Z Brnem nic ich łączyć nie może zważywszy na antypolskie nastawienie Brna.Beniamin pisze:Co łaczy Ruch Ch. z Brnem że dzis byli w 20 aut w Opavie ? wspierali Brno ?

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
-
Wbijaj na priv.Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
-
Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
podbijam!
stary karabin pisze:od kiedy Bełchatów na Śląsku leży ?brak_szacunku pisze:a jak ma być490 pisze:Jak jest między GieKSą a Legią?jest tak jak powinno być miedzy hanysami a gorolami
-
Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
Piast z Lechią prywatne kontakty i ogólnie dobre stosunki pomiędzy Sobą( kiedyś była zgoda ale Piast jako klub upadł na jakiś czas zgoda oficjalnie nigdy nie została zerwana)
Polonia za to ma zgodę z Arka i wybrali Arkę a szkoda
a Odra można można to tak powiedzieć, że mieli do wybrania Piast albo Polonia wybrali Polonie
-
-
Zapewniam, że rozkminianie szczegółów tej sprawy do niczego konkretnego nie doprowadzi osób bezpośrednio niezainteresowanych, a co najwyżej do błędnych wniosków. Pozdrawiam.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodęMieszko GKS pisze:Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
Piast z Lechią prywatne kontakty i ogólnie dobre stosunki pomiędzy Sobą( kiedyś była zgoda ale Piast jako klub upadł na jakiś czas zgoda oficjalnie nigdy nie została zerwana)
Polonia za to ma zgodę z Arka i wybrali Arkę a szkoda
a Odra można można to tak powiedzieć, że mieli do wybrania Piast albo Polonia wybrali Polonie
-
No to napisz nam najlepiej bo jak widze po nicku to jesteś jednym z tych ekip które wiedzą najlepiej,no chyba że to jakas mega tajemnica,choć nie musza być szczegóły,pare zdań wystarczy
-
Mnie ciekawi relacja
Górnik Zabrze - Cracovia
Górnik Zabrze - Cracovia
Łódźki KlubSportowy 1908!!!!!!!!!!!
-
Jak najbardziej;)Dzięki.A co do postu powyżej:KOSA
-
nie pamietam ile to było 2 czy może 3 lata temu, Górnik podejmował u siebie Arke, Cracovia pojechała wspierać swoją zgode w kilka autokarów które zostały zaatakowane w Zabrzu przez KSG więc stosunki wiadome jakie są: kosaTeO1908 pisze:Mnie ciekawi relacja
Górnik Zabrze - Cracovia
Wisła Nowa Huta
-
Ty najwięcej wiesz widzę szkoda, tylko że oficjalnie zgoda przestała istnieć na meczu w Gliwicach ;) a liczby po 50 czy 100 osób na większości meczy u was, tym bardziej, że Polonia gorzej nas wspierała moim zdaniem nie były najgorsze powiem też tak może nie najlepiej opisałem zakończenie naszych zgód, ale prawda jest taka, że przy obu przypadkach wpływ na to miały zgody zainteresowanych, a mianowicie najpierw upada zgoda Piast Polonia wpływ na to miała zgoda Polonii z Arką później upada zgoda Piast Odra i na to już miała wpływ zgoda Odry z Polonią(Chodź też pewnie wpływ mogła mieć faktycznie akcja z Zagłębiem Sosnowiec, które wpadło dosyć konkretną ekipą 40-sto osobową stało tam jakieś 10 czy 15 osób z Piasta i Odry a postawił się tylko Jeden Piastol i Jeden z Odry, więc i jedni i drudzy nie pokazali się z najlepszej strony) Najbardziej można żałować zgody Piast Polonia teraz razem mogli byśmy więcej to takie moje zdanie, bo po prostu kiedyś za młodu jeździłem sam na mecze Polonii znałem chyba każdą piosenkę wykrzykując głośno, czy to na meczach właśnie w Bytomiu czy w Gliwicach.POLBYT pisze:My podziękowaliśmy Piastowi ponieważ nie spełniali naszych oczekiwań jeżeli chodzi o ekipę.Już pół roku przed zerwaniem postanowiliśmy że damy im jeszcze chwilę po rozmowie z kilkoma starymi którzy ta zgodę zrobili.Nic się nie zmieniło to na jednym z meczów u Nas podziękowaliśmy im za współprace.Na początku ustaliliśmy że będzie neutralnie lecz po jakimś meczu w Wodzisławiu przyatakowali naszych zwykłych kibiców wybijając szybę w jednym z aut.Od tego czasu już się zbytnio nie lubimy.Odra postanowiła to samo zrobić ale to już ktoś z Opola musiałby się wypowiedzieć.Wystarczy?Toudi pisze:No to napisz nam najlepiej bo jak widze po nicku to jesteś jednym z tych ekip które wiedzą najlepiej,no chyba że to jakas mega tajemnica,choć nie musza być szczegóły,pare zdań wystarczy
-
Piast Gliwice - Polonia Bytom pamiętam jak dziś jeszcze dużo osób z "młyna" miało wasze barwy, więc osoba prowadząca poprosiła o oddanie w przerwie meczu tych, że barw, po czym zostały wszystkie oddane w ręce kibiców Polonii, którzy jeszcze na tym meczu byli normalnie na naszych sektorach nie w klatce, tzn. dokładnie na łuku byli
-
A jak na lini Zawisza-Cracovia??
