Siatkówka ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Siatkówka ......szkoda ;)
Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, ale ani na Resovii, ani w Jastrzębiu nie widziałem "słowa" poparcia ostatniego protestu kibiców co do sprawy wszyscy wiedzą o co kaman?! Dziwicie się działaniu Grodeckiego?! Jak tam mamcie samych "wąsów" co jak pisałem już ponad rok temu że wam d*** pokazali farbując węgiel na pomarańczowo i słowa nikt nie powiedział to teraz mordy w kubeł i "Oranje"... nikt kto szanuje jakiekolwiek ruchy kibicowskie wie że wam pomagać nie powinien bo tak jak w Rzeszowie "króluje" Joanna hahahha zamiast www.ot...itd tak u was też niczego nie widziałem, tak sądzę!!!
-
Re: Siatkówka ...
Gwardia Wrocław - TPS Rumia
Na wtorkowym meczu we Wrocławiu melduje się 4 kibiców TPS-u.
Na wtorkowym meczu we Wrocławiu melduje się 4 kibiców TPS-u.

-
Stilon Gorzów-Stal Nysa
W sobote 10 w niedziele mniej niż 10 osób od nas z dopingiem dostosowanym do liczby. Gości brak. Dzisiejszy mecz przegrywamy (wczoraj pewne 3:0) co grozi przedwczesnym pożegnaniem z play-off.
W sobote 10 w niedziele mniej niż 10 osób od nas z dopingiem dostosowanym do liczby. Gości brak. Dzisiejszy mecz przegrywamy (wczoraj pewne 3:0) co grozi przedwczesnym pożegnaniem z play-off.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
W Olsztynie na meczu z Fartem w szczytowym momencie ok. 50 osób w młynie. Przez cały mecz przed naszym sektorem wisi trans "Jastrzębie w kółko: zielono, czarno i żółto", wspierający kibiców Jastrzębia w walce z władzami klubu o tradycyjne barwy przynajmniej na trybunach. Od 2 seta bardzo dobry doping, wspierany 2 bębnami, w kluczowych momentach przyłącza się do niego cała hala. Goście w ponad 20 osób, również z dobrym dopingiem.
-
-
Dziewczyny, z tego co dostrzegłem, w mniejszości.
-
Musze powiedzieć że jestem zbudowany postawą Jastrzębia, w wielu innych przypadkach pewnie by się skończyło na jakimś "kompromisie", oby tak dalej! Komentarz pismaka komediowy :)Grupa najbardziej zagorzałych fanów nie porozumiała się z zarządem Jastrzębskiego Węgla w sprawie barw klubowych. Historyczny występ swoich siatkarzy w turnieju finałowym Ligi Mistrzów kibice obejrzą więc w telewizji.
Jastrzębski Węgiel na życzenie swojego sponsora strategicznego, Jastrzębskiej Spółki Węglowej przeszedł u progu zeszłego sezonu tzw. pomarańczową rewolucję, która wiązała się też ze zmianą logo oraz barw klubowych. Grupa najwierniejszych fanów JW tego nie zaakceptowała i na meczach pojawiała się ubrana w stroje w tradycyjnej, górniczej kolorystyce. Spór o barwy na linii fani-klub nabrzmiał w ostatnich tygodniach. Podczas niedawnego meczu ligowego w Jastrzębiu z Pamapolem Wieluń klub kibica przez większą część meczu w ogóle nie dopingował swoich graczy. Dopiero w końcówce trzeciej partii fani zaintonowali: "Jastrzębie w kółko: zielono, czarno i żółto".
Prezes klubu Zdzisław Grodecki obiecał zafundować fanom wyjazd na Final Four do Bolzano. Postawił jednak warunek: przedstawiciele klubu kibica mają być ubrani w barwy Jastrzębskiego Węgla. Warunek został odrzucony i najwierniejsi fani w Bolzano w ogóle się nie pojawią. Zarząd Klubu Kibica już teraz zaprasza fanów na sobotę do wspólnego oglądania finałowego turnieju w jednym z jastrzębskich pubów.
REKLAMY GOOGLE
Policz ratę kredytu
Taniego Kredytu Hipotecznego. Bezpłatnie !
IdeaBank.pl
Kredyt Hipoteczny 1,55%
100 tys. kredytu = 250 zł raty. Sprawdź w 5 minut !
[link]
Wyprzedaż: Poznań -90%
SPA, Sushi, Paintball, Wellness Tylko Dziś Płać 90% Mniej!
[link]
- Mamy w statucie zapisane barwy zielono-czarno-żółte. Gdyby wcześniej się ustaliło, że po kraju możemy jeździć w tych naszych barwach, a Europę objechać w pomarańczowych, to nie byłoby problemu. Nie mam zgody członków stowarzyszenia na założenie pomarańczowych koszulek i dlatego nie jedziemy. Świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów. Pech chciał, że konflikt wyszedł w takim momencie - mówi Janusz Cupryś, szef klubu kibica. Dlaczego klub kibica nie oponował w momencie, kiedy zmieniano barwy? - Bo wtedy nikt nie kazał nam zakładać pomarańczowych koszulek - odpowiada Cupryś. Twierdzi, że na indywidualny wyjazd do Bolzano kibiców nie stać.
