Skąd i po co Chuligaństwo?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pieciul

Re: Skąd i po co Chuligaństwo?

Post autor: pieciul »

Skoro było już o wszystkim, to chciałbym zaznaczyć jeszcze jedno:
Dzieci w wieku poniżej 15 roku życia stanowiły w 2011 roku 15,1% ogólnej populacji wobec prawie 25% w 1990 r. i 19% w 2000 r.
Tym samym liczba dzieci, mogących zostać potencjalnymi kibolami i chuliganami, spadła o prawie 40% w porównaniu do pięknych dla nas lat 90-tych. I niestety zjawisko da się odczuć przede wszystkim w wielu małych miejscowościach, gdzie nie ma po prostu komu już kibicować.

Ot, rodzi nam się co raz mniej chłopaków z charakterem, a młyny wciąż liczne.
iparts.pl
debiutant

Post autor: debiutant »

Chyba cie popieprzyło że to ja pisałem.
debiutant

Ale to nie ja zaczynam te rozmowy.
Barnet

Post autor: Barnet »

pieciul pisze:Skoro było już o wszystkim, to chciałbym zaznaczyć jeszcze jedno:
Dzieci w wieku poniżej 15 roku życia stanowiły w 2011 roku 15,1% ogólnej populacji wobec prawie 25% w 1990 r. i 19% w 2000 r.
Tym samym liczba dzieci, mogących zostać potencjalnymi kibolami i chuliganami, spadła o prawie 40% w porównaniu do pięknych dla nas lat 90-tych. I niestety zjawisko da się odczuć przede wszystkim w wielu małych miejscowościach, gdzie nie ma po prostu komu już kibicować.

Ot, rodzi nam się co raz mniej chłopaków z charakterem, a młyny wciąż liczne.
problemem nie jest to, ze nie ma komu kibicować, tylko to ze brakujący procent tych dzieci, rodzi się poza granicami kraju
sklerotyk

Post autor: sklerotyk »

bierz po pół..
Imo

Post autor: Imo »

ku***, pierwszy konkretny post w tym temacie.Szacunek dla Ciebie za te kilkanaście zdań.
debiutant

Nie wiem czy się zachwyca czy nie(chyba nie o to naszej scence chodzi?)Ale napewno sporo bierze z naszej przykład,a jeśli o tym nie wiesz,to świadczy tylko o twojej wiedzy,ciekaw jestem jaki był by twój idealny ruch kibicowski?Ty wogóle czaisz o co w tym biega?Nie,nie udaje przekumatego i nie będe ci w necie wyjaśniał o co chodzi,żeby nie było,nie uważam że nasz ,,ruch''jest idealny,ale nic na świecie nie jest bez minusów,miłosniku upadłej sceny w anglii i krytyku polskiej,jednej z bardziej zasłużonych.
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

debiutant pisze:Nie wiem czy się zachwyca czy nie(chyba nie o to naszej scence chodzi?)Ale napewno sporo bierze z naszej przykład,a jeśli o tym nie wiesz,to świadczy tylko o twojej wiedzy,ciekaw jestem jaki był by twój idealny ruch kibicowski?Ty wogóle czaisz o co w tym biega?Nie,nie udaje przekumatego i nie będe ci w necie wyjaśniał o co chodzi,żeby nie było,nie uważam że nasz ,,ruch''jest idealny,ale nic na świecie nie jest bez minusów,miłosniku upadłej sceny w anglii i krytyku polskiej,jednej z bardziej zasłużonych.
O Anglii ani słowa nie było, a ten dalej swoje ... Z Anglii tez sciągano piosenki, ciuchy, a tam przeciez kibicow nie ma, tak samo w Polsce ciagnie sie bałkanskie czy argentynskie klimaty z youtube, które przy liczebnosciach naszych młynów i mentalnosci nie mają racji bytu
Blaster

Post autor: Blaster »

oczywiscie ze wsrod srodowisk kibicowskim jest moda na patriotyzm, oczywiscie na +
ODPOWIEDZ