Moda stadionowa - casual
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Moda stadionowa - casual
W Rosji podobno wiecej osob sie w to ubiera niz w całym UK :)
Tak poza tym casual to firmy, a nie ciuchy ... sweterki, polówki, track topy, czapki rybaczki i inne pierdoły nosi sie u nas. Chciałem sie odniesc do tego tematu bo byłem kilka razy w Anglii u rodzinki i tam te wszystkie Lacoste, Fred Perry i inne nosi kazdy szczurek bez jakis wiekszych ideologii, do tego postawiony kołnierzyk, opuszczone spodnie i wyjebane majty Calvin Klein :D Centralnie widziałem takich kolesi i nie ma ze buractwo, nikt tam nie zwraca na to uwagi ( oprocz mnie jako Polaka :D :), te wszystkie firmy nad którymi sie u nas niektorzy spuszczają i wytykają, że szpan, że burżujstwo tam są traktowane jak polo z H&M ... i nie ma kurfa, ze dyskretny znaczek, żeby już gul nie skakał, bo i tak sie wygłupiłem, tylko Calvin Klein wielkosci miednicy, krokodyle na polówkach wielkosci serca, u nas takich nigdy nie widziałem :) Ale obiektywnie patrząc Polacy chodzą lepiej ubrani, przynajmniej dla mnie, juz nie mowiac o Polkach tzn. wszystko jakies dopasowane, tam mimo, że te ich ciuchy są drogie i zajebistej jakosci jakos gustu nie mają, oczywiscie patrząc ogolem na społeczenstwo, bo są i kumaci, ;) Załozy koles polówke slim fit i jakies workowate spodnie, juz nie mowiac o tym ze jest zima
Tak poza tym casual to firmy, a nie ciuchy ... sweterki, polówki, track topy, czapki rybaczki i inne pierdoły nosi sie u nas. Chciałem sie odniesc do tego tematu bo byłem kilka razy w Anglii u rodzinki i tam te wszystkie Lacoste, Fred Perry i inne nosi kazdy szczurek bez jakis wiekszych ideologii, do tego postawiony kołnierzyk, opuszczone spodnie i wyjebane majty Calvin Klein :D Centralnie widziałem takich kolesi i nie ma ze buractwo, nikt tam nie zwraca na to uwagi ( oprocz mnie jako Polaka :D :), te wszystkie firmy nad którymi sie u nas niektorzy spuszczają i wytykają, że szpan, że burżujstwo tam są traktowane jak polo z H&M ... i nie ma kurfa, ze dyskretny znaczek, żeby już gul nie skakał, bo i tak sie wygłupiłem, tylko Calvin Klein wielkosci miednicy, krokodyle na polówkach wielkosci serca, u nas takich nigdy nie widziałem :) Ale obiektywnie patrząc Polacy chodzą lepiej ubrani, przynajmniej dla mnie, juz nie mowiac o Polkach tzn. wszystko jakies dopasowane, tam mimo, że te ich ciuchy są drogie i zajebistej jakosci jakos gustu nie mają, oczywiscie patrząc ogolem na społeczenstwo, bo są i kumaci, ;) Załozy koles polówke slim fit i jakies workowate spodnie, juz nie mowiac o tym ze jest zima
-
To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.
Tylko wlasnie, o to w tym chodzi,z e te ciuchy sa normalnymi ciuchami.
-
Post nadaje sie raczej do tego tematu, wiec mam pytanie, co sądzicie o butach New Balance? jakieś opinie? najbardziej chodzi mi o wytrzymałość. z góry dzieki
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.

