Nowe stroje Reprezentacji Polski

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Młyn

Nowe stroje Reprezentacji Polski

Post autor: Młyn »

Osobiście nie wierzyłem że w końcu do tego dojdzie.
Hm.. Kolejny temat do poruszenia podczas marszu niepodległości.

Jak unia może zakazywać wyrażania przynależności narodowej poprzez symbole trwające w tym narodzie od wieków?

http://sport.gadu-gadu.pl/5672725020136 ... triotyzmem
iparts.pl
CHWDpJGdH

Re: Nowe stroje Reprezentacji Polski

Post autor: CHWDpJGdH »

http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f ... 8&start=80

na koncu tego tematu masz opinie o tych koszulkach
Obserwator1111

Post autor: Obserwator1111 »

Panowie moim zdaniem powinniśmy się jak najliczniej zebrać na najbliższym meczu kadry, wejsc na stadion i całą 1 połowe meczu stać tyłem do murawy śpiewająć patriotyczne pieśni (Nie zginie ORZEŁ BIAŁY...) oczywiscie wywieszajac przy tym odpowiednie transparenty.
A w 2 połowie opuścić stadion i nie wrócić na niego już więcej - nie ma GODŁA - nie ma kibica.
Teraz dziadki już przesadziły - lato (celowo z małej) przeszedł sam siebie w tym momencie.
bunio5

Post autor: bunio5 »

Obserwator1111 pisze:Panowie moim zdaniem powinniśmy się jak najliczniej zebrać na najbliższym meczu kadry, wejsc na stadion i całą 1 połowe meczu stać tyłem do murawy śpiewająć patriotyczne pieśni (Solidarność Nie zginie ORZEŁ BIAŁY...) oczywiscie wywieszajac przy tym odpowiednie transparenty.
A w 2 połowie opuścić stadion i nie wrócić na niego już więcej - nie ma GODŁA - nie ma kibica.
Teraz dziadki już przesadziły - lato (celowo z małej) przeszedł sam siebie w tym momencie.
I wywiesić trans: Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak twój? ORZEŁ BIAŁY!!!
Jakub

Post autor: Jakub »

Typy z weszło są mocni często ich komentarze i szydera mnie rozjebują widzieliście to?:) http://www.weszlo.com/news/8445-Koszulk ... e_projekty
ling

Post autor: ling »

To nie jest Reprezentacja POLSKI to jest reprezentacja pzpnu cóż smutne ale prawdziwe...
Corpse

Post autor: Corpse »

A Wojtuś Szczęsny powiedział:
Jeśli chodzi o godło, to poszliśmy wzorem wielu innych reprezentacji europejskich i eksponujemy godło drużyny narodowej, które mamy od kilku spotkań. Przynajmniej pod tym względem doganiamy Europę. Nie przeszkadza mi to, że w odróżnieniu od taty [Maciej, siedmiokrotny reprezentant Polski - rb], będę bronił w bluzie bez orzełka.
I tu ma racje. Jego ojciec był reprezentantem Polski, on jest reprezentantem drużyny (wielo)narodowej ;)
Eryer

Post autor: Eryer »

"Transformacja reprezentacji jest już niemal na ukończeniu. Zamiast Polaków mamy w niej legię cudzoziemską i resztki z całego świata, do wielkiej imprezy, którą mamy zaszczyt organizować przygotowujemy się w Korei i Niemczech, językiem urzędowym w kadrze jest niemiecki, a zamiast godła Polski otrzymaliśmy wstążeczki. Podpowiadamy kolejne kroki – hymn naszej Ojczyzny koniecznie trzeba wymienić na „Marsyliankę”, „Odę do radości”, bądź „Wieżę Babel” Budki Suflera, z kolei barwy zmienić na poprawną politycznie tęczę."
No fajnie

Post autor: No fajnie »

Zmienić nazwę tematu , Polska nie ma swojej reprezentacji !
Nie wiem po co tak przeżywacie brak godła , skoro tam nawet nie grają Polacy .
ktos_calkiem_obcy

Post autor: ktos_calkiem_obcy »

http://i39.tinypic.com/28by0cn.jpg

ktoś wymyślił fajnie zmienione logo pzpnu - dobry motyw na sektorówke :)
Variat

Post autor: Variat »

Cytat z gówna:
"Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibicuje" - tej treści kilkumetrowy transparent przywitał reprezentację na popołudniowym treningu przy ulicy Oporowskiej.

Biała płachta z czerwonymi literami już wisiała rozwieszona na płocie przed trybuną odkrytą, gdy około godziny 17 zawodnicy wchodzili na boisku. Po interwencji ochrony transparent został zdjęty, ale nie zniknął zupełnie. Kibice przewiesili go na płocie odgradzającym boisko od trybuny krytej i przez prawie 40 minut pilnowali, by nikt go nie zdjął. Aż w końcu poszli, wtedy ochroniarze ściągnęli niewygodny transparent.

