komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

bin

Post autor: bin »

Pado "Obersleisen" :lol:

A co do kolegi faraon82 - Częstochowa to nie GŚ, więc kumać naszyj mowy nie musisz

GKS piłkarsko raczej by nie awansował, ale na pewno kibicowsko im się należy!
2 liga też będzie ciekawa
iparts.pl
kryja

Post autor: kryja »

bin pisze:GKS piłkarsko raczej by nie awansował,
Po czym wnosisz? Masz jakiesuzasadnienie czy tylko dywagacje? Z czego czerpiesz info?
bin

Forma zawodników, styl gry, nazwiska nie grają, ale u Was wszystkie znane to już raczej wypalone talenty......
Wnoszę też po tym, ze gralibyscie z baraży. Wygrana w nich nie jest zbyt łatwa - zobaczymy jak to bedzie w tym sezonie

W każym razie życzę powodzenia w 2 lidze
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

bardzosmieszne pisze:Wczoraj w Zabrzu na Hard Style widziana dosc zgrabna ekipka GKS i KSG :roll: widac ze nie tylko wspolne akcje im w głowie ale i imprezy :lol:
Jak po zabawie potrafisz się śmiać z GKS-u i Górnika, to dlaczego nie "popsułeś" im zabawy? 8)
RSL

Post autor: RSL »

Jestem ciekaw jakie dzis beda tlumaczenia kibicow Gks,kierowca zawinil :lol:
jolka

Zanudzą nas na śmierć!

Post autor: jolka »

Przepisze tekst z gazety Fakt z dn 20.06.2007 i mozecie cos dodac od siebie! Ja tylko dodam ze goroli boli ze na Górnym Śląsku piłka zaczyna sie odradzać. Życze wszystkim drużynom z naszego regionu utrzymania! a po roku niech ekstraklase zasilą chłopaki z Katowic :!: i Jastrzębia! poniżej przedstawiam publikacje: ,,W nowym sezonie w telewizji będą głównie mecze przeciętnych śląskich drużyn". Piatek. W telewizji nudny mecz Ruchu. Niedziela. Kopanina Polonii Bytom. Następny piątek. Nudne spotkanie Zagłębia Sosnowiec. Niedziela. Znowu nudy, tym razem wykonaniu Odry. To koszmarny scenariusz, którego realizacja może ruszyc za miesiąc.
Nie wykluczone, że w przyszłym sezonie transmisje spotkań ligi piłkarskiej zanudzą kibiców na śmierć. Od 27 lipca w ekstraklasie wystepować będzie 5 drużyn ze Śląska i Zagłębia. Górnik i Odra już nieraz zraziły fanów mało atrakcyjną grą. Po beniaminkach, ubogich jak myszy kościelne, trudno spodziewać sie fajerwerków.
Dlaczego więc Canal + będzie tak często pokazywał popisy śląskich drużyn? ... będziemy oglądać kopanine śląskich ,,gigantów''. Dobra piłka trafi sie fanom polskiej ligi tylko w soboty...
zych

Post autor: zych »

No popatrz, a jeszcze pół roku temu PZPN i Warszawa niszczyli Śląską piłkę. Teraz jak beniaminki bez stadionów nie dostaną licencji, znowu podniosą się te same krzyki.
zych

jolka pisze:
zych pisze:No popatrz, a jeszcze pół roku temu PZPN i Warszawa niszczyli Śląską piłkę. Teraz jak beniaminki bez stadionów nie dostaną licencji, znowu podniosą się te same krzyki.
hej Polska! A ile wy macie tych stadionów z licencją?
Dwanaście, tyle klubów ma narazie licencję na gre w 1 lidze. Są jeszcze takie, które spełniają warunki na uzyskanie licencji, ale nie występuje na nich żadna 1 ligowa drużyna ( stadiony w Szczecinie, Łęcznej, Płocku...) Pozdrawiam i cieszę się, że mogłem pomóc.

Czy ktoś wie ile lat w Bytomiu obiecują już przebudowę stadionu ??
Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev »

,,Dodam od siebie tyle, że póki co niepodważalnym faktem jest to że Ruch jest najlepszy na Śląsku o czym tez swiadczy wiele komentarzy tutaj. Ruch jest jedną z niewielu ekip w regionie ktora sie rozwija.
Nie mozna tego powiedziec o Górniku, GKS-ie, Polonii Bytom, Zaglebiu Sosnowiec, GKS-ie Tychy czy też o pozostalych nawet oddalonych ekipach, a juz na pewno nie o Piascie który po utracie sojuszników jest najcieńszą ekipą z "najbardziej znanych".,,

piszesz ,że Ruch jest jedną z niewielu ekip które sie rozwijają a zaraz potym wymieniasz wszystkie znaczące ekipyw regionie i piszesz ,że napewno sie nie rozwijają???
to które oprócz Ruchu sie rozwijają ??? Cidry? CKS Czeladz ??

zresztą nie odpowiadaj , bo po co ???

