Komentarze @ 5-7.10.07r.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
jimmyjazz pisze:Nie wiem po co ta awantura, gwizdali , czy nie gwizdali, to są derby i tyle. Mogli nie słyszeć... . Przed meczem ŁKS zachował się ładnie podczas minuty ciszy dla Krzysztofa Surlita. W pierwszej połowie uważam doping ŁKS-u za bardzo dobry jak na tą ilość ludzi, zwłaszcza dobrze wypadło " To jest Nasze Miasto". Nie mówie,że zagłuszylismy Widzew, ale myśle że śpiewaliśmy na równi. Widzewiacy nie mogli uchwycić rytmu w I połowie. Druga połowa to już gorszy doping z naszej strony, w przerwie zaliczyliśmy już nie pamiętam które gazowanie, zmienił się prowadzący, co wg mnie nie wyszło na dobre. Nas było 2 tys ich ok 6 tys(może wiecej nie wiem) więc siłą rzeczy nie mogliśmy ich zagłuszyć przez 90min. Przebijalismy się od czasu do czasu, a więc 1 połowa remis, 2 lepszy Widzew. Co do opraw - pierwsza oprawa Widzewa, troche nieczytelna, nie widać napisu na dole, ale reszta spoko, mi sie podobało. Co do treści to nie komentuje, bo zaraz się zacznie awantura na 30 stron tematu. Tekst był chyba Ludzie są po to zeby życ i tańczyć, Ludzie są po to zeby... walczyć - tekst z pisenki Lady Pank. Od nas idzie riposta - i będziemy zawsze lepsi jak w piosence. Druga oprawa RTS wykonanie na 5, a pomysł na 2. Oklepane hasło, które zna każdy, do tego flagowisko + race. Red Workers poszli na łatwiznę. Tutaj niczym nie zaskoczyliście, flagowiska można się spodziewać u was w ciemno idąć na derby. Efekt bardzo fajny i w gruncie rzeczy to się liczy. Oprawy ŁKS-u - pierwsza to ogromna replika flagi Ciemna Strona Miasta złozona z ok 30 pasów. Wyszło bardzo fajnie, szkoda ze trzeba było zwijać twarz Maula przez rzucane race ze strony RTS. Druga oprawa to folie w barwach podświetlone strobo. Też nic mega oryginalnego, ładnie wygląda i tyle. Po tym wjeżdża sektorówka z herbem i napisem Rodowici Łodzianie. Podobno przez dym zasłonięta , więc nasz błąd. Po meczu czekamy ponad 2 h na wypuszczenie nas do autobusów. Podczas 2 połowy z obu stron walki z MO( m.in po meczu kolesie z Ruchu (chyba) wyłamują poręcz i niczym kopią atakują policję). Kończąc, to ciagle najlepsze derby w Polsce
Nic dodać, nic ujać dokładnie tak samo odebrałem te derby.W pierwszej połowie doping z naszej strony był bardzo dobry, przez co Widzew wyrażnie nie mógł złapać swojego rytmu, i nie udało im sie to przez całą pierwsza połowę .Za to pierwsze 15 min drugiej połowy ich doping był bardzo dobry najlepszy podczas całego meczu, Potem znowu u nich siadło, u nas też.
-
Łódzki Klub Sportowy pisze:Dwa filmiki udawadniające że podczas śpiewania przez nas hymnu spiker nie mówił składu druzyn.
http://pl.youtube.com/watch?v=5GLO22UFT_U
http://pl.youtube.com/watch?v=d4KSQDzoQBI
no to chyba te tłumaczenia Widzewa że nie słyszeli chyba mozna włożyc między bajki a co do innych tłumaczeń to no comment....
-
ku*** byles na naszych sektorach ze wiesz co bylo slychac a co nie ??el rodowitos pisze:Łódzki Klub Sportowy pisze:Dwa filmiki udawadniające że podczas śpiewania przez nas hymnu spiker nie mówił składu druzyn.
http://pl.youtube.com/watch?v=5GLO22UFT_U
no to chyba te tłumaczenia Widzewa że nie słyszeli chyba mozna włożyc między bajki a co do innych tłumaczeń to no comment....
Na pewno w mlynie zadnego hymnu nie bylo slychac, co do pozostalych sektorow to sie nie wypowiadam bo stalem w mlynie i z tej perspektywy moge oceniac. Zreszta o czym tu mowimy
-
Cały Widzew nienawidzi Polski ,hymn nie jest dla nikogo z nas czyms waznym, dlatego były te gwizdy.
nie jestesmy Polakami.
