Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Cees

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Cees »

Panowie z Łks-u nie bądzcie dziećmi - sami w tej sytuacji zagralibyście to samo a przeczenie temu jest czysta hipokryzja. Rywalizacja w mieście już dawno wyszła poza honorowe ramy i mam tu na myśli sprzęt, rozpierdalanie własności klubowej (autokar) czy postawa piłkarzy na boisku. To jest wojna a przy wyrównanym potencjale obu ekip, takie i inne sytuacje będą na porządku dziennym.

PS. Calkiem niedawno portal szulca nakręcał afere pod Drwęce i to wtedy było honorowe?
iparts.pl
PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie »

Może by tak odbić od polityki i finiszparkietu...
Mam kilka beznapinkowych pytań.

Jaką pojemność mają teraz młyny RTS i ŁKS?

RTS prowadzi jakiś ranking wyjazdowy/u siebie Fan Clubów? Które FC najlepiej jeżdżą na mecze wyjazdowe i w Łodzi?

Które FC Widzewa i ŁKS obiektywnie są teraz najaktywniejsze(chodzi mi o FC z województwa łódzkiego, bez Włocławka i WFCG)

I może ktoś starszej daty obiektywnie napisać które fc Widzewa w dawniejszych latach były najmocniejsze, które miały między sobą kosę(bo z tego co pamiętam np. Sieradz ze Zduńską wolą i Zgierz z którymś fc chyba nie pałały do siebie sympatią:)), które najmocniej wywierały wpływ na to co działo się na Widzewie?

Mam nadzieje że zacznie się dyskusja na poziomie, tak jak jeszcze kilka stron do tyłu.
Marcel1908

Post autor: Marcel1908 »

Cees pisze:Panowie z Łks-u nie bądzcie dziećmi - sami w tej sytuacji zagralibyście to samo a przeczenie temu jest czysta hipokryzja. Rywalizacja w mieście już dawno wyszła poza honorowe ramy i mam tu na myśli sprzęt, rozpierdalanie własności klubowej (autokar) czy postawa piłkarzy na boisku. To jest wojna a przy wyrównanym potencjale obu ekip, takie i inne sytuacje będą na porządku dziennym.

PS. Calkiem niedawno portal szulca nakręcał afere pod Drwęce i to wtedy było honorowe?
Nie ukrywam , że gdyby chodziło o tzw. "podłożenie" w sprawie spadku z jakiejś ligi nie miałbym wątpliwości jednak kierując się logiką w przypadku walki o awans miałbym dylemat , chyba nie chciałbym się znowu kopać z wrogiem w przyszłym sezonie.
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Nikt nie mówił kopacza jak mają grać, pewnie wkurwiliscie ich pomalowaniem autokaru:)
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

Marcel zgadzam się z tobą, po prostu w przyszłym sezonie jednego poważnego kandydata mniej, przeczucie mi mówi że awansujecie zbyt wiele okoliczności z tej rundy o tym świadczy. W tym zacietrzewieniu i ślinotoku obecnych tu hools, nie przyszło do glowy że Widzew na tą chwilę ma prawie same drewna nie piłkarzy i gra jak gra więc ze sportowego punktu, nie dziwne że wynik był jaki był, a kibice przecież chcemy dla siebie jak najgorzej czyż nie?
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

PierszePierdolnięcie pisze:Jaką pojemność mają teraz młyny RTS i ŁKS?
u nas ok. 3300
PierszePierdolnięcie pisze:RTS prowadzi jakiś ranking wyjazdowy/u siebie Fan Clubów? Które FC najlepiej jeżdżą na mecze wyjazdowe i w Łodzi?
nie prowadzimy
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

To jest ku*** żart?! Co tu się wyprawia.Dam Wam radę za free.Piszcie sobie na priv bo dialog jaki tu jest prowadzony,zwyczajnie w świecie Was kompromituje.Cieszcie się że jest awantura w komentarzach do weekendu i nikt tu z nudów nie zagląda.
old school CRBB

Post autor: old school CRBB »

Rywalizacja w mieście już dawno wyszła poza honorowe ramy i mam tu na myśli rozpierdalanie własności klubowej (autokar) .

FARMAZON.
old school CRBB

PierszePierdolnięcie pisze:Może by tak odbić od polityki i finiszparkietu...
Mam kilka beznapinkowych pytań.

Jaką pojemność mają teraz młyny RTS i ŁKS?

RTS prowadzi jakiś ranking wyjazdowy/u siebie Fan Clubów? Które FC najlepiej jeżdżą na mecze wyjazdowe i w Łodzi?