- Zarabiamy w górnictwie po 2 tys. zł na rękę, a mamy w klubie kibica młodzież, która się uczy. Skąd mają wziąć 720 zł na wyjazd? - pyta fan.
Siatkarz JW. Paweł Rusek przyznaje, że dla niego i kolegów z zespołu to bardzo niekomfortowa sytuacja. - Każdy mówi co innego, a ja szanuję racje obu stron. Nie chcemy się w to mieszać. Trzymamy się razem z kibicami przez cały sezon, bardzo byśmy chcieli, żeby byli z nami na Final Four. Mam nadzieje, że obie strony się jeszcze porozumieją - wierzy libero JW.
Leszek Dejewski, asystent trenera Lorenzo Bernardiego, w opinii o kibicach idzie dalej. - Ani mnie to grzeje, ani ziębi w jakich oni są koszulkach, a znam ich prawie wszystkich. Czy powinni ustąpić? Prędzej czy później będzie to konieczne, bo im się te stare koszulki spiorą. Sponsor wymaga i my musimy się do tego dostosować, a fani są częścią klubu. Może oni jakoś bardziej osobiście to tego podchodzą - zastanawia się.
Grodecki jest zawiedziony: - Jest mi przykro, że wmieszano mnie w coś, co nie jest moją intencją. Proponowałem logiczne rozwiązania. Mnie po prostu nie mieści się w głowie, żeby we Włoszech mogło zabraknąć klubu kibica!
Poszło o kolor koszulek - komentarz Piotra Zawadzkiego - dziennikarza katowickiej "Gazety Wyborczej"
Za kilkanaście lat młodociany kibic Jastrzębskiego Węgla (choć wtedy klub pewnie będzie się już nazywał inaczej) zapyta swojego ojca, również kibica: - Tato, opowiedz mi jak to było w 2011 roku, kiedy nasza drużyna grała w Final Four w Bolzano?
- Nie wiem. Oglądałem te mecze u nas w pubie. Głośno, piwo, wiesz jak to jest.
- Co? Nie pojechałeś tam? Przecież jeździłeś na wszystkie mecze, nawet do Wielunia, a nie byłeś w Bolzano?
- No tak jakoś wyszło. Poszło o kolor koszulek.
- O co?!... - syn tylko pokręcił głową i wyszedł z pokoju.
Ojcu zrobiło się przykro. Tak bardzo chciał jeszcze położyć mu rękę na ramieniu i powiedzieć: - Synu, świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Ja bym napisał, iż ten komentarz jest żałosny.Czeresniowa2 pisze:Musze powiedzieć że jestem zbudowany postawą Jastrzębia, w wielu innych przypadkach pewnie by się skończyło na jakimś "kompromisie", oby tak dalej! Komentarz pismaka komediowy :)Poszło o kolor koszulek - komentarz Piotra Zawadzkiego - dziennikarza katowickiej "Gazety Wyborczej"
Za kilkanaście lat młodociany kibic Jastrzębskiego Węgla (choć wtedy klub pewnie będzie się już nazywał inaczej) zapyta swojego ojca, również kibica: - Tato, opowiedz mi jak to było w 2011 roku, kiedy nasza drużyna grała w Final Four w Bolzano?
- Nie wiem. Oglądałem te mecze u nas w pubie. Głośno, piwo, wiesz jak to jest.
- Co? Nie pojechałeś tam? Przecież jeździłeś na wszystkie mecze, nawet do Wielunia, a nie byłeś w Bolzano?
- No tak jakoś wyszło. Poszło o kolor koszulek.
- O co?!... - syn tylko pokręcił głową i wyszedł z pokoju.
Ojcu zrobiło się przykro. Tak bardzo chciał jeszcze położyć mu rękę na ramieniu i powiedzieć: - Synu, świat kibiców jest całkiem inny niż świat klubów i sponsorów.
http://resovia.rzeszow.pl/
-
5 głów MKSu Dąbrowa Górnicza w czwartek 24 III 2011r. na meczu 1/8 finału PP w Mielcu.
-
Re: Siatkówka ......szkoda ;)
Wiesz jak było? Nie wiesz, więc się nie odzywaj.mlodydziki pisze:Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, ale ani na Resovii, ani w Jastrzębiu nie widziałem "słowa" poparcia ostatniego protestu kibiców co do sprawy wszyscy wiedzą o co kaman?! Dziwicie się działaniu Grodeckiego?! Jak tam mamcie samych "wąsów" co jak pisałem już ponad rok temu że wam d*** pokazali farbując węgiel na pomarańczowo i słowa nikt nie powiedział to teraz mordy w kubeł i "Oranje"... nikt kto szanuje jakiekolwiek ruchy kibicowskie wie że wam pomagać nie powinien bo tak jak w Rzeszowie "króluje" Joanna hahahha zamiast http://www.ot...itd tak u was też niczego nie widziałem, tak sądzę!!!
-
Na meczu w Kędzierzynie 30 kibiców z Rzeszowa. Przez cały mecz przed Naszym sektorem wisi baner z poparciem dla Jastrzębia z hasłem: "W Jastrzębiu w kółko: zielono, czarno i żółto" w towarzystwie koszulki i szalika w ich barwach.

