Zagłębie JEDNAK w 1lidze!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
Re: .
A Ty czytasz?SmileY ZL pisze:Widzew umorzony, Zagłębie zdegradowane ...
Czytacie między wierszami ?
Korona w 1 lidze również, wiec oba zespoły spadły o 1 klasę niżej.
Aha Zagłębie ukradło tylko 4 batoniki a inni po 7 - tak to szło?

SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIE ZADOŚĆ

Oj nie prędko ....MBTCh pisze:
Teraz jeszcze rozwiązać PZPN i zabrać się za to całe misiowate towarzystwo.

My nie mamy osoby we władzach panstwowych , która olała by ciepłym moczem te lobby fifa i uefa. Chyba, że zrobimy układ chuligański z Putinem.

-
No i teraz gdzie są co co pisali ze Zagłębia na pewno nie zdegradują bo jest za bogate, układy polityczne itd?
Może m ktoś jeszcze wyjaśnić jaka jest różnica w korupcji pomiędzy Zagłębiem a RTSem? Dlaczego potraktowano te kluby różnie?
Może m ktoś jeszcze wyjaśnić jaka jest różnica w korupcji pomiędzy Zagłębiem a RTSem? Dlaczego potraktowano te kluby różnie?
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
-
czy ktoś orientujący się w temacie może mnie poinformować czy po umorzeniu sprawy Widzewa, PZPN może się odwoływać i doprowadzić do ponownego rozpatrzenia sprawy tak jak to miało miejsce w sprawie Zagłębia i Korony?
generalnie interesuje mnie to czy sprawa Widzewa jest zamknięta czy może w trakcie obecnego sezony zostać o jedną klasę zdegradowny w razie odwołania.
generalnie interesuje mnie to czy sprawa Widzewa jest zamknięta czy może w trakcie obecnego sezony zostać o jedną klasę zdegradowny w razie odwołania.
-
-
Chodzi o to ze dlaczego Podbeskidzie za 6 ustawionych meczy i Widzew za 9 ustawionych meczy nie zdegradowano, a Zagłębie za 4 mecze zdegradowano. Pokaż mi tu sprawiedliwość.djh30 pisze:a co to za różnica czy sie ukradło 4 czy 7, to już recydywa. Dziwne ze prezydent Lubina też jest umoczony w jakieś wałki, wcześniej Polkowice cały ten region jest po kombinacjach.
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
PZPN będzie wnosił o kasację decyzji w sprawie Widzewa. Oznacza to, że jeśli wyrok zostanie skasowany to Widzew leci po sezonie (chyba, że uzyska awans to wtedy zostaje)Prezes pisze:czy ktoś orientujący się w temacie może mnie poinformować czy po umorzeniu sprawy Widzewa, PZPN może się odwoływać i doprowadzić do ponownego rozpatrzenia sprawy tak jak to miało miejsce w sprawie Zagłębia i Korony?
Układy Bońka tutaj są oczywiste i co byście Widzewiacy nie mówili to cała Polska to widziała
Edit: nie jestem z ŁKSu i nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem Widzewa
Ostatnio zmieniony 06.08.2008, 16:46 przez osfp, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Na Kija nie liczę, że napisze coś bez napinania sie, ale może mi ktoś to jednak wyjaśni, bo nie kumam.Michauek pisze:
I nie chodzi mi tu o to czy Boniek ma układy czy nie, tylko jak pod względem proceduralnym wygląda
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
Bo widzisz Michauku, są równi i równiejsiMichauek pisze:Na Kija nie liczę, że napisze coś bez napinania sie, ale może mi ktoś to jednak wyjaśni, bo nie kumam.Michauek pisze:
I nie chodzi mi tu o to czy Boniek ma układy czy nie, tylko jak pod względem proceduralnym wygląda

