CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
krokiet_z_grzybami
Re: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Przybliży ktoś awanture bodajże z 2003 roku, kiedy to po jakimś meczu kadry na ŁKS ustawił się Widzew z Ruchem, po czym o ile pamiętam w przewadze liczebnej i z konkretnym sprzetem obija Rodowitych?
gościu,kolejny juz raz wypytujesz sie tu o awantury na które psy szukaja dowodów,swiadków itp.Wygrał Widzew i to powinno ci wystarczyćkrokiet_z_grzybami pisze:Przybliży ktoś awanture bodajże z 2003 roku, kiedy to po jakimś meczu kadry na ŁKS ustawił się Widzew z Ruchem, po czym o ile pamiętam w przewadze liczebnej i z konkretnym sprzetem obija Rodowitych?
LUDZIE HONORU
krokiet_z_grzybami pisze:Przybliży ktoś awanture bodajże z 2003 roku, kiedy to po jakimś meczu kadry na ŁKS ustawił się Widzew z Ruchem, po czym o ile pamiętam w przewadze liczebnej i z konkretnym sprzetem obija Rodowitych?
Polska-Szwecja 2003 tak jak napisales.ŁKS jedzie po meczu w swoja strone Tyscy w swoja.ŁKS(chyb cos kolo 5 dych,autokar) nacina się na W&R.Podejmuje walke i zalicz lanie.Łamnie,katowanie i takie tam.Tylko ze za to odpowiadają tylko fani Widzewa.Podobno nawet Ruch był zdziwiony takim zachowaniem.Pisze podobno bo nie byłem i nie bralem udziału w wydarzeniach.Pamiec zawodna ta ze pewnie cos pokrecilem.Moze ktoś poprawi.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 
-
puremuscle
Na 9 stronie jest opis tej awantury.
-
Szakal1964ph
dziwi fakt braku Zawiszy na tym meczu, bo wtedy wynik starcia mógłby być innycobytu pisze:krokiet_z_grzybami pisze:Przybliży ktoś awanture bodajże z 2003 roku, kiedy to po jakimś meczu kadry na ŁKS ustawił się Widzew z Ruchem, po czym o ile pamiętam w przewadze liczebnej i z konkretnym sprzetem obija Rodowitych?
Polska-Szwecja 2003 tak jak napisales.ŁKS jedzie po meczu w swoja strone Tyscy w swoja.ŁKS(chyb cos kolo 5 dych,autokar) nacina się na W&R.Podejmuje walke i zalicz lanie.Łamnie,katowanie i takie tam.Tylko ze za to odpowiadają tylko fani Widzewa.Podobno nawet Ruch był zdziwiony takim zachowaniem.Pisze podobno bo nie byłem i nie bralem udziału w wydarzeniach.Pamiec zawodna ta ze pewnie cos pokrecilem.Moze ktoś poprawi.
Lech z Cracovią był wtedy tak nabuzowany, że nawet Arkowcy po ryjach dostali. Mnie też się dostało. Jechałem na mecz z Arką.Swiatowid pisze:Jedna z najlepszych zadym na kadrze to bylo bodajze Polska - Luksmburg ? w Warszawie, kiedy Lech z Cracovia pod kasami napierdala wszystko co stalo pod kasami, dochodzi do kilku starc po czym Legia, Lechia i jeszcze pare ekip przeganiaja Cracovie spod stadionu w ruch poszly nawet coctaile molotova.
-
zmalopolski
posiada ktoś opisy z wyżej wymienionych meczy repery, lub był na meczu i opisze wydarzenia.
Ruchu z Widzewem bylo 2-3 krotnie wiecej i to zrobilo roznice... w wyrownach liczbach moglo to byc roznie ... szkoda ze tego ze ataku nie bylo jak byli jeszcze wtedy Tyscy...
