekipy 30-letnich facetów, biegają i gazują się z odległości. Sami dajemy sobie świadectwo i przyzwolenie, że o Krakowie jest zdanie takie jakie jest.

Uprzedzając pytania: tak, kibicuję komuś w Krakowie i ten klimat nie jest mi obcy.
iparts.pl
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Widziałem ten filmik. Te dzieci mają przecież po 14 lat. Ale każdy co bardziej ogarnięty z jednej czy drugiej strony to ma po prostu bekę z takich akcji. A Ci „starsi” co powinni im dawać przykład teraz mają po 25-30 lat i jakiś czas temu robili to samo, przećpane głowy.
Niepierdol

Nie jest to prawda że nie ma starszych na Wiśle. Obecnie decyzyjnymi w dużej mierze jest stara recydywa, starsza wiekiem od WSH.

Małopolska kibolska pisze: 27.10.2024, 14:52
Niepierdol pisze: 27.10.2024, 13:28 Dopóki nie pójdzie przykład od starszych, to za 10 lat będziemy mieli widoki na mieście, jak ekipy 30-letnich facetów, biegają i gazują się z odległości. Sami dajemy sobie świadectwo i przyzwolenie, że o Krakowie jest zdanie takie jakie jest.
przykład od kogo? od starszych? a kto obecnie jest "starszy" na Wiśle?
czas na "przykład od starszych" i przekazanie wzorców był na Wiśle w latach 2010-2016
lata 2017 i późniejsze związane z wiadomymi wydarzeniami i rozpadem tychże starszych spowodowały że nie ma już komu przekazywać wzorców
DiegoT

Post autor: DiegoT »

Małopolska kibolska pisze: 27.10.2024, 14:52
Niepierdol pisze: 27.10.2024, 13:28 Dopóki nie pójdzie przykład od starszych, to za 10 lat będziemy mieli widoki na mieście, jak ekipy 30-letnich facetów, biegają i gazują się z odległości. Sami dajemy sobie świadectwo i przyzwolenie, że o Krakowie jest zdanie takie jakie jest.
przykład od kogo? od starszych? a kto obecnie jest "starszy" na Wiśle?
czas na "przykład od starszych" i przekazanie wzorców był na Wiśle w latach 2010-2016
lata 2017 i późniejsze związane z wiadomymi wydarzeniami i rozpadem tychże starszych spowodowały że nie ma już komu przekazywać wzorców
Przecież to nie chodzi tylko o Wisłę, po stronie KSC jest to samo. Ogólnie w Polsce wśród dzieci robi się moda na patologię, a Kraków jak zwykle przechodzi sam siebie.
gatewaycreative

Post autor: gatewaycreative »

Niepierdol pisze: 27.10.2024, 13:28 To co się dzieje na mieście i to jaka jest obecnie moda wśród młodych biegających, to się robi już wkurwiajace i żałosne nawet dla osób, które się wychowały w tym klimacie. Wrzucanie do neta filmików jak szczury z jednej czy też z drugiej strony gazują się nawzajem z kilku metrów, trzymając w drugiej ręce po fiskarsie, to robi się już wstyd na całą Polskę. Kiedy ktoś coś z tym zrobi? My udajemy że to fajnie że młodzież działa, a reszta kraju pęka za śmiechu widząc takie pseudo „starcia uliczne”
To już ku*** serio poszło w złą stronę. Wysyp stronek na fb które chwalą się takimi frajerskimi „wyczynami” które nie mają nic wspólnego z walką. Dopóki nie pójdzie przykład od starszych, to za 10 lat będziemy mieli widoki na mieście, jak ekipy 30-letnich facetów, biegają i gazują się z odległości. Sami dajemy sobie świadectwo i przyzwolenie, że o Krakowie jest zdanie takie jakie jest.