Czy teraz juz lepiej??Dorabiajcie dlaje smieszna ideologie.
Trzeba bylo jeszcze rote odspiewac,albo Bogurodzice.
Same derby kibicowsko ciekawe,choc niestety ogladalem je tylko na tv,dobra prezentacja obu ekip,mysle ze ŁKS zaprezentowal sie bardzo dobrze,widac ze wlozyli w to sporo pracy.Nasza oprawa tez fajna...a flagowiska z piro nigdy mi sie nie znudzą,dla mnie cały czas wyglada to kozacko.
Jedynym problemem jest ilosc ludzi,8500 tysiaca to jest smieszna liczba,masa osob zostala bez biletów.Naprawde inaczej wszystko wygladaloby gdyby na stadionie bylo 20 tysiecy...a radni wlasnie odrzucili uchwale o przeznaczeniu 120 milionów,na omodernizacje obu stadionów...
ps
psy zagazowaly nawet komentatorów
nie jestesmy Polakami.
Czy teraz juz lepiej??Dorabiajcie dlaje smieszna ideologie.

Trzeba bylo jeszcze rote odspiewac,albo Bogurodzice.
Same derby kibicowsko ciekawe,choc niestety ogladalem je tylko na tv,dobra prezentacja obu ekip,mysle ze ŁKS zaprezentowal sie bardzo dobrze,widac ze wlozyli w to sporo pracy.Nasza oprawa tez fajna...a flagowiska z piro nigdy mi sie nie znudzą,dla mnie cały czas wyglada to kozacko.
Jedynym problemem jest ilosc ludzi,8500 tysiaca to jest smieszna liczba,masa osob zostala bez biletów.Naprawde inaczej wszystko wygladaloby gdyby na stadionie bylo 20 tysiecy...a radni wlasnie odrzucili uchwale o przeznaczeniu 120 milionów,na omodernizacje obu stadionów...
ps
psy zagazowaly nawet komentatorów

-
el coś tam -ja stałem na c7-a więc bliziutko niciarki i dopiero po paru chwilach zaczaiłem ,że jedziecie z hymnem . A w sumie człowieku znowu nie przebiliście w niczym Widzewa , więc szukacie posłuchu w całej kibicowskiej Polsce, jakie to z Was są "patrioty".Równie dobrze mógłbym powiedziec ,że Łks to konfidenci-bo Madej polazł z kawałkiem szkła do sędziego-.
No i ku*** sprawa rac- ile lat jeździcie na mecze , że Was to dziwi jak ktos rzuci w przeciwnika ,a może ile miesięcy powinienem zapytać? Pierdolicie ,ze źle bo u nas druga Anglię chcą zrobić -a sami płaczecie,że ten rzucił racą, ten zadymil w Wilnie, a tamten pięć razy zbluzgał druga drużyne na meczu- ku*** szok i może ku*** dostanę bana(j**** to
) ale j**** dzieci neostrady hej ,hej. I j**** jednomeczowców .Amen . Dobranoc
No i ku*** sprawa rac- ile lat jeździcie na mecze , że Was to dziwi jak ktos rzuci w przeciwnika ,a może ile miesięcy powinienem zapytać? Pierdolicie ,ze źle bo u nas druga Anglię chcą zrobić -a sami płaczecie,że ten rzucił racą, ten zadymil w Wilnie, a tamten pięć razy zbluzgał druga drużyne na meczu- ku*** szok i może ku*** dostanę bana(j**** to

Wykopmy dzieci neostrady z kibice.net.
STOP! policyjnym konfidentom

-
Wyrażnie słychać hymnn, na co odpowiedzią są gwizdy, żadnych nazwisk piłkarzy nie słyszałem. Nie było słychać z waszych sektorów? A z kogo sektora był kręcony film?
Odpowie ktoś dlaczego gwizdaliście podczas hymnu państwowego?? Czy nie bierzecie odpowiedzialności za kibiców na prostej ?
Kiju, czy jesteście Polakami nie mi oceniać, oceniam wasze zachowanie.
Wyrażnie słychać hymnn, na co odpowiedzią są gwizdy, żadnych nazwisk piłkarzy nie słyszałem. Nie było słychać z waszych sektorów? A z kogo sektora był kręcony film?
