MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2011 11 TYSIĘCY NA 11.11.11

Opisy spotkań i wydarzeń sportowych.

Moderator: Automoderation

nrth

Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2011 11 TYSIĘCY NA 11.11.11

Post autor: nrth »

toniejaa pisze:Jak bardzo rząd chce nowoczesności i amerykanizowania się społeczeństwa.
Pewnie uprościłeś ale ciekaw jestem jak skończyłoby się w Stanach takie torpedowanie 4 lipca.
Jestem przekonany że niefajnie dla inicjatorów
iparts.pl
tarnow

Post autor: tarnow »

W szoku jestem jak pozytywnie nastawione jest do Nas Radio Maryja...
W szoku jesteś ? To norma w tych mediach. Poza wątkami religijnymi panuje tam klimat patriotyczno-antykomunistyczny od zawsze. Myślisz,że dlaczego RM jest zwalczane z nie mniejsza siłą niż kibole ?
ElegantMT

Post autor: ElegantMT »

tarnow pisze:
W szoku jestem jak pozytywnie nastawione jest do Nas Radio Maryja...
W szoku jesteś ? To norma w tych mediach. Poza wątkami religijnymi panuje tam klimat patriotyczno-antykomunistyczny od zawsze. Myślisz,że dlaczego RM jest zwalczane z nie mniejsza siłą niż kibole ?

To, że on jest w szoku, to tylko oznaka, że dał się ogłupić lewackiej propagandzie trwającej już tak od połowy lat 90. Ogólny przekaz, że niby RM to ,,obciach" i ,,świry"
jest tak dosadnie przekazywany przez ITI i spółkę, że już z samej niechęci tych ,,mediów" polubiłem RM.
mAryan

Post autor: mAryan »

To, że Rydzyk się dorobił, to jego sprawa i tych, którzy mu na to dali. Chyba, że przemawia przez Was zwykła zazdrość. W każdym razie ja go nie słucham i z kościołem nie jest mi po drodze. Ogólnie media ograniczyłem ostatnio do aboslutengo minimum. Nie moge patrzeć na ryje polityków, a i słuchać ciężko co się dzieje w Europie. Nie wspominając o chorobliwej poprawności i indoktryzowaniu "nowoczesego" światopoglądu.
Wszystkie potrzebne informacje znajdzie się na autonom.pl :)
Joka

Post autor: Joka »

@SzB

Chodzi mi o to, że jako wierzący w Boga człowiek korzystam ze świątyń (niestety też co raz rzadziej) ale to nie oznacza, że ślepo mam ufać instytucji kościoła, to chyba zrozumiałe i to przemyślane słowa. Myślę, jak piszę - i tak, jestem wierzącym ,ale nie zgadzam się z tym co kościół teraz robi. Przecież mam do tego prawo.
orsieres

Post autor: orsieres »

Joka pisze:@SzB

Chodzi mi o to, że jako wierzący w Boga człowiek korzystam ze świątyń (niestety też co raz rzadziej) ale to nie oznacza, że ślepo mam ufać instytucji kościoła, to chyba zrozumiałe i to przemyślane słowa. Myślę, jak piszę - i tak, jestem wierzącym ,ale nie zgadzam się z tym co kościół teraz robi. Przecież mam do tego prawo.
a mozesz w 2 słowach napisac z czym się nie zgadzasz? PW, z czystej ciekawości

Masz prawo, jak każdy. Ale i inni mają prawo cię ocenić. i moim zdaniem Ty, jak i coraz więcej ludzi w Polsce (i nie tylko) jestes tzw. "katolikiem ale"

czyli "jestem katolikiem, ale...

- niech kosciół sie nie wtrąca do polityki
- no chyba każdy przecież współzyje przed ślubem
- nie w każda niedzielę trzeba iść do kościoła, Pan Bóg sie nie obrazi"

itp itd :)

Nie zamierzam tu slepo bronic Kościoła, bo jak wszystko i wszyscy - ma wady. Ale zauważmy, że kościół to nie tylko księża ale i MY.

Ja to sobie czesto porównuje do naszego środowiska i mysle ze jak do religii jest takie przyzwolenie, to juz co do kibocowania bardzo nas to wkurza, nieprawdaż?