Które FC Widzewa i ŁKS obiektywnie są teraz najaktywniejsze(chodzi mi o FC z województwa łódzkiego, bez Włocławka i WFCG)

I może ktoś starszej daty obiektywnie napisać które fc Widzewa w dawniejszych latach były najmocniejsze, które miały między sobą kosę(bo z tego co pamiętam np. Sieradz ze Zduńską wolą i Zgierz z którymś fc chyba nie pałały do siebie sympatią:)), które najmocniej wywierały wpływ na to co działo się na Widzewie?

Mam nadzieje że zacznie się dyskusja na poziomie, tak jak jeszcze kilka stron do tyłu.
W dawnych czasach to osiedle walczyło na osiedle, miasto na miasto. Z mojego podwórka gdzie 95% to widzewiacy to Łowicz kosa z Głownem , Skierniewicami. Rawa kosa z Skirniewicami , Brzeziny z Koluszkami a wszyscy to głównie kibice widzewa razem spotykający się na P138. Myślę że w innych rejonach kraju schemat był podobny.
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

Możecie swoje prywatne wojenki przenieść na priv?
ban82

Post autor: ban82 »

Serce miasta, najebalibyście swoim grajkom gdyby wygrali z Drwęcą??
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

to faktycznie nawija ten CH Z unikat przed przerzuceniem?
https://www.youtube.com/watch?v=ydlWfX5odfY
serce miasta

Post autor: serce miasta »

ban82 pisze:Serce miasta, najebalibyście swoim grajkom gdyby wygrali z Drwęcą??
nie mam pojęcia,ja na pewno bym tego nie zrobił.Wygraliby jak dla mnie dobrze,zawsze sie ciesze kiedy Widzew zwycięża,przegrali też dobrze,zawsze sie ciesze kiedy macie pod góre:)ogólnie rzecz biorąc ja zawsze popieram stanowisko osób decyzyjnych na Widzewie i osobiście ciesze sie na kolejny sezon rywalizacji z wami,oczywiście jeśli nie awansujecie.Ten chzu to oficjalny przezut z chojen wszyscy to wiedza a najlepiej ci którzy smigali z nim na mecze.temat wałkowany 100razy
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

ale chodzi mi czy to on rapuje w tym kawałku, bo tak sugeruje opis
ban82

Ja nie od nich :)

Nie rozumiem tych żali do Widzewa. Umiesz liczyć , licz na siebie/
Jeśli moge prosić to prosze kola z Opoczna o kontynuowanie swoich wspomnień bo fajnie sie to czyta.
Siewier

Post autor: Siewier »

old school CRBB pisze: W dawnych czasach to osiedle walczyło na osiedle, miasto na miasto. Z mojego podwórka gdzie 95% to widzewiacy to Łowicz kosa z Głownem , Skierniewicami. Rawa kosa z Skierniewicami , Brzeziny z Koluszkami a wszyscy to głównie kibice Widzewa razem spotykający się na P138. Myślę że w innych rejonach kraju schemat był podobny.

Nie wiem o jakich mówisz czasach, z tego co pamiętam to Łowicz ze Skierniewicami i jeszcze kilka innych fc jeździli pociągiem ze Skierek na Widzew. Jeśli chodzi o inne układy to normalne, że w różnych latach np. złodziejskie relacje różnie się układały, może i miastami się tłukli a czasem była sztama. Tak samo jak na festyn/dyskotekę/koncert/kluby do A. wpadała ekipa z B. na pochulanie i się wozili to normalne, że był oklep dla gości. Ale żeby zaraz kosa? Należało się dostać to dostali i live goes on. "Z Twojego podwórka" to na tę chwilę i od dawna nie ma takich kos między Widzewiakami.
ban82

Nic nie rozumiem z tego co piszesz/
Mam małą prośbe. Nie stosuj interpunkcji jak nie wiesz jak bo sie bardzo źle to czyta.
old school CRBB

Siewier pisze:
old school CRBB pisze: W dawnych czasach to osiedle walczyło na osiedle, miasto na miasto. Z mojego podwórka gdzie 95% to widzewiacy to Łowicz kosa z Głownem , Skierniewicami. Rawa kosa z Skierniewicami , Brzeziny z Koluszkami a wszyscy to głównie kibice Widzewa razem spotykający się na P138. Myślę że w innych rejonach kraju schemat był podobny.