-
Była zgoda i niema zgody i tyle w temacie . poco rozkminiac jak wersji moze byc wiele.
-
Podbijam , ale wydaje mi sie ze Neutralne stosunki miedzy tymi ekipamiToudi pisze:A jak na lini Zawisza-Cracovia??
-
ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
-
qqq11 pisze:ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
Ja już pisałem, że z 15 osób w których była i odra i Piast został tylko jeden Piastol i jeden chłopak z Odry więc obie ekipy się nie popisały
-
dawno bez kontaktu więc ciężko stwierdzić, trochę osób od nas ma jakieś swoje sympatie, ogólnie szacunek w ich stronę jakiś jest.Toudi pisze:A jak na lini Zawisza-Cracovia??
co do KSC - KSG to oczywiście kosa, chwilę temu jedziemy w 3 autokary wspierać Arkę, Górnik atakuje ostatni pojazd, 2 pierwsze podjeżdżają pod kasy i robią zamieszanie, ktoś tam wylądował na glebie z ranami kutymi.
-
jemkotlety pisze:dawno bez kontaktu więc ciężko stwierdzić, trochę osób od nas ma jakieś swoje sympatie, ogólnie szacunek w ich stronę jakiś jest.Toudi pisze:A jak na lini Zawisza-Cracovia??
co do KSC - KSG to oczywiście kosa, chwilę temu jedziemy w 3 autokary wspierać Arkę, Górnik atakuje ostatni pojazd, 2 pierwsze podjeżdżają pod kasy i robią zamieszanie, ktoś tam wylądował na glebie z ranami kutymi.
a KSC - GKS Katowice ??
-
shift Cię boli?Mieszko GKS pisze:qqq11 pisze:ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
Ja już pisałem, że z 15 osób w których była i odra i Piast został tylko jeden Piastol i jeden chłopak z Odry więc obie ekipy się nie popisały
Inna sprawa że kłamiesz z tego co wiem.
-
Może ktoś opisać historię zgody Lecha z ŁKS-em? Zdaję się, że w latach 80-tych była dość mocna sztama? Chyba w tym temacie o tym nie było.
-
Napiszę tylko jak zgoda padła-wspomnienia znajomka:
"10.06.1989 r. Lech Poznań-ŁKS ŁÓDŹ (1:1)
Mecz na którym doszło do kosy z Lechem. Było to akurat niecały miesiąc po tym, jak przed meczem Lech-Śląsk zginął w Mosinie pod kołami pociągu kibic Lecha. Z Łodzi do Poznania przyjechało około 40 osób. Było też około 60 kibiców Śląska, którzy mieli jechać do Szczecina, ale im mecz przełożyli. Po przyjeździe do Poznania w kilkanaście osób wraz ze Śląskiem siedzieliśmy sobie na piwku w przydworcowej knajpie. Chłopaki ze Śląska zaczęli śpiewać piosenki o Śląsku. Wtedy mocno zaczęli się burzyć miejscowi zgredzi siedzący w barze. Zaczęli się pytać „skąd w końcu jesteśmy: ze Śląska, czy z ŁKS-u”, to my, że z Łodzi, ale mamy zgodę ze Śląskiem. Jeden z wrocławian powiedział, że on jest z Wrocławia. Wtedy jeden z miejscowych przywalił mu kuflem i zaczęła się awantura. Tamci mieli sporą przewagę liczebną i zaczęli nas wypierać z knajpy. Wyszliśmy z knajpy, a tu z naprzeciwka biegnie na nas ze sprzętem 30-40 miejscowych i dostaliśmy od nich oklep. Udało mi się zerwać do tramwaju, gdzie wpadło 3-4 poznaniaków, przekopali mnie. Na szczęście wstawił się za mną typ w tramwaju, żeby mnie zostawili, bo tamci zaczęli krzyczeć, że jestem żyd z Łodzi. To tamten, że jak jest z Łodzi, to co jest winien, jak tamci z Wrocławia. Napastnicy odpuścili i na następnym przystanku wysiedli. Ostatecznie na mecz dotarło około 40 osób. Reszta pouciekała, gdyż Lech ganiał wszystkich podejrzanych gości, gdyż zamiast zebrać się wszyscy razem, to byliśmy mocno rozproszeni. "