No bo jesli ktoś mówi
"jestem kibicem (klubu XYZ) ale...

- dziś pada to na wyjazd 120 km nie jadę
- to wprawdzie nasza kosa, ale swietnie graja w tych pucharach, ponuce sobie ich piosenki przed snem
- skoro jest taki przepis to moze jednak siedxmy wg numerów na tych krzeselkach"

Denerwujace prawda?
Albo sie w cos angazujemy, albo nie. A skoro nie, to nie krytykujmy tych, co sie zaangażowali.
Swoją drogą na to co sie dzieje w kościele świeccy mają spory wpływ, wystarczy chcieć, a nie chodzić do kościoła "tylko że wolno" i stać za żoną, z domu Filar ;)

Wracajac do tematu, to czy sie komuś ojciec dyrektor (zadziwiajaco sie ciagnie ta historia z Maybachem, dla mnie to swoisty fenomen...) podoba czy nie - słowa poparcia ze strony jego środowiska na pewno są dla nas in plus.

Do Marszu coraz bliżej i nie oszukujmy się, nie wszyscy beda w stolicy. Stąd mały apel i zacheta do zorganizowania w swoich miejscowościach akcji wywieszenia flagi, czy umieszczenia jakiegos symbolu w barwach w aucie itp.
Prosty krótki tekst skserowany i rozdany przed meczem - mysle ze do ogarniecia w kazdej miejscowości.

pozdrawiam
KP64

Post autor: KP64 »

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR »

Jednym z założeń KK jest życie w nazwijmy to prostocie. Jak wyliczył ostatnie portal money.pl zwykły proboszcz zarabia 6tys a wikary 3tys,
c**** mnie to interesuje ile kto zarabia, weź się ogarnij chłopak.

Komuna zakorzeniona mocno widzę.
jurij

Post autor: jurij »

Dobra z mojej strony koniec off-topu.
Widzicie hasło brzmi Bóg-Honor-Ojczyzna a nie Ksiądz-Honor-Ojczyzna.
Dlatego życzę wam trzeźwego oglądu sytuacji i wyciągniecia odpowiednich wniosków. Dla mnie kłamca to kłamca, złodziej to złodziej niazależnie czy jest w mojej ekipie czy nie. Brak krytki rzeczy złych doprowadza do patalogi.
rabarbar

Post autor: rabarbar »

Zobaczcie na stronę http://marszniepodleglosci.pl/
Chyba jakiś włam na stronę.
spartan.ksg

Post autor: spartan.ksg »

narodowcy.net tez down
Kitkat

Post autor: Kitkat »

Jak na razie pokazali , że znaczą coś ... ale w internecie . Nie ma co płakać nad witrynami . Wszystko wróci do normy a niech oni się jarają tą wielką net-akcją .
michu1488

Post autor: michu1488 »

ciekawe co im dadzą umiejetności "hakerskie" na ulicy :D
uwaga88

Post autor: uwaga88 »

tradycyjnie - w necie sa mocni, ciekawe jak dlugo i glosno beda trabili o tym "zwyciestwie".
HC

Post autor: HC »

kolejny raz udowodnili, że są mocni tylko w wirtualnym świecie...jakoś w Warszawie i dwóch innych większych miastach nie widziałem ich vlepek ani plakatów, a jeżeli chodzi o nasz marsz to i owszem, tak więc nie ma co się przejmować:)w tym roku przewiduję nasze pewne zwycięstwo tym bardziej, że rozmawiałem ze sporą rzeszą ludzi których w życiu bym się nie spodziewał na naszym marszu, a zadeklarowali swoją 100% obecność więc tym bardziej jestem pełen optymizmu...
panowie do dzieła!walka trwa!
ONRBL

Post autor: ONRBL »

Nosił wilk raz kilka, ponieśli i wilka. Uprasza się o zajrzenie pod link http://antifa.pl/ ;)
ElegantMT

Post autor: ElegantMT »

Bardzo proszę odpowiedź w sprawie miejsca Marszu, bo na stronie marszniepodleglosci.pl jest że Marsz startuje na Placu Konstytucji, a w zeszłym roku wszystko było na Placu Zamkowym na Starówce. Proszę o sprecyzowanie gdzie w końcu ma to być.
1968

Post autor: 1968 »

