kibcie Śląska zdzierają banery Zaglębia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

.:pRiMoSz:.

Post autor: .:pRiMoSz:. »

Oscar pisze:
.:pRiMoSz:. pisze:Co nie zmienia faktu, że mogę mieć wrażenie że to nie do końca prawda
Nie będę cię więc na siłe przekonywał, ale wiem co pisze. Jesteś jak widze z Poznania, więc zapewne chodzisz na Lecha. Teraz powiedz czy bluzgaliście kiedys na amice wronki, Dyskobolie, Warte, Olimpie podczas meczu z inną drużyną ? Zapewne nie bo w czasie meczu z innym przeciwnikiem nawet nie pamiętacie ze takie druzyny istnieją. Tak właśnie wygląda to we Wrocławiu. Podczas meczów Śląska o Zagłebiu nikt nie myśli.

Jak oglądam takie filmiki jak np ten na youtube to mam wrażenie że oni nie cieszą się z tego że zdobyli mistrzostwo tylko z tego że Śląsk nie zdobył 8)
Nie śpiewa się o drużynach które są w sumie obojętne ... ale jeżeli jakaś drużyna jest kosą i to jedną z większych to już inna sprawa ! Zdarza się czasem nawet chyba u nas "pozdrowić" Legię, Pogoń czy nawet WKS w jednej z przyśpiewek. Ale jeżeli u Was na Waszą wielką kose sie nie bluzga to tylko wypada Wam pogratulowac i jeżeli to prawda to Wam zazdroszcze (choć i u nas z tym już jest o niebo lepiej w dopingu) :)

POZDR
iparts.pl
orwell

Post autor: orwell »

ktos tu wczesniej wysmiewal "akcje" Slaska o 2w nocy na mazaniu scian w Lubinie ..
no tyle ze wy jestescie tacy sami dzis mi znajomy opowiadal ze takie same kozackie akcje robiliscie w Glogowie takze po c*** sie napinacie z komputerow gimnazjalisci .. sa wakacje pomozcie jakos klubowi zapiszcie sie do OCB nie wiem wymyslcie cos
orwell

Post autor: orwell »

aha czyli kolega mnie oszukiwal .. i sobie wszystko wymyslil
skad wiesz ze akcji nie bylo? aaa bylo i chyba osoby z Głogowa moga to potwierdzic mowa tu o kozackiej akcji osprejowania okolic głogowskiego stadionu
mzksiak

Post autor: mzksiak »

dokladnie, potwierdzam, jedno z naszym lepszych kibicowskich osiedli obsmarowane napisamu wzl i okolice stadionu, akcja oczywiscie nocna, napisow juz oczywscie nie ma lub sa odpowiednio przerobione
rey

Post autor: rey »

Już widzę jak cały Wrock wali do Lubina po tej kampanii
bilbordowej.....
pawq

Post autor: pawq »

Na placu Jana Pawła II we Wrocławiu nad ranem spłonął wielki reklamowy bilbord. Akcja strażaków była utrudniona, bowiem tablica znajdowała się na wysokości 15 metrów i była elektrycznie zasilana. Woda została użyta dopiero po odłączeniu prądu.

Na bilbordzie reklamowała się jedna z drużyn sportowych. We Wrocławiu od tygodnia płoną plakaty reklamowe Zagłębia Lubin. Sprawców nie udało sie ująć, choć wiadomo, że kibice Śląska Wrocław i Zagłębia nie darzą się sympatią.
7up

Post autor: 7up »

[quote="zagadkowa2"]odra opole - ŚLĄSK Wrocław banda na bande zdecydowane zwycięstwo Śląska Wrocław .

Lubinki powrót z Łęcznej i wasi hzl śmiech .

skonczyłem i dziękuje

Po c*** piszesz to co sie dzialo podczas powrotu z Łecznej?? zajarany jestes ze bylo was 60 osob wiecej?? i tak nie mieliscie latwo:)
koniec tematu:)
Skladak

Post autor: Skladak »

Gdyby Zagłębie miało kibiców w Lubinie to zarząd nie musiał by ich szukać w innych rejonach :lol:
pawq

a Wałbrzych to juz w ogole nie powinien się udzielac w tym temacie :lol:
kibic0

Post autor: kibic0 »

A tak wracając do tematu. W Wałbrzychu pojawiło się juz kilka banerów Zagłebia z piłkarzami. Kilka w Śródmieściu jest, 1 koło dworca Miasto na Starym Zdroju, ktoś jeszcze gdzieś na Piaskowej cos widział. Są całe. Nikt ich nie zerwie ani nie poniszczy.
Zagłębiak z Legnicy

Post autor: Zagłębiak z Legnicy »

Odpowiedż jest prosta kto rządzi na dolnym Sląsku ostatnio, wystarczą suche fakty.