Odpowie ktoś dlaczego gwizdaliście podczas hymnu państwowego?? Czy nie bierzecie odpowiedzialności za kibiców na prostej ?
Kiju, czy jesteście Polakami nie mi oceniać, oceniam wasze zachowanie.
Łódzki Klub Sportowy
-
ku*** a w jakim celu zapodaliscie hymn?
Chyba po to,zeby na przekumatym forum sie szczycic.
i tu macie jeszcze cytat
Bo jakkolwiek nasi starsi bracia w wierze, beda rozglaszali na lewo i prawo ze Widzew gwizdal na hymn, to powod naszych gwizdow byl bardzo prosty i prozaiczny - Gwizdano na kibicow LKS-u, ktorzy na meczu derbowym, wycieraja sobie parchate mordy hymnem, spiewajac go jak pierwsza lepsza pejsiasta piosenke
i tu macie jeszcze cytat
Bo jakkolwiek nasi starsi bracia w wierze, beda rozglaszali na lewo i prawo ze Widzew gwizdal na hymn, to powod naszych gwizdow byl bardzo prosty i prozaiczny - Gwizdano na kibicow LKS-u, ktorzy na meczu derbowym, wycieraja sobie parchate mordy hymnem, spiewajac go jak pierwsza lepsza pejsiasta piosenke
Wykopmy dzieci neostrady z kibice.net.

-
Udało ci się załapac jeszcze na okres, gdy zakładanie konta na kibicach nie było zablokowane i robisz internetową karierę? Chyba najwięcej jest twoich wpisów w tym temacie.el rodowitos pisze: słyszałem tez taka wersję że gwizdaliście dlatego że hymn spiewali ŁKSiacy (czyli według was kibice wyznania mojżeszowego) i trzeba było zagłuszyć to...
To ty? [link]

Stałem na środku C i niestety o hymnie dowiedziałem się dzisiaj rano z forum. No cóż, jestem upośledzony.Feanor82 pisze:Nie no jak slysze ze Wy pod zegarem nie slyszeliscie hymnu to mnie krew zalewa.Czyli cale wasze 7tys pod zegar upchneliscie a na prostych nie bylo nikogo?Ludzie ogarnijcie sie bo proste tez gwizdaly i jesli oni nie slyszeli hymnu to macie uposledzonych kibicow i proponuje do laryngologa isc.Wprowadzcie troche logiki do waszych rozwazan
To szokujące jest na Derbach. Wy ani razu nas nie zezwaliście. Oj biedactwa.Rampage pisze:(...)wchodzą widzewiacy i zaczynają swój maraton śpiewania "jeb** ŁKS" (śpiewali to chyba 30 razy...żałosne)(..)
Nooo, przy wyciu niemal całego stadionu idealnie było słychać co tam zapodajecie. Rozumiem, że skoro na środku krytej hymn był dobrze słyszalny, to tam własnie spędziłeś mecz. Czy info telefoniczne?Rampage pisze: Przed wejściem piłkarzy już po przeczytanych składach kibice obu klubów czekają na piłkarzy. Widzewiacy podgrzewają atmosferę swoim "uuu" (nie wiem jak to się nazywa), a My zaczynamy śpiewać hymn Polski, który jest dobrze słyszalny na środku krytej, gospodarze gwiżdżą
A ja myslę, że jednak ze wskazaniem na Nas.Rampage pisze:Następnie wraz z rozpoczęciem meczu Widzewiacy prezentują 1 oprawę. Szczerze spodziewałem się po nich o wiele więcej, oprawa średnia. Po nich przychodzi czas na Nas, nie mnie oceniać własne oprawy ale myślę, że w pod tym względem byliśmy lepsi. Doping w pierwszej połowie dobry, ale jednak gazowanie i psiarnia go utrudnią. Widzew również nie zachwyca i myślę, że doping z lekkim wskazaniem na Nas. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że widzewiacy rzucają w Nas racami, a policja zamiast ich gazuje Nas![]()
![]()
Race to inny temat, ale przecież wy nigdy nie rzuciliście niczym w Widzewiaków.