Plac Konstytucji, przecież jest napisane na stronie marszu.
Tel

Post autor: Tel »

Z motyką na słońce hahaha.
adammj

Post autor: adammj »

Mógłby ktoś z Warszawy wrzucić jakąś mapkę jak dojść z dworca centralnego na Plac Konstytucji ? To daleko ?
Haribo

Post autor: Haribo »

adammj pisze:Mógłby ktoś z Warszawy wrzucić jakąś mapkę jak dojść z dworca centralnego na Plac Konstytucji ? To daleko ?
Jeden przystanek tramwajowy w stronę centrum... i już tak naprawdę widzisz miejsce zbiórki, bliżej się nie dało od dworca :)

Z buta 10 minut... zresztą nie ma sensu podjeżdżać tramwajem.
Ultra'sWisła

Post autor: Ultra'sWisła »

Niemcy chcą rozbić polski marsz niepodległości

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niemcy-c ... omosc.html

________
ɐıʌoɔɐɹɔ
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

Miło z ich strony że nas nakręcają. Z innej beczki. Antifa/anarchiści coraz bardziej rozkręcają się w Poznaniu:
29.10 odbędzie się koncert niemieckich lewaków, poprzedzony przez film "Antifa łowcy nazi(skinów)".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... -core-ball
Natomiast 01.11.2011 (wtorek) o godz. 19:00 spotkanie lewaków z cyklu "Cotygodniowe spotkania Federacji Anarchistycznej".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... histycznej
Pajkon

Post autor: Pajkon »

No dobra. Jeszcze do wczoraj wizja 11 listopada w Warszawie była dla mnie bardzo dużym wyzwaniem logistycznym. Prawie tysiąc kilometrów. Jeszcze się łamałem, czy na pewno lecieć.

Ale, do jasnej cholery, NIEMCY blokujący obchody Święta Niepodległości POLSKI? Tego już za wiele. Będę na pewno. I to nie sam!
patriota84

Post autor: patriota84 »

A tak z ciekawości jak wygląda zbiórka w rożnych klubach dużo chętnych?
Kielczanin85

Post autor: Kielczanin85 »

Z Kielc jedzie jeden autokar plus samochody, reszta wiary jedzie pociągiem, trudno powiedzieć ile będzie osób z naszego miasta, ale zapowiada się dobrze. Z tego co wiem, za kilka dni rusza solidna propaganda na mieście zachęcająca do wyjazdu. Mnie też interesuje jak to jest w innych klubach.
PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie »

Trochę nie w temacie, ale nie wiedziałem gdzie wrzucić, do jakiegoś często odwiedzanego tematu.
http://www.youtube.com/watch?v=awzGsP3uv7E jutro rocznica tzw. "Hołdu Ruskiego", jedno z największych wydarzeń/sukcesów politycznych naszego państwa. Data bardzo mało znana, celowo pomijana przez "Polskie" media.
7kg na klate

Post autor: 7kg na klate »

Czy w tym roku marsz będzie znowu upolityczniony przez korwinistow ? Znowu puścicie go na czele ze swoimi bilbordami i dacie mu mikrofon a oszalały tłum niczym nastolatki na koncercie będzie krzyczeć "za Korwinem" ? Jeżeli tak to za rok pod szyldem Marsz Korwina do Warszawy nie pojadę. Niech organizatorzy lepiej sie zastanowią czy robią marsz dla społeczeństwa czy Korwina.

Uprzedzę już niektórych krzykaczy bo już głosu zabierać nie będę. Nie mam nic przeciwko temu by Korwin był na marszu nawet sie ciesze z tego powodu, niech wygłosi jakieś przemówienie końcowe tak jak każdy z "honorowego komitetu poparcia" ale żeby w tak ważny dzień dla nas wszystkich robić reklamę jednemu człowiekowi ? Wstyd niby Marsz Niepodległości a tu na czele banery "Wolność i praworządność" czy "Korwin Mikke - prezydent Warszawy" każdy taki baner polityczny powinien być od razu "zawinięty".
kalkulator

Post autor: kalkulator »

7kg na klate pisze:Czy w tym roku marsz będzie znowu upolityczniony przez korwinistow ? Znowu puścicie go na czele ze swoimi bilbordami i dacie mu mikrofon a oszalały tłum niczym nastolatki na koncercie będzie krzyczeć "za Korwinem" ? Jeżeli tak to za rok pod szyldem Marsz Korwina do Warszawy nie pojadę. Niech organizatorzy lepiej sie zastanowią czy robią marsz dla społeczeństwa czy Korwina.