-
Jesli chodzi o ciuchy New Balnace to całkiem przyzwoity materiał, nie mechaci się, nie kurczy. Butów nie miałem wiec się nie wypowiadam
-
Dokładnie, te ciuchy są zupełnie normalne, zdarzają sie czasem kwiatki, ale bez przesady, wiec pisanie, że idą ubrani jak na pole golfowe jest z d*** wziete. Jakos u nas kumate firmy tez robią kangurki, polówki, sweterki i nikt nie jeczy, bo na klacie grozny napis Ofensywa.mancunian pisze:To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.
To jest juz subkultura, psy znają te firmy i nie jest to juz rodzaj kamuflazu. Jest to rodzaj wyrazenia siebie, tego ze jestem kibicem, to tak jak u nas z modą uliczną, ta sama zasada.
Ale ogolem nawet zwykli Angole, którzy sie tym nie podniecają czesto chodzą normalnie ubrani na mecz, widac to sczegolnie na reprezentacji, gdzie ilosc wymalowanych pajaców jest znacznie mniejsza niż w innych państwach.
-
Sorry Ty byles kiedykolwiek w UK? Bo po tym co piszesz to raczej nie wyglada na to:) pokaz mi ktora to firma jest tak jednoznacznie kojarzonan z kibicowaniem, ze nawet psy to wiedza? Bzdure panie palnales.ax88 pisze:Dokładnie, te ciuchy są zupełnie normalne, zdarzają sie czasem kwiatki, ale bez przesady, wiec pisanie, że idą ubrani jak na pole golfowe jest z d*** wziete. Jakos u nas kumate firmy tez robią kangurki, polówki, sweterki i nikt nie jeczy, bo na klacie grozny napis Ofensywa.mancunian pisze:To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.
To jest juz subkultura, psy znają te firmy i nie jest to juz rodzaj kamuflazu. Jest to rodzaj wyrazenia siebie, tego ze jestem kibicem, to tak jak u nas z modą uliczną, ta sama zasada.
Ale ogolem nawet zwykli Angole, którzy sie tym nie podniecają czesto chodzą normalnie ubrani na mecz, widac to sczegolnie na reprezentacji, gdzie ilosc wymalowanych pajaców jest znacznie mniejsza niż w innych państwach.
-
pewnie jestes starszy ode mnie i inaczej myslisz ale oprocz baletów to nie widze problemu w takich ciuchachMariusz Sokołowski pisze:Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.
Mam pytanie do osób pokroju debiutanta - na randkę/do pubu/balety czy coś tam na co chodzisz też wyskakujesz w Everlastach, Ofensywie, Shoxach i czarnej czapce nike?
-
Blaster pisze:pewnie jestes starszy ode mnie i inaczej myslisz ale oprocz baletów to nie widze problemu w takich ciuchachMariusz Sokołowski pisze:Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.
Mam pytanie do osób pokroju debiutanta - na randkę/do pubu/balety czy coś tam na co chodzisz też wyskakujesz w Everlastach, Ofensywie, Shoxach i czarnej czapce nike?
Masz racje Blaster, to jest kwestia wieku. Kiedys tez wszedzie biegalem w dresach itp, ale w pewnym momencie stwierdzasz ze to juz troche dziwnie wyglada i trzeba zaczac sie inaczej ubierac. Teraz nie wyobrazam sobie wyjscia z kobieta w dresie hehe
-
Ja cały czas w dresie,ale wiadomo że z laską się inaczej troche ubieram,ale generalnie preferuje sportowe ubrania ;)

