Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

zawodowiec19

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: zawodowiec19 »

Marat pisze:Z/K/U JKS Jarosław?
Zgody: Stal Sanok
Kosy : Cały Przemyśl, Orzeł Przeworsk, Stal Rzeszów ... reszty nie wiem
Układy: GKS Katowice
Prywatne Kontakty: Resovia Rzeszów z tego co wiem od wiosny oficjalny układ. Ktoś tam jezdzi też na Legie
iparts.pl
Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no »

Kto jeździ na Legie chłopie? Na pewno nikt z JKS-u.
zawodowiec19

Każdy wie jak jest, jesteś z GieKSy więc raczej się wam o tym nie chwalą. Dużo osób z JKS-u wyraża publicznie swoją sympatie do Legii jest też kilka osób które jeżdżą na Legie ! Tyle w temacie bo zaraz zacznie się spinka.
diego'52

Post autor: diego'52 »

A ten Mecenas1916? Nawet tutaj się wypowiadał swego czasu jak kibic JKS-u.
zMS

Post autor: zMS »

Na chwile obecną nie ma żadnego układu na lini Tychy-Bytom, są dobre kontakty i jak na razie tyle.
ŚLĄSK ZAWSZE POLSKI !!
jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy »

Cracovia-Motor?
grymas

Post autor: grymas »

jestemzbandy pisze:Cracovia-Motor?
Kosa. Skąd wy ku*** bierzecie te pytania. Jeszcze chwila a się będą pytać o Wisłe i Cracovie, Lechie i Arke albo ŁKS i Widzew...
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

Gieksa J-no pisze:Kto jeździ na Legie chłopie? Na pewno nikt z JKS-u.
kilka osób ze starej ekipy JKS-u jeździ na Legię. Jako, że to wasz układowicz to popytaj dokłądnie a na pewno Ci to potwierdzą
JNK

Post autor: JNK »

Jak na linii GKS Tychy - Góral Żywiec?
Stadionowy Andrzej

Post autor: Stadionowy Andrzej »

JNK pisze:Jak na linii GKS Tychy - Góral Żywiec?
Bez ciśnienia, neutral
PIŁKA NOŻNA DLA KIBOLI !
kolbas

Post autor: kolbas »

Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

Herb Amsterdamu
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
;)
holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy »

te xxx to jakaś symbolika Amsterdamu
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
Headhunters1488

Post autor: Headhunters1488 »

kolbas pisze:Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
te XXX to jest z flagi Amsterdamu 3 krzyże Św. Andrzeja które znajdują się w herbie miasta
Headhunters1488

Czy jest coś miedzy Rakowem a Chemikiem Kędzierzyn Koźle?
Gibbon

Post autor: Gibbon »

Chemia.

Przepraszam
Założyciele Wisły Kraków „jedynie” ograniczyli dostęp do klubu wyłącznie do Polaków, jakiś czas potem działacze poznańskiej Warty domagali się już wykluczenia ze struktur PZPN wszelkich klubów, sędziów i zawodników, którzy nie byli chrześcijanami (1938 r.). Przeciwko takim rozwiązaniom protestowały Cracovia i Łódzki KS, na trybunach których pojawiała się w niemałej liczbie ludność żydowska.
Headhunters1488

Gibbon pisze:Chemia.

Przepraszam
Dobre
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

kolego Debiutant, tak jak ktoś Ci napisał nie siej fermentu, ktoś coś napisał na "jakimś" forum a Ty już podajesz zaufane źródło, więc wyluzuj,
ZAWISZA 4EVER
Piasek76

Post autor: Piasek76 »

Gibbon pisze:Chemia.

Przepraszam
Hahaha!
n1906h

Post autor: n1906h »

Mógłby ktoś przedstawić kosy Arki Gdynia i opisać krótką genezę ich powstania?
Wisła Nowa Huta
Sportowy Chłopak

Post autor: Sportowy Chłopak »

Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
Ultra2012

Post autor: Ultra2012 »

Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
Było już setki razy. Pomiędzy Śląskiem Wrocław a Zagłębiem Sosnowiec nie ma żadnego oficjalnego układu. Jest wzajemny duży szacunek i prywatne kontakty. Kiedyś słyszałem, ze na jakiejś kibicowskiej stronie Zagłębia był sondaż na najbardziej lubiany klub i wygrał właśnie Śląsk. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.
HailVictory

Post autor: HailVictory »

Ultra2012:

100% racji w tym co piszesz.
penetrator260

Post autor: penetrator260 »

Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
otto.magico

Post autor: otto.magico »

Ultra2012 , przepraszam , ale mylisz się( chyba ).Układ ze Śląskiem Wrocław Nigdy nie został oficjalnie zerwany( potwierdzaja to ostatnie kontakty ) , a moze jestem za stary i cos nie tak pisze ( niech ktoś mnie poprawi , z góry dziękuje ), Stara, mile wspominana zgoda, na temat jej zerwanie było kiedyś pisane na łamach TMK.Jako ciekawoste podam , że jakieś 2-3 miesiące temu , jadąc do pracy autobusem lini 35 Sosnowiec - Mysłowice, na foteliku siedział "rozwalony" na fotelu koles , ok.40-45 lat w Barwach Śląska, co jak by nie patrzeć , też mnie zaskoczyło.Jeden przystanek od dzielnicy " Niwka" , pierwszego koło byłej kopalni , podbiło widziałem 2 kolesi , na pewno od nas, żeby już schował szalik , bo za chwilke bedziemy w Mysłowicach i może mieć , problemy i ze go bezpiecznie odstawią na pociag.Jako że pracowałem wtedy w Mysłowicach ,zainteresował mnie dalszy przebieg zdarzeń, kebab i piwko na dworcu, do widzenia :)
Ps. Pozdrowienia dla " Trójkąta Berbudzkiego" we Wrocku, jeszcze tam kiedyś wróce.
otto.magico