Nie wiem o jakich mówisz czasach, z tego co pamiętam to Łowicz ze Skierniewicami i jeszcze kilka innych fc jeździli pociągiem ze Skierek na Widzew. Jeśli chodzi o inne układy to normalne, że w różnych latach np. złodziejskie relacje różnie się układały, może i miastami się tłukli a czasem była sztama. Tak samo jak na festyn/dyskotekę/koncert/kluby do A. wpadała ekipa z B. na pochulanie i się wozili to normalne, że był oklep dla gości. Ale żeby zaraz kosa? Należało się dostać to dostali i live goes on. "Z Twojego podwórka" to na tę chwilę i od dawna nie ma takich kos między Widzewiakami.
Zgadzam się z tobą . Czasy o któtych piszę to 90-94. Pisałem że fc nic do tego nie miało. Tak jak piszesz bandyterka chuliganka itp. Chodziło mi przedewszystkim o to że normalne było wtedy że kibice widzewa z Łowicza dostali w******* w Głownie i na odwrót, ogólnie utożsamianie się z klubem było na dużo niższym poziomie niż dzisiaj , bardziej liczyła się dzielnica czy miasto. To moje odczucia bez napinki . Pozdrawiam.
P.s . W tamtych czsach np. w Głownie wszyscy polowali na wracającą z Łodzi Legię , jej kibice w mieście ( ilości śladowe nie miały życia) .
mądrala

Post autor: mądrala »

ban82 pisze:Nic nie rozumiem z tego co piszesz/
Mam małą prośbę. Nie stosuj interpunkcji, jak nie wiesz jak, bo się bardzo źle to czyta.
Kurde, nie chce być czepliwy, ale u Ciebie z interpunkcją, i nie tylko, też nie za mocno ;)
3maj się i nieco więcej SJP, jak chcesz komuś uwagę zwracać. Nara.
Marcel1908

NoMatterWhat pisze:Nie rozumiesz, bo jesteś kim jesteś :)
Dodałem uśmieszek, co byś teraz zrozumiał.
A ty Marcel, po pierwsze naucz się cytować na forum, a po drugie, jeśli cytujesz klasyki, to rób to dokładnie, a nie parafrazujesz.
Pozdro ćwierćinteligenci.
Po 1 Postaram się poprawnie cytować informatyczny tygrysie Po 2 Nie cytowałem klasyki tylko ewentualnie klasyka oczywiście w swojej interpretacji.Rozumiem Twoją złość i frustrację po tym jak nie zrozumiałeś ironii kolegi ban82 , jednak mimo wszystko życzę Ci spokojnej nocy" "100 % inteligencie".
old school CRBB

Co do autokaru którym RTS jeździ na mecze.
1. Nie został zniszczony tylko pomalowany vel pobazgrany
2. To była akcja kibolska
3. Gdyby wasi malarze dostali wolną rękę na nowy wygląd waszego autokaru np. z biku w płomieniach WIDZEW, z tyły old schoolowy buldog to przecierz nie było by to zniszczenie.
4. Fajna akcja ŁKS-u
5. Chłopaki wykombinujcie coś podobnego to u mnie naprwno macie duży plusik( np. okazjonalne banery na wiaduktach)
6. Pozdrowienia dla normalnych i mniej zacietrzewienia z obu stron.
P.s. Serce miasta. Zmyliłeś mnie tymi nowodworzanami ale spoko literówka.
ban82

No masz, niedopatrzenie. Jaki c*** nie wskoczyły to nie wiem. I pisze to poważnie.
Teraz to jeszcze bardziej sie z siebie uśmiałem.
Pozdrawiam i narka.
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

nowonarodzony pisze:to faktycznie nawija ten CH Z unikat przed przerzuceniem?
Nie to nie on , to niejaki "Blady" ale wersja Widzewa lepiej brzmi w Polsce.
Temat wałkowany tysiąc razy.
serce miasta

Post autor: serce miasta »

ŁKS1908ŁKS pisze:
nowonarodzony pisze:to faktycznie nawija ten CH Z unikat przed przerzuceniem?
Nie to nie on , to niejaki "Blady" ale wersja Widzewa lepiej brzmi w Polsce.
Temat wałkowany tysiąc razy.
charakter z ulicy...przerzut czy nie?
19BN00

Post autor: 19BN00 »

Łódzki Klub Sportowy pisze:https://youtu.be/j4HPBIBdsNY?t=56s
''Kolego'' naprawde bez napinki ale będąc kibicem ŁKS to ja bym sie wstrzymał od jakiegokolwiek wytykania komukolwiek jego obecych lub starych kos lub sympatii ,biorąc pod uwagę fakt,że ŁKS latał już za połową Polski od Lechii poprzez Legie koncząc na Lechu..( a może nie..kto to wie) no bądzmy poważni...Pozdro
łodzianin98

Post autor: łodzianin98 »

Pytanie. Koniec końców kibice z Aleksandrowa Łódzkiego zasiądą na sektorze gości stadionu Widzewa podczas meczu z lokalnym Sokołem?
ts1998

Post autor: ts1998 »