-
krokiet_z_grzybami
i co sie ciskasz łebku? jakoś inni potrafią normalnie odpisać, opisując mniej więcej jak to wyglądało i nikomu to nie wadzi, a ty się przypierdalasz (zresztą jak w każdym temacie gdzie coś skrobniesz)Łódź 1910 pisze:gościu,kolejny juz raz wypytujesz sie tu o awantury na które psy szukaja dowodów,swiadków itp.Wygrał Widzew i to powinno ci wystarczyćkrokiet_z_grzybami pisze:Przybliży ktoś awanture bodajże z 2003 roku, kiedy to po jakimś meczu kadry na ŁKS ustawił się Widzew z Ruchem, po czym o ile pamiętam w przewadze liczebnej i z konkretnym sprzetem obija Rodowitych?
-
Gieksa J-no
Na Centralnym to cię w dupsko jebali
dziwi mnie, że ktoś z adminów lub moderatorów nie zablokuje takich asów
-
strona-praska
I to były ku*** czasy :)
Tyle, że okrzyk brzmiał "Warsaw Fans Hooligans!" ;)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
mapa_fizyczna_polski
Ty jestes chory psychicznie ?Zgody 28 pisze:Lech z Cracovią był wtedy tak nabuzowany, że nawet Arkowcy po ryjach dostali. Mnie też się dostało. Jechałem na mecz z Arką.Swiatowid pisze:Jedna z najlepszych zadym na kadrze to bylo bodajze Polska - Luksmburg ? w Warszawie, kiedy Lech z Cracovia pod kasami napierdala wszystko co stalo pod kasami, dochodzi do kilku starc po czym Legia, Lechia i jeszcze pare ekip przeganiaja Cracovie spod stadionu w ruch poszly nawet coctaile molotova.
gwoli ścisłości to chyba chodzi o 98' a nie 88' rok ;)
A no.
spytam z ciekawości, po co po angielsku krzyczeli Polscy kibice, do Polskich kibiców na meczu reprezentacji Polski ?Foxx pisze:Tyle, że okrzyk brzmiał "Warsaw Fans Hooligans!" ;)

-
Blood&Honor
aby podkreślić powagę sytuacjiBarnet pisze:spytam z ciekawości, po co po angielsku krzyczeli Polscy kibice, do Polskich kibiców na meczu reprezentacji Polski ?Foxx pisze:Tyle, że okrzyk brzmiał "Warsaw Fans Hooligans!" ;)
Bóg - Honor - Ojczyzna-
holendrowie i beldzy
a ty spójrz na swój nick na jakże polskim forumBarnet pisze:spytam z ciekawości, po co po angielsku krzyczeli Polscy kibice, do Polskich kibiców na meczu reprezentacji Polski ?Foxx pisze:Tyle, że okrzyk brzmiał "Warsaw Fans Hooligans!" ;)
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
W tamtych latach flagi brytyjki,czy napisy w stylu official hooligans były na porządku dziennym ale barnet jest za młody by to wiedzieć.
no ty masz za to po huju patriotycznyholendrowie i beldzy pisze:a ty spójrz na swój nick na jakże polskim forumBarnet pisze:spytam z ciekawości, po co po angielsku krzyczeli Polscy kibice, do Polskich kibiców na meczu reprezentacji Polski ?Foxx pisze:Tyle, że okrzyk brzmiał "Warsaw Fans Hooligans!" ;)

-
brunobannani
prawie kazda ekipa tak krzyczla, coraz wikesze pojeby tutaj wchodza
s
spytałem z ciekawości bez napinki, ale chłopaki huligany z lat 90-tych, co to całą młodośc przechodzili we flekach na pomarańczową strone musieli się wykazać i przykozaczyć, bo przecież dzisiaj już normalnie odpowiedzieć się nie da
p.s. brunobannani pojeb to cię zrobił
p.s. brunobannani pojeb to cię zrobił

-
tuwimianin.
-
brunobannani
DHW,PF,TB,YF chyba Mlode Orly tylko polska nazwaz tych topowych
s
Szukam dwóch filmików jeden to jakaś ekipa przechodzi na sektor gości przez mur to chyba w Jeleniej Gorze było a drugi ekipa podająca się za zgodę wbija się na sektor to była Unia Tarnów albo Karpaty. Wiem że niewiele wytłumaczyłem ale może ktoś kojarzy takie akcje.