[link]
-
: ))
a co do decyzji ...można się było tego spodziewać ...Decyzja odnośnie spadku Lubina i Kielc nie miała nic wspólnego z jakąś tam korupcją czy innymi pierdołami ...Jeśli te drużyny by zostały powstałby większy burdel od tego który jest ...kolejny konflikt na linii Ekstraklasa s.a., PZPN a co za tym idzie wycofanie się sponsorów i stratę dużej ilości kasy : )
A co do gościa od batoników ...wiesz kiedyś jakiś czerwony na forum napisał że nie potrafimy się zjednoczyć przeciwko wspólnemu wrogowi czyli PZPN ( to było jeszcze przed anulowaniem ich kary) ...i teraz na takie porównanie sobie pozwolę(choć wiadomo że i tak robotnicza racja będzie na wierzchu) ...jak ktoś mi okradnie mieszkanie (vide okradnie moją drużynę z punktów kosztem kasy którą zapłaciłem za bilet) to mam nie czekać aż gości złapią psy (wspólny wróg vide PZPN) tylko spiknąc się z nimi i zrobić pikietę pod najbliższym komisariatem z hasłami "szacun dla przestępców", "śmierć policji" ? ? ?
a tak swoją drogą faktycznie temat do wywalenia ...
już tyle było napisane że chyba nie tylko wedle mojej opinii rzygamy już tym wszystkim jako kibice ...
a co do decyzji ...można się było tego spodziewać ...Decyzja odnośnie spadku Lubina i Kielc nie miała nic wspólnego z jakąś tam korupcją czy innymi pierdołami ...Jeśli te drużyny by zostały powstałby większy burdel od tego który jest ...kolejny konflikt na linii Ekstraklasa s.a., PZPN a co za tym idzie wycofanie się sponsorów i stratę dużej ilości kasy : )
A co do gościa od batoników ...wiesz kiedyś jakiś czerwony na forum napisał że nie potrafimy się zjednoczyć przeciwko wspólnemu wrogowi czyli PZPN ( to było jeszcze przed anulowaniem ich kary) ...i teraz na takie porównanie sobie pozwolę(choć wiadomo że i tak robotnicza racja będzie na wierzchu) ...jak ktoś mi okradnie mieszkanie (vide okradnie moją drużynę z punktów kosztem kasy którą zapłaciłem za bilet) to mam nie czekać aż gości złapią psy (wspólny wróg vide PZPN) tylko spiknąc się z nimi i zrobić pikietę pod najbliższym komisariatem z hasłami "szacun dla przestępców", "śmierć policji" ? ? ?
a tak swoją drogą faktycznie temat do wywalenia ...
już tyle było napisane że chyba nie tylko wedle mojej opinii rzygamy już tym wszystkim jako kibice ...
-
-
Czym rozni sie przestepstwo Widzewa od Zaglebia i ewentualna kara/brak kary ? Tym, ze dzialacze Widzewa zapomnieli ze na boisku biegaja pilkarze a nie prawnicy
Od kiedy do klubu przyszedl Cacek, to slyszymy tylko o "Wielkim Widzewie" - a narazie mamy kancelarie prawnicza.
W tym przypadku osobiscie twierdze, ze Boniek zbytnio pomoc nie mogl. Za duzo organow wydajacych decyzje - jedni mowia "tak", a drudzy "nie".
Zaglebiak - ale kto Was chce w tej ekstraklasie ? w 1 lidze jest kilka ciekawszych ekip ktorym zdecydowanie bardziej nalezy sie ekstraklasa(chocby Widzew). Takze wybudujcie sobie stadion ale pozostancie w tej 1 lidze.

Od kiedy do klubu przyszedl Cacek, to slyszymy tylko o "Wielkim Widzewie" - a narazie mamy kancelarie prawnicza.
W tym przypadku osobiscie twierdze, ze Boniek zbytnio pomoc nie mogl. Za duzo organow wydajacych decyzje - jedni mowia "tak", a drudzy "nie".
Zaglebiak - ale kto Was chce w tej ekstraklasie ? w 1 lidze jest kilka ciekawszych ekip ktorym zdecydowanie bardziej nalezy sie ekstraklasa(chocby Widzew). Takze wybudujcie sobie stadion ale pozostancie w tej 1 lidze.
-
-
.
Ale w chuju to mamy co ty chceszmapa_fizyczna_polski pisze:Zaglebiak - ale kto Was chce w tej ekstraklasie ?

Więc wg ciebie ten temat założył ktoś z ZL ?Użytkownik pisze:Nie rozumiem Was Zagłębiacy...
Korone też zdegradowali ale oni nie zakładaja w zwiazku z tym tematów na kibice.net i nie wylewają tu swoich żali!!
Nie wygląda na to ...
LUBIN 1982
-
I znów ten RudySmileY ZL pisze:Widzew umorzony, Zagłębie zdegradowane ...
Czytacie między wierszami ?

A co do tych batoników.
Traktujecie jakiekolwiek kupienie tak samo a tym czasem trzeba spojrzeć szerzej. Inaczej traktuje się złodzieja co ukradł jabłko na straganie a inaczej takiego co okradł bank. Takie jest moje zdanie.
Co do podtrzymania degradacji. W przypadku Widzewa sprawa sie przedawniła a chodziło o moment wszczęcia postępowania w stosunku do ostatniego przewinienia. Z tego pisali to ZL kupowało mimo że już toczyło sie przeciw nim postępowanie.
dodam że dzięki temu 1 Liga będzie ciekawa

Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
[link]
-
Badzo dobrze sie stalo...kupczenie(nawet najdrobniejsze) powinno byc surowo karane,zeby byla nauczka i przestroga na przyszlosc..Placzecie,ze korupcja jest wszedzie,ale gdy tylko problem dosiega waszego klubu to szukacie wymowek i wykretow w gruncie rzeczy zgadzajac sie na kupczenie...Zaglebiacy wyluzujcie,bo swoimi wpisami "w chuju was mamy" itp. pokazujecie,ze z honorem to macie malo wspolnego...Widzewowi sie upieklo...ale wiadomo...Rudzielec zamieszal..
-
Czytaj ze zrozumieniem - w 1 lidze jest kilka ekip ktorym bardziej nalezy sie awans niz Wam(kibicowsko - sportowo zaslugujecie napewno).SmileY ZL pisze:Ale w chuju to mamy co ty chceszmapa_fizyczna_polski pisze:Zaglebiak - ale kto Was chce w tej ekstraklasie ?![]()
Stad napisalem taki post w Waszym kierunku, ze po zdobytym mistrzostwie troche poprzewracalo Wam sie w dupach i twierdzicie ze ekstraklasa sie bez Was nie obejdzie