Dla porównania, flagowisko ŁKS na Derbach u siebie -> [link]
Flagowisko Widzewa na Derbach u siebie -> [link] http://pl.youtube.com/watch?v=tpj2-oAgOoY
Nasza oprawa to nic nowego, za to sreberka w barwach klubu, to istna nowość. Przypomnij sobie Derby sprzed 2 sezonów.Rampage pisze:2 połowa to już totalna walka z policją, czego efektem jest gorszy doping. Widzew prezentuje flagowisko, które wyglądało ładnie ale nie jest to nic nowego... My pokazujemy sektorówkę i barwy z podświetlonych sreberek. W tej połowie również uważam, że oprawy mamy lepsze, natomiast Widzew dopingują już praktycznie samodzielnie. My mamy zrywy jak na sektorze jest trochę spokojniej.
Wasze rozwijane z pasów sektorówki, wyglądające jak wasze flagi, to kolejna nowość w waszym repertuarze.
Cała esencja. Krótko i na temat.Radog78 pisze:Dajcie już sobie wszyscy na wstrzymanie. Teraz będzie pięć stron kto na co gwizdał a czego nie było słychać. Każdy kto był dobrze wie jak jest w takim tumulcie oczywiste jest że nie wszystko się słyszy co druga strona śpiewa. Jak twierdzą że spiker czytał nazwiska, to pewie tak było. Komentarze że były gwizdy na hymn czy teksty że piszczeliśmy a nie śpiewaliśmy można między bajki włożyć.
Piłkarsko derby dno, już wolę takie w których przegrywamy ale po walce.
Kibicowsko żadna ze stron napewno niema się czego wstydzić, cieszy fakt że z jednego miasta dwie ekipy trzymają wysoki poziom ale napewno obie ekipy stać na więcej.
Mój pierwszy i ostatni wpis w tym temacie

-
To co wy insynuujecie z tym hymnem to jest po prostu chore...
Stojąc na środku trybuny prostej nie słyszałem Mazurka, ale gdy przeczytałem o tym dziś w necie to rozjebało mnie to tak samo jak przy okazji poprzednich derby. Po prostu uważam to za zwykłą pokazówkę i takie jest moje zdanie. Jeżeli ktoś faktycznie gwizdał w czasie gdy śpiewaliście hymn, to pewnie dlatego, że uznał wasze zachowanie za sztuczne i nie na miejscu. I gwizdał na was, a nie na hymn Polski. Ale wy każdą odpowiednią dla siebie sytuacje przedstawiacie tak aby zrobić z niej sensacje..
Stojąc na środku trybuny prostej nie słyszałem Mazurka, ale gdy przeczytałem o tym dziś w necie to rozjebało mnie to tak samo jak przy okazji poprzednich derby. Po prostu uważam to za zwykłą pokazówkę i takie jest moje zdanie. Jeżeli ktoś faktycznie gwizdał w czasie gdy śpiewaliście hymn, to pewnie dlatego, że uznał wasze zachowanie za sztuczne i nie na miejscu. I gwizdał na was, a nie na hymn Polski. Ale wy każdą odpowiednią dla siebie sytuacje przedstawiacie tak aby zrobić z niej sensacje..
-
Moim okiem derby kibicowsko dla nikogo ze wzgledu na to że nas tylko 2 tys was 8 więc cięzko żebysmy wygrali dopingiem ale z drugiej strony Wy tez nie pokazaliscie sie tak żeby powiedzieć że byliscie lepsi w tym elemencie , cieszy to że w Łodzi sa 2 ekipy z czołówki i żadna z nich nie spuszcza z tonu . Zobaczymy co będzie za pół roku , co do gwizdania na Hymnie , no cóż jesli słychac było w nagraniu telefonem hymn śpiewany przez nas to nie chce mi sie wierzyc że na żywo nie było słychac ale nie ma sie co o to spierać . Co do opraw powiem szczerze Widzewa nie podobała mi sie żadna , doping w 2 połowie od czasu do czasu był elegandzki z waszej strony , Nas nie oceniam ale myśle że nie bylo najgorzej . Śpiewamy Hymn i tyle musicie sie z tym pogodzić niestety .Z Naszej oprawy najbardziej podobaja mi sie nasze barwy podświetlone , noi myśle że riposta na waszą oprawe też wmiare .
Ostatnio zmieniony 06.10.2007, 15:34 przez komi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cieżko sie przyznać do porazki z gwizdami na hymnie ... i teraz pierdolicie głupoty juz sie bałem ze napiszecie ze to Chorzowscy gwizdali ... Trudno jak było tak było c*** w to wbijam kto ma oceniać to oceni to na swój sposób.
