Z pewną taką nieśmiałością parę słów o drugim wczorajszym meczu...
W naszych szeregach konkret mobilizacja, jeszcze na pół godziny przed meczem były obawy co do frekwencji w młynie, ale ostatecznie "L"-ka zapełniła się cała, do tego osoby na łuku. Tak na oko to było nas w okolicach liczby na ostatnim meczu z KSG u siebie. W I połowie doping z naszej strony (moim zdaniem) mógł być lepszy, swoje zrobiła także pogoda (ściana deszczu przez dobre 15 minut) no i liczne wrzuty na Ruch, na które zresztą ten nie pozostawał dłużny. II połowa to przy korzystnym wyniku extra zabawa, do dopingu włączał się nie tylko łuk, ale i o dziwo okolice krytej - fajnie wyszły śpiewy i klaskanie na dwa głosy. Z oprawy prezentujemy świece dymne w barwach, sektorówkę, baloniadę (ta akurat średnio wyszła) i flagowisko podświetlane piro - wyszło świetnie.
Część fotek w relacjach, do zobaczenia pozostałych zapraszam na stronę Odry.
Ruch trochę ciężko ocenić, bo z jednej strony liczba w okolicach tysiąca zawsze robi wrażenie, do tego bardzo głośny i zgrany doping w I połowie. Ale już wywieszenie tylko kilku flag (4?) czy długie momenty ciszy w II połowie mnie osobiście zdziwiły. Z oprawy zaprezentowali flagi na kijach.
Pozdro dla obecnych.
Ale co by nie mówić to pięknie i majestatycznie by wyszło, jakby cały stadion odśpiewał przed meczem hymn i gdyby taka tradycja była przed każdymi derbami w Polsce. No ale cóż gdy w 90% ekip trzon stanowią osoby, które zachowują sie jakby żałowały, że nie urodziły w Bronxie, a mecze kadry są dla nich do d*** bo się już nie można napierdalać między sobą to o czym tu marzyć.
No i jest rozkminka na pare stron...moze ktos zrobi tu porzadek.
a co do derby Łodzi...to obiektywnie obie ekipy bardzo ladnie sie zaprezentowały.
Moim subiektywnym zdaniem oprawy Łks-u lepsze i lepiej wykonane. Co do oprawy widzewa...pomysl fajny..kurtyny ladne...ale nie tylko pomysł sie liczy ale i wykonanie...
Jeżeli chodzi o doping każdy może sobie sam ocenic...
No a jeśli chodzi o race- a dokladnie rzucanie nimi....to jak dla mnie Panowie z Czerwonej Armii sie nie popisali...ale nie urażajac nikogo zawsze sie lubowali w rzucaniu czym popadnie w sektory gości... z tego co widac to szybko to sie nie zmieni.
Może już koniec walkowania derby łODZI to już historia .A co do gwizdów na hymnie Polski to odpowiedz jest prosta a czego można sie spodziewać skoro na stadionie Widzewa wisiała flaga Oberschlesien bez odbioru
Radog, jesteś rozsądny, to Ci przedstawię różnice.
To, że na niektórych flagach jest godło , to prosta sprawa. Wszystkie kluby takie mają, odkąd PZPN zakazał wieszania flag klubowych na meczach kadry. Na meczach kadry i w pucharach, takie flagi podkreślają narodowość kibiców.
Hymnu nie śpiewają wszyscy, tylko wy na derbach i raz Sosnowiec zaśpiewał na meczu z Ruchem, cel podobny.
Nie ma co dalej ciągnąć tematu i szukac problemów.
Mecz kibicowsko był dobry, piłkarsko słaby.
Tematu derbów nie będę kontynuował. Jak coś to priv.
Ciekawych meczów nie brakuje, Górnik - Zagłębie, Wisła - Jagiellonia, Lech - Legia, więc będzie jeszcze co komentować.
Niezła oprawa Lecha na początku meczu i ładna sektorówka w 65 minucie. (info na podstawie C+).
Ładne frekwencje w Krakowie,Zabrzu i oczywiście Poznaniu.Nienajgorzej w Kielcach.Opisywanych derbów i hynowych rozterek nie uwzgldeniam-wiadomo gdyby był stadio na 20 tys to tyle by było kibiców Łodzi pozdrawiam
Ja mam takie pytanie. Mianowicie jakie przesłanie miała oprawa Jagi?