-
Kiedys dorosniesz:) jak lapalem sie do u23 tez myslalem, ze cale zycie bede chodzil w dresie
-
Stone Island, Burberry, Aquascutum ??? Psy nie znają tych firm ??? Moze sie nie znam to zwracam honor ;) To nie są firmy kibicowskie wiadomo, ale kibole sobie je upodobali i sadze ze jednak brytyjska psiarnia o tym wiePch pisze:Sorry Ty byles kiedykolwiek w UK? Bo po tym co piszesz to raczej nie wyglada na to:) pokaz mi ktora to firma jest tak jednoznacznie kojarzonan z kibicowaniem, ze nawet psy to wiedza? Bzdure panie palnales.ax88 pisze:Dokładnie, te ciuchy są zupełnie normalne, zdarzają sie czasem kwiatki, ale bez przesady, wiec pisanie, że idą ubrani jak na pole golfowe jest z d*** wziete. Jakos u nas kumate firmy tez robią kangurki, polówki, sweterki i nikt nie jeczy, bo na klacie grozny napis Ofensywa.mancunian pisze:To nie do końca tak, jak piszesz, bo to jest swego rodzaju kultura, czy tez subkultura, albo chociaz sposob ubierania sie.
-
Stone Island to polowa ludności na wyspach ma w szafie...
-
Otoz to. Bedac na stadionie, znajdziesz mase ludzi w takich ciuchach, ktorzy nawet nie maja mysli o zadymie.mancunian pisze:Stone Island to polowa ludności na wyspach ma w szafie...
Wychodzac ze stadionu, po prostu zginiesz w tlumie. I to jest wlasnie caly zamysl stylu casual.
Dlatego zawsze rozpierdala mnie jak ktos wyskakuje z pytaniem o marki ubran w stylu casual. Nie ma czegos takiego. Mozna mowic, ze upodobano sobie kilka marek jak np Stone Island, ale ta marke upodobalo sobie tez 30% spoleczenstwa.
To nie jest tak jak np z PitBullem w Polsce, ze jak ktos nosi cos z PB to pewnie kibol.
-
Dokładnie jak pisałem, w tych ciuchach chodzą tam nawet zwykłe szczurki ... chciałbym, zeby w Polsce kiedys tak było ze ciuchy Fred Perry i inne tego typu marki kojarzone były jako cos normalnego, a nie zaraz że skin, nazista, kibol ... dlatego dopoki ta swiadomosc sie nie zmieni u nas casualem będą nasze rodzime marki typu Reserved, a na kolesi w ciuchach Stone Island i kraciastych czapeczkach bedzie sie patrzec z zaciekawieniem
-
Dokładnie jest tak jak piszą przedmówcy.
To sa ich marki w których czuja się swobodnie.
Szczurki w takich markach smigaja jako praktykanci na budowach itp.
Poza tym jest ich stac na nie nawet z marnej tygodniówki.
To sa ich marki w których czuja się swobodnie.
Szczurki w takich markach smigaja jako praktykanci na budowach itp.
Poza tym jest ich stac na nie nawet z marnej tygodniówki.
-
Też lubię latać w dresach, do sklepu, po osiedlu, czasem jak idę do miasta - wygodne i o ile nie masz przypałowego dresu rodem z lat 90-tych to nie jest źle. Natomiast kiedy wychodzę z dziewczyną czy wiem, że będe szedł z kumplami do pubu czy coś to wolę się ubrać na casual - niekonieczne odjebany w koszule czy coś ale nawet po prostu trainersy Adidasa, spodnie typu chino lub zwykłe jeansy + polo, t-shirt czy jakąś bluzę z kapturem nieprzypałową, czasami zykły gładki sweter. Głupio bym się czuł siedząc w jakimś barze w dresie i czapce najka. Już nie mówiąc o tym, że jak lecisz na podryw to za dużych szans nie wróżę w takim stroju ;)
-
No ta, ale co na stadionie :)? Bo na dyskotece tak zebrac wszystkich do kupy zrobic fote to niezła ekipa casuals by wyszła, ale z własnego doswiadczenie wiem, ze ten sam człowiek, dyskotekowy casual wybierze sie na mecz reprezentacji Polski wystrojony jak choinka na tajms skłer, bo wszyscy tak idą ... ludzie ubierają sie schematami
-
-
Na mecz tylko dres. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś miał mi rozpierdolić polo Freda Perrego czy jakąś lepszą kurtkę, albo dostać gazem. Poza tym ubierając się w Polsce na angielski casual bardziej się wyróżnisz niż będąc w dresie. Natomiast na awanturę uliczną dres również odpada.
-
Serio te bluzy dresowe są dużo tańsze niż polówki Perrego?
-
Czy w Polsce można gdzieś zakupić odzież firmy THREE STROKE ?
-
nie, nawet w zagranicznych sklepach online ciężko coś znaleźć (starych modeli w ogóle nie znalazłem)
-
W Pitbull City kiedyś były te ciuchy
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
-
Swego czasu też w Bulldogu w Warszawie, ale teraz nie wiem jak jestSylwek1916 pisze:Czy w Polsce można gdzieś zakupić odzież firmy THREE STROKE ?
-
-
Mnie trapi jak rozpoznać oryginalną kurtkę TNF?
Czy np. ta to oryginał ?
[link]
[link]
[link]
W opisie podane, ze to "kurtka trekkingowa THE NORTH FACE SUMMIT SERIES GORE TEX"
Może bardziej kumaci mi wytłumaczą o co chodzi.
Czy np. ta to oryginał ?
[link]
[link]
[link]
W opisie podane, ze to "kurtka trekkingowa THE NORTH FACE SUMMIT SERIES GORE TEX"
Może bardziej kumaci mi wytłumaczą o co chodzi.
-
[link]
Tutaj masz odnośniki do oryginałów. A ten model co wkleiłeś to ciężko ocenić, nie widziałem takiego modelu. Jaka cena?
Tutaj masz odnośniki do oryginałów. A ten model co wkleiłeś to ciężko ocenić, nie widziałem takiego modelu. Jaka cena?
-
359zł i również jej nigdzie nie widzę w internecie a w sklepie mam dwa modele na krzyż.
Z innych modeli kurtek letnich TNF albo Columbii jakieś byście polecali?
Z innych modeli kurtek letnich TNF albo Columbii jakieś byście polecali?
-
Film o kibicach w Rosji, sporo dobrych ubran
http://www.youtube.com/watch?v=s8xLazT2qsc