Nabojka,Łaziory,Brygada Banici,Turyści,ChWM....brunobannani pisze:DHW,PF,TB,YF chyba Mlode Orly tylko polska nazwaz tych topowych
czasem wiek gra rolę :)
-
za Ruchem !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RdZCTIfbW5c[/youtube]NowoHucki pisze:Szukam dwóch filmików jeden to jakaś ekipa przechodzi na sektor gości przez mur to chyba w Jeleniej Gorze było a drugi ekipa podająca się za zgodę wbija się na sektor to była Unia Tarnów albo Karpaty. Wiem że niewiele wytłumaczyłem ale może ktoś kojarzy takie akcje.
http://www.youtube.com/watch?v=V7NXAgt9khE
Ta druga akcja ta akcja Unii Tarnów wspomagającej Karpaty na Derbach z Czarnymi Jasło. Unia wbija do klatki podając się za zgodę Jaślan Stal Mielec .akcja ukazana na początku powyższego filmiku
Ta druga akcja ta akcja Unii Tarnów wspomagającej Karpaty na Derbach z Czarnymi Jasło. Unia wbija do klatki podając się za zgodę Jaślan Stal Mielec .akcja ukazana na początku powyższego filmiku
Barnet rozjebałeś temat (jak gówniarz) pytaniem typu ... dlaczego są flagi ACAB przecież to po angielsku
Nie obrażaj hooliganów we flekach bo to byli prawdziwi chuligani
Głupie pytanie głupia odpowiedź czemu się dziwisz
Nie obrażaj hooliganów we flekach bo to byli prawdziwi chuligani
Głupie pytanie głupia odpowiedź czemu się dziwisz
ZAWISZA 4EVER
Pamięć trochę zawodna więc mogłem się pomylić. Około 15 lat temu Lechia Gdańsk straciła swoją flagę na rzecz Zawiszy. Akcja miała miejsce na jesieni w Gdańsku. Wiosną mecz rewanżowy w Bydgoszczy i Lechia nie dość że odbija swoją flagę to jeszcze kroi fanę Zetki. Chyba nic nie pokręciłem. Czy ktoś mógłby mnie ewentualnie poprawić lub opisać w/w zdarzenie?
Duzo slow tu nie potrzeba. Stare fajne czasy ...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sqIvC12RMds[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=sqIvC12RMds
-
Jerzy_z_wieży
Na tym wyjeżdzie podczas postoju w polu trwała jeszcze kibicowska wojna na główki kapusty które rosły na polu obok.
Grożbą za niepodstawienie pociągu było spalenie pociągu ale i kilku chałup w pobliżu stojących ( w sumie szybko znależli i podstawili zastępczy pociąg bo na mecz zdążyliśmy ;-)
Ten wyjazd był wesoły ale bardziej chuligańsko było rok wcześniej.
Grożbą za niepodstawienie pociągu było spalenie pociągu ale i kilku chałup w pobliżu stojących ( w sumie szybko znależli i podstawili zastępczy pociąg bo na mecz zdążyliśmy ;-)
Ten wyjazd był wesoły ale bardziej chuligańsko było rok wcześniej.
-
zawiszakapy
Przeklejone z Naszego forum60sekund pisze:Pamięć trochę zawodna więc mogłem się pomylić. Około 15 lat temu Lechia Gdańsk straciła swoją flagę na rzecz Zawiszy. Akcja miała miejsce na jesieni w Gdańsku. Wiosną mecz rewanżowy w Bydgoszczy i Lechia nie dość że odbija swoją flagę to jeszcze kroi fanę Zetki. Chyba nic nie pokręciłem. Czy ktoś mógłby mnie ewentualnie poprawić lub opisać w/w zdarzenie?
27 lipca 1996 roku.Miedź Legnica-Zawisza Bydgoszcz.