Bo dla mnie to takie typowe lizanie po fiutach wiślaków. Takie jakby wybaczenie zdrady. Ale jeśli sie myle to przepraszam. Po prostu tak to odebrałem.
el rodowitos pisze:sektorówka i transparent nie były ani anty wislackie ani probiałostockie wiec......chyba HTB ma poprawne odczucia
w moim odczuciu oprawa własnie była jak najbardziej probiałostocka o czym swiadczyc mogą flagi w barwach miasta(ew. klubu) na zabudowaniach,które przedstawione są na sektorówce. Ja odbieram to tak, że Jaga zdobyła Kraków i mysle ze moja interpretacja jest prawidłowa
A propo meczu Lech - Legia, kibice Lecha biją na stadionie podczas meczu swoich kibiców za to że ci śpiewją wulgarnie na Legię. Co wy na to Miało być wielkoe święto a pozostanie wielki niesmak.
kaczmarOKS pisze:bardzo fajne sektorowki poznańskiego Lecha. i bardzo fajna pierwsza oprawa z dobrym tekstem. ile bylo orientacyjnie Legii na stadionie?
A propo meczu Lech - Legia, kibice Lecha biją na stadionie podczas meczu swoich kibiców za to że ci śpiewją wulgarnie na Legię. Co wy na to Miało być wielkoe święto a pozostanie wielki niesmak.
mysle ze to nie twoj problem a juz na pewno nie nasz.
HTB po fiutach to sie wy lizecie z Górnikiem....Oprawa Jagi ładna....a jak kto ją ma odebrac ...niech sobie każdy sam odpowie...po meczu nasuwa się jedno słowo - szacunek - który pozostanie i tyle. Atmosfera myślę że godna tego co było przez 20 lat i tyle...fala,brava,wspólne pół minuty wrzutów na Legie(po tym jak poszło w eter 1:0 dla Lecha ) ...i po meczu Jaga po sobie sprząta na sektorze....zgody niema, szacunek pozostał. Co do dpoingu z Naszej strony dość dobry, Jagiellonia z dopingiem cały czas, w naszych przerwach dobrze słyszalny. Widzów cos 19koła.
Choć spotkania Wisła - Jagiellonia nie można już nazwać "meczem przyjaźni" to zwraca uwaga świetna atmosfera. Przed meczem oba zespoły zostały powitane brawami, podczas gry zaś fani zagrzewali do boju swoich ulubieńców, nie obrzucając się wzajemnie inwektywami.
Po końcowym gwizdku kibice Jagiellonii musieli zostać dłużej na swoim sektorze. Czas ten wykorzystali na posprzątanie trybuny! Zaopatrzeni w worki na nieczystości usunęli wszystkie śmieci! Dziękujemy fanom Jagi za tak kulturalne zachowanie!
jeszcze raz o derbach sorrki
ludzie czy wy (pisze do Łks-u)naprawdę myślicie że moglibyśmy gwizdać na hymn Polski?,ja stałem pod zegarem ale za cholere nie słyszałem hymnu,ja wiem tzreba sie udac do specjalisty,ale chyba razem z wami stanę w kolejce wy do pokoju obok do psychiatry
czasami warto pomyśleć,w koncu tez jestesmy POLAKAMI
KSG- Zagłębie
oprawa za strony KSG kapitalna piro ładnie wyszło co do dopingu...były chwile przestoju które wykorzystywało Zagłębie na swój doping:)
ogólnie dużo bluzgów na Zagłębie ale tylko ze strony sektorów 1,2,3
Zagłebie zajęło prawi całą "6" więc trochę ich było PZDR
To sie zaskoczylem ta oprawa Lecha.
Haslo "Od malego tak sie kręci...fanatycznie pierdolnieci" pierwszy uzyte juz bylo w poprzednim sezonie przez nas-intonowane bylo wiele razy na roznych meczach.Dopiero pozniej powstala vlepka z tym haslem.
Mimo to efektowna oprawa Pyrusow,zreszta jak zawsze.