Gospodarzy wspiera dwa kluby kibica.
Ten nowy/stary/ jest już z meczu na mecz coraz liczniejszy.

Gospodarzy wspiera dwa kluby kibica.
Ten nowy/stary/ jest już z meczu na mecz coraz liczniejszy.

-
Re: Siatkówka ... do jankes
Co ty mi tu będziesz pier....ł o tym jak było czy nie!!! Weszliście w protest na hali?! Oprócz "pojedynczych" wpisów poparcia (dziękuje za wszystkie) nie zrobiliście NIC i gówno ugracie także w materii "koloru barw klubowych jastrzębia"!!! Wiesz dlaczego? Bo wszystko robiliście i robić będziecie z prezesem na układzie, chcąc czy nie kraczecie jak zarząd! Boicie się jakiegokolwiek "starcia" z "góra" i tyle... W Jastrzębiu wystarczy wytłumaczyć Grodeckiemu że nie ma do czynienia z "drużyną zakładową", a klubem mającym bądz co bądz jakąś historie, tytuły w lidze z mistrzostwem włącznie... Jedynie pochwalam konsekwencje nie wyjazdu w tych durnych pomarańczowych t-shirtach. Ale jak było widać bo słychać w ogóle ;) zorganizował pajaców robiąc wam siarę!!! Z siatkarskim pozdrowieniem!!!
-
Fart Kielce - AZS Olsztyn 1:3
W Kielcach melduje się 45 fanów AZS-u.

Warto dodać, że przez prawie cały mecz razem z nami stoi i dopinguje prezes klubu. Przy prezentacji zespołów w kierunku boiska leci ok. 100 białych i zielonych samolocików z papieru. Przez całe spotkanie prowadzimy głośny doping wspierany dwoma bębnami, na jednej z przerw prezentujemy sektorówkę z herbem klubu. Mecz wygrywamy i tuż po jego zakończeniu odpalamy 40 rac tortowych.

W Kielcach melduje się 45 fanów AZS-u.

Warto dodać, że przez prawie cały mecz razem z nami stoi i dopinguje prezes klubu. Przy prezentacji zespołów w kierunku boiska leci ok. 100 białych i zielonych samolocików z papieru. Przez całe spotkanie prowadzimy głośny doping wspierany dwoma bębnami, na jednej z przerw prezentujemy sektorówkę z herbem klubu. Mecz wygrywamy i tuż po jego zakończeniu odpalamy 40 rac tortowych.

-
Na dwóch meczach w Rzeszowie oprawy w wykonaniu gospodarzy. Na pierwszym była to sektorówka "Duma Podkarpacia" w towarzystwie flag.

