Pewnie uprościłeś ale ciekaw jestem jak skończyłoby się w Stanach takie torpedowanie 4 lipca.toniejaa pisze:Jak bardzo rząd chce nowoczesności i amerykanizowania się społeczeństwa.
Jestem przekonany że niefajnie dla inicjatorów
Moderator: Automoderation
Pewnie uprościłeś ale ciekaw jestem jak skończyłoby się w Stanach takie torpedowanie 4 lipca.toniejaa pisze:Jak bardzo rząd chce nowoczesności i amerykanizowania się społeczeństwa.
W szoku jesteś ? To norma w tych mediach. Poza wątkami religijnymi panuje tam klimat patriotyczno-antykomunistyczny od zawsze. Myślisz,że dlaczego RM jest zwalczane z nie mniejsza siłą niż kibole ?W szoku jestem jak pozytywnie nastawione jest do Nas Radio Maryja...
tarnow pisze:W szoku jesteś ? To norma w tych mediach. Poza wątkami religijnymi panuje tam klimat patriotyczno-antykomunistyczny od zawsze. Myślisz,że dlaczego RM jest zwalczane z nie mniejsza siłą niż kibole ?W szoku jestem jak pozytywnie nastawione jest do Nas Radio Maryja...
a mozesz w 2 słowach napisac z czym się nie zgadzasz? PW, z czystej ciekawościJoka pisze:@SzB
Chodzi mi o to, że jako wierzący w Boga człowiek korzystam ze świątyń (niestety też co raz rzadziej) ale to nie oznacza, że ślepo mam ufać instytucji kościoła, to chyba zrozumiałe i to przemyślane słowa. Myślę, jak piszę - i tak, jestem wierzącym ,ale nie zgadzam się z tym co kościół teraz robi. Przecież mam do tego prawo.
c**** mnie to interesuje ile kto zarabia, weź się ogarnij chłopak.Jednym z założeń KK jest życie w nazwijmy to prostocie. Jak wyliczył ostatnie portal money.pl zwykły proboszcz zarabia 6tys a wikary 3tys,
Jeden przystanek tramwajowy w stronę centrum... i już tak naprawdę widzisz miejsce zbiórki, bliżej się nie dało od dworca :)adammj pisze:Mógłby ktoś z Warszawy wrzucić jakąś mapkę jak dojść z dworca centralnego na Plac Konstytucji ? To daleko ?
To nie jest jego reklama. Prawica JKM jest ważnym uczestnikiem życia politycznego i społecznego narodu Polskiego. Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela. Mam nadzieje, że Ciebie na marszu nie będzie. Bo ten marsz to nie miejsce na podziały, a na jednoczenie się środowisk patriotycznych, prawicowych i nacjonalistycznych. Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto. Teraz jako województwo Unii Europejskiej musimy podkreślać takie wartości jak niepodległość. A jak wiesz JKM jest jedną z ważniejszych postaci jeśli chodzi o tą dzisiejszą walkę z "okupantem".7kg na klate pisze:Czy w tym roku marsz będzie znowu upolityczniony przez korwinistow ? Znowu puścicie go na czele ze swoimi bilbordami i dacie mu mikrofon a oszalały tłum niczym nastolatki na koncercie będzie krzyczeć "za Korwinem" ? Jeżeli tak to za rok pod szyldem Marsz Korwina do Warszawy nie pojadę. Niech organizatorzy lepiej sie zastanowią czy robią marsz dla społeczeństwa czy Korwina.
Uprzedzę już niektórych krzykaczy bo już głosu zabierać nie będę. Nie mam nic przeciwko temu by Korwin był na marszu nawet sie ciesze z tego powodu, niech wygłosi jakieś przemówienie końcowe tak jak każdy z "honorowego komitetu poparcia" ale żeby w tak ważny dzień dla nas wszystkich robić reklamę jednemu człowiekowi ? Wstyd niby Marsz Niepodległości a tu na czele banery "Wolność i praworządność" czy "Korwin Mikke - prezydent Warszawy" każdy taki baner polityczny powinien być od razu "zawinięty".
U nas dobra mobilizacja.patriota84 pisze:A tak z ciekawości jak wygląda zbiórka w rożnych klubach dużo chętnych?
Nie ? to w jakim celu bierze ze sobą banery na marsz ? Nie tylko on tam był politykiem byli tez ludzie z PiSu z PR i pewnie innych partii. Czy on jest tak słabym politykiem ze musi przy każdej okazji sie reklamować? (nawet przy zbiórce kibiców z Białegostoku były osoby z banerami Korwina)To nie jest jego reklama.
Będę dumny jak wszyscy jednym głosem krzykniemy Narodowe Siły Zbrojne czy Żołnierze Wykleci a nie propagować jedna osobę i jego politykę bez względu jaka by ona nie była - w niektórych poglądach sie z nim zgadzam ale to nie jest wiec polityczny !Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela.