P.S. i sie nie czepiam;-)
Ostatnio zmieniony 07.10.2007, 12:22 przez S_ST, łącznie zmieniany 1 raz.
S_ST pisze:To sie zaskoczylem ta oprawa Lecha.
Haslo "Od malego tak sie kręci...fanatycznie pierdolnieci" pierwszy uzyte juz bylo w poprzednim sezonie przez nas-intonowane bylo wiele razy na roznych meczach.Dopiero pozniej powstala vlepka z tym haslem.
Mimo to efektowna oprawa Pyrusow.
Z całym szacunkiem dla Was,ale nie jesteście Wisłą Jagiellonią Cracovią Lechią czy Legią,nie każdy musi znać wasze hasła,dlatego nie czepiaj się,że zostało to gdzies wykorzystane.
Gratulacje za dobrze wykonaną robotę:)LP&AG
Szacunek szacunkiem, ale nie musieli takiej oprawy robić. Zresztą już c*** z tym, nieważne. Powiem Ci że gdyby zgoda GieKSy została zerwana w takich okolicznościach to bym nie miał szacunku do Banika. Prawda taka że Wisła wystawiła Jage na rzecz Lechii! A co do naszego układu to układ jak układ. Zwykły. Koniec z mojej strony!
HTB pisze:Szacunek szacunkiem, ale nie musieli takiej oprawy robić. Zresztą już c*** z tym, nieważne. Powiem Ci że gdyby zgoda GieKSy została zerwana w takich okolicznościach to bym nie miał szacunku do Banika. Prawda taka że Wisła wystawiła Jage na rzecz Lechii! A co do naszego układu to układ jak układ. Zwykły. Koniec z mojej strony!
Ja mam podobne zdanie, moze nie odrazu ze Jaga włazi w dupe Wisle (bo to dość przesadne stwierdzenie) ale troche dziwi mnie ten transparent po tym co zrobiła Wisła. Skoro Jaga uniosła sie honorem po pamietnych wydarzeniach (co było zrozumiałe) to nie wiem po co wywieszała teraz taki transparent. Lech i Widzew tez sie szanują a obchodzi sie bez takich sytuacji. Zresztą nie moja sprawa wiec lepiej pozostawić to w spokoju
VJ
Wieloletnie zgody koncza sie również kosami, nie ma tu reguły
HTB pisze:Szacunek szacunkiem, ale nie musieli takiej oprawy robić. Zresztą już c*** z tym, nieważne. Powiem Ci że gdyby zgoda GieKSy została zerwana w takich okolicznościach to bym nie miał szacunku do Banika. Prawda taka że Wisła wystawiła Jage na rzecz Lechii! A co do naszego układu to układ jak układ. Zwykły. Koniec z mojej strony!
Ja mam podobne zdanie, moze nie odrazu ze Jaga włazi w dupe Wisle (bo to dość przesadne stwierdzenie) ale troche dziwi mnie ten transparent po tym co zrobiła Wisła. Skoro Jaga uniosła sie honorem po pamietnych wydarzeniach (co było zrozumiałe) to nie wiem po co wywieszała teraz taki transparent. Lech i Widzew tez sie szanują a obchodzi sie bez takich sytuacji. Zresztą nie moja sprawa wiec lepiej pozostawić to w spokoju
VJ
Wieloletnie zgody koncza sie również kosami, nie ma tu reguły
Przesłanie niesie za sobą historie Dynastii Jagiellonów jak i byłą zgodę.
HTB pisze:. Prawda taka że Wisła wystawiła Jage na rzecz Lechii!
Nie do końca wiesz co piszesz bo w imienu Wisły decyzje podjęły pojedyńcze osoby nie biorąc pod uwage reszty. Jaga w tej sytuacji wybrała honor i na dzień dzisiejszy pozostaje tylko duży szacunek między kibicami......
Na przebieg tej sytuacji 99% kibiców Wisły ani Jagi nie miała wpływu. Na dzień dzisjejszy trzeba ten stan rzeczy zaakceptować choć trudno się z tym pogodzić.........Mam nadzieje że to już rozumiesz
Ostatnio zmieniony 07.10.2007, 13:52 przez TSNH, łącznie zmieniany 1 raz.