Gdzie przychodzi więcej kibiców w ostatnich 10 sezonach.
--- Zagłębie

Kto ma lepsze oprawy.
--- Zagłębie

Kto ma lepsze wyjazdy
---- ostatnie dwa lata Zagłębie pozostałych 8 lat Sląsk.

Kto ma lepszą drużyne
--- Zagłębie

Jeśli ktoś ma wątpliwości w to co napsisałem wystarczy wejść na strony klubow. Przejrzec galerie ilości widzów itp. Zaraz Ktoś ze Slaska napisze, że grają w 2 i trzeciej lidze dlatego taka bieda u nich z frekwencją i oprawami. Po chwili ktoś napisze z Lubina,że Lubin ma 80000 mieszkańców a Wrocław kilka razy tyle. Ja stwierdzam powyżej suche fakty a te przemawiają na korzyść Zagłębia.

Tak poza tym to w Legnicy plakatów jest mnóstwo zwłaszcza w centrum i nikt ich nie niszczy. Akcja raczej przyniesie koleinych kibiców Zagłębiu. Myśle,że jest dobrze zaplanowana i da efekt. Jeszcze jedno kto był kibicem Sląska lub Zagłębia od dziecka ten pozostanie nim na całe życie i nie będzie jeżdził dopingować drużyny wroga. Zagłębie zdobędzie tych kibiców we Wrocławiu którzy przyjechali tam do pracy lub uczyć sie a takich jest w tym mieście mnustwo. Myśle, że większość z nas by chciała aby w waszych klubach było tak jak w Zagłębiu teraz. To nie są kompleksy tylko zazdrość którą Polacy mają we krwi.
pawq

Zagłębiak z Legnicy pisze:Odpowiedż jest prosta kto rządzi na dolnym Sląsku ostatnio, wystarczą suche fakty.

--- Zagłębie

Kto ma lepsze oprawy.
--- Zagłębie

Kto ma lepsze wyjazdy

Kto ma lepszą drużyne
--- Zagłębie
hehehe

zamknijcie ten temat prosze :lol: :lol: :lol:
7up

Post autor: 7up »

Szkoda klawiatury ;/
Dozobaczenia nastepnym razem :)
tym razem bez bramki :)
djh30

Post autor: djh30 »

zmaknijcie ten temat bo nie ma pogody na dolnymslasku, to dzieci nie maja co robic tylko wypisuja bzdury,.
fcb

Post autor: fcb »

dziwne ze akcja władz klubu, z ktorą kibice nie maja nic wspolnego moze wywołac az takie cisnienie u kiboli WKSu, przeciez oni o nas nie mysla w ogole to po co az tak sie o tym rozpisują jak to dzielnie niszcza te billboardy ? widac to temat nr 1 we Wrocławiu :D

1) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2739

2) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2738

3) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2730

4) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2734
djh30

Post autor: djh30 »

fcb pisze:dziwne ze akcja władz klubu, z ktorą kibice nie maja nic wspolnego moze wywołac az takie cisnienie u kiboli WKSu, przeciez oni o nas nie mysla w ogole to po co az tak sie o tym rozpisują jak to dzielnie niszcza te billboardy ? widac to temat nr 1 we Wrocławiu :D

1) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2739

2) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2738

3) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2730

4) http://fanslask.aha.pl/modules.phtml?na ... e&sid=2734
A ty sie tak tym jarasz jakby byl to nr. 1 dla ciebie. Masz tu hasło jakie panuje :) Na wiosce Kibicow nie maja to we Wrocławiu szukają. :)
fcb

no, nie mamy kibiców nie mamy :lol:
to nic ze na nasze mecze chodzi wiecej ludzi niz na wielki Śląsk :D
-J-

Post autor: -J- »

fcb pisze:no, nie mamy kibiców nie mamy :lol:
to nic ze na nasze mecze chodzi wiecej ludzi niz na wielki Śląsk :D
i po co ta ironia ?
dajcie sobie siana
P.S. może by ktoś wkońcu zamknął ten temat
Huls namber łan
ban

Post autor: Huls namber łan »

''Gdzie przychodzi więcej kibiców w ostatnich 10 sezonach.
--- Zagłębie''

Tylko że we Wrocławiu jest jeszcze żużel, kosz, ręczna (była, teraz I liga) i siatka (też była)
Alien_ZL
ban

.