-
A kto na korupcji zyskał ??? Kluby czy ludzie???luk pisze: powiedziałem to nie raz i tak myśle pewnie nie tylko ja...
dlaczego za korupcje karze sie kluby a nie ludzi????
Kto dostawał sporą kasę od C+ i od Orange za udział w rozgrywkach ?? Kluby czy ludzie ???
Wracając do tematu... dziwi trochę wyrok taki a nie inny jeśli spojrzymy na grzeszki Widzewa któremu nic nie zrobiono a Korone i Zagłebie ujebano... albo wszystkich po równo albo nikogo nie karać. Tyle w temacie
-
Za to Widzew pokazał w Lublinie jak się zasługuje na ektraklasęmapa_fizyczna_polski pisze:Czytaj ze zrozumieniem - w 1 lidze jest kilka ekip ktorym bardziej nalezy sie awans niz Wam(kibicowsko - sportowo zaslugujecie napewno).SmileY ZL pisze:Ale w chuju to mamy co ty chceszmapa_fizyczna_polski pisze:Zaglebiak - ale kto Was chce w tej ekstraklasie ?![]()
Stad napisalem taki post w Waszym kierunku, ze po zdobytym mistrzostwie troche poprzewracalo Wam sie w dupach i twierdzicie ze ekstraklasa sie bez Was nie obejdzie

To jest twoim zdaniem wykładnia?
My nie zasługujemy na ekstraklase a to czemu?
Bo masz łeb pełen kompleksów?
A może dla tego że mimo 80.000 mieszkańców w poprzednim bardzo złym (degradacja) sezonie mieliśmy średnią 520 osób na wyjazd w lidze?
To co powiesz o niewiele większej średniej Wisły K. ? Też nie zasługują?
Jako kibic Zagłębia z przyjemnością lece do I ligi i nie bedę musiał słuchać takich sprawiedliwych jak wy

Aha.
Wszystkim bezinteresownym złośliwcom - serdeczny, lubiński c*** w d*** ...
-
no chyba zartujesz.. wiadmo, ze kase przytulali ludzie a nie klub.. spojrz na to trzezwym okiem. Tez uwazam, ze powinno sie karac ludzi a nie klub bo tak naprawde karze sie kibicow :-/NFC04 pisze:A kto na korupcji zyskał ??? Kluby czy ludzie???luk pisze: powiedziałem to nie raz i tak myśle pewnie nie tylko ja...
dlaczego za korupcje karze sie kluby a nie ludzi????
Kto dostawał sporą kasę od C+ i od Orange za udział w rozgrywkach ?? Kluby czy ludzie ???
Wracając do tematu... dziwi trochę wyrok taki a nie inny jeśli spojrzymy na grzeszki Widzewa któremu nic nie zrobiono a Korone i Zagłebie ujebano... albo wszystkich po równo albo nikogo nie karać. Tyle w temacie
zorro - prosze Cie daj sobie spokoj z udowadnianiem ze Wielkie Zagłębie Lubin jest rzeczywiscie Wielkie

mniej cisnien. Juz raz kiedys napisalem. W tej calej sprawie cierpimy my wszyscy, kibice, bez wzgledu na przynaleznosc klubowa, ten sport jest dla nas a nie pierdolonych dzialaczy, ktorzy zgarniaja z tego wszystkiego zajebiste sianko i maja w d**** kibicow (nawet jak mowia, ze ich super szanuja...)

[link]
-
Zagłębie Lubin:zorro pisze:mapa_fizyczna_polski pisze:Bo masz łeb pełen kompleksów?SmileY ZL pisze: Ale w chuju to mamy co ty chcesz![]()
A może dla tego że mimo 80.000 mieszkańców w poprzednim bardzo złym (degradacja) sezonie mieliśmy średnią 520 osób na wyjazd w lidze?
To co powiesz o niewiele większej średniej Wisły K. ? Też nie zasługują?)
- Gks Bełchatów 200 osób 247km
- Odra Wodzisław 170 osób 245km
- Ruch Chorzów 275 osób 246km
- Polonia Bytom 80 osób 246km (stadion Ruchu)
- Jagiellonia Białystok 37 osób 576km
- Cracovia Kraków 80 osób 315km
- Korona Kielce 50 osób 350km
skąd te 520 osób ??? rundy jesiennej nie chce mi sie szukać, ale was jeden wyjazd do Poznania jaskółki nie czyni
-