JAk na wyjazd to wyjebongo zarówno prezentacje jak i akcje .. Widzew bardzo dobre flagowisko jak dla mnie numer 1 w Polsce oprawa hmmm spodziewałem sie czegoś bardziej dosadnego czegos hmmm ... jak na tych leprzych i wiekszych czegos bardziej z jajem
Na koniec wielki c*** w dupe wszystkim Krystynom z Gazowni za dostarczanie psom zabawek !! CHWDP!!
JAk na wyjazd to wyjebongo zarówno prezentacje jak i akcje .. Widzew bardzo dobre flagowisko jak dla mnie numer 1 w Polsce oprawa hmmm spodziewałem sie czegoś bardziej dosadnego czegos hmmm ... jak na tych leprzych i wiekszych czegos bardziej z jajem
Na koniec wielki c*** w dupe wszystkim Krystynom z Gazowni za dostarczanie psom zabawek !! CHWDP!!
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
powiedz mi co ma rzeczpospolita do Polski ? to znaczy dokladnie tylko RepublikaBiałyTeofilów pisze:Mac.. pisze:ku*** a w jakim celu zapodaliscie hymn?
i tu macie jeszcze cytat
Chociazby dlatego ze gralismy z ,,RZECZPOSPOLITA WIDZEWSKĄ ''
-
To wy się chyba nie możecie pogodzić jakie "polskie" macie korzenie i na każdym kroku robicie z siebie wielkich patriotów. Ja sam go nie słyszałem.komi pisze:Śpiewamy Hymn i tyle musicie sie z tym pogodzić niestety .
Gwizdano na kibicow LKS-u, ktorzy na meczu derbowym, wycieraja sobie parchate mordy hymnem, spiewajac go jak pierwsza lepsza pejsiasta piosenke
Ostatnio zmieniony 06.10.2007, 15:48 przez Karol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
do jakiej porazki??iluminati pisze:cieżko sie przyznać do porazki z gwizdami na hymnie ... !!
Po co spiewac hymn w takich momentach,co chcieliscie udowodnic??
Ja naprawde tego nie rozumiem.
Jedna ekipa zacznine spiewac HYMN POLSKI,druga nie doslyszy i zacznie akurat ryczec -j**** pzpn,czy fajnie to wyglada??
teraz na megasuperwypaspolaków sie kreujecie?

-
-
na KAZDYCH derbach ŁKS spiewa hymn... to, ze przez ostatnie dwa lata nie byl on spiwany na Widzewie to jasne... Widac wysyp, kibicow 16-18 latkow :-/
spiewanie hymnu na derbach Łodzi przez kibicow ŁKS to wieloletnia tradycja..........
ŁKS spiewał naprawde słabo, doping moglbyc o wiele lepszy, pozostął niedosyt. Widzew bardzo nie rowno i nie wyraznie, 15 minut drugiej polowy wyszlo im fajnie.
derby nijakie.
ze stadionu Widzewa wyszedlem dopiero 0:30, a w Łodzi zameldowałem sie przed 1-sza w nocy! c*** z taka organizacja derbow a tekst policji, ze przemarsz kibicow bardziej by sparalizowal miasto mozna miedzy bajki włozyc, centrum od godziny 15-stej do 18-stej bylo tak samo sparalizowane. Efekt byl taki, ze na stadionie Widzewa bylem od godziny 17:00 do 0:30. Parodia!
spiewanie hymnu na derbach Łodzi przez kibicow ŁKS to wieloletnia tradycja..........
ŁKS spiewał naprawde słabo, doping moglbyc o wiele lepszy, pozostął niedosyt. Widzew bardzo nie rowno i nie wyraznie, 15 minut drugiej polowy wyszlo im fajnie.
derby nijakie.
ze stadionu Widzewa wyszedlem dopiero 0:30, a w Łodzi zameldowałem sie przed 1-sza w nocy! c*** z taka organizacja derbow a tekst policji, ze przemarsz kibicow bardziej by sparalizowal miasto mozna miedzy bajki włozyc, centrum od godziny 15-stej do 18-stej bylo tak samo sparalizowane. Efekt byl taki, ze na stadionie Widzewa bylem od godziny 17:00 do 0:30. Parodia!