Na Radogoszczu macie Widzewiacy tak ogarniete gwiazdy ze na przypale pierdola dosc głośno jak to jutro spróbujecie sie wpierdolić Rodowitym po fany przed meczem. Matko Bosko - widzisz nie grzmisz
łodzianin98

Lepiej. Niektórzy z innego miejsca mówią głośno o tym o której mają zbiórki na mecze, kto jedzie na wyjazd, kiedy malują grafy tak więc...
linead

Post autor: linead »

Bo łęczyca jeździ z flagami, a łks zesrany tylko reprezentacyjną wozi.
linead

Post autor: linead »

Taa, jak łks ma ryzykowny wyjazd to rzuca race w łowiczu i juź ryzyko zwiazane z wyjazdem ma z glowy.
bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ »

Dziś gwsy planują oprawę, mobilizacja na mieście, transy plakaty na każdym koszernym osiedlu + nagranie video przez obsrańców wiosny może pomogą i w końcu wiata na Kaliskim zapełni się chociaż w 3/4. Ten wasz prezes ponoć jak nienawidzi Widzewa tak zazdrości nam tych karnetów bo już dłużej ładować zyle w jednotrybunowe bagno zaczyna go dobijać wiedząc, że na 1600 karnetów kupionych na jego drużynę połowa to darmowe wejściówki z cosinusa :D

widziałem pare stron wstecz, że paru pejsów ubolewa i wyśmiewa zarzucone róg róg róg - cóż, jak mamy taplać się w tym trzecioligowym gównie to razem i c*** z wami choć rozumiem, że widmo 4 sezonu w III lidze jednak ryje beret i może i my w tej lidze utkwimy na dłużej, ale tym czasem można się z was pośmiać bo nam chociaż jak deszcz zacina to w ryj nie pada :)

bezbarwna runda kibiców ełkałesu i stypa na ich meczach dziś może w końcu nabierze kolorytu tylko nie płakać, że w piątkowych korkach ludzie stoją i stąd wolne miejsca hehe
Miasto nasze

Post autor: Miasto nasze »

Jak tam Koziny? :))
ldzwdz1910

Post autor: ldzwdz1910 »

Kolejne osiedle, które dostaje po głowach od małej grupy Widzewiaków.

Obrazek
antyGW

Post autor: antyGW »

nowiutkie szale Kozin... a takie były ładne :)
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

https://www.lkslodz.pl/bez-kategorii/os ... ez-w-lodzi
Przypomnijcie sobie co wypisywaliście kilka tygodni temu ;-)
popopopopo

Post autor: popopopopo »

tak jest młodzi hools Widzewa przyszłość należy do was, wjazd na osiedle i skrojenie dwóch szalików i trzech koszulek wydarzenie sezonu a może i nawet dekady. To co dla was sufitem dla nas podłogą.

a teraz płaczcie pejsy płaczcie
łodzianin98

Napisać na koszulce to ja też sobie wiele mogę...
Nie bawmy się we wróżbitów Maciejów co będzie za 2, co będzie za 10, a co będzie za 20 lat bo tak na prawdę gówno wiemy co będzie. Możemy jedynie się starać by było jak chcemy, ale są czynniki silniejsze od ludzkich starań, więc odstawmy na półkę temat przyszłości bo liczy się tu i teraz.
Zostali pogonieni, co się stało się nie odstanie, jakieś tam plecy zaliczone, na pewno osoby odpowiedzialne za tego typu na ŁKSie nie zostaną dłużne dla rywali i tyle.
Podejrzewam, że przez następny tydzień będą analizy Jacka Gmocha, oraz teorie spiskowe Macierewicza o tym co się dzisiaj działo...
Marcel1908

Panowie z ŁKS-u : fajny mecz , fajny wynik , bardzo fajny doping i super atmosfera. Trzymajmy kciuki żeby "Nowodworzanie" jutro nie wygrali.Po co psuć sobie humor?Pozdrawiam.
krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami »

Hyhy.. Widzewscy net hools, serio chcą się bawić w tego typu wyliczanki ?: ) akcja z kozin.. nawet nie ma co komentować, ŁKS ostatnio miał tego typu sytuacje co róż.. Zarzew, SB, Gorniak, Pabianice, a juz nie mowiac o rozganianiu ludzi niszczacych/robiacych graffiti. , panowie.. na dzien dzisiejszy mocno w tyle jescscie i tyle. W dniu Waszych meczy lecialo dziennie mnostwo fanów, i ta wasza fota z ławki to smiech na sali-osobiscie bym sie wstydzil nawet ją tu wstawiać, po tym jak LKS wrzucil okolo 30 szali po jednym meczu ;) , zrobcie cos konkrentego a doperio chwalta,ok ?
ODPOWIEDZ