- To niedopuszczalne! To mocne niedopatrzenie ze strony organizatora czyli WKS Śląsk Wrocław. Na pewno tego tak nie zostawimy. PZPN zapłacił za wynajęcie obiektu i ktoś nie dopilnował porządku - mówi Sport.pl dyrektor reprezentacji Konrad Paśniewski. - Równie dobrze na płocie mógł wisieć transparent z innym obraźliwym hasłem. Aż brak mi słów. O wszystkim poinformuję prezesa Związku Grzegorza Latę i sekretarza generalnego Zdzisława Kręcinę

Trening na starym stadionie Śląska obejrzało ponad stu kibiców. W czwartek kadrowicze będą ćwiczyć na Stadionie Miejskim, na którym w piątek zmierzą się z Włochami. W środowych zajęciach nie brał udziału już tylko kontuzjowany Maciej Rybus, który truchtał wokół boiska. Jakub Wawrzyniak, który jeszcze rano ćwiczył indywidualnie, trenował z zespołem.
Grzesiu i Zdzisiu już powiadomieni ojojojoj hehehhee
est966

Post autor: est966 »

Jacy kibice? :)
rzekomo_mowia

Post autor: rzekomo_mowia »

bajeki pisze:Jak w ogole wygląda sprawa ze sprzedaża biletów na ten mecz? tez ciesza sie taka popularnościa jak podczas meczu z niemcami ? ;/

Co do koszulek to szok i nerwy człowieka zalewaja juz na te rzeczy co sie dzieją ;/

http://www.rmf24.pl/sport/news-sprzedan ... nId,385135
tyka4anduine8

Post autor: tyka4anduine8 »

rzekomo_mowia pisze:
bajeki pisze:Jak w ogole wygląda sprawa ze sprzedaża biletów na ten mecz? tez ciesza sie taka popularnościa jak podczas meczu z niemcami ? ;/

Co do koszulek to szok i nerwy człowieka zalewaja juz na te rzeczy co sie dzieją ;/

http://www.rmf24.pl/sport/news-sprzedan ... nId,385135

K..wa czy Ci ludzie wogole maja jakis rozum? Pewnie na meczu powinni zaspiewać pZPN gool...
Crespo

Post autor: Crespo »

Całe szczęście że nie wpadli na taki pomysł - http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1320830062

:D
Mikl00

Post autor: Mikl00 »

przeczytałem na innym forum, ktoś zajebiście napisał...kiedyś komentatorzy sportowi, piłkarze, my sami, mówiliśmy, że marzeniem jest zagranie w koszulce z ORŁEM na piersi, a teraz to ku*** nie wiem jak to nazwać
ZzaSektora

Post autor: ZzaSektora »

słowa Zbigniewa Bonka
Maly99

Post autor: Maly99 »

dzis w tv widzialem jak jakas pani z pzpnu wyraznie mowila ze zamiast orzelka jest logo a to dlatego ze godla narodowego nie moga zastrzec a logo tak.
czyli kupujac koszulke Polski z logiem wspieramy pzpn, gdyby byl orzelek pzpn by nic z tego nie mial
d.szalikowcy

Post autor: d.szalikowcy »

dokładnie tak jest. Chodzi tu tylko o zarobek.
Z orłem na piersi koszulki repry mogła wyprodukować każda firma i je sprzedawać. Teraz gdy zamiast orła jest logo pzpn to trzeba pytać o zezwolenie na produkcję i sprzedaż pzpn, który za pozwolenie zgarnie pewnie nie małą kasę a i od sprzedaży pewnie nieźle zarobi.
d.szalikowcy

Post autor: d.szalikowcy »

Obrazek
pattaya man

Post autor: pattaya man »

d.szalikowcy pisze:dokładnie tak jest. Chodzi tu tylko o zarobek.
Z orłem na piersi koszulki repry mogła wyprodukować każda firma i je sprzedawać. Teraz gdy zamiast orła jest logo pzpn to trzeba pytać o zezwolenie na produkcję i sprzedaż pzpn, który za pozwolenie zgarnie pewnie nie małą kasę a i od sprzedaży pewnie nieźle zarobi.
bynjamiej bedzie januszy wylawiac;)
Cygan
Kontakt:

Post autor: Cygan »

niech wszyscy producenci robia "repliki" tych koszulek tylko z normalnym Godłem w miejsce tego logo PZPN. Wiekszosc normalnych ludzi je zakupi zamiastych tych PZPN i ich strategia nie wypali
EZR

Post autor: EZR »

Czas umierac ...
berny

Post autor: berny »

Ja mam ta co wczesniej byla

http://www.neosport.pl/data/gfx/picture ... 6261_2.jpg

jest taka jak powinna byc, spokojnie mozna nabyc ja jeszcze w wiekszosci sklepów wiec nie widze problemów aby kupowac ta januszanke nike.
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Wiedziałem parę lat temu , że będzie fatalnie na Reprezentacji ale to co się dzieje teraz przekracza ludzkie pojęcie, nie sądziłem, że dozyję takich czasów.