Uprzedzę już niektórych krzykaczy bo już głosu zabierać nie będę. Nie mam nic przeciwko temu by Korwin był na marszu nawet sie ciesze z tego powodu, niech wygłosi jakieś przemówienie końcowe tak jak każdy z "honorowego komitetu poparcia" ale żeby w tak ważny dzień dla nas wszystkich robić reklamę jednemu człowiekowi ? Wstyd niby Marsz Niepodległości a tu na czele banery "Wolność i praworządność" czy "Korwin Mikke - prezydent Warszawy" każdy taki baner polityczny powinien być od razu "zawinięty".
To nie jest jego reklama. Prawica JKM jest ważnym uczestnikiem życia politycznego i społecznego narodu Polskiego. Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela. Mam nadzieje, że Ciebie na marszu nie będzie. Bo ten marsz to nie miejsce na podziały, a na jednoczenie się środowisk patriotycznych, prawicowych i nacjonalistycznych. Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto. Teraz jako województwo Unii Europejskiej musimy podkreślać takie wartości jak niepodległość. A jak wiesz JKM jest jedną z ważniejszych postaci jeśli chodzi o tą dzisiejszą walkę z "okupantem".
Ultras ŁKS Łódź

Post autor: Ultras ŁKS Łódź »

patriota84 pisze:A tak z ciekawości jak wygląda zbiórka w rożnych klubach dużo chętnych?
U nas dobra mobilizacja.
7kg na klate

To nie jest jego reklama.
Nie ? to w jakim celu bierze ze sobą banery na marsz ? Nie tylko on tam był politykiem byli tez ludzie z PiSu z PR i pewnie innych partii. Czy on jest tak słabym politykiem ze musi przy każdej okazji sie reklamować? (nawet przy zbiórce kibiców z Białegostoku były osoby z banerami Korwina)

Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela.
Będę dumny jak wszyscy jednym głosem krzykniemy Narodowe Siły Zbrojne czy Żołnierze Wykleci a nie propagować jedna osobę i jego politykę bez względu jaka by ona nie była - w niektórych poglądach sie z nim zgadzam ale to nie jest wiec polityczny !
Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto.
Właśnie jako Polacy nie politycy !

Na koniec powtórzę ci jeszcze raz bo najwidoczniej nie doczytałeś, to że Korwin będzie na marszu mi nie przeszkadza a mnie cieszy a swoje 5 minut niech poświeci na przemówieniu końcowym gdzie każdy z "honorowych" powinien zabrać głos a nie ze połowa marszu to Korwin pod swoimi reklamami.

Koniec z mojej strony bo zarowno ty jak i ja zostaniemy przy swoim.
kalkulator

Post autor: kalkulator »

7kg na klate pisze:
To nie jest jego reklama.
Nie ? to w jakim celu bierze ze sobą banery na marsz ? Nie tylko on tam był politykiem byli tez ludzie z PiSu z PR i pewnie innych partii. Czy on jest tak słabym politykiem ze musi przy każdej okazji sie reklamować? (nawet przy zbiórce kibiców z Białegostoku były osoby z banerami Korwina)

Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela.
Będę dumny jak wszyscy jednym głosem krzykniemy Narodowe Siły Zbrojne czy Żołnierze Wykleci a nie propagować jedna osobę i jego politykę bez względu jaka by ona nie była - w niektórych poglądach sie z nim zgadzam ale to nie jest wiec polityczny !
Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto.
Właśnie jako Polacy nie politycy !

Na koniec powtórzę ci jeszcze raz bo najwidoczniej nie doczytałeś, to że Korwin będzie na marszu mi nie przeszkadza a mnie cieszy a swoje 5 minut niech poświeci na przemówieniu końcowym gdzie każdy z "honorowych" powinien zabrać głos a nie ze połowa marszu to Korwin pod swoimi reklamami.