Spora część z 60-osobowej bandy,która zameldowała się w Legnicy,postanowiła wyjechać już w nocy.Podczas przesiadki w Lesznie nasza grupa w późnych godzinach nocnych trafia na ekipę gdańskiej Lechii,podróżującej na swój ligowy mecz do Wałbrzycha.Szybki wjazd do pociągu i lechiści będący w nieznacznej mniejszości zostają wymieceni z korytarza wagonu.Łupem padła jedna z najładniejszych flag Lechii.
W nadchodzącą kolejkę wprawdzie Zawisza wygrał z Naprzodem Rydułtowy 3-0,ale po meczu doszło do sytuacji której nie będziemy miło wspominać.Lechia Gdańsk wykrojona z tak pięknego fanta postanowiła odbić to sobie w Bydgoszczy.Gdańszczanie zajechali samochodem w 5 osób na nasz mecz.Szybko ogarnęli kto wynosi fanta poza obiekt.Nasz kolega trafiony samotnie przez pięciu typów nie miał szans na obronę barw.Niedaleko stadionu pozbyliśmy się najładniejszej na tamte czasy flagi.Fordońska bandera "Niebiesko-Czarni" zawisła niebawem na płocie na Traugutta.Początkowo mówiliśmy-akcja partyzancka.Ale kto zabronił nam uważać?Kto zabronił nam pilnować?Nie można umniejszać Lechistom ich sukcesu.Chociaż przez to stali się prekursorami krojenia bez zasad.
NIEBIESKO - CZARNE KAPUŚCISKA
-
emigrantPB
Gdzie tutaj brak zasad, w 96 roku prawdziwie frajerskie akcje miały miejsce, a w tym przypadku cięzko jednak coś takiego zaobserwowaćzawiszakapy pisze:Przeklejone z Naszego forum60sekund pisze:Pamięć trochę zawodna więc mogłem się pomylić. Około 15 lat temu Lechia Gdańsk straciła swoją flagę na rzecz Zawiszy. Akcja miała miejsce na jesieni w Gdańsku. Wiosną mecz rewanżowy w Bydgoszczy i Lechia nie dość że odbija swoją flagę to jeszcze kroi fanę Zetki. Chyba nic nie pokręciłem. Czy ktoś mógłby mnie ewentualnie poprawić lub opisać w/w zdarzenie?
27 lipca 1996 roku.Miedź Legnica-Zawisza Bydgoszcz.
Spora część z 60-osobowej bandy,która zameldowała się w Legnicy,postanowiła wyjechać już w nocy.Podczas przesiadki w Lesznie nasza grupa w późnych godzinach nocnych trafia na ekipę gdańskiej Lechii,podróżującej na swój ligowy mecz do Wałbrzycha.Szybki wjazd do pociągu i lechiści będący w nieznacznej mniejszości zostają wymieceni z korytarza wagonu.Łupem padła jedna z najładniejszych flag Lechii.
W nadchodzącą kolejkę wprawdzie Zawisza wygrał z Naprzodem Rydułtowy 3-0,ale po meczu doszło do sytuacji której nie będziemy miło wspominać.Lechia Gdańsk wykrojona z tak pięknego fanta postanowiła odbić to sobie w Bydgoszczy.Gdańszczanie zajechali samochodem w 5 osób na nasz mecz.Szybko ogarnęli kto wynosi fanta poza obiekt.Nasz kolega trafiony samotnie przez pięciu typów nie miał szans na obronę barw.Niedaleko stadionu pozbyliśmy się najładniejszej na tamte czasy flagi.Fordońska bandera "Niebiesko-Czarni" zawisła niebawem na płocie na Traugutta.Początkowo mówiliśmy-akcja partyzancka.Ale kto zabronił nam uważać?Kto zabronił nam pilnować?Nie można umniejszać Lechistom ich sukcesu.Chociaż przez to stali się prekursorami krojenia bez zasad.
kto do kogo krzyczal ze nie ma wjazdu na kadre i o co chodzilo ?elo1312 pisze:Duzo slow tu nie potrzeba. Stare fajne czasy ...

Zagłębie w kierunku GKSu.
