Ocenianie jakości ekipy

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Roddick

Ocenianie jakości ekipy

Post autor: Roddick »

Często na tym forum czyta się w relacjach i komentarzach teksty w stylu:

"Gości około 100 dobrej ekipy"

Niejednokrotnie takie opisy pojawiają się po meczach na których nic się nie wydarzyło i nie było okazji by sprawdzić siłę bojową ekipy gości. I teraz moje pytanie: jakie kryteria owi fachowcy od oceny jakości ekip przyjmują wystawiając swoje notki. 8)
iparts.pl
Matpaw

Post autor: Matpaw »

i jacy "twarzowi" sa
Evil

Post autor: Evil »

na podstawie umiejetnosci, obycia i innych cech ktore sie skladaja na to ze zawodnik jest dobry
.:pRiMoSz:.

Re: Ocenianie jakości ekipy

Post autor: .:pRiMoSz:. »

Roddick pisze:Często na tym forum czyta się w relacjach i komentarzach teksty w stylu:

"Gości około 100 dobrej ekipy"

Niejednokrotnie takie opisy pojawiają się po meczach na których nic się nie wydarzyło i nie było okazji by sprawdzić siłę bojową ekipy gości. I teraz moje pytanie: jakie kryteria owi fachowcy od oceny jakości ekip przyjmują wystawiając swoje notki. 8)
Wydaje mi sie, że jednak idzie ocenić czy dana ekipa to xcherlawe pikniki czy raczej jest w składzie troche osób lubiących mocne wrażenia. Wcale nie trzeba zaraz oceniać postury. Mniej więcej na oko można ocenić czy dana ekipa jest składem typowo piknikowyteż nie ... a kryteria podejrzewam trudno znaleźć jakieś konkretne. To sie raczej wie ... :wink: A wogole większość czeka na opis kogoś kto był i kto lepiej sie zna i potem leci masowe ksero jednego wpisu.

PS. Tak tylkop bronię tutaj tych speców od oceniania ekipek wyjazdowych :roll:
Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec »

Patrzy się raczej na posture albo na ubiór. Przynajmniej ja tak myśle.

Np: patrząc na taką Stalówke ciągle myśle ze oni przyjezdzają na kazdy mecz ekipą. To samo ze Śląskiem Wrocław. :D Jakos otako.
Matti

Post autor: Matti »

Peter McCalister ojciec pisze:Patrzy się raczej na posture albo na ubiór. Przynajmniej ja tak myśle.

Np: patrząc na taką Stalówke ciągle myśle ze oni przyjezdzają na kazdy mecz ekipą. To samo ze Śląskiem Wrocław. :D Jakos otako.
Nie wiedzialem ze jakosc ekipy ksztaltuje ubior poszczegolnych osob. Duzo ciekawych rzeczy mozna dowiedziec sie na tym forum ;)
i_

Post autor: i_ »

nie ważne w ilu ważne ze sie jedzie!
samo to że jedzie mała ekipa wzbudza szacunek.
Peter McCalister ojciec
ban

Matti pisze:
Peter McCalister ojciec pisze:Patrzy się raczej na posture albo na ubiór. Przynajmniej ja tak myśle.

Nie wiedzialem ze jakosc ekipy ksztaltuje ubior poszczegolnych osob. Duzo ciekawych rzeczy mozna dowiedziec sie na tym forum ;)
No właśnie nie zawsze tak jest :) Oto chodzi że wizualnie oni dobrze wyglądają, dlatego w relacjach czasem się pisze że byli dobrą ekipą.

Popatrzcie na Jagiellonie jeszcze kilka lat temu. To jeszcze lata 2000 - 2003 ...

Obrazek

Tam chyba są 2 zdjecia takie same jedno wieksze drugie mniejsze :lol:
energyy

Post autor: energyy »

według mnie i nowego kryterium :lol: to tamta ekipa byla slaba bo...są prawie nie ubrani :lol:
LukasGKS

Post autor: LukasGKS »

u mnie szacunek wzbudzili kibice Szombierek Bytom tym że przyjechali do nas na mecz w 7 osob , byli sami , zero policji z nimi , zero na stadionie , zadnej ochorny , na początku meczu wstali i krzykneli Szombierki Bytom, nie byli jakas super ekipa wagi cięzkiej w everlastach lonsach itp , zwykle chłopaki
prawy_prosty

Post autor: prawy_prosty »

Myślę że każdy kto miał styczność z treningami sztuk walki typu boks, kick boxing itp itd wie że najczęściej znaczna część osób które tam uczęszczają nie wygląda na zabijaków a raczej zwykłych chłopaczków za to umiejętnościami przebijają większość ,,pospolitych". Dla tego wkurwiają mnie teksty dotyczące zbyt małej ilości kilogramów na sektorze gości co ma być niby jednoznaczne z słabością ekipy. Liczą się umiejętności i charakter a dopiero później masa...przynajmniej takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
moranka

Post autor: moranka »

Moim zdaniem po posturze i postawie kibica to jest wylacznie i tylko moje zdanie
Peter McCalister ojciec
ban

Obrazek

Obrazek

Która ekipa konkretniejsza ? :lol:
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Jagiellonia kiedyś była kojarzona szczególnie z tą flagą :

Obrazek

Teraz chyba nie mają flagi swojej ekipy, ale moze sie myle. A to ze nie ma ekipy to raczej jakies bajki.

