Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Toudi

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Toudi »

A jak na lini Zawisza-Cracovia??
iparts.pl
Tomi PG

Post autor: Tomi PG »

Była zgoda i niema zgody i tyle w temacie . poco rozkminiac jak wersji moze byc wiele.
Tomi PG

Post autor: Tomi PG »

Toudi pisze:A jak na lini Zawisza-Cracovia??
Podbijam , ale wydaje mi sie ze Neutralne stosunki miedzy tymi ekipami
qqq11

Post autor: qqq11 »

wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)
Mieszko GKS

Post autor: Mieszko GKS »

qqq11 pisze:
wielki CWKS pisze: ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
ja też to mogę potwierdzić - tzn powiedział mi dokładnie to samo koleżka z Oderki, Sosnowiec wpadł a Piast się zwinął została sama Odra i po tej akcji Opolanie zerwali zgodę z Piastem (nie było mnie tam, pisze co mi powiedział kolega z Opola)

Ja już pisałem, że z 15 osób w których była i odra i Piast został tylko jeden Piastol i jeden chłopak z Odry więc obie ekipy się nie popisały
fannn

Post autor: fannn »

Mieszko GKS pisze:
qqq11 pisze:

Ja już pisałem, że z 15 osób w których była i odra i Piast został tylko jeden Piastol i jeden chłopak z Odry więc obie ekipy się nie popisały
shift Cię boli?
Inna sprawa że kłamiesz z tego co wiem.

Post autor: __________ »

Może ktoś opisać historię zgody Lecha z ŁKS-em? Zdaję się, że w latach 80-tych była dość mocna sztama? Chyba w tym temacie o tym nie było.
ODRAFan

Post autor: ODRAFan »

Mieszko GKS pisze:
qqq11 pisze:
Pierdolenie. Prawdziwą wersję potwierdziło wówczas również ZS, pisząc ze 20 osób od nas postawiło się ich ekipie, a Piast spierdolił mimo tego że wiedział ze mamy ze sobą 2 flagi, z którymi jedna osoba od nas zdążyła spierdolić na stadion. To była tylko wisienka na torcie tego wszystkiego co w tamtym czasie odpierdalaliście, że wspomnę np wyjazd do Ostrowca. Nie jest to rzecz o której pisujemy na necie, ale jak zamierzacie tak pierdolić publicznie, to należy to wyjaśnić. Z naszej strony wszystko było zawsze fair, to wy się pewnego pięknego dnia pojawiliście w Opolu przejazdem i pospinaliście się na dworcu mimo naszej neutralności. Całe szczęście już minionej.
Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass »

Wracając do poprzednich kwestii- z Górnikiem się nie przyjaźnimy, ale zawsze z pasiastej części Krakowa ciśnienie było na Ruch nie na Górnika (m. in. poprzez dawna zgodę Wisły). Jeśli mnie pamięć nie myli to Górnik gościł na pasiastym sektorze w 95 (jeden z moich pierwszych meczy). Z Ruchem była awantura w 2003 z okazji meczu drugoligowego wówczas.
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

Loco_Locass pisze:Wracając do poprzednich kwestii- z Górnikiem się nie przyjaźnimy, ale zawsze z pasiastej części Krakowa ciśnienie było na Ruch nie na Górnika (m. in. poprzez dawna zgodę Wisły). Jeśli mnie pamięć nie myli to Górnik gościł na pasiastym sektorze w 95 (jeden z moich pierwszych meczy). Z Ruchem była awantura w 2003 z okazji meczu drugoligowego wówczas.
Wy dobrze wiecie dlaczego mamy na was cisnienie.
dres i kaptur

Post autor: dres i kaptur »

Rozwiń swoją myśl.
Mieszko GKS

Post autor: Mieszko GKS »

Cortaz pisze:Kolega Mieszko GKS widzę ze mało wiesz bylem uczestnikiem zdarzenia pod waszymi kasami i wszyscy z Odry sie postawili a wasi kibice po prostu uciekli ,później mieliśmy problem z wejściem na stadion , i tez sobie bez was poradziliśmy Kolega OdraFan dokładnie opisał jak było wiec nie siej propagandy

ok Ty widziałeś, byłeś i się biłeś sory
Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa »

Jak obecnie wyglądają stosunki na linii ŁKS Łódź-GKS Tychy ?
W sensie,czy zgoda jest obecnie mocna,czy tak jak twierdzi większość osób z którymi rozmawiam,już bardziej ze względu na lata historii? Może być PW.
'08

Post autor: '08 »

Fight Łapa pisze:Jak obecnie wyglądają stosunki na linii ŁKS Łódź-GKS Tychy ?
W sensie,czy zgoda jest obecnie mocna,czy tak jak twierdzi większość osób z którymi rozmawiam,już bardziej ze względu na lata historii? Może być PW.
Lepiej nie rozmawiaj z tymi osobami...

Obrazek
DesiZawisza

Post autor: DesiZawisza »

Witam, czy można powiedzieć, że kosa między Jagiellonią a Legią jest od samego początku ruchu kibicowskiego na Jadze, to jest od czasów, kiedy na mecze w kierunku zachodnim musieli przejeżdżać pociągami przez Warszawę?

Pytam, bo widziałem kilka vlepek BKS-u z motywem Anty Legia.

poZdro!
HUGO1910

Post autor: HUGO1910 »

Zna ktoś historię jedno dniowej zgody Radomiak - GKS Katowice???
QiubKK

Post autor: QiubKK »

Może głupie pytanie, ale czy są jakieś relacje na linii Śląsk Wrocław - Chemik Kędzierzyn? Niby wspólna kosa z Odrą, a Chemik już nie ma zgody z Jastrzębiem.
serwis

Post autor: serwis »

Przebywając na urlopie w kraju trafiłem na ciekawą vlepę Zawiszy. Zawiszacy z jakiegoś osiedla - nie pamiętam nazwy, pozdrawiają zgody. Widziałem dwie. GKS Tychy i Włocłavię.
Stąd moje pytanie o Włocławek. Wiem, że jest tam silny fc ŁKS-u i do tej pory myślałem, że to te same osoby się udzielają. Zmieniło się coś w tym temacie ?
Jak to wygląda między Zawiszą a Włocłavią konkretnie ?
serwis

Post autor: serwis »

Sorki za post pod postem ale zadałem sobie troche trudu i znalazłem te vlepki.
Osiedle Fordon i małe sprostowanie. Otóż nie było pozdrowień dla zgód a dla braci ale wiadomo o co chodzi.

Obrazek
kalkulator

Post autor: kalkulator »

serwis pisze:Przebywając na urlopie w kraju trafiłem na ciekawą vlepę Zawiszy. Zawiszacy z jakiegoś osiedla - nie pamiętam nazwy, pozdrawiają zgody. Widziałem dwie. GKS Tychy i Włocłavię.
Stąd moje pytanie o Włocławek. Wiem, że jest tam silny fc ŁKS-u i do tej pory myślałem, że to te same osoby się udzielają. Zmieniło się coś w tym temacie ?
Jak to wygląda między Zawiszą a Włocłavią konkretnie ?

Włocłavia to zgoda Zawiszy, Włocłavia to jednocześnie fc ŁKSu. Obie strony się dobrze wspierają. Więcej wiedzieć nie musisz.
Dwk

Post autor: Dwk »

DesiZawisza pisze:Witam, czy można powiedzieć, że kosa między Jagiellonią a Legią jest od samego początku ruchu kibicowskiego na Jadze, to jest od czasów, kiedy na mecze w kierunku zachodnim musieli przejeżdżać pociągami przez Warszawę?

Pytam, bo widziałem kilka vlepek BKS-u z motywem Anty Legia.

poZdro!
Kiedyś chwilową(ale byla) zgodę miała Jaga z Legią. Ale dość szybko padłą. To dawno bylo.
zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic »

jak na linii LKS Doktór Czarnylas - IM Rakovica ?
rozdajacy

Post autor: rozdajacy »

Lech i GKS Tychy kosa?
Hazel125

Post autor: Hazel125 »

Neutral
xxMATxx

Post autor: xxMATxx »

Jakie są relacje na linii GKS Jastrzębie - Chrobry Głogów ??
Jakie kosy ma Polonia Bytom ??
Hazel125