Ta sektorówka jest idealnie dopasowana do obecnej sytuacji, nie wiem kto jest jej autorem ale szacunek dla Niego, zwłaszcza za motyw na piersi(nawiązując do nowego logo na koszulkach sprzedawczyków).
http://i39.tinypic.com/28by0cn.jpg
zenders1906

Post autor: zenders1906 »

Prawda jest taka ze Orzełek zobaczył kto w tej reprze gra to sie wkurwil i odleciał,a na koniec sie zesrał a to gowno co co zostalo grzesiu lato dumnie nazywa logiem pzpn heheheh
kabe

Post autor: kabe »

to jakie powinny byc te koszulki niech kazdy napisze jakie by widzial moim zdaniem powinnu byc te z 73 roku gdy POLSKA zdobyla braz oczuwiscie po jakims zabiegu ZAKAZ KUPOWANIA KOSZULEK PZPN
creator

Post autor: creator »

Tomek_BB

Post autor: Tomek_BB »

W WROCŁAWIU LECI Z TRYBUN GDZIE JEST ORZEŁ! Uważam to za sukces nawet pikniki mogą się zmobilizować i krzyknąć o naszych wartościach BRAWO !!
Rozkminiający

Post autor: Rozkminiający »

Ostatnio dużo się mówi o kompromisie pomiędzy orłem , a logiem pzpn-u.Mam pewien pomysł , który powinien zadowolić obie strony:Niech Polacy grają z orłem na piersi , a legia cudzoziemska niech występuje z logiem.
Dziękuję za uwagę.
unklefuckyourselve

Post autor: unklefuckyourselve »

Dobrym motywem byłby przemarsz przed meczem reprezentacji pzpn'u, każdy znicze w ręce i czarnobiały herb Orzełka Polskiego. Coś a'la pogrzeb.
Moe

Post autor: Moe »

A smuda chociaż miał kurtkę z orzełkiem na piersi to na plecach w miejscu gdzie wszystkie inne kraje miałyby nazwę państwa to u niego pisze orange! jakaś porazka te kontrakty sponsorskie...
nikob

Post autor: nikob »

Wiadomo, że Balotelli to nie jest żaden wzór do naśladowania, ale ciekawe czy któryś z "naszych" grajków miałby jaja i zrobił coś podobnego. MImo wszystko szacunek dla niego.
http://babol.pl/kat,1025465,title,Ktory ... caid=5d660
Kalashnikov.

Post autor: Kalashnikov. »

nikob pisze:Wiadomo, że Balotelli to nie jest żaden wzór do naśladowania, ale ciekawe czy któryś z "naszych" grajków miałby jaja i zrobił coś podobnego. MImo wszystko szacunek dla niego.
http://babol.pl/kat,1025465,title,Ktory ... caid=5d660
mily gest ale on to zrobil napewno tylko po to zeby jego zaakceptowali w reprezentacji Wloch, i zeby sie skonczyla ta nagonka na niego.
Grac

Post autor: Grac »

Audycja Kronika Sportowa, Polskie Radio 1, 17.11.2011, godz. 21.30, prowadzący Cezary Gurjew.
Jeden z poruszanych tematów to brak Orła, kilka wywiadów z naszymi olimpijczykami, medalistami (nazwisk nie podam, po prostu nie pamiętam), wszyscy mówią jednym głosem : Usunięcie Orła to skandal, protestują przeciwko takim praktykom, podkreślają, że występ w koszulce narodowej to spełnienie marzeń każdego sportowca. Tylko jeden próbuje tłumaczyć piłkarzyny, że każdy chce zagrać na euro i pewnie dlatego żaden się nie wychyli...
Moje prywatne zdanie to ubrać możecie mnie na tęczowo, byle kasa na konto wpłynęła.
Na zakończenie tematu red. Gurjew dzwoni do jaśnie pana laty, ten odbiera i słysząc kim jest rozmówca mówi żeby mu nie przeszkadzać, bo on jest za granicą i ma spotkanie, będzie uchwytny po niedzieli i odkłada słuchawkę...
Łapy opadają z gaciami
bunio5

Post autor: bunio5 »

obiektywny1

Post autor: obiektywny1 »

Polski Związek Piłki Nożnej porozumiał się ze sponsorem technicznym reprezentacji - firmą Nike w sprawie przywrócenia godła narodowego na koszulki drużyny narodowej w piłce nożnej.

- Przez ostatnie dwa tygodnie nad wyglądem koszulek reprezentacji dyskutowała cała Polska. Wysłuchaliśmy uważnie wszystkich opinii. W tej sprawie popełniliśmy błąd. Godło narodowe nie powinno zniknąć z koszulek reprezentacji Polski w piłce nożnej, która jest dobrem nas wszystkich. Dziś możemy tylko przeprosić, że do takiej dyskusji w ogóle doszło - powiedział prezes PZPN Grzegorz Lato.

16 grudnia reprezentacja Polski zagra w koszulkach z orłem podczas meczu towarzyskiego w Turcji.
energyy

Post autor: energyy »

ODPOWIEDZ