[link]
-
Na derbach bluzgi na rywali to chyba normalna sprawa. A jak to ujołeś "kilka razy stadion intonuje z mlyna ,,j**** ...'' . Nie oznacza to że jesteśmy anty. Do was naszczęście w tej kwestii sporo nam brakuje.BiałyTeofilów pisze:jeszcze dwa spostrzezenia z tej konfrontacji łódzko-widzewskiej:
Wrzuty-ktos wyzej napisal ze nie pozostawalismy dluzni w tym temacie.Przed meczem juz jakies 2 godz sie zaczelo z malej grupki widzewiakow a pozniej gdy dochodzili kolejni powstawaly kolejne grupki, przylaczaly sie inne i td hehe i co jakis czas bylo jebanie nas na co odpowiadalismy smiechem i machaniem rekami, raz dosadnie pwowiedzielismy wszysc co o was mayslimy, na meczu kilka razy stadion intonuje z mlyna ,,j**** ...'' i caly stadion spiewa, od nas 2-3 razy ,, jazda z k******'' i doslownie raz to co wy. wW pierwszej polowie praktycznie wclene nie bylo z naszej strony bluzg poza wspomnianym ,,jazda...'' na poczatku meczu. I teraz do czego nawiazuje. Bo tak jak ktos wyzej zaowazy l to derby i nienawisc jest straszna-rozumiem. No ale panowie hipokryci podobno my jestesmy strasznie anty... pozostawie bez daleszgo komentarza.
-
Kiju dobrze wiesz o co chodzi ,ze śpiewaniem hymnu. Zawsze to śpiewamy u was, więc co sie dziwisz. Przecież to oczywiste ,że Widzewiacy gwizdali na kibiców ŁKS a nie na hymn. Przestańmy na siłę szukać sensacji bo jej nie ma.
całą tą dyskusję można zamknąć hasłem PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA, bo na tym forum mało kogo stac na obiektywizm. Niektórzy bronią nawet najbardziej absurdalnych teorii
Klubem Łodzi jest ŁKS !!!
całą tą dyskusję można zamknąć hasłem PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA, bo na tym forum mało kogo stac na obiektywizm. Niektórzy bronią nawet najbardziej absurdalnych teorii
Klubem Łodzi jest ŁKS !!!
-
Derby jak derby nie przejdą napewno do historii jak pamietne 3-1 na Łksie ale nie o tym mam napisać przed meczem rzeczywiście dość często leciało ''j**** Łks'' bez odpowiedzi BIałych lecz sam początek meczu gdy WIdzew śpiewał "Naprzód piłkarze" Łks swoich dopingowal "Jazda z k******" i to była ich najgłośniej wykonana przyśpiewaka tych derbów.CO do hymnu to rzeczywiście kilka osób z C i A gwizdało lecz nie na hymn tylko na was co rzeczywiście hluby nam nie przyniosła ale jak widać na filmach szybko zostali uspokojeni i gwizdy ustały nasz młyn i środek prostych naprawde nie słyszały że to był hymn ale nie ważne.Co do dopingu w pierwszej połowi to z perspektywy środka prostej 1-0 dal nas Łks często się przebijałlecz głownie w przerwach naszego dopingu co nie zmienia faktu że zaprezentowali się bardzo dobrze .W drugiej połowie doping bardzo różny z ogólną dominacja Widzewa wielokrotne gazowanie Łksu zrobiło swoje ale w młynie WIdzewa też pojawiły się spore ilości gazu.Co do wrzut to podczas meczu jak i po Łks intonuje Jazd , TRele Morele , j**** , Kto nie skacze i cośjeszcze więc nie jest tak że WIdzew bluzgal a wWy tylko klaskaliście co do opraw to każdy sam oceni jednak z naszej bardzo mi się podobało hasło i pomysł mniej wykonanie a co do waszysch moim zdaniem już oklepane ale żeby było sprawiedliwie Ultras 1-1 . Derby jak derby Łks napewno nie odebrał nam tego co zdobyliśmy u nich będąc w ilossci 6500 i tego co zrobiliśmy pocdczas tamtego meczu czyli tego że wiedziemy prymat w Łodz starałem się być obiektywny jak mogłe
pzdR 1910
pzdR 1910
-
-
kto nie skacze bylo raz zaintonowane... natomiast kilka razy skakalismy do "walczyka" i "tylko Łódzki Klub Sportowy"FreddyK pisze:Co do wrzut to podczas meczu jak i po Łks intonuje Jazd , TRele Morele , j**** , Kto nie skacze
natomiast Widzew zrobil sobie podróbke "Kto nie skacze".. nie wwiem co dokladnie, bo starsznie newyraznie, ale wylapalem slowo "j****" wiec pewnie j**** łks i to bylo najglosniej spiewane podczas tego meczu przez kibicow Widzewa.. niestety bardzo nie rowno i przez to niewyraznie.