Post autor: Hazel125 »

Polonia ma kose na pewno z:
-Górnikiem
-Piastem
-GKS-em Katowice
-Lechią
-ŁKS-em
-Śląskiem
dmn

Post autor: dmn »

Hazel125 pisze:Polonia ma kose na pewno z:
-Górnikiem
-Piastem
-GKS-em Katowice
-Lechią
-ŁKS-em
-Śląskiem
Zapomniałeś o RR
against modern

Post autor: against modern »

mati001991 pisze:
dmn pisze:
Hazel125 pisze:Polonia ma kose na pewno z:
-Górnikiem
-Piastem
-GKS-em Katowice
-Lechią
-ŁKS-em
-Śląskiem
Zapomniałeś o RR
Polonia ich podobno nie uwaza za kose... ale dodalbym jeszcze od siebie na pewno Ruch Chorzow oraz Zaglebie Sosnowiec i nie wiem jak sie ma sprawa z BKSem BB

Ruch na pewno nie w takim stopniu jak kiedyś ... Na pewno jeszcze Wisła Kraków i Widzew.
blackman

Post autor: blackman »

Jak na linii
Resovia - GKS Tychy
Stomil - Lechia
Stomil - Arka
Stomil - Bałtyk
'08

Post autor: '08 »

blackman pisze:Jak na linii
Resovia - GKS Tychy
Stomil - Lechia
Stomil - Arka
Stomil - Bałtyk
neutralnie
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Stomil - Bałtyk zgoda byla w latach 90, teraz pewnie maja na siebie wyjebane. Kazdy poszedl swoja droga
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Pytanie do fanó wodzisławskiej Odry. Czy fani Włókniarza Kietrz pojawiają się jeszcze na Waszych spotkanich, czy jest to juz "melodia przeszłości"?
AroStomil

Post autor: AroStomil »

blackman pisze:Jak na linii
Resovia - GKS Tychy
Stomil - Lechia
Stomil - Arka
Stomil - Bałtyk
Lechia, Arka - kosa
Co do Bałtyku, to jak ktoś wcześniej napisał była kiedyś zgoda i nadal sporo osób darzy Kadłuby sympatią. Jednak oficjalne stosunki... nijakie
Hakuna

Post autor: Hakuna »

Nie rozumiem tych pytań o kosy. Dla mnie normalne że jak ktoś nie jest zgodą danego klubu to jest kosą. Pisanie "neutralnie" to jakiś bezsens - rozumiem że na jedne drużyny jest większe ciśnienie a na inne nie ma wcale a to nie znaczy że nie są kosami. No bo jak neutralnie to jak? Czyli że jak ktoś z neutralnego klubu przyjedzie do Was to może w barwach spokojnie sobie chodzić?
dominho

Post autor: dominho »

Ja pitole co ty jeszcze chcesz usłyszeć(przeczytać)???po co drążysz temat? odpowiedział ten kto chciał i to co uważał za słuszne.
C-45

Post autor: C-45 »

Z drugiej strony nazwiesz stosunki np. Zawisza - Cracovia kosą? Neutral to czasami najlepsze określenie.
neo12

Post autor: neo12 »

Zgadzam się kilka pierwszych przykładów np. Unia Tarnów - Resovia, Bełchatów - ŁKS , Widzew - Stal Rzeszów, Korona - Odra Opole zgód nie ma ale kosą też tych stosunków nie nazwiesz
god

Post autor: god »

pytanie z innej beczki.
czy Górnik Zabrze nadal ma jakieś kontakty z Hajdukiem Split? rozwija się jakoś ta znajomość/kontakt? czy to już historia?
Pan_M

Post autor: Pan_M »

Troublemaker pisze:Pytanie do fanó wodzisławskiej Odry. Czy fani Włókniarza Kietrz pojawiają się jeszcze na Waszych spotkanich, czy jest to juz "melodia przeszłości"?
Pojawiają się.
Wisła Płock Handball

Post autor: Wisła Płock Handball »

Z tego co można wywnioskować powstała nowa Kosa Wisły Płock w Piłkę ręczną, Jest to Nielba Wągrowiec już w poprzednim sezonie doszło do spięcia
Zablokowany