widzę że niektórym przydałoby się nie wiadro, a wanna zimnej wody, albo najlepiej dłuższy pobyt pod natryskiem w Izbie Wytrzeźwień, ostudziłoby na pewno głupie chuligansko internetowe zapędy i dałoby do myślenia
komentarze zarówno Ruchu, Gieksy, Górnika i Piasta co do ilości w poszczegolnych dzielnicach są co najmniej smieszne.
Co do samego chuliganskiego ukladu GKS-KSG to mozna sie tu rozpisywac i rozpisywac, jednak najwazniejszy wątek, czyli AntyR, zostal juz poruszony i zalozenie jest takie zeby gnębić R.
Jak ktos już też słusznie tutaj wczesniej zauwazyl, chociaz moze nie do konca udalo mu sie to ując w całość, to Ruch-RTS też na początku bylo zgodą chuliganską a pozniej "okazalo sie" że młodzi, oraz łebki chcą zwyczajnej kibicowskiej zgody.
Dodam od siebie tyle, że póki co niepodważalnym faktem jest to że Ruch jest najlepszy na Śląsku o czym tez swiadczy wiele komentarzy tutaj. Ruch jest jedną z niewielu ekip w regionie ktora sie rozwija.
Nie mozna tego powiedziec o Górniku, GKS-ie, Polonii Bytom, Zaglebiu Sosnowiec, GKS-ie Tychy czy też o pozostalych nawet oddalonych ekipach, a juz na pewno nie o Piascie który po utracie sojuszników jest najcieńszą ekipą z "najbardziej znanych".
Bez ublizania komukolwiek. Bez napinki.
Te wyzej wymienione ekipy stoja w miejscu, a część z nich sie nawet nieznacznie cofnęła wstecz. Myśle że to wlasnie czasy sie zmienily, kilka osób skrytykowało tą wersje, ale mnie sie wydaje że to wszystko przez wyjazdy na Wyspy do pracy oraz pobyty w miejscach odosobnienia, w końcu pewne służby non stop pracują.... itp.
Przykre ale prawdziwe.
Analizy powyższej sytuacji musiałby się podjąć mądry socjolog ktory siedzi w klimatach... ja socjologiem nie jestem więc moze zostawie ten trudny dla niektorych temat.
Założenie: KSG-GKS jest wycelowane w Ruch, to juz wszyscy wiemy. Tak jak GKS tak i KSG nie dalyby sobie z Ruchem rady osobno, chociaz zarówno od typa z GKS, jak i od typa R slyszalem rozne historyjki z ostatnich kilku lat, że różnie bywalo, ale jak sam zsumowałem to wszystko to wyszlo mi że Ruch ma przewagę (nie licząc jakichś tam pomniejszych bójek małolatów czy też przypadkowych akcji na przypadkowe osoby), sorry że nie napiszę w procentach jak wygląda wynik tych konfrontacji no ale jakoś nie moge tego przeliczyć

chociaz z egzaminu z matmy na I roku dostałem 4].
I teraz konkretniej, czyli dlaczego chcialbym tutaj zabrac głos. Nie chce wywolywac jakiejs wojny, i wiem że sie narażam na krytyke [na pewno sie znajdzie ktos kto mnie zjedzie, wykrzyczy że nie mam racji i bedzie sie czul bardzo szczesliwy] ale uważam że KSG-GKS wycelowane jest również na drugim miejscu, ex-equo w Polonie Bytom (co niby juz zostalo powiedziane) i Zaglebie Sosnowiec.
Uwazam że Polonia to bardzo silna ekipa porównując do pozostałych śląskich ekip, nie potrafie powiedziec dlaczego nie ma większego uznania niż np taki GKS - może dlatego że o GKS-ie więcej słychać bo z Ruchem jest coś non stop?
Doprawdy Polonia dobra ekipa i na przyklad dziwie im sie czemu od paru ładnych lat unikają ustawki z Zagłebiem.
Mysle ze Polonia jest zdecydowanie zaraz po Ruchu w klasyfikacji regionalnej, na drugim miejscu razem z Zaglebiem Sosnowiec moze z lekką przewagą Zagłębia [?].
Jesli chodzi o samo Zaglebie to w ciagu kilku ostatnich lat kilka razy Gieksa oberwała od nich w tym raz dosyc solidnie takze to że Zaglebie lepsze od GKS to nie ulega wątpliwosci (a co za tym idzie musi byc tez lepsze od ekipy KGS, bardzo podobnej jakościowo do GKS-u)
I teraz najśmieszniejsze, czyli:
Czy Ruch moze sie martwic?
Pozwólcie że troszkę namieszam, żebyście mogli sie fajnie rozpisać pod moim postem, w końcu o to tutaj chodzi
Odpowiedz na powyzsze pytanie jest trudna, okaze sie w praniu i to moze byc tak naprawde jednym wielkim przypadkiem kto na kogo natrafi, bo póki co raczej nieprawdopodobne jest żeby KSG-GKS wspierali sie na swoich wyjazdach więc jesli nadal bedzie sie na obydwie ekipy ustawial R to nadal bedzie ich klepał w wiekszosci przypadków tak jak to bylo do tej pory.
W innych wypadkach jedynie szybkie i zarazem dobre zgranie nowej koalicji moze przesądzic o jej sukcesie co jest póki co raczej niemożliwe i jesli by tak sie stało to byloby dla mnie duzym zaskoczeniem.
Jeśli czujesz sie dobrym strategiem i masz 13 lat ...omawiaj sytuacje na Śląsku.
Obiektywnie.
pozdrawiam
ps. Czytelniku! Jesli cos jest dla ciebie niejasne, niezrozumiale - prosze nie cytuj tego, nie komentuj, to zapewni nam brak mocnych wrażeń i głupich nieporozumień. Jesli uważasz że nie mam racji w całości tego postu to jesteś albo procentowym wyliczaczem albo jestes spoza Śląska.
Nie chce wzbudzac u kogokolwiek agresji, smiechu czy też innych bardzo skrajnych odczuć w związku z powyższym postem, dlatego jesli cos ci w nim nie odpowiada to potraktuj to z przymrużeniem oka.
Jesli jestes inteligentny to oczywiste że coś moze byc dla ciebie niezrozumiałe - wtedy zacytuj to i zapytaj co miałem na myśli - postaram sie szerzej wypowiedziec aby nie bylo żadnych wątpliwosci.