gratulacje za mate studenciku ;)
leszek22

Post autor: leszek22 »

maślanka straciatella pisze:
Ruch jest najlepszy na Śląsku o czym tez swiadczy wiele KOMENTARZY TUTAJ.

synku nie upokarzaj sie takimi tekstami
zych

Najbardziej podoba mi się zwrot "cofać się wstecz". Maślanka straciatella cofa się do przodu :D
Fighting Dragon Tokyo

Gość "spróbował" zrobić wykład, ale dobrze napisał "traktujcie to z przymrużeniem oka". Ja tylko powiem, że przesadnie wychwalił Polonię Bytom, ale to też traktujcie z przymrużeniem oka :wink:
FCO

Post autor: FCO »

maślanka postawiłbym Ci browara... ale po Twoim nicku wnioskuje że gustujesz w innych trunkach bądź napojach...

Co do samego tekstu to nie zgodze sie tylko że Polonia Bytom jest taka dobra... ale ogólnie tekst na "+".
Kibic PB

Post autor: Kibic PB »

Czego on się najadł ??? Text jest taki bezsensowny i wywołujący napinkę że nawet go szkoda komentować. AMEN
Fighting Dragon Tokyo

Kibic PB pisze:Czego on się najadł ??? Text jest taki bezsensowny i wywołujący napinkę że nawet go szkoda komentować. AMEN
Dlatego napisał, że jak ktoś się nie zgadza, to niech potraktuje to z przymrużeniem oka 8)
Tomi PB
Kontakt:

Post autor: Tomi PB »

Fighting Dragon Tokyo pisze:Gość "spróbował" zrobić wykład, ale dobrze napisał "traktujcie to z przymrużeniem oka". Ja tylko powiem, że przesadnie wychwalił Polonię Bytom, ale to też traktujcie z przymrużeniem oka :wink:
Ciebie chyba tez nalezy traktowac z przymrużeniem oka . Nawet nie bede komentowal twego postu bo nie warto . (P)ozdro dla normalnych .
Fighting Dragon Tokyo

Tomi PB pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:Gość "spróbował" zrobić wykład, ale dobrze napisał "traktujcie to z przymrużeniem oka". Ja tylko powiem, że przesadnie wychwalił Polonię Bytom, ale to też traktujcie z przymrużeniem oka :wink:
Ciebie chyba tez nalezy traktowac z przymrużeniem oka . Nawet nie bede komentowal twego postu bo nie warto . (P)ozdro dla normalnych .
Pojedź mi po ambicji i skomentuj. Jestem ciekawy jakie argumenty sypniesz. Polonia Bytom do solidna firma, ale dla mnie bliskie porównywanie przez "wykładowcę" z GKS-em, Górnikiem i Ruchem jest dla mnie trochę śmieszne. Ale uważam, że gdyby podliczając regionalnie ekipy chuligańsko, to Śląsk ma 1 miejsce (licząc jeszcze Zagłębie Sosnowiec formalnie). Nigdzie indziej w Polsce nie ma takiego bliskiego "sąsiadowania" takich konkretnych ekip. Oczywiście nie mam nic na myśli, żeby mieć pretekst na napinkę, ale chciałbym poznać Twoja opinię i opisać to obiektywnie ze swojej strony. Pozdrawiam.
bin

Fighting Dragon Tokyo pisze:
Tomi PB pisze:
Pojedź mi po ambicji i skomentuj. Jestem ciekawy jakie argumenty sypniesz. Polonia Bytom do solidna firma, ale dla mnie bliskie porównywanie przez "wykładowcę" z GKS-em, Górnikiem i Ruchem jest dla mnie trochę śmieszne. Ale uważam, że gdyby podliczając regionalnie ekipy chuligańsko, to Śląsk ma 1 miejsce (licząc jeszcze Zagłębie Sosnowiec formalnie). Nigdzie indziej w Polsce nie ma takiego bliskiego "sąsiadowania" takich konkretnych ekip. Oczywiście nie mam nic na myśli, żeby mieć pretekst na napinkę, ale chciałbym poznać Twoja opinię i opisać to obiektywnie ze swojej strony. Pozdrawiam.

Żebym nie zostal posądzony o brak obiektywizmu, napiszę tylko, że nadeszły takie czasy, że nie liczy się duża liczba kibiców, wyjazdowiczów ani duża bojówka. Ważna jest grupa tych 20-30 najważniejszych osób, którym łatwiej się "prześliznąć".

