Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Jak na linii GKS Tychy - Góral Żywiec?
-
Stadionowy Andrzej
Bez ciśnienia, neutralJNK pisze:Jak na linii GKS Tychy - Góral Żywiec?
Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
Herb Amsterdamu
-
holendrowie i beldzy
te xxx to jakaś symbolika Amsterdamu
-
Headhunters1488
te XXX to jest z flagi Amsterdamu 3 krzyże Św. Andrzeja które znajdują się w herbie miastakolbas pisze:Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
-
Headhunters1488
Czy jest coś miedzy Rakowem a Chemikiem Kędzierzyn Koźle?
Chemia.
Przepraszam
Przepraszam
-
Headhunters1488
DobreGibbon pisze:Chemia.
Przepraszam
kolego Debiutant, tak jak ktoś Ci napisał nie siej fermentu, ktoś coś napisał na "jakimś" forum a Ty już podajesz zaufane źródło, więc wyluzuj,
Hahaha!Gibbon pisze:Chemia.
Przepraszam
Mógłby ktoś przedstawić kosy Arki Gdynia i opisać krótką genezę ich powstania?
-
Sportowy Chłopak
Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
Było już setki razy. Pomiędzy Śląskiem Wrocław a Zagłębiem Sosnowiec nie ma żadnego oficjalnego układu. Jest wzajemny duży szacunek i prywatne kontakty. Kiedyś słyszałem, ze na jakiejś kibicowskiej stronie Zagłębia był sondaż na najbardziej lubiany klub i wygrał właśnie Śląsk. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
-
HailVictory
Ultra2012:
100% racji w tym co piszesz.
100% racji w tym co piszesz.
-
penetrator260
Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
-
otto.magico
Ultra2012 , przepraszam , ale mylisz się( chyba ).Układ ze Śląskiem Wrocław Nigdy nie został oficjalnie zerwany( potwierdzaja to ostatnie kontakty ) , a moze jestem za stary i cos nie tak pisze ( niech ktoś mnie poprawi , z góry dziękuje ), Stara, mile wspominana zgoda, na temat jej zerwanie było kiedyś pisane na łamach TMK.Jako ciekawoste podam , że jakieś 2-3 miesiące temu , jadąc do pracy autobusem lini 35 Sosnowiec - Mysłowice, na foteliku siedział "rozwalony" na fotelu koles , ok.40-45 lat w Barwach Śląska, co jak by nie patrzeć , też mnie zaskoczyło.Jeden przystanek od dzielnicy " Niwka" , pierwszego koło byłej kopalni , podbiło widziałem 2 kolesi , na pewno od nas, żeby już schował szalik , bo za chwilke bedziemy w Mysłowicach i może mieć , problemy i ze go bezpiecznie odstawią na pociag.Jako że pracowałem wtedy w Mysłowicach ,zainteresował mnie dalszy przebieg zdarzeń, kebab i piwko na dworcu, do widzenia :)
Ps. Pozdrowienia dla " Trójkąta Berbudzkiego" we Wrocku, jeszcze tam kiedyś wróce.
Ps. Pozdrowienia dla " Trójkąta Berbudzkiego" we Wrocku, jeszcze tam kiedyś wróce.
-
otto.magico
Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
A co do Twojego pytania odnoście Racovii, kto z kim by chciał , a kto nie i dlaczego , niech zostanie w naszym gronie.Podsumowując z Rakowem jest neutralnie , z naciskiem na dobre kontakty i tyle.A od kogo i co słyszałes, zostaw dla Siebie ( bez urazy ) .
-
HailVictory
Układ WKS-u z ZS nie został zerwany,bardziej można powiedzieć o obumarciu.Po prostu relacje starszych fanatyków obu drużyn nie mają kontynuacji wśród młodych.
-
zawodowiec19
Stosunki na linii Lechia i Arka - Podkarpackie kluby są neutralne, nie słyszałem żeby jakiś klub z Podkarpacia miał z nimi jakieś kontakty. Jedyna ekipa to Stal Gorzyce kilkanaście lat wstecz skroili flage Arki.penetrator260 pisze:Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
-
mariuszstalowa
Podkarpackie kluby malo kiedy sie widuja z Lechia albo Arka. Chyba ostatnim epizodem bylo spotkanie na trasie gdzie wystapil jakis klub z polnocy -Lech&Arka&Kszo na Stalowke.
-
penetrator260
W ramach ciekawostek dodam, że w połowie lat 90 Pogoń Leżajsk pytała się Lechii czy może uczęszczać z nimi na ich mecze.
-
penetrator260
Nie można edytować dlatego tylko dopiszę, że dziękuję za odpowiedzi.
-
Darecki1410
Te Medalik zmień chłopie dilera bo ci chyba na mózg padło jeżeli Raków i BKS coś kiedyś łączyło ja pamiętam tylko i wyłącznie kosę !!!Medalik1312 pisze:Raków - BKSKross pisze:wracając do tematu ...
jak na lini
Raków - BKS
Raków - Legia
Kiedyś coś nas łączyło, teraz nic.