Właśnie jako Polacy nie politycy !Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto.
Skoro jak sam piszesz połowa marszu to zwolennicy Korwina to co w tym złego? To organizatorzy marszu decydują jakie banery, flagi itd będą na tym marszu. Jeśli ktoś chce nieść tam baner ze swoim hasłem to wystarczy się zgłosić do organizatorów. Dodam tylko, że na tym marszu są też flagi, banery MW, ONR równie liczne co JKM. Nikomu to nie przeszkadza tylko Tobie. Ja jestem dumny, że JKM i środowiska mu przychylne są na tym marszu i prezentują się godnie, oraz tego, że nie wstydzą się swojego pochodzenia, swojej przynależności. Idą dumnie razem z nami, oczernianymi, wyszydzanymi patriotami.7kg na klate pisze:Nie ? to w jakim celu bierze ze sobą banery na marsz ? Nie tylko on tam był politykiem byli tez ludzie z PiSu z PR i pewnie innych partii. Czy on jest tak słabym politykiem ze musi przy każdej okazji sie reklamować? (nawet przy zbiórce kibiców z Białegostoku były osoby z banerami Korwina)To nie jest jego reklama.
Będę dumny jak wszyscy jednym głosem krzykniemy Narodowe Siły Zbrojne czy Żołnierze Wykleci a nie propagować jedna osobę i jego politykę bez względu jaka by ona nie była - w niektórych poglądach sie z nim zgadzam ale to nie jest wiec polityczny !Więc nawet jeśli będą okrzyki za Korwinem to powinieneś być dumny, że tak rozpoznawalna osoba popiera nasz marsz i aktywnie się w nim udziela.
Właśnie jako Polacy nie politycy !Idziemy tam jako Polacy, którzy chcą uczcić tak ważne dla nas święto.
Na koniec powtórzę ci jeszcze raz bo najwidoczniej nie doczytałeś, to że Korwin będzie na marszu mi nie przeszkadza a mnie cieszy a swoje 5 minut niech poświeci na przemówieniu końcowym gdzie każdy z "honorowych" powinien zabrać głos a nie ze połowa marszu to Korwin pod swoimi reklamami.
Koniec z mojej strony bo zarowno ty jak i ja zostaniemy przy swoim.
Pisze ze połowa marszu to Korwin z banerami a nie ze połowa to jego zwolennicy. MW i ONR to organizatorzy po pierwsze po drugie śmiem twierdzić ze są to organizacje narodowe nie polityczne pomijając już fakt ze poglądy Korwina na temat legalizacji marihuany czy stwierdzeniem ( bodajże w debacie z Palikotem jak sie mylę poprawcie) ze Polski żołnierz powinien być najemnikiem wynajmowanym za pieniądze ni jak mi do tego marszu nie pasuje.kalkulator pisze:Skoro jak sam piszesz połowa marszu to zwolennicy Korwina to co w tym złego? To organizatorzy marszu decydują jakie banery, flagi itd będą na tym marszu. Jeśli ktoś chce nieść tam baner ze swoim hasłem to wystarczy się zgłosić do organizatorów. Dodam tylko, że na tym marszu są też flagi, banery MW, ONR równie liczne co JKM. Nikomu to nie przeszkadza tylko Tobie. Ja jestem dumny, że JKM i środowiska mu przychylne są na tym marszu i prezentują się godnie, oraz tego, że nie wstydzą się swojego pochodzenia, swojej przynależności. Idą dumnie razem z nami, oczernianymi, wyszydzanymi patriotami.
Ultra'sWisła pisze:Niemcy chcą rozbić polski marsz niepodległości
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niemcy-c ... omosc.html
________
ɐıʌoɔɐɹɔ
http://cia.media.pl/poznan_policja_przed_rozbratemSeth Gecko pisze:Miło z ich strony że nas nakręcają. Z innej beczki. Antifa/anarchiści coraz bardziej rozkręcają się w Poznaniu:
29.10 odbędzie się koncert niemieckich lewaków, poprzedzony przez film "Antifa łowcy nazi(skinów)".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... -core-ball
Natomiast 01.11.2011 (wtorek) o godz. 19:00 spotkanie lewaków z cyklu "Cotygodniowe spotkania Federacji Anarchistycznej".
http://www.rozbrat.org/wydarzenia-event ... histycznej
Pewnie przyjadą dzień, lub dwa wcześniej. Aczkolwiek warto się "podowiadywać" o godziny ich przyjazdu.1925 pisze:Ultra'sWisła pisze:Niemcy chcą rozbić polski marsz niepodległości
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niemcy-c ... omosc.html
________
ɐıʌoɔɐɹɔ
10:19 i 12:00 na Zachodni wtaczają sie składy z Berlina :-)