"10.06.1989 r. Lech Poznań-ŁKS ŁÓDŹ (1:1)
Mecz na którym doszło do kosy z Lechem. Było to akurat niecały miesiąc po tym, jak przed meczem Lech-Śląsk zginął w Mosinie pod kołami pociągu kibic Lecha. Z Łodzi do Poznania przyjechało około 40 osób. Było też około 60 kibiców Śląska, którzy mieli jechać do Szczecina, ale im mecz przełożyli. Po przyjeździe do Poznania w kilkanaście osób wraz ze Śląskiem siedzieliśmy sobie na piwku w przydworcowej knajpie. Chłopaki ze Śląska zaczęli śpiewać piosenki o Śląsku. Wtedy mocno zaczęli się burzyć miejscowi zgredzi siedzący w barze. Zaczęli się pytać „skąd w końcu jesteśmy: ze Śląska, czy z ŁKS-u”, to my, że z Łodzi, ale mamy zgodę ze Śląskiem. Jeden z wrocławian powiedział, że on jest z Wrocławia. Wtedy jeden z miejscowych przywalił mu kuflem i zaczęła się awantura. Tamci mieli sporą przewagę liczebną i zaczęli nas wypierać z knajpy. Wyszliśmy z knajpy, a tu z naprzeciwka biegnie na nas ze sprzętem 30-40 miejscowych i dostaliśmy od nich oklep. Udało mi się zerwać do tramwaju, gdzie wpadło 3-4 poznaniaków, przekopali mnie. Na szczęście wstawił się za mną typ w tramwaju, żeby mnie zostawili, bo tamci zaczęli krzyczeć, że jestem żyd z Łodzi. To tamten, że jak jest z Łodzi, to co jest winien, jak tamci z Wrocławia. Napastnicy odpuścili i na następnym przystanku wysiedli. Ostatecznie na mecz dotarło około 40 osób. Reszta pouciekała, gdyż Lech ganiał wszystkich podejrzanych gości, gdyż zamiast zebrać się wszyscy razem, to byliśmy mocno rozproszeni. "
-
Pierdolenie. Prawdziwą wersję potwierdziło wówczas również ZS, pisząc ze 20 osób od nas postawiło się ich ekipie, a Piast spierdolił mimo tego że wiedział ze mamy ze sobą 2 flagi, z którymi jedna osoba od nas zdążyła spierdolić na stadion. To była tylko wisienka na torcie tego wszystkiego co w tamtym czasie odpierdalaliście, że wspomnę np wyjazd do Ostrowca. Nie jest to rzecz o której pisujemy na necie, ale jak zamierzacie tak pierdolić publicznie, to należy to wyjaśnić. Z naszej strony wszystko było zawsze fair, to wy się pewnego pięknego dnia pojawiliście w Opolu przejazdem i pospinaliście się na dworcu mimo naszej neutralności. Całe szczęście już minionej.Mieszko GKS pisze:Ja już pisałem, że z 15 osób w których była i odra i Piast został tylko jeden Piastol i jeden chłopak z Odry więc obie ekipy się nie popisałyqqq11 pisze:ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
Odra Opole
-
Wracając do poprzednich kwestii- z Górnikiem się nie przyjaźnimy, ale zawsze z pasiastej części Krakowa ciśnienie było na Ruch nie na Górnika (m. in. poprzez dawna zgodę Wisły). Jeśli mnie pamięć nie myli to Górnik gościł na pasiastym sektorze w 95 (jeden z moich pierwszych meczy). Z Ruchem była awantura w 2003 z okazji meczu drugoligowego wówczas.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
Wy dobrze wiecie dlaczego mamy na was cisnienie.Loco_Locass pisze:Wracając do poprzednich kwestii- z Górnikiem się nie przyjaźnimy, ale zawsze z pasiastej części Krakowa ciśnienie było na Ruch nie na Górnika (m. in. poprzez dawna zgodę Wisły). Jeśli mnie pamięć nie myli to Górnik gościł na pasiastym sektorze w 95 (jeden z moich pierwszych meczy). Z Ruchem była awantura w 2003 z okazji meczu drugoligowego wówczas.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Rozwiń swoją myśl.