Uprzedzając pytania: tak, kibicuję komuś w Krakowie i ten klimat nie jest mi obcy.
Ej, ale starsi to powinni dać przykład że konflikty należy rozwiązywać pokojowo, argumentami a nie przemocą.
rympałek

Post autor: rympałek »

Możecie pisać o pustych ławkach, o pustyniach na osoedlach o tym że ktoś tam lata z gazem, ale myśle , że łatwiej będzie jak zdacie sobie sprawę z tego że ten mecz w Krakowie poprostu przegraliście.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

A kto ten mecz wygrał? https://x.com/PolscyKibicePL/status/1850484686142820607 przeciez to jest zenujace co sie odpierdala w krakowie
Psiak

Post autor: Psiak »

Stpne pisze: 25.10.2024, 17:54
Psiak pisze: 25.10.2024, 17:06 Z tego co ja obserwowałem to największą grupę Łysych miał Śląsk, potem może Cracovia, piszę może bo Lechii wówczas nie widziałem. Byliśmy na Legii w 91 lub 92 r nomen omen zgrabnym składem skinów i jakbym miał ocenić to było was może ze 3 dychy. Siedzieliście na krytej w naszym sąsiedztwie. Jeden z was próbował nam targnąć jakoś barwówkę z płotu. Zakładam, ze pewnie w innych sektorach też ktoś siedział, ale nie wydaje mi się by było was akurat więcej od nas tym bardziej, ze widziałem was też i na R22.
Dobrą ekipę łysych też miał Ruch i całkiem zgrabną ŁKS.
Ponieważ my jesteśmy często pomijani, albo wręcz pisze się wiele bzdur jak to na Wisłę chodziły Punki, Popersy i kto tam wie jeszcze co, a skinów w ogóle nie było
W '91-'92 w ogóle żadna zorganizowana grupa łysych nie chodziła ani w jedno miejsce na stadionie, ani - szczególnie - na droższą Krytą. Widziałeś najprawdopodobniej ludzi z ekipy zainteresowanych flagami. Jakoś od '94 zorganizował się sektor na zakolu od strony kanałku. Tu masz '95. Nie wiem, jak się wklei, w każdym razie czas 39:45.

https://youtu.be/m_clk64twtY?si=ikGboPYYWYRLMcBJ&t=2385
Opisałem, co widziałem :) Jedynie, co mogłem opisać niedokładnie to liczbę tej grupy. W pamięci mi utkwiło kilkanaście osób, ale jak zobaczyłem, że z tego okresu opisują nas na R22, na 100-200 łysych to, żeby głupio nie wyglądało dołożyłem trochę osób ;)
Powtórzę, że to była bankowo grupa skinów i skinhead chciał nam targnąć flagę.
Przed meczem ekpia łysych, kilkanaście max 20 osób odbiła się od nas na mieście. Był tam charakterystyczny gość w bomberze plamiaku czarno białym. Utkwił mi w pamięci ponieważ w krk naonczas takiego nie widziałem.
Postawił bym bardziej na 92 r ale tego akurat pewien nie jestem więc mógł to być również 91r.
Są materiały z odwróconymi flekami, tyle że nie pamiętam meczu. Jak sobie przypomnę, to wrzucę. Ogólnie dół i środkowa część sektora nad płótnem "skinheads". A że was się pomija? Nie wiem, jak już padło w tej dyskusji, ludzie z Polski się znali z koncertów, manifestacji, itd. W relacjach motyw wiślackich łysych (z wyjątkiem jednego cytatu z krakowskiego psa z wspomnianej tu książki E. Wilk "Krucjata łysogłowych") się nie przewija.
Możliwe, co piszesz. Faktycznie na koncerty w Polskę nie jeździliśmy jakimiś grupami zorganizowanymi, a demonstracje to w zasadzie Kraków.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Regis

Post autor: Regis »

Mareczek86 pisze: 28.10.2024, 09:12 A kto ten mecz wygrał? https://x.com/PolscyKibicePL/status/1850484686142820607 przeciez to jest zenujace co sie odpierdala w krakowie
Jak ktoś siedzi w temacie krakowskim, to nie wiem co go w tym dziwi. Od dawna to tak wygląda. Gaz, napinka, sprzęt, filmiki w necie. I kto ma niby dawać przykład, skoro w Krakowie lata się ze sprzętem od 30 lat? Emeryci? Ten klimat od dawna już wszedł za bardzo, żeby ktoś to wyprostował.
obserwator17