Post autor: Alien_ZL »

Temat musi być podbijany, by pokazać światu, jak to Śląsk desperacko walczy o zatamowanie odpływu swych pikników do Stolicy Polskiej Miedzi
:lol:
aqq08

Re: .

Post autor: aqq08 »

Alien_ZL pisze:Temat musi być podbijany, by pokazać światu, jak to Śląsk desperacko walczy o zatamowanie odpływu swych pikników do Stolicy Polskiej Miedzi
:lol:
:shock: :shock:
adwt

Post autor: adwt »

Ja tydzień temu widziałem taki plakat w Legnicy. Był zupełnie nieruszony.
Ten pomysł działaczy Zagłębia może i nie jest zly z punktu widzenia marketingu klubu, ale według mnie powinien ograniczyc sie do mniejszych miasteczek z regionu miedziowego.
nikomu nieznany...

Post autor: nikomu nieznany... »

adwt pisze:Ja tydzień temu widziałem taki plakat w Legnicy. Był zupełnie nieruszony.
Ten pomysł działaczy Zagłębia może i nie jest zly z punktu widzenia marketingu klubu, ale według mnie powinien ograniczyc sie do mniejszych miasteczek z regionu miedziowego.
W Legnicy plakaty są odnawiane, kilka zostało zniszczonych, lecz za kilka dni zostały one przywrócone do życia. No ale wiadomo, że nie zostaną one w takim stanie długo :twisted:
KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 »

Czy mi sie wydaje czy to nei bylo porownanie do Lubina ? Czy juz mnie Slonce bije po glowie ?
fcb

zjep_genetyczny pisze:
fcb pisze:
zjep_genetyczny pisze:do tych co piszą pod deseń "u nas taka frekwencja a taka a u was taka, a miasto 4 razy większe"

no i co że większe, w dużym mieście jest o wiele więcej rozrywek, nie tylko sportowych więc ludzie mają w czym wybierac , na mecz idą tylko ci których to naprawde interesuje

co innego na takiej prowincji - łikendowy mecz traktowany jest jako festyn, jako miejsce gdzie ludzie z całej osady spotykają się w celach bardziej towarzyskich niż uczestniczenia w życiu kibicowskim, stąd duża publika, nie ma poprostu innej alternatywy

często na meczach totalnych wichur jeste publika po 2000 bo zjeżdżają się ludzie z całej gminy żeby wypic piwko, pobajerowac lask itp. i jakie jest w tym przełożenie na jakieś wyjebane miasta w Polsce gdzie nierzadko nie ma nawet tych 2000??

myśle że na tej zasadzie działa publika w Lubiniu

pozdrawiam!!
:shock: :lol:
w Poznaniu czy Krakowie też nie ma co robic i chodzi tam sporo ludzi na mecze żeby wypić piwko ?

kto powiedział że w Poznaniu czy w Krakowie nie ma co robic

porównanie Lubinia do tych metropolii jest raczej nie na miejscu
chodziło mi ze Ty tłumaczysz dobrą frekwencje w Lubinie tylko tym ze tam nie ma co robic i to jest dziura...
w Poznaniu i Krakowie jest co robić i tam mało ludzi nie przychodzi na mecze
np. mnie sie wydaje ze jest tam duzo ludzi bo druzyna dobrze gra, po robi sie klimat na piłkę przez to ze klub wychodzi do kibiców, promuje marke
nawet nie wiesz ile sie w Zagłebiu zmieniło od kiedy jest nowy prezes, nowy zarząd, banalne rzeczy sie zmienily jak chocby to ze mozesz sobie głupią zapalniczke z herbem ZL kupic, czy np. ze mozesz poczytac codziennie pare newsow z klubu na stronie oficjalnej.... - takie banalne rzeczy a jednak one zmieniają wizerunek wsród kibiców, widzą jakies dzialania klubu w kierunku kibiców- to w połączeniu z dobra gra przyciagnie kibiców na stadion (tutaj pisze o piknikach a nie o ultrasach, bo oni byliby jakby ZL zakonczylo sezon na 14 miejscu i im to tak bardzo nie jest potrzebne a umowmy sie ze to pikniki stanowia wiekszosc na stadionach)
bedzie jeszcze nowy stadion ZL to tez na pewno przyciągnie pare(nascie) procent wiedzej kibiców - sam stadion - tak jak w Kielcach, a przeciez o to chodzi wszystkim, bo wiadomo ze sami fanatycy nie przychodzą na stadion, ale w duzej mierze pikniki, i ta cala akcja billboardowa we Wrocławiu jest wycelowana w ludzi ktorzy w tym miescie studiuja (przyjechali z innych miast na studia na Wrocka) czy przyjechali za pracą, no i do Wrocławian ktorzy chcą oglądac dobrą piłke, a sprawy kibicowskie ich obchodzą mało albo w ogóle - przypominam ze to jest akcja klubu a nie kibiców

p.s. ten temat moze sie juz nazywac KOMENTARZE DLA DOLNEGO ŚLĄSKA :roll:
dariusz

Post autor: dariusz »