Na drugim meczu - 2500 flag na kiju oraz transparent "Resovia - Tradycja nie zginie, Chwała nie przeminie", a także 2-metrowe zdjęcia zawodników złotej drużyny lat 70-tych.

Goście pojawili się na meczach odpowiednio w 30 i 20 osób.

Na drugim meczu - 2500 flag na kiju oraz transparent "Resovia - Tradycja nie zginie, Chwała nie przeminie", a także 2-metrowe zdjęcia zawodników złotej drużyny lat 70-tych.

Goście pojawili się na meczach odpowiednio w 30 i 20 osób.
-
Tuż po meczu AZS-Skra 1 kibic AZSu dostaje oklep od ludzi z Rakowa
-
AZS Olsztyn - Fart Kielce 3:2
Na ostatni, jak się okazało, mecz sezonu w naszych szeregach dodatkowa mobilizacja ze względu na wyjątkową rangę spotkania. W młynie ok. 80 głów, hala wypełnia się do ostatniego miejsca, pozostałe sektory często chętnie przyłączają się do dopingu, a w końcówce wszyscy już kibicują na stojąco. Doping tego dnia bez wątpienia był jednym z najlepszych w Uranii w ostatnich latach. Po ostatniej piłce prawie nikt nie opuszcza hali, my wyrzucamy konfetti i prezentujemy trans "To my mamy farta", a następnie odpalamy fontanny iskrowe. Pomeczowa feta z okazji utrzymania trwa jeszcze dobre kilkanaście minut, zanim ludzie zaczynają opuszczać trybuny.

(wybaczcie źródło)
Na ostatni, jak się okazało, mecz sezonu w naszych szeregach dodatkowa mobilizacja ze względu na wyjątkową rangę spotkania. W młynie ok. 80 głów, hala wypełnia się do ostatniego miejsca, pozostałe sektory często chętnie przyłączają się do dopingu, a w końcówce wszyscy już kibicują na stojąco. Doping tego dnia bez wątpienia był jednym z najlepszych w Uranii w ostatnich latach. Po ostatniej piłce prawie nikt nie opuszcza hali, my wyrzucamy konfetti i prezentujemy trans "To my mamy farta", a następnie odpalamy fontanny iskrowe. Pomeczowa feta z okazji utrzymania trwa jeszcze dobre kilkanaście minut, zanim ludzie zaczynają opuszczać trybuny.