Regis pisze: 28.10.2024, 16:47
Mareczek86 pisze: 28.10.2024, 09:12 A kto ten mecz wygrał? https://x.com/PolscyKibicePL/status/1850484686142820607 przeciez to jest zenujace co sie odpierdala w krakowie
Jak ktoś siedzi w temacie krakowskim, to nie wiem co go w tym dziwi. Od dawna to tak wygląda. Gaz, napinka, sprzęt, filmiki w necie. I kto ma niby dawać przykład, skoro w Krakowie lata się ze sprzętem od 30 lat? Emeryci? Ten klimat od dawna już wszedł za bardzo, żeby ktoś to wyprostował.
weź przeciez to jest jakiś śmiech na sali a nie napinka i sprzęt :D
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Regis pisze: 28.10.2024, 16:47
Kto starszy, to interesują go pieniądze, a małolaty właśnie tak "działają". Zaraz ich nie będzie.
ZBIGNIEW1944

Post autor: ZBIGNIEW1944 »

Czy w następnej kolejce GKS Tychy (zgoda Cracovii) nie jedzie na Wisłę, bo ta używa sprzętu??
ziomek45

Post autor: ziomek45 »

Niepierdol pisze: 27.10.2024, 13:28 To co się dzieje na mieście i to jaka jest obecnie moda wśród młodych biegających, to się robi już wkurwiajace i żałosne nawet dla osób, które się wychowały w tym klimacie. Wrzucanie do neta filmików jak szczury z jednej czy też z drugiej strony gazują się nawzajem z kilku metrów, trzymając w drugiej ręce po fiskarsie, to robi się już wstyd na całą Polskę. Kiedy ktoś coś z tym zrobi? My udajemy że to fajnie że młodzież działa, a reszta kraju pęka za śmiechu widząc takie pseudo „starcia uliczne”

W pięknych czasach żyjemy. Ludzie sami na siebie nagrywają dowody i jeszcze to wstawiają w internet robiąc przypał swojej ekipie jak i drugiej stronie. No po prostu pojebane uniwersum zrobiło się w Krakowie. 15-20 lat temu każdy robił swoje i nikt nie musiał się tym szczycić na całą Polskę. Obecna krakowska "gangsterka" to podniecanie się na Facebooku czy Instagramie kto ile grafów obrzygał przeciwnikowi albo kto ile barw skroił. Mefedron już do końca im wyżera styki w tych odklejonych móżdżkach a reszta Polski tylko wali z nich bekę.
WwaNh

Post autor: WwaNh »

ZBIGNIEW1944 pisze: 28.10.2024, 18:36 Czy w następnej kolejce GKS Tychy (zgoda Cracovii) nie jedzie na Wisłę, bo ta używa sprzętu??

Cracovia w przeciwieństwie do Wisły wzieła udział w spotkaniu i przyjeła ogólnie panujące zasady poza Krakowem.
Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo »

WwaNh pisze: 28.10.2024, 20:36
ZBIGNIEW1944 pisze: 28.10.2024, 18:36 Czy w następnej kolejce GKS Tychy (zgoda Cracovii) nie jedzie na Wisłę, bo ta używa sprzętu??

Cracovia w przeciwieństwie do Wisły wzieła udział w spotkaniu i przyjeła ogólnie panujące zasady poza Krakowem.
Zobacz co za chichot losu, dawniej było tak samo tylko że odwrotnie, na Polska Słowacja w Zabrzu metal powiedział że p*******, 2 lata po głowie śledzia z Pogoni, i gdzie były wtedy bojkoty?? :)))
WwaNh

Przestańcie lamentować w internecie i snuć teorie o waszej wielkiej bandzie która się nikogo nie boi a prawda jest brutalna macie kilkudziesięciu przecpanych małolatów co biega i gazuje wszystkich dookoła a bez sprzętu boi się własnego cienia. Wyjdźcie do lasu dostaniecie w******* i wrócicie na kibicowski szlak
Bananowiec