Koniec z mojej strony bo zarowno ty jak i ja zostaniemy przy swoim.
Skoro jak sam piszesz połowa marszu to zwolennicy Korwina to co w tym złego? To organizatorzy marszu decydują jakie banery, flagi itd będą na tym marszu. Jeśli ktoś chce nieść tam baner ze swoim hasłem to wystarczy się zgłosić do organizatorów. Dodam tylko, że na tym marszu są też flagi, banery MW, ONR równie liczne co JKM. Nikomu to nie przeszkadza tylko Tobie. Ja jestem dumny, że JKM i środowiska mu przychylne są na tym marszu i prezentują się godnie, oraz tego, że nie wstydzą się swojego pochodzenia, swojej przynależności. Idą dumnie razem z nami, oczernianymi, wyszydzanymi patriotami.
7kg na klate

kalkulator pisze:Skoro jak sam piszesz połowa marszu to zwolennicy Korwina to co w tym złego? To organizatorzy marszu decydują jakie banery, flagi itd będą na tym marszu. Jeśli ktoś chce nieść tam baner ze swoim hasłem to wystarczy się zgłosić do organizatorów. Dodam tylko, że na tym marszu są też flagi, banery MW, ONR równie liczne co JKM. Nikomu to nie przeszkadza tylko Tobie. Ja jestem dumny, że JKM i środowiska mu przychylne są na tym marszu i prezentują się godnie, oraz tego, że nie wstydzą się swojego pochodzenia, swojej przynależności. Idą dumnie razem z nami, oczernianymi, wyszydzanymi patriotami.
Pisze ze połowa marszu to Korwin z banerami a nie ze połowa to jego zwolennicy. MW i ONR to organizatorzy po pierwsze po drugie śmiem twierdzić ze są to organizacje narodowe nie polityczne pomijając już fakt ze poglądy Korwina na temat legalizacji marihuany czy stwierdzeniem ( bodajże w debacie z Palikotem jak sie mylę poprawcie) ze Polski żołnierz powinien być najemnikiem wynajmowanym za pieniądze ni jak mi do tego marszu nie pasuje.
1925

Post autor: 1925 »

Ultra'sWisła pisze:Niemcy chcą rozbić polski marsz niepodległości

________
ɐıʌoɔɐɹɔ

10:19 i 12:00 na Zachodni wtaczają sie składy z Berlina :-)
ragan_nj

Post autor: ragan_nj »

Seth Gecko pisze:Miło z ich strony że nas nakręcają. Z innej beczki. Antifa/anarchiści coraz bardziej rozkręcają się w Poznaniu:
29.10 odbędzie się koncert niemieckich lewaków, poprzedzony przez film "Antifa łowcy nazi(skinów)".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... -core-ball
Natomiast 01.11.2011 (wtorek) o godz. 19:00 spotkanie lewaków z cyklu "Cotygodniowe spotkania Federacji Anarchistycznej".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... histycznej
http://cia.media.pl/poznan_policja_przed_rozbratem
Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta »

1925 pisze:
Ultra'sWisła pisze:Niemcy chcą rozbić polski marsz niepodległości

________
ɐıʌoɔɐɹɔ

10:19 i 12:00 na Zachodni wtaczają sie składy z Berlina :-)
Pewnie przyjadą dzień, lub dwa wcześniej. Aczkolwiek warto się "podowiadywać" o godziny ich przyjazdu.
Thor1982

Post autor: Thor1982 »

Widzew zapełnił już dwa autokary, jak dalej będzie dużo chętnych to pojedzie 3 autokar lub bus.

Mobilizacja! Bić szkopów!
Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta »

https://www.facebook.com/event.php?eid=179224855494834
Wejście: 5zl
(Zbieramy pieniądze na balony, w które zrobimy Romana: 9 listopada
queerowo-feministyczny blok antyfaszystowski ŻELBETON zaprasza na
uroczyste zasłonięcie pomnika Romana Dmowskiego)

Twój kalendarz na listopad:
3 listopada: POTAŃCÓWKA "zrób romana w balona"
9 listopada: Uroczyste zasłonięcie pomnika Romana Dmowskiego (festyn i rozdawanie zina)
11 listopada: Blokada marszu neofaszystów
Kielczanin85

Post autor: Kielczanin85 »

W tym roku nie będzie marszu w Bytomiu. Białe Orły jadą do stolicy
ODPOWIEDZ