Chyba dlatego to się nazywa Jagielloński Styl :)

Obrazek
303squadron

Post autor: 303squadron »

Myśle, że najlepiej daną ekipe moga ocenić ci, którzy w niej są.Jeśli pewna grupa ludzi jezdzi ze sobą na mecze od dłuższego czasu to znają sie na tyle,że wiedzą jak zachowują sie w określonych sytuacjach, wiedzą jakie maja wady i zalety itp. itd.Wizualna ocena ekipy może byc myląca.
rafallo89

Post autor: rafallo89 »

nie ma sie tu co licytować kto ma lepszą ekipe czy Radomiak czy Jaga byla ostatnio okazja i wiadomo co i jak...to że u Nas na Jage większość pomyka w pszczólkach to dobrze bo znaczy że sie utożsamiają z barwami i to że je nosimy nie czyni z nas słabej ekipy , bo tak nie jest napewno...
Zi@@M

Post autor: Zi@@M »

ale pierdolicie
typ co po ubiorze poznal ze Stalówka jest ekipa bez honoru yo ku*** respect :lol: :lol:
N_

Post autor: N_ »

No to mamy kolejnego kandydata do posta roku :lol:
.LoL.

Post autor: .LoL. »

nieliczy sie wielkosc liczy sie jakosc :twisted: :twisted:
americanboy

Post autor: americanboy »

Gdzie_tam_bedziesz_łaził! pisze:Jakość ekipy winno się oceniać w sposób następujący:
-za długość włosów członków ekipy (od 5 cm w dół za każdy centymetr mniej 1 punkt)
-za dresy znanych i firm (hooligan,pretorian,bad boy) za każdy lampas 1 punkt
-za bandycki wyraz tważy (tutaj interpretacja dowolna skala od 1 do 6 )
-za znajomość łaciny (standardowo 5 słów za każde dodatkowe 1 punkt)
-za wiek poszczególnych członków (poniżej 15 lat 5 punktów,16-17 4 punkty,18-20 3 punkty,20-25 2 punkty 25-30 1 punkt pozostali 0 punktów)
-za krewkość i chuliganski spryt w demolce ogrodzenia (również dowolna interpretacja)
-za szybkość podczas ucieczek (za każdy kilometr na sekunde więcej powyżej 20 km/s 1 punkt)
Zapomniales dodac:
-za podzaiarane cialo (od 1 do 10)
-za ewentualny sprzet tez dodaktowe pkt
:lol:

Co do ekipy Jagi to wydaje sie ze tam bardziej stawia sie na MT/KB niz na koks a to ze jest banda charakterna swiadczy starcie ze Slaskiem
-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) »

Oceniac można różnymi kategoriami. My(Falubaz) w relacjach podajemy zawszę całkowitą liczbę wyjazdową i wyszczególnienie ilościowe ekipy od mocniejszych wrażeń. Podobnie jak my robią także inne ekipy żużlowe.
Zi@@M

Post autor: Zi@@M »

Ma(L)ina pisze:jezeli brac pod uwage wyglad ekipy to JKS Jaroslaw w czolowce Polski :lol: :lol: :lol:
to akurat nie jest ironia bo JKS ma niezly sklad
Johny84

Post autor: Johny84 »

Dajcie juz spokoj z ta rozkminka nt. Jagi :roll:

Pzdr.

PS. Co to w ogole za temat?
PGH1945CF

Post autor: PGH1945CF »

.LoL. pisze:nieliczy sie wielkosc liczy sie jakosc :twisted: :twisted:
dokladnie tak jak napisales...
bo nieraz bardziej mozna sie przejechac na niepozornym kolesiu niz na dobrze zbudowanym kolesiu...
TSW1906

Post autor: TSW1906 »

O sile danej ekipy stanowi to jakich maja pikników :lol:
kamaaa

Post autor: kamaaa »

wydaje mi sie ze ubior tez ma znaczenie bo jak widzisz chlopakow z bluzach spodniach butach czapkach nike shox, adidas i innych to od razu sobie myslisz "sportowcy" a nie pikniki..
TomekRadomiak1

Post autor: TomekRadomiak1 »

[quote="rafallo89"]nie ma sie tu co licytować kto ma lepszą ekipe czy Radomiak czy Jaga byla ostatnio okazja i wiadomo co i jak

???????????? bardzo interesujące???????????
ODPOWIEDZ