-
Cortaz pisze:Kolega Mieszko GKS widzę ze mało wiesz bylem uczestnikiem zdarzenia pod waszymi kasami i wszyscy z Odry sie postawili a wasi kibice po prostu uciekli ,później mieliśmy problem z wejściem na stadion , i tez sobie bez was poradziliśmy Kolega OdraFan dokładnie opisał jak było wiec nie siej propagandy
ok Ty widziałeś, byłeś i się biłeś sory
-
Mieszko skończ już pierdolić bo gówno wiesz albo ktoś Ci to gówno naopowiadał. Niepotrzebnie drążysz temat.

-
Jak obecnie wyglądają stosunki na linii ŁKS Łódź-GKS Tychy ?
W sensie,czy zgoda jest obecnie mocna,czy tak jak twierdzi większość osób z którymi rozmawiam,już bardziej ze względu na lata historii? Może być PW.
W sensie,czy zgoda jest obecnie mocna,czy tak jak twierdzi większość osób z którymi rozmawiam,już bardziej ze względu na lata historii? Może być PW.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
Lepiej nie rozmawiaj z tymi osobami...Fight Łapa pisze:Jak obecnie wyglądają stosunki na linii ŁKS Łódź-GKS Tychy ?

ŁKS Łódź
-
Witam, czy można powiedzieć, że kosa między Jagiellonią a Legią jest od samego początku ruchu kibicowskiego na Jadze, to jest od czasów, kiedy na mecze w kierunku zachodnim musieli przejeżdżać pociągami przez Warszawę?
Pytam, bo widziałem kilka vlepek BKS-u z motywem Anty Legia.
poZdro!
poZdro!
-
Zna ktoś historię jedno dniowej zgody Radomiak - GKS Katowice???
-
Może głupie pytanie, ale czy są jakieś relacje na linii Śląsk Wrocław - Chemik Kędzierzyn? Niby wspólna kosa z Odrą, a Chemik już nie ma zgody z Jastrzębiem.
-
Przebywając na urlopie w kraju trafiłem na ciekawą vlepę Zawiszy. Zawiszacy z jakiegoś osiedla - nie pamiętam nazwy, pozdrawiają zgody. Widziałem dwie. GKS Tychy i Włocłavię.
Stąd moje pytanie o Włocławek. Wiem, że jest tam silny fc ŁKS-u i do tej pory myślałem, że to te same osoby się udzielają. Zmieniło się coś w tym temacie ?
Jak to wygląda między Zawiszą a Włocłavią konkretnie ?
Stąd moje pytanie o Włocławek. Wiem, że jest tam silny fc ŁKS-u i do tej pory myślałem, że to te same osoby się udzielają. Zmieniło się coś w tym temacie ?
-
Sorki za post pod postem ale zadałem sobie troche trudu i znalazłem te vlepki.
Osiedle Fordon i małe sprostowanie. Otóż nie było pozdrowień dla zgód a dla braci ale wiadomo o co chodzi.
[link]
Osiedle Fordon i małe sprostowanie. Otóż nie było pozdrowień dla zgód a dla braci ale wiadomo o co chodzi.
[link]
-
serwis pisze:Przebywając na urlopie w kraju trafiłem na ciekawą vlepę Zawiszy. Zawiszacy z jakiegoś osiedla - nie pamiętam nazwy, pozdrawiają zgody. Widziałem dwie. GKS Tychy i Włocłavię.
Włocłavia to zgoda Zawiszy, Włocłavia to jednocześnie fc ŁKSu. Obie strony się dobrze wspierają. Więcej wiedzieć nie musisz.
-
Kiedyś chwilową(ale byla) zgodę miała Jaga z Legią. Ale dość szybko padłą. To dawno bylo.DesiZawisza pisze:Witam, czy można powiedzieć, że kosa między Jagiellonią a Legią jest od samego początku ruchu kibicowskiego na Jadze, to jest od czasów, kiedy na mecze w kierunku zachodnim musieli przejeżdżać pociągami przez Warszawę?
poZdro!

-
jak na linii LKS Doktór Czarnylas - IM Rakovica ?