Zagłębiak z Legnicy

Post autor: Zagłębiak z Legnicy »

DOBRY LINK TYLKO TRZEBA NOWY DZIAŁ STWORZYĆ FANTASTYKA I TAM GO WKLEIĆ. Ale miałem ubaw czytając te bzdury. Oto fragment:

"Inne rzeczy będą trudne do rozstrzygnięcia. „K” do dziś nie może wyjść ze zdumienia, gdy pojechał do Lubina na obcinkę na pewien mecz a tam… nie było żadnej flagi na płocie, a „młyn” składał się z osobników, nazwijmy to, perspektywicznych. Sam był w stanie rozgonić towarzystwo. Miejscowi słusznie spodziewali się, że podczas tego spotkania może się coś wydarzyć. Ostatecznie nic się nie zdarzyło, gdyż lubinianie się ukryli w domach. Nie przyszli na własny stadion! "

I TAN WIELKI WYJAZD NA POLAR WROCŁAW W 3500 TO NA
PRAWDE SUKCES .Zrobiliście prawdziwy najazd :lol:
dariusz

Miałeś ubaw czytając ten tekst? To są fakty - ja na twoim miejscu schowałbym głowę w piasek...
fcb

wczesniej na stronach fanslask pisali ze ZL ma kompleksy bo my ciagle o nich myslimy, non-stop piosenki o Slasku, na meczu mistrzowskim z Legia tez na nich bluznilismy (co prawda nie jest, ale oni lepiej wiedza od nas :lol: ) i to mialo swiadczyc o naszych kompleksach. teraz jak oni o nas ciagle pisza, juz powstaly ze 4 tematy o banerach Zaglebia, teraz kolejny, ktory dotyczy takze nas to oczywiscie juz o kompleksach Slaska nie swiadczy. niezle rozumowanie
wspominali ze ktos tam z WKSu byl na meczu ZL i moglby rozgonic cale towarzycho, to dlaczego tego nie zrobil ? pewnie nie chcial nikomu krzywdy robic :)
w ogole chyba nie ma sensu wiecej o tym pisac, oni zawsze beda mieli racje :roll:
BzL

Post autor: BzL »

Zagłębiak z Legnicy pisze:Odpowiedż jest prosta kto rządzi na dolnym Sląsku ostatnio, wystarczą suche fakty.

--- Zagłębie

Kto ma lepsze oprawy.
--- Zagłębie

Kto ma lepsze wyjazdy

Kto ma lepszą drużyne
--- Zagłębie
iść twoim okiem rozumowania to w Bielsku-Białej rządzi Podbeskidzie :lol:

bez napinki
niechciałem także nikogo urazić
dariusz

Zagłębiaku z Legnicy...
Proszę o wasze statystyki WYJAZDOWE z 3 ostatnich sezonów...
SmileY ZL

.

Post autor: SmileY ZL »

Zagłębiak z Legnicy pisze:Śląsk Wrocław 1-1 Lechia Gdańsk 9 września, 17:15 (6.000)
OMG :shock:
Na zgodowy mecz aż 6 tys. ich przyszło. Chyba najwięcej od 10 lat. Pewnie z 1000 przyjechało ziomów z Gdańska ...
pawq

dzieci z lubina pokazuja swoje prawdziwe oblicze :lol: :lol: :lol:

zamykamy!
fcb

LICZBY ZAGŁĘBIA (dom)