Raków - Legia
Bardzo dawno temu coś tam było podobnie jak z BKSem. Rok temu na centralnym Legia traci jakieś bluzy i szaliki(jechaliśmy do Torunia).Wczoraj podobno Legia kroi dwóch chłopaków od nas w jakimś barze po pielgrzymce, Raków podobno ustawia się na trasie w 80 typa i trafia 100 osobową ekipę Legii, walka na korzyść Rakowa. Piszę podobno bo nikt nic nie wie o tej sytuacji i raczej nie miała ona miejsca, na 70-80% farmazon! Na pielgrzymce wspólna organizacja oprawy i dobry kontakt po obu stronach.
Dla przypomnienia rok 1983 wracacie z Żywca i w Bielsku tracicie Flagę 6 metrową w sumie sami nie wiedzieliście do konca kto was leje czy BKS czy ZS ale uwierz mi był to sam BKS.
Na marginesie nie jestem kibicem BKS i ZS.
-
Sportowy Chłopak
podobno Raków podbijał do ZS o zgodę i to dwu krotnie ale nie jestem pewien
-
OstatniMohikanin
jak na linii Arka Gdynia,a Widzew Łódź?
Prywatne kontakty. No i może osoba pana P., który kiedyś udzielał się pod zegarem, a teraz działa w Gdyni.
P.S. Jak to czytasz, to pozdro. Niektórzy cię miło wspominają.
P.S. Jak to czytasz, to pozdro. Niektórzy cię miło wspominają.
-
Zupełnie Zielony.
Jak nie słyszałeś to po ch. sie wypowiadasz??? Znów ci kilku postowcy...zawodowiec19 pisze:Stosunki na linii Lechia i Arka - Podkarpackie kluby są neutralne, nie słyszałem żeby jakiś klub z Podkarpacia miał z nimi jakieś kontakty. Jedyna ekipa to Stal Gorzyce kilkanaście lat wstecz skroili flage Arki.
Z podkarpackich ekip do 1994 roku Wisłoka Dębica miała zgodę z Arką. Widywaliśmy się głównie na meczach KSG a także remprze w Zabrzu (Górnym Śląsku).
moze mi ktos napisac jak jest na lini Ruch - Cracovia? prywatne kontakty czy cos wiecej zaczyna sie dziac? nieprzypadkowe osoby widywane sa z nieprzypadkowymi osobami...
-
no to nieźle
Kasa Misiu,kasa...Nic więcej.
Przecież jeżdżą razem na Atlantico. Pomyśl jak się zrzucą na paliwo to wychodzi taniej...
hehe to był hit ;)
hahahah klasyk
-
Zdjety ban
Jakie są obecnie zgody układy: Poloni Przemyśl,Czuwaju,Igloopolu i Stali Rzeszów oraz Sanok?
Działa jakaś aktualna strona podobna do ultra links?
-
zawodowiec19
Polonia PrzemyślZdjety ban pisze:Jakie są obecnie zgody układy: Poloni Przemyśl,Czuwaju,Igloopolu i Stali Rzeszów oraz Sanok?
układy: Wisła Kraków
Zgody:chyba brak lecz nie jestem pewien.
Czuwaj
Zgody: brak
Układy: Radka Radymno
Igloopol :
zgody: brak
układy: brak
Stal Rzeszów:
Zgody: brak
Uklady: brak
Stal Sanok:
Zgody: JKS Jarosław
Układy: Brak
Niech ktoś uzupełni jeśli zle napisałem.
Stal Sanok ma jeszcze zgode z Kszo Ostrowiec plus uklad chyba z Resovia Rzeszow ?
jesli to prawda to pokazuje jak diametralnie sie zmienia wszystkoczeslaw pisze:moze mi ktos napisac jak jest na lini Ruch - Cracovia? prywatne kontakty czy cos wiecej zaczyna sie dziac? nieprzypadkowe osoby widywane sa z nieprzypadkowymi osobami...
jakiś czas temu w czasie pamietnego dymu Cracovia - Ruch na Cracovii, kibice Lecha byli w dziwnej sytuacji bo z Ruchem mieli dobre kontakty . Dziś Lech z Ruchem ostra kosa..
-
Loco_Locass
Gwoli sprostowania- to było prawie 9 lat temu.maksMKS pisze:jesli to prawda to pokazuje jak diametralnie sie zmienia wszystko
jakiś czas temu w czasie pamietnego dymu Cracovia - Ruch na Cracovii, kibice Lecha byli w dziwnej sytuacji bo z Ruchem mieli dobre kontakty . Dziś Lech z Ruchem ostra kosa..
Polonia zgoda z Wisłą a o reszcie się nie wypowiadam nie wiem jak tam chłopaki chcąZdjety ban pisze:Jakie są obecnie zgody układy: Poloni Przemyśl,Czuwaju,Igloopolu i Stali Rzeszów oraz Sanok?