Post autor: Bananowiec »

a z kat ty masz takie informacje ze na Wisle jest kilkudziesieci przecpanych malolatow jako siła prowadzaca.Powiem tak w d**** byles gŏwno widziales.To co dla wiekszosci z was jest sufitem to dla Wisły jest podłogã.Jak to było jak pojedziecie w polske na zakazach to was rozjebiemy,co jest to widzimy.
Bananowiec

l jeszcze mam ptanie czy race Gŏrnika pod stadionem Widzewa rzucane w kibicow to sprzet czy nie bo z tego co pamietam to Gornik podpisał pakt anty sprzetowy po harcach z Piastem.to jest pytanie retoryczne bo odpowiedz wszyscy znamy .tu nie chodzi o sprzet tylko o Wisłe i lizanie rowa warszawkiej kurtyzanie
mateusznow

Bananowiec pisze: 28.10.2024, 21:54 a z kat ty masz takie informacje ze na Wisle jest kilkudziesieci przecpanych malolatow jako siła prowadzaca.Powiem tak w d**** byles gŏwno widziales.To co dla wiekszosci z was jest sufitem to dla Wisły jest podłogã.Jak to było jak pojedziecie w polske na zakazach to was rozjebiemy,co jest to widzimy.
Patrząc, co na Wiśle kiedyś było podłogą, to obecnie jest wysoko zawieszonym sufitem więc może trochę pokory?
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Bananowiec pisze: 28.10.2024, 22:06 l jeszcze mam ptanie czy race Gŏrnika pod stadionem Widzewa rzucane w kibicow to sprzet czy nie bo z tego co pamietam to Gornik podpisał pakt anty sprzetowy po harcach z Piastem.to jest pytanie retoryczne bo odpowiedz wszyscy znamy .tu nie chodzi o sprzet tylko o Wisłe i lizanie rowa warszawkiej kurtyzanie
Sprzętem będzie jak WRWE kogoś obrzuca racami to wtedy będzie bojkot.
WwaNh

cinek_dzieciojebca pisze: 29.10.2024, 11:33 Już jeden wczoraj się przyznał w komentarzach ze nikt nie będzie ryzykował i atakował Wisły wiec zostaje wam napinka do pustego sektora a Wisła zalicza kolejny wyjazd cała trasę bez psow

zagłębie spierdalalo przed kilkunastoma małolatami na turnieju to kto się miał wczoraj ustawić na 390 osób z czego połowa na sprzęcie? to nie zabawa dla płockow lecznych i innych podludzi
i dlatego bezmozgowa niehonorowa k**** nie będziecie nigdzie wpuszczani myślisz że ktoś ma ochotę za takie k**** jak wy na sprzęcie tracić wolność albo ryzykować kalectwem po użyciu sprzętu? Jak sobie wyobrażasz wyjazdy jak się ktoś ustawi na was na trasie to zawsze sprzetu będziecie używać? Bo was się nie atakuje? Albo dostosowujecie się do wszystkich i w razie ataku wyskakujecie na łapy albo wypierdalacie zróbcie transparent jeszcze u siebie wyjaśniając zwykłym kibicom jakimi jesteście k****** bez honoru i dlaczego nie jesteście wpuszczani
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

WwaNh, jak nie jesteś znany z twarzy, a widzę po nicku, że zdaje sie bywasz w Krk, to wpadnij przed meczem w okolice kas - ilość tych małolatów może zrobić na Tobie jeszcze większe wrażenie niż Twoje wyobrażenie o kilkudziesieciu młodych chłopakach, a przy okazji pamiętaj też, że Ci ludzie dorastają i jak zaczną trenować, to coś z tego prędzej czy później ulepią. Zresztą już powoli zaczyna to wizualnie nieźle wyglądać, co można zauwazyc po ostatnich wyprawach Wisły w Polske. Daj im czas, ten czas będzie działał na ich korzyść, wtedy ilość zamieni się też w jakość. Oczywiście jak będą odpowiednio zdeterminowani, ale żyjąc obecnie w nienawiści przez większość Polski i co za tym idzie będąc cały czas na ustach wielu ludzi z klimatu, oraz mając silnego rywala po drugiej stronie błoń i co rownie wazne majax mocne zgody/układy, to nie uwierze, że tej determinacji im zabraknie. Zobaczymy co się z tego urodzi, ale napewno bym ich nie lekceważył.
protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska »

Małopolska kibolska pisze: 29.10.2024, 14:31 Hadaś z Ruchu podsumował brak Wisły na spotkaniu, aż dziwne że dopiero wczoraj ktoś to wywlekł do neta ale jeśli taka persona i to z waszej zgody tak was podsumowała to ze zwykłej przyzwoitości przestalibyście pitolić i nabrali pokory
Jest Nasz ulubieniec :) wreszcie ujawnisz komu kibicujesz czy nadal Ci wstyd nie pozwala ?
ABG
Niepierdol

Nie siej propagandy i bajek. Paulek bywa na Wiśle(chociażby z okazji meczów z Ruchem) siedzi z nami na młynie i nie srałby do gniazda WRWE.

Małopolska kibolska pisze: 29.10.2024, 14:31 Hadaś z Ruchu podsumował brak Wisły na spotkaniu, aż dziwne że dopiero wczoraj ktoś to wywlekł do neta ale jeśli taka persona i to z waszej zgody tak was podsumowała to ze zwykłej przyzwoitości przestalibyście pitolić i nabrali pokory
WwaNh

Taksepatrze pisze: 29.10.2024, 13:37 WwaNh, jak nie jesteś znany z twarzy, a widzę po nicku, że zdaje sie bywasz w Krk, to wpadnij przed meczem w okolice kas - ilość tych małolatów może zrobić na Tobie jeszcze większe wrażenie niż Twoje wyobrażenie o kilkudziesieciu młodych chłopakach, a przy okazji pamiętaj też, że Ci ludzie dorastają i jak zaczną trenować, to coś z tego prędzej czy później ulepią. Zresztą już powoli zaczyna to wizualnie nieźle wyglądać, co można zauwazyc po ostatnich wyprawach Wisły w Polske. Daj im czas, ten czas będzie działał na ich korzyść, wtedy ilość zamieni się też w jakość. Oczywiście jak będą odpowiednio zdeterminowani, ale żyjąc obecnie w nienawiści przez większość Polski i co za tym idzie będąc cały czas na ustach wielu ludzi z klimatu, oraz mając silnego rywala po drugiej stronie błoń i co rownie wazne majax mocne zgody/układy, to nie uwierze, że tej determinacji im zabraknie. Zobaczymy co się z tego urodzi, ale napewno bym ich nie lekceważył.
Może jest tak jak piszesz ale to są w dalszym ciągu małolaty które nigdy po ryju nie dostali ich jedynym wyczynem jest zajebanie gazem z odległości 5 metrów pomachanie sprzętem i ucieczka do tego teraz doszły gazówki żeby jeszcze z dalsza trzymać przeciwnika a w głowie im napewno nie po drodze żeby cokolwiek trenować
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

Bananowiec pisze: 28.10.2024, 21:54 a z kat ty masz takie informacje ze na Wisle jest kilkudziesieci przecpanych malolatow jako siła prowadzaca.Powiem tak w d**** byles gŏwno widziales.To co dla wiekszosci z was jest sufitem to dla Wisły jest podłogã.Jak to było jak pojedziecie w polske na zakazach to was rozjebiemy,co jest to widzimy.
A kto tak mówił? Bierzesz to co piszą na forum kibice.net jako wyrocznie?