Nie mam tu na myśli akurat PB, że "my som najlepsi jesli idzie o piyrwszo 30". Stwierdzam tylko obiektywne fakty, a osoby z tego forum spoza ogromnego grona dzieci neo same to rozważą
Pozdrawiam
RSL

Post autor: RSL »

marian-no niestety ale kibice Gornika z rudys sl maja same porazki w konfrontacji z Ruchem z rudy sl niestety taka jest prawda.Zreszta kto tu mieszka wie jak to wyglada.
R

Post autor: R »

No nie niektóre komentarze tutaj to szczyt nie wiem co wami kieruje nie potraficie normalnie ze sobą rozmawiać co chwila jakieś uszczypliwości, a co do samego tematu to tutaj nigdy na 100% nie można powiedzieć że dane miasto/dzielnica jest przynależna w pełni do danego klubu wiadomo że np w Chorzowie może znaleźć się jakiś kibic Górnika albo Gieksy wiadomo że nie będą oni eksponować swoich upodobań kibicowskich ale tak w sercu będą mieli swój klub.Oczywiście jest że w innych miastach sprawy wyglądają zgoła odmiennie Siemianowice Ruda Śląska i inne miasta są już podzielone w różnych proporcjach ja nie mam się zamiaru zgłębiać w jakich bo mógłbym te proporcje oddać w złym stosunku a pewności nigdy nie mam, zawsze w tych miastach występują większe lub mniejsze akcje pokazania kto w danym mieście/dzielnicy "panuje" również nie mam zamiaru osądzać komu to wyszło na + a komu na - bo każdy ma te tematy swoje własne zdanie.
Na koniec chce powiedzieć że GŚ ma swój specyficzny klimat (ameryki nie odkryłem) i nigdy nie można że na 100% tu i tu bo to gówno prawd Pyrsk.
anon00
ban

Post autor: anon00 »

RSL pisze:marian-no niestety ale kibice Gornika z rudys sl maja same porazki w konfrontacji z Ruchem z rudy sl
np? jakies przykłady? (tylko pytam nie chce dyskutować)

patrząc na rozwój organizacyjny to jednak KSG z Rudy wydaje się być pare kroków do przodu .... o ile sie nie myle robią koszulki i zbierają zapisy z bykowiny. przynajmniej tka na stronie swojej podają.

no ale .... kumaci pewnie wiedza lepiej kto gdzie panuje :)
;>

Post autor: ;> »

Bykowina pisze:czysmy na rudzie nie zyskali a zyskalismy i to wam zaniedlugo czas pokaze :D bo bardzo duzo sie poprawilo a bedzie jeszcze lepiej pozyjemy zobaczymy :D
Wy wszędzie zyskujecie...
Małopolska_GieKSa
Kontakt:

Post autor: Małopolska_GieKSa »

buuu
Ostatnio zmieniony 28.06.2007, 21:31 przez Małopolska_GieKSa, łącznie zmieniany 1 raz.
Małopolska_GieKSa
Kontakt:

buuu
Ostatnio zmieniony 28.06.2007, 21:31 przez Małopolska_GieKSa, łącznie zmieniany 1 raz.
Małopolska_GieKSa
Kontakt:

muuu
Ostatnio zmieniony 28.06.2007, 21:31 przez Małopolska_GieKSa, łącznie zmieniany 2 razy.
JSC

Post autor: JSC »

A w odwrotną stronę cos jest ? Czyli czy jest jakaś Gieksa w Chorzowie ?
Małopolska_GieKSa
Kontakt:

JSC pisze:A w odwrotną stronę cos jest ? Czyli czy jest jakaś Gieksa w Chorzowie ?
tak jest jaka GieKSa w Chorzowie (znam przypadki i moji znajomi rowniez znaja takowe osoby) ale w zwiazku z tym ze sa to JEDNOSTKI rozsiane po calym Chorzowie nie tworza FC ani nie wypisuja nic typu
"Trojkolorowy Chorzow" a idac tokiem myslenia 'kolegow' z Chorzowa powinni tak robic
S.P.

Post autor: S.P. »

Małopolska_GieKSa pisze:
JSC pisze:A w odwrotną stronę cos jest ? Czyli czy jest jakaś Gieksa w Chorzowie ?
tak jest jaka GieKSa w Chorzowie (znam przypadki i moji znajomi rowniez znaja takowe osoby) ale w zwiazku z tym ze sa to JEDNOSTKI rozsiane po calym Chorzowie nie tworza FC ani nie wypisuja nic typu
"Trojkolorowy Chorzow" a idac tokiem myslenia 'kolegow' z Chorzowa powinni tak robic
mogli by pisac "trojkolorowy chorzow" jakby byl FC-czyli moim takiem rozumowania;robili by oficjalne zbiorki,chodzili by w barwach alby przynajmniej w dzien meczu wychodzili by z domu w barwach i niebylo by ich 2 osoby hehe i to jeszzce co sie z katowic przeprowadzily :P
op3

Post autor: op3 »

Małopolska_GieKSa pisze: ps. tak jako ze nikt nie ma takowego nicku jestem reprezentantem FCM na tym forum i wypowiadam sie w tym temacie,gdyz zenujace sa paranoje kibicow Ruchu a ze mam okazje zobaczyc 'czasem' Katowice od srodka wiec sie wypowiadam

PDK

Zmien sobie ten nick i nie przynos nam wstydu - jakos nie slyszalem zeby ktos z FCM wytypowal cie do wypowiadania sie w naszym imieniu.

Dobrze ci tam ktos napisal zebys zajal sie swoim podworkiem - masz tam co robic.
Zablokowany