Grimsby Town

http://www.youtube.com/watch?v=s8xLazT2qsc

Grimsby Town

-
diablos pisze:Z dosc popularnych marek casual na wyspach,ktore wydaje mi sie nie zostaly wymienione w temacie to:
Luke 1977
Victorinox
Pretty Green
Faconnable
Fjall Raven
Gant
MA.Strum
Napapirji
Nicholas Deakins
Penguin
80's Casuals

[link]
-
Jak z dostępnością ciuchów Freda u nas w kraju? Ostatnio zwiedziłem parę galerii w mazowieckim i wlkp i raczej lipa, albo pojedyncze sztuki.
"...Kipiąca z nich nienawiść i pewność szybko zmieniły się w strach, gdy okazało się, że dzieląca kibiców bramka jednak jest otwarta. Kilkudziesięciu fanów szybko wykorzystało sytuację w celu wyjaśnienia męczących gospodarzy kwestii, jednak tym prawdopodobnie przypomniało się włączone żelazko w domu..."
-
internet, tk maxx albo malutkie sklepy prowadzone głównie przez skinów.Apennine pisze:Jak z dostępnością ciuchów Freda u nas w kraju? Ostatnio zwiedziłem parę galerii w mazowieckim i wlkp i raczej lipa, albo pojedyncze sztuki.
-
Ja przez ebay kupuje.
nex handlujesz tymi ciuchami czy sprzedajesz nietrafione rozmiary ??? Nawet fajna ta kurteczka
nex handlujesz tymi ciuchami czy sprzedajesz nietrafione rozmiary ??? Nawet fajna ta kurteczka
-
jak Ci wychodzi z wysyłką?kiwa jako tako pisze:Ja przez ebay kupuje.
-
Przesyłki nie są tanie, ale ceny i towary są czasem tak atrakcyjne ze nawet jak przesyłka wyniesie 50 zł to sie opłaca ... ja np: kupiłem kiedys czapke rybaczke Adidasa, ktorej w Polsce po prostu nie dostaniesz. Mniej podjeb niz na allegro, bo nie są to dla nich jakies tam firmy luksusowe. Opłata przez pay pal - bardzo prosta sprawa ... z konta przelewasz kase na swoje konto na pay pal, pozniej jak cos kupisz od razu Cie stronka sama przekierowuje na tego pay pala, akceptujesz opłate i czekasz na ciuszek.
-
Polska - Norwegia 1938
[link]
Czemu u nas zanikl styl casual ??? Wie ktos ???
:D:D:D
[link]
Czemu u nas zanikl styl casual ??? Wie ktos ???
:D:D:D
-
a chciałbyś śmigać w takim prochowcu? ;]
pewnie już wiele razy była dyskusja na ten temat, ale spytam jeszcze raz. Jaki styl preferujecie na wyjazd? :-)
pewnie już wiele razy była dyskusja na ten temat, ale spytam jeszcze raz. Jaki styl preferujecie na wyjazd? :-)
ZNAK ORŁA - POTĘGI SYMBOL PROWADZI NAS - MIECZEM I TARCZĄ