Tamte lata,jak zapewne pamiętasz to podział na kadrze dosyć czytelny: Triada vs. Koalicja i to właśnie Sosnowiec dawał im do zrozumienia :)
Tamte lata,jak zapewne pamiętasz to podział na kadrze dosyć czytelny: Triada vs. Koalicja i to właśnie Sosnowiec dawał im do zrozumienia :)
-
Blood&Honor
Też mnie to dziwi, ponieważ Jastrzębie zawsze jeździło i jeździ na wyjazdy reprezentacji.
Bóg - Honor - OjczyznaRe: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
dobra to tak w wielkim skrócie,bo to nie do końca moja bajka,odpowiadałem jedynie Barnetowi.
Kolega pisze, że GKS J. było ( piszę o tamtych latach ) widoczne na Kadrze.Zgoda.
Jednak jak zapewne wiecie i co można chociażby wyłapać z postu Radka ( Jerzy_z_wieży )ciut wcześniej- to nie znaczy,że jak ktoś był w Koalicji,to już był ziomal.Pakt przypominam działał podczas samego meczu oraz drogi dojazdowej z powrotem włącznie.
Co się działo podczas zwykłej kolejki ligowej między ekipami z koalicji,to już była inna bajka i równie dobrze można było kroić barwy albo ustawić się na trasie na daną ekipę a podczas meczu Reprezentacji te same gęby widziałeś np.na "patelni" w Sosnowcu albo przy "Źródle" w Warszawie. Okrzyk zapewne był bardziej spontaniczny niż miał COŚ oznaczać a już na pewno krzyczące Zagłębie nie wyobrażało sobie,że po 16 latach ktoś będzie sytuację próbował rozkminiać :-)
A co do wpisu Jan Kowalski,że rok wcześniej...- kolego,jak siedzisz trochę w temacie,to sam wiesz,ile się dzieje w przeciągu miesiąca a co dopiero 12.Na filmie był rok '98, Ty wspominasz rok '97 a ja Ci przypomnę,że w '95 to w Gdyni podpisano taki sobie pakt,który scalał prawie całą scenę i miał trwać po wieki :)
Kolega pisze, że GKS J. było ( piszę o tamtych latach ) widoczne na Kadrze.Zgoda.
Jednak jak zapewne wiecie i co można chociażby wyłapać z postu Radka ( Jerzy_z_wieży )ciut wcześniej- to nie znaczy,że jak ktoś był w Koalicji,to już był ziomal.Pakt przypominam działał podczas samego meczu oraz drogi dojazdowej z powrotem włącznie.
Co się działo podczas zwykłej kolejki ligowej między ekipami z koalicji,to już była inna bajka i równie dobrze można było kroić barwy albo ustawić się na trasie na daną ekipę a podczas meczu Reprezentacji te same gęby widziałeś np.na "patelni" w Sosnowcu albo przy "Źródle" w Warszawie. Okrzyk zapewne był bardziej spontaniczny niż miał COŚ oznaczać a już na pewno krzyczące Zagłębie nie wyobrażało sobie,że po 16 latach ktoś będzie sytuację próbował rozkminiać :-)
A co do wpisu Jan Kowalski,że rok wcześniej...- kolego,jak siedzisz trochę w temacie,to sam wiesz,ile się dzieje w przeciągu miesiąca a co dopiero 12.Na filmie był rok '98, Ty wspominasz rok '97 a ja Ci przypomnę,że w '95 to w Gdyni podpisano taki sobie pakt,który scalał prawie całą scenę i miał trwać po wieki :)
Nie pamiętam.Ale pamiętam za to jak twoja matka i siorka opierdzielały kiełbachy bezdomnym menelom w przejściu podziemnymxopk45 pisze:Pamiętacie to wydarzenie na stadionie ? ; http://#/4nt
Nie jestem ani menelem ani bezdomnym. Reszta sie zgadza.peper pisze:Nie pamiętam.Ale pamiętam za to jak twoja matka i siorka opierdzielały kiełbachy bezdomnym menelom w przejściu podziemnymxopk45 pisze:Pamiętacie to wydarzenie na stadionie ? ; http://#/4nt