To Wy byliście specjalistami od oświadczeń, a jak przyszło co do czego, to jednak ze sprzętem - no bo przecież nie kontynuujcie polityki rekinów…
Taksepatrze

WwaNh pisze: 29.10.2024, 16:39
Taksepatrze pisze: 29.10.2024, 13:37 WwaNh, jak nie jesteś znany z twarzy, a widzę po nicku, że zdaje sie bywasz w Krk, to wpadnij przed meczem w okolice kas - ilość tych małolatów może zrobić na Tobie jeszcze większe wrażenie niż Twoje wyobrażenie o kilkudziesieciu młodych chłopakach, a przy okazji pamiętaj też, że Ci ludzie dorastają i jak zaczną trenować, to coś z tego prędzej czy później ulepią. Zresztą już powoli zaczyna to wizualnie nieźle wyglądać, co można zauwazyc po ostatnich wyprawach Wisły w Polske. Daj im czas, ten czas będzie działał na ich korzyść, wtedy ilość zamieni się też w jakość. Oczywiście jak będą odpowiednio zdeterminowani, ale żyjąc obecnie w nienawiści przez większość Polski i co za tym idzie będąc cały czas na ustach wielu ludzi z klimatu, oraz mając silnego rywala po drugiej stronie błoń i co rownie wazne majax mocne zgody/układy, to nie uwierze, że tej determinacji im zabraknie. Zobaczymy co się z tego urodzi, ale napewno bym ich nie lekceważył.
Może jest tak jak piszesz ale to są w dalszym ciągu małolaty które nigdy po ryju nie dostali ich jedynym wyczynem jest zajebanie gazem z odległości 5 metrów pomachanie sprzętem i ucieczka do tego teraz doszły gazówki żeby jeszcze z dalsza trzymać przeciwnika a w głowie im
napewno nie po drodze żeby cokolwiek trenować
Czy nie w głowie im trenowanie, to tego nie wiemy, bo to duża grupa i cześć z nich może by nawet i chciala, albo i nawet już trenuje, ale ogolnie sie z Toba zgodze, że te gazowanie i branie na huki to jest dramat. Sam jako człowiek nieco inaczej wychowany, już na emeryturze kibicowskiej, nie popieram tego typu zachowań. W każdym razie podsumowując - Ilość mlodych ludzi chętnych do działania mają, czas pokaże czy zamienia tą ilość też w jakość i czy zaczną działać bez zabawek w ręku. Tego im życzę.
h-k

Post autor: h-k »

Trenowanie im jak najbardziej w głowie bo jeszcze za sharksów był turniej na Wiśle w którym brało udział grubo ponad 100 osób zielaka nie licząc :)
tswd303

Post autor: tswd303 »

Podziwiam samopoczucie internetowych napinaczy piszących o 50-kg szczurkach. Trzeba było robić zasadzkę, ew podejść zza psów się przyjrzeć kto tam do Płocka przyjechał i czy można startować (bez sprzętu czy z). O siebie dodam, że końcu można dzięki tej syt. liznąć klimatu wyjazdów sprzed 15 lat, a bojkot działa na Wisłę bardzo dobrze.
Taksepatrze

tswd303 pisze: 29.10.2024, 19:36 Od siebie dodam, że końcu można dzięki tej syt. liznąć klimatu wyjazdów sprzed 15 lat, a bojkot działa na Wisłę bardzo dobrze.
O tym właśnie mówiłem, ten bojkot działa i bedzie działał na Was motywująco i bedziecie z miesiąca na miesiąc rośli w siłę, zamiast na tym tracić, tak jak sądzi grono osób, ktore chce Was wykluczyć. Swoją droga nie pojmę tego za cholere jak można zaganiać do klubów, żeby nie wpuszczać kibiców na sektor gości. Klub przecież musi informować wtedy o tym psiarnie. A czy nie oni są naszym wrogiem największym? W dzisiejszych czasach zdaje sie mozna jak widac o tym gdybac. Chore to. Wisla robcie dalej swoje. Ludzi chcących coś udowodnić reszcie Polski będzie tylko przybywać na takie wyprawy, a grono osob Was wykluczajacych zanim sie obejrzy, to wychowa sobie silną, liczną i zwartą grupe na Wiśle, bo to działa na przekór wlasnie. Zakazane zawsze lepiej smakuje.
mateusznow

