Ene due rabe pisze:A
Wielki Widzew pisze:Nie chodzi gościu kto do kogo równa i nie mam zamiaru się tutaj przekrzykiwać z tobą. Napisałem, że Łks swoją markę ma i nikt tego nie podważa. Mnie jebią jakieś frekwencje u siebie, bo wyznacznikiem ekipy nie jest ilość ludzi na meczach. Wyjazdy to już wiadomo inna sprawa.
Jebią mnie też jakieś gadki co kto i od kogo skopiował, kto się wzoruje na kim i w czym. Pierdolenie i zwykłe przekrzykiwanie się, które do niczego nie prowadzi. Jebią mnie też gadki o tym kto był anty kiedyś i kto kogo wyśmiewał a teraz sam jest anty także takie dyskusje to akurat nie ze mną.
Napisałem swoje zdanie o tym, że straciliście lata temu sporo terenów i to was wkurwia do dnia dzisiejszego. Nie mów, że tak nie jest. Od lat pierdolicie o jakichś wioskach, 'wsidzewie'.
Przed chwilą sam pisales żeby rozmawiać o czasach obecnych , a nie zyc opowieściami 40-50 latkow. Jak tobie odpisalem to szybko żeś przerzucił znowu rozmowę byle wyszło na twoje . Chytry jesteś , ale za głupi żeby tego nie widzieć ...
Tak samo wszystko to co gowno cię obchodzi , to dziwnym trafem wszystko co działa na waszą niekorzyść . Ale co się dziwić , do takich megalomanów pewne rzeczy nigdy nie dojdą ....
Wiesz o co w skrócie chodzi ??
O to że ani ja ani zdecydowana większość nas , aktywnych obecnie kibiców ŁKSu nie pamięta niestety czasów naszej hegemonii w mieście , bo nie ma takiej opcji .
Byliśmy wychowani i nadal wychowujemy w kulcie że jesteśmy kibicami Rodowitego Łódzkiego klubu ( jest to fakt historyczny ) , najbardziej zasłużonego i przez dziesiatki lat najbardziej znanego klubu Łodzi . Jednocześnie wychowujemy w tradycji nienawiści do was - do Widzewa , klubu który pojawił się w Łodzi i urósł w siłę jak pasożyt , jak jebana zaraza. Klubu ktoremu od niepamiętnych czasów kibicowaly wszystkie okoliczne wioski ( również jest to fakt i stąd przydomek podmiejscy ) , i który zainstnial tylko i wyłącznie dzięki sukcesom sportowym ( fakt ). Fakt że tak bardzo was nie lubilismy wykorzystywaliscie zawsze przeciwko wam , wmawiając nam kompleksy i głupotę . Teraz kiedy wasze nastawienie do ŁKSu jest tak samo anty - już zamkneliscie morde i siedzicie cichutko ....
Pogodzilismy się z tym że mamy wroga którego trzeba j**** , bo nie powinno go wogole w naszym mieście być , i przyjęliśmy to na klatę , tylko że obecnie czasu już się nie cofnie . A fakt że bardzo szybko , dzieki tytanicznej pracy grupki fanatyków w tych latach 90 powstrzymalismy was , również działa na naszą korzyść , bo po takim mega kryzysie wyszliśmy w pare lat jak równy z równym z ekipą która na tamte czasy była pewnie najlepsza w Polsce...
Natomiast u was sytuacja wygląda tak , że sporo osób pamięta przelom lat 80/90 , kiedy byliscie na topie a my mieliśmy chyba największy w historii kryzys kibicowski. I sporo osób nie może napewno odżałować tego co wtedy zrobiliscie ( albo prędzej nie zrobiliscie ) tym bardziej patrzac
wlasnie na obecne czasy o których piszemy ....
Bo wielkiego Widzewa już nie ma ... zrownaliscie się praktycznie we wszystkim w czym mieliscie przewage z nami . Wy, którzy macie o sobie wielkie mniemanie i byliscie na topie nawet te 10-15 lat temu - zrownaliscie się z tymi których od zawsze uwazaliscie za największych przegranych i nieudaczników ( wasza megalomania i lekceważenie lokalnego wroga jest powszechnie znana w całej Polsce i wiele razy przez to mieliscie problemy ) .
Więc kto tu ma mieć kompleksy w obecnych czasach i niby z jakiego powodu ????
Zalapalem się jeszcze na lata kiedy nasze ekipy z zewnątrz znacznie się różniły i szły swoją drogą , i to wy od jakiegoś czasu robicie dużo ( świadomie , nieświadomie lub nie mając na to wpływu, np wymiana pokoleń ) żeby różnica ta się zatarła ...
Dopasowujecie się jak karaluchy do obecnej sytuacji , farbujecie się jak lisy - byle było wam łatwiej , zapominacie o tym co sądziliscie jeszcze parę lat temu i jakie wyznawaliscie zasady , i byle od nas nie odstawac zmieniacie podejście do wielu kwestii o 180 stopni ... jednocześnie wasza megalomania nie pozwala wam spojrzeć na sytuację obiektywnie , i przyznać że jest tak jak pisze . Tak samo jak żaden z was się nie przyzna że skutecznie wam wmowilismy kompleksy względem polskiej wsi i że delikatnie mówiąc swego czasu traktowaliscie swoje FC . dużo gorzej niż my traktujemy swoje .. ( co się wam swoją drogą w głowach nie mieściło i nie mogliście wyjść z podziwu nad nami )
Na ŁKSie od wieeeelu wieeeelu lat sytuacja wygląda tak samo , i jesteśmy wciaz tacy sami - prawdziwi . Nie musimy zmieniać podejscia tak jak wy co kilka lat , i się miotac , wyśmiewać to co robi Widzew a później to samo robić po cichutku u nas - bo mamy was generalnie w d**** i skupiamy się na sobie , idziemy swoim torem ....
I nic tego nie zmieni, ani wasze zaklinanie przeszłości i wmawianie nam czegoś czego nie było , ani zaklinanie rzeczywistości i próbowanie kreowania naszego wizerunku do czego tak chętnie wykorzystujecie to forum ....