ogolnie jak juz pisałem, ŁKS sie pokazał srednio, mogl o wiele bardziej.
pozdrawiam FreddyK, zapewne z Kutna? :> o dominacji w Łodzi prosze nie wypowiadaj sie, bo to codziennie weryfikuje ulica

[link]
-
To ŁKS jest pojebany wycierając sobię gębę hymnem. To profanacja! I jako Polak czuję duży niesmak, że ŁKS sobie urządza cyrki z hymnem, starając się włączyć go do wojny w Łodzi.n-m-ee pisze:Kiju to wedlug was lepiej wygwizdac niz na przyklad sie przylaczyc? bo to ŁKS? lepiej wygwizdac hymn wlasnego kraju? Jestescie pojebani, tyle ode mnie w tej kwestii.
Jesteście żałośni, nie szanując hymnu, tylko słabi i mali ludzie stosują takie zagrywki, cóż podobno tonący, brzytwy się chwyta...
Wy wczoraj na tonących nie wygladaliście, ale to Wasza sprawa.
Myślę, że warto skończyć tą rozkminkę, bo zaraz watek będzie miał 15 stron kłótni o to czy gwizdnęła jedna osoba, czy trzy, czy trzydzieści. Czy zrobiły to opsoby kumate, czy mający 400 wyjazdów.
Dlaczego?, dlatego, żeby docenić ludzi bywających z tych osiedli i dzielnic, na naszych meczach.Paweł ŁKS pisze:A ja mam pytanie do Widzewiaków. Dlaczego na meczu wywisiliście tylko flagi osiedlowe. Po fotkach z waszych innych meczow widac flagi fc... Więc co chcieliscie w ten sposób osiągnąć? Być jeszcze większymi i w ogole jeszcze naj? I jeszcze ta flaga Retkinia
ŁKS zaprezentował się dobrze jak na nich, jednak pisanie o jakiejś naszej porażce w derby, to kpina.
Bardzo dobry wpis Radoga78.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!
-
Z pewną taką nieśmiałością
parę słów o drugim wczorajszym meczu...
W naszych szeregach konkret mobilizacja, jeszcze na pół godziny przed meczem były obawy co do frekwencji w młynie, ale ostatecznie "L"-ka zapełniła się cała, do tego osoby na łuku. Tak na oko to było nas w okolicach liczby na ostatnim meczu z KSG u siebie. W I połowie doping z naszej strony (moim zdaniem) mógł być lepszy, swoje zrobiła także pogoda (ściana deszczu przez dobre 15 minut) no i liczne wrzuty na Ruch, na które zresztą ten nie pozostawał dłużny. II połowa to przy korzystnym wyniku extra zabawa, do dopingu włączał się nie tylko łuk, ale i o dziwo okolice krytej - fajnie wyszły śpiewy i klaskanie na dwa głosy. Z oprawy prezentujemy świece dymne w barwach, sektorówkę, baloniadę (ta akurat średnio wyszła) i flagowisko podświetlane piro - wyszło świetnie.
Część fotek w relacjach, do zobaczenia pozostałych zapraszam na stronę Odry.
Ruch trochę ciężko ocenić, bo z jednej strony liczba w okolicach tysiąca zawsze robi wrażenie, do tego bardzo głośny i zgrany doping w I połowie. Ale już wywieszenie tylko kilku flag (4?) czy długie momenty ciszy w II połowie mnie osobiście zdziwiły. Z oprawy zaprezentowali flagi na kijach.
Pozdro dla obecnych.

W naszych szeregach konkret mobilizacja, jeszcze na pół godziny przed meczem były obawy co do frekwencji w młynie, ale ostatecznie "L"-ka zapełniła się cała, do tego osoby na łuku. Tak na oko to było nas w okolicach liczby na ostatnim meczu z KSG u siebie. W I połowie doping z naszej strony (moim zdaniem) mógł być lepszy, swoje zrobiła także pogoda (ściana deszczu przez dobre 15 minut) no i liczne wrzuty na Ruch, na które zresztą ten nie pozostawał dłużny. II połowa to przy korzystnym wyniku extra zabawa, do dopingu włączał się nie tylko łuk, ale i o dziwo okolice krytej - fajnie wyszły śpiewy i klaskanie na dwa głosy. Z oprawy prezentujemy świece dymne w barwach, sektorówkę, baloniadę (ta akurat średnio wyszła) i flagowisko podświetlane piro - wyszło świetnie.