Przecież bezmózgi tak działając nie wytrwają 2 lat i to po obu stronach. Nagrywanie filmików, jak się lata ze sprzętem, zrobienie gościa, a później wrzucanie w Internet, że się patrolowało dany obszar itp. Równie dobrze mogą zaoszczędzić czasu i od razu zgłosić się na komendę.
Taksepatrze

To akurat święta prawda, że takie rzeczy nie powinny być nagrywane, bo sobie robią tym szkodę.
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

najgorsze w tej twórczości filmowej jest to że jakby po drugiej stronie nie było 6 równie odważnych co operator kamery, a 1 to by został tym sprzętem oprawiony i być może kolejna głowa w Krakowie
Bananowiec

tu słusznie zauwaźono źe sporo ekip za pomocã presesow klubŏw zaczeło wspŏłpracowac z policjã w sprawie zakazŏw wyjazdowych Wisły ,bo przecieź gdyby taki prezes poszedł do policji w innym temacie to by miał taczki z wylotkã od ekipy a tu ani taczek ani wylotki tylko idealna wspŏłpraca na lini banda+prezes+policja co by ekipa miała.czyste ręce.Nie wiem czy do was to dociera ale warto czasami iśc swojã drogã a nie słuchac wyroczni.
Bananowiec

to nie jest nawet chipokryzja to jest czyste kurestwo ,bo gorszego skurwysynstwa niź wspŏłpraca posrednia i besposrednia z organami scigania dla kibica nie ma a wy to nam robicie.Uzywacie policji i innych organŏw panstwowych do zamykania nam bram stadionu.Mŏwicie o szacunku ,honorze a wysylacie swoich emisariuszy (prezesŏw) aby za was to zrobili.Mozna się nienawidzić ale nie wolno wspŏłpracować a wy to robicie i to tylko dlatego ze sami boicie się wykluczenia przez innych, idziecie na tak haniebne kompromisy z organami.
obserwator17

mateusznow pisze: 30.10.2024, 09:51
Przecież bezmózgi tak działając nie wytrwają 2 lat i to po obu stronach. Nagrywanie filmików, jak się lata ze sprzętem, zrobienie gościa, a później wrzucanie w Internet, że się patrolowało dany obszar itp. Równie dobrze mogą zaoszczędzić czasu i od razu zgłosić się na komendę.

To jest tzw. działanie do pierwszego przypału z policja. A potem jest „jo nie chcioł, jo nie wiedzioł”.
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

Bananowiec pisze: 30.10.2024, 20:05 to nie jest nawet chipokryzja to jest czyste kurestwo ,bo gorszego skurwysynstwa niź wspŏłpraca posrednia i besposrednia z organami scigania dla kibica nie ma a wy to nam robicie.
Jak to szło? Misiek PDW?
Gość z Wisły pisze o skurwieniu …
Taksepatrze

Kolega powyżej widze wydrinkował i dobrze niech sie bawi, ale niech mi ktoś to wytłumaczy ma trzeźwo, bo może ja wychowany w starych czasach czegoś tutaj nie rozumiem - zaganiasz do władz klubu, Ci siłą rzeczy zaganiają do władz miasta, bądź odrazu bezposrednio na psiarnie i summa summarum na Twoją prośbę (współpracując) zamykacie sektor dla przyjezdnych... Czy to nie jest kurestwo?
Bananowiec

A ile ekip w Polsce pisało PDW nim się zorietowało ze delikfent zrobił szpagat? a taka jedna ekipa ostatnio była ze szpagaciaźem w Tajlandii wiedzãc o jego szpagacie zgadnij o kim piszę?
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

Bananowiec pisze: 30.10.2024, 22:27 A ile ekip w Polsce pisało PDW nim się zorietowało ze delikfent zrobił szpagat? a taka jedna ekipa ostatnio była ze szpagaciaźem w Tajlandii wiedzãc o jego szpagacie zgadnij o kim piszę?
Jedni z obecnych Ojców Chrzestnych kibicowskiej Polski, którzy wyznaczają trendy, zasady "Polski kibolskiej" i dobrze wiedzą co jest dobre, a co złe.
ODPOWIEDZ