Zagłębie Lubin 0-0 Lech Poznań 5 sierpnia, 19:00 (6.000)
Zagłębie Lubin 4-3 Cracovia 12 sierpnia, 19:00 (3.500)
zagłębie Lubin 2-1 GKS Bełchatów 25 sierpnia, 20:00 (5.000)
Zagłębie Lubin 1-1 Górnik Zabrze 16 września, 18:00 (5.621)
Zagłębie Lubin 2-1 Wisła Płock 30 września, 18:00 (4.000)
Zagłębie Lubin 0-0 Wisła Kraków 22 października, 16:30 (9.000)
Zagłębie Lubin 1-1 Górnik Łęczna 4 listopada, 18:00 (3.000)
Zagłębie Lubin 1-0 Legia Warszawa 18 listopada, 18:15 (10.500)
Zagłębie Lubin 1-0 Odra Wodzisław Śląski 3 marca, 18:00 (4.200)
Zagłębie Lubin 2-1 Dyskobolia Grodzisk 31 marca, 18:00 (7.000)
Zagłębie Lubin 1-1 Łódzki KS 13 kwietnia, 20:00 (7.000)
Zagłębie Lubin 6-0 Arka Gdynia 21 kwietnia, 18:00 (6.500)
Zagłębie Lubin 2-0 Korona Kielce 5 maja, 18:00 (10.000)
Zagłębie Lubin 6-2 Pogoń Szczecin 12 maja, 18:00 (5.500)
Zagłębie Lubin 4-2 Widzew Łódź 22 maja, 19:00 (7.500)

źródło www.90minut.pl (wczesniej podano liczby Śląska tez kierujac sie tym samym serwisem)

porównajcie sobie liczby u siebie -SUCHE FAKTY tak jak ktos chciał :!:

NAJLEPSZA LICZBA ŚLĄSKA i ZAGŁEBIA (dom)
Śląsk Wrocław 3-1 Miedź Legnica 12 marca, 18:40 (8.000)
Zagłębie Lubin 1-0 Legia Warszawa 18 listopada, 18:15 (10.500)

NAJGORSZE LICZBY ŚLĄSKA i ZAGŁĘBIA (dom)
Śląsk Wrocław 2-0 Stal Stalowa Wola 11 października, 15:00 (600)
Zagłębie Lubin 1-1 Górnik Łęczna 4 listopada, 18:00 (3.000)

SUCHE FAKTY - tak jak chcieliscie, bez gadania o wielkosci miast i bez gadania o tym gdzie kto w której lidze gra
8)
otak

Re: .

Post autor: otak »

SmileY ZL pisze:
Zagłębiak z Legnicy pisze:Śląsk Wrocław 1-1 Lechia Gdańsk 9 września, 17:15 (6.000)
OMG :shock:
Na zgodowy mecz aż 6 tys. ich przyszło. Chyba najwięcej od 10 lat. Pewnie z 1000 przyjechało ziomów z Gdańska ...

Zagłębie Lubin 6-0 Arka Gdynia 21 kwietnia, 18:00 (6.500)

no to wy tez sie popisaliscie ...jestem pod wrazeniem

zamknijcie ten temat bo to juz sie robi nudne
pawq

fcb pisze:
NAJGORSZE LICZBY ŚLĄSKA i ZAGŁĘBIA (dom)
Śląsk Wrocław 2-0 Stal Stalowa Wola 11 października, 15:00 (600)

SUCHE FAKTY - tak jak chcieliscie, bez gadania o wielkosci miast i bez gadania o tym gdzie kto w której lidze gra
8)
człowieku szczycisz sie w c***, a nie wiem czy wiesz ale na tym meczu był protest i większość została pod bramami, poza tym bierzesz liczby z 90 minut a tam często frekwencje są zaniżane, aha i nie wmawiaj mi ze liga nie ma znaczenia, bo jeśli my byśmy grali mistrzowski sezon to spokojnie nasze frekwencje byłyby lepsze i na odwrót jeśli wy byście grali słabiznę w 2 lidze

aha miałeś napisać liczby wyjazdowe.
Oscar

Post autor: Oscar »

Podczas meczu ze Stalową Wolą był protest polegający na tym że kibice nie wchodzą na stadion.
Co do meczów z Łomża i Kmitą to odbyły się w wakacje na stadionie olimpijskim, a jak wiadomo w wakacje we Wrocławiu zawsze jest słaba frekwencja a dodatkowo olimpijski nie jest obecnie lubianym stadionem przez kibiców Śląska.

Pozostałe liczby bardzo porównywalne więc nie ma się tu zbytnio o co spierać.
Wrocław jest większym miastem, jednak na korzyść frekwencji w Lubinie działa atrakcyjnośc rywali.
Zobaczymy jak wypadnie porównanie frekwencji jak bedziemy grali w tej samej lidze z tymi samymi drużynami.

W światku kibicowskim jednak o wiele bardiej od frekwencji u sibie liczy się frekwencja na wyjazdach, a tu niestety Lubin nie ma się już czym pochwalic, bo mniej zer wyjazdowych w ostatniej dekadzie to chyba nawet amica miała 8)
Honky

Post autor: Honky »

ja cały czas czekam na te liczby wyjazdowe Zagłębia...

chyba się nie doczekam :)
Zablokowany