Część fotek w relacjach, do zobaczenia pozostałych zapraszam na stronę Odry.
Ruch trochę ciężko ocenić, bo z jednej strony liczba w okolicach tysiąca zawsze robi wrażenie, do tego bardzo głośny i zgrany doping w I połowie. Ale już wywieszenie tylko kilku flag (4?) czy długie momenty ciszy w II połowie mnie osobiście zdziwiły. Z oprawy zaprezentowali flagi na kijach.
Pozdro dla obecnych.
-
Ale co by nie mówić to pięknie i majestatycznie by wyszło, jakby cały stadion odśpiewał przed meczem hymn i gdyby taka tradycja była przed każdymi derbami w Polsce. No ale cóż gdy w 90% ekip trzon stanowią osoby, które zachowują sie jakby żałowały, że nie urodziły w Bronxie, a mecze kadry są dla nich do d*** bo się już nie można napierdalać między sobą to o czym tu marzyć.
-
-
-
No i jest rozkminka na pare stron...moze ktos zrobi tu porzadek.
a co do derby Łodzi...to obiektywnie obie ekipy bardzo ladnie sie zaprezentowały.
Moim subiektywnym zdaniem oprawy Łks-u lepsze i lepiej wykonane. Co do oprawy widzewa...pomysl fajny..kurtyny ladne...ale nie tylko pomysł sie liczy ale i wykonanie...
Jeżeli chodzi o doping każdy może sobie sam ocenic...
No a jeśli chodzi o race- a dokladnie rzucanie nimi....to jak dla mnie Panowie z Czerwonej Armii sie nie popisali...ale nie urażajac nikogo zawsze sie lubowali w rzucaniu czym popadnie w sektory gości... z tego co widac to szybko to sie nie zmieni.
a co do derby Łodzi...to obiektywnie obie ekipy bardzo ladnie sie zaprezentowały.
Moim subiektywnym zdaniem oprawy Łks-u lepsze i lepiej wykonane. Co do oprawy widzewa...pomysl fajny..kurtyny ladne...ale nie tylko pomysł sie liczy ale i wykonanie...
Jeżeli chodzi o doping każdy może sobie sam ocenic...
No a jeśli chodzi o race- a dokladnie rzucanie nimi....to jak dla mnie Panowie z Czerwonej Armii sie nie popisali...ale nie urażajac nikogo zawsze sie lubowali w rzucaniu czym popadnie w sektory gości... z tego co widac to szybko to sie nie zmieni.
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Jakie zagrywki? Takie, że śpiewacie hymn tylko po to, zeby niby podkreślić swoją Polskość (skoro musicie podkreślać, to znaczy, że jest wątpliwa) a po drugie, żeby usłyszeć gwizdy i móc przez 15 stron jechać, jaki to Widzew jest podły i niepolski, bo były gwizdy na hymn. Jeżeli nie uważasz tego za zagrywkę, to chyba traktujesz wszystkich jako debili, którzy nie dostrzegają waszej prowokacji i prawdziwych intencji.n-m-ee pisze:majcher zapytam sie tak, o czym ty ku*** p*********? jaka zagrywka? przeciez gdybyscie na chwilke poprostu przymkneli ryjki, jebneli w leb jednego czy drugiego szczyla to tematu w ogole by nie bylo, nikt by nic nie mowil o hymnie...
to profanacjai niesmak
![]()
Zeszmacacie, mieszając hymn do wojenki łódzkiej. Niby wojna i wszystkie chwyty dozwolone, ale czy rzeczywiście wszystkie? Czy dla Was nia ma świętości, jakichś wartości, których się nie tapla w tej wojnie? Skoro wykorzystujecie hymn, jedną z największych wartości, to sądzę, że sprzedali byście matki, żeby tylko w jakiś sposób skompromitować Widzew.
My nie mieszamy największych wartości i świętości, w wojnie z lokalnym rywalem. Mamy godność i swój poziom. Dlatego wspólnie hymn możemy zaśpiewać na kadrze, na Finale Pucharu Polski i Superpucharze, na których to meczach hymn się śpiewa! Nie będziemy razem z wami szopek odstawiać.
A wy płaczcie, jacy to jesteśmy źli.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!