Post autor: otto.magico »

Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)

A co do Twojego pytania odnoście Racovii, kto z kim by chciał , a kto nie i dlaczego , niech zostanie w naszym gronie.Podsumowując z Rakowem jest neutralnie , z naciskiem na dobre kontakty i tyle.A od kogo i co słyszałes, zostaw dla Siebie ( bez urazy ) .
HailVictory

Post autor: HailVictory »

Układ WKS-u z ZS nie został zerwany,bardziej można powiedzieć o obumarciu.Po prostu relacje starszych fanatyków obu drużyn nie mają kontynuacji wśród młodych.
zawodowiec19

penetrator260 pisze:Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
Stosunki na linii Lechia i Arka - Podkarpackie kluby są neutralne, nie słyszałem żeby jakiś klub z Podkarpacia miał z nimi jakieś kontakty. Jedyna ekipa to Stal Gorzyce kilkanaście lat wstecz skroili flage Arki.
mariuszstalowa

Post autor: mariuszstalowa »

Podkarpackie kluby malo kiedy sie widuja z Lechia albo Arka. Chyba ostatnim epizodem bylo spotkanie na trasie gdzie wystapil jakis klub z polnocy -Lech&Arka&Kszo na Stalowke.
penetrator260

W ramach ciekawostek dodam, że w połowie lat 90 Pogoń Leżajsk pytała się Lechii czy może uczęszczać z nimi na ich mecze.
penetrator260

Nie można edytować dlatego tylko dopiszę, że dziękuję za odpowiedzi.
Darecki1410

Post autor: Darecki1410 »

Medalik1312 pisze:
Kross pisze:wracając do tematu ...
jak na lini

Raków - BKS
Raków - Legia
Raków - BKS
Kiedyś coś nas łączyło, teraz nic.

Raków - Legia
Bardzo dawno temu coś tam było podobnie jak z BKSem. Rok temu na centralnym Legia traci jakieś bluzy i szaliki(jechaliśmy do Torunia).Wczoraj podobno Legia kroi dwóch chłopaków od nas w jakimś barze po pielgrzymce, Raków podobno ustawia się na trasie w 80 typa i trafia 100 osobową ekipę Legii, walka na korzyść Rakowa. Piszę podobno bo nikt nic nie wie o tej sytuacji i raczej nie miała ona miejsca, na 70-80% farmazon! Na pielgrzymce wspólna organizacja oprawy i dobry kontakt po obu stronach.
Te Medalik zmień chłopie dilera bo ci chyba na mózg padło jeżeli Raków i BKS coś kiedyś łączyło ja pamiętam tylko i wyłącznie kosę !!!
Dla przypomnienia rok 1983 wracacie z Żywca i w Bielsku tracicie Flagę 6 metrową w sumie sami nie wiedzieliście do konca kto was leje czy BKS czy ZS ale uwierz mi był to sam BKS.
Na marginesie nie jestem kibicem BKS i ZS.
Sportowy Chłopak

Post autor: Sportowy Chłopak »

podobno Raków podbijał do ZS o zgodę i to dwu krotnie ale nie jestem pewien
OstatniMohikanin

Post autor: OstatniMohikanin »

jak na linii Arka Gdynia,a Widzew Łódź?
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Prywatne kontakty. No i może osoba pana P., który kiedyś udzielał się pod zegarem, a teraz działa w Gdyni.
P.S. Jak to czytasz, to pozdro. Niektórzy cię miło wspominają.
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

zawodowiec19 pisze:Stosunki na linii Lechia i Arka - Podkarpackie kluby są neutralne, nie słyszałem żeby jakiś klub z Podkarpacia miał z nimi jakieś kontakty. Jedyna ekipa to Stal Gorzyce kilkanaście lat wstecz skroili flage Arki.
Jak nie słyszałeś to po ch. sie wypowiadasz??? Znów ci kilku postowcy...

Z podkarpackich ekip do 1994 roku Wisłoka Dębica miała zgodę z Arką. Widywaliśmy się głównie na meczach KSG a także remprze w Zabrzu (Górnym Śląsku).
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
czeslaw

Post autor: czeslaw »

moze mi ktos napisac jak jest na lini Ruch - Cracovia? prywatne kontakty czy cos wiecej zaczyna sie dziac? nieprzypadkowe osoby widywane sa z nieprzypadkowymi osobami...
no to nieźle

Post autor: no to nieźle »

Kasa Misiu,kasa...Nic więcej.
Szputnik

Post autor: Szputnik »

Przecież jeżdżą razem na Atlantico. Pomyśl jak się zrzucą na paliwo to wychodzi taniej...
Zablokowany