(wybaczcie źródło)
-
Qń by się uśmiał jak to co działo się w Olsztynie w meczu z Scyzorykami nazywasz dopingiem ;) ... siedzieliście dwa pierwsze sety jak myszy pod miotłą, pojedyncze przebłyski to ma być doping?! Może w tie break to już morde żeście darli ale na pięć setów to kiepsko może 3 na 10 możliwych bym dał! Jeżeli ktoś z was oglądał wczoraj mecz Częstochowy to tam było słychać doping od pierwszego gwizdka do dobrych pół godziny po meczu zaznaczając że trzeci i czwarty set była padaką ze strony Medalików ostatecznie przegrany!!! Pozdrawiam ekipy, które wiedzą po co sie dopinguje swój "skład" ...
-
Rozumiem, że od dzisiaj doping oceniamy z perspektywy tv? :D
-
Ocenienie 80 głów (z czego min polowa to damskie grono) jak mowisz akurat z pozycji tv mozna ocenic.. Co do jakosci glosnosci dopingu to z tv nie da sie ocenic. Na plus frekwncja. Osoboscie bym wolal miec 30 konkretnych osob a nizeli 80 dopingujacych na pol gwizdka z przeblyskami. Sledze ten temat i zobacz sam 2 sezony temu bodajze w meczu o 5 miejsce AZS Cz-wa przyjechal w 5 osob i sam oceniles ze bardzo konkretnie dopingowali mimo kilkukrotnej waszej przewagi w mlyniie. Lepsza jakosc niz ilosc
-
Raz, że damskie grono akurat tym razem stanowiło jakoś 1/3, a nie połowę. I nikt na pół gwizdka w tym meczu akurat na pewno nie dopingował. A skoro temat śledzisz, to wiesz doskonale, że nie mam w zwyczaju owijać w bawełnę czy ubarwiać. Jak doping jest słaby, to o tym piszę, czego przykład zresztą sam podałeś, tak jak piszę, gdy jest dobry. Nie dla aplauzu na k.net działamy. Każdy kto na Uranii bywa regularnie, nie tylko na dole 2 sektora, powie, że to był jeden z najlepszych meczów w ostatnich latach w tej hali pod względem dopingu. Oczywiście, przede wszystkim od 3. seta, ale na której hali czy nawet stadionie wynik nie ma żadnego wpływu na siłę dopingu? I komu jak komu, ale nam chyba też nie można zarzucić stawiania na ilość, a nie na jakość.
-
PTPS w Inowrocławiu na Pucharze Polski w 20 osób. Pomimo wyniku doping przez całe spotkanie. Reszta ekip: MKS Muszyna ok. 20 (szok że się zebrali na tak daleki wyjazd ;) ), Bydgoszcz - 6 -8 osób (ciężko ocenić bo siedział z nimi kk Muszyny), TPS w 3 osoby, Bielsko Biała ok. 20 osób.
-
Trefla Sopot 0?
Trefl Gdańsk-Stilon Gorzów
Do Gdańska na trzeci półfinał wybieraliśmy się 9 osobową grupą, niestety 8 osobowy bus który miał zawieźć większośc tej grupy dzień przed wyjazdem się rozsypał i z powodu braku dogodnego połączenia Gorzów-Gdańsk (graliśmy o 13:00) większosc naszej ekipy pozostaje w domu (z planem udania się w razie wygranej na niedzielny mecz o 17:00) a na mecz udaje się jedynie piszący tą relacje, ujawniając się zresztą i zaznaczając swoją obecnosc na sektorze ;) Trefl na ten mecz wystawia ok 20 osobowy młyn z flagą z dość przeciętnym choć urozmaiconym dopingiem, momentami przy pomocy spikera próbowali rozruszać pozostałą część hali (dość słabo zapełnioną), ale średnio to wychodziło. Mecz przegrywamy 0:3 i żegnamy się z marzeniami o powrocie po 8 latach do elity a jak wskazuje sytuacja w klubie może być to pożegnanie z marzeniami na wiele lat.
Kibicowsko nie był to dla nas udany sezon, bardzo często u siebie zbieraliśmy się poniżej 10 osób, najlepsze kibicowsko mecze to oczywiscie derby z Orłem Międzyrzecz (25 osób), Puchar Polski z Fartem Kielce (35 osób) i pierwszy mecz play-off własnie z Treflem (40 osób). Pojawialiśmy się trzykrotnie na wyjazdach:
Nowy Dwóch Mazowiecki (puchar Polski ze Skrą Bełchatów)- 9 osób
Piła- 6
Gdańsk - 1
W pozostałych wyjazdach zaliczyliśmy niestety zera, w 4 osobowym wyjeździe do Radomia przeszkodziły nam sprawy między nami a klubem.
Na naszej hali pojawił się jedynie w play-offach Trefl, ponadto 4 osoby z Jadaru Radom zasiadły na naszych trybunach ale nie prowadzili dopingu, była też 1 osoba incognito z Trefla na meczu rundy zasadniczej.
Przyszły sezon zarówno pod względem sportowym i kibicowskim stoi pod dużym znakiem zapytania...
Trefl Gdańsk-Stilon Gorzów
Do Gdańska na trzeci półfinał wybieraliśmy się 9 osobową grupą, niestety 8 osobowy bus który miał zawieźć większośc tej grupy dzień przed wyjazdem się rozsypał i z powodu braku dogodnego połączenia Gorzów-Gdańsk (graliśmy o 13:00) większosc naszej ekipy pozostaje w domu (z planem udania się w razie wygranej na niedzielny mecz o 17:00) a na mecz udaje się jedynie piszący tą relacje, ujawniając się zresztą i zaznaczając swoją obecnosc na sektorze ;) Trefl na ten mecz wystawia ok 20 osobowy młyn z flagą z dość przeciętnym choć urozmaiconym dopingiem, momentami przy pomocy spikera próbowali rozruszać pozostałą część hali (dość słabo zapełnioną), ale średnio to wychodziło. Mecz przegrywamy 0:3 i żegnamy się z marzeniami o powrocie po 8 latach do elity a jak wskazuje sytuacja w klubie może być to pożegnanie z marzeniami na wiele lat.
Kibicowsko nie był to dla nas udany sezon, bardzo często u siebie zbieraliśmy się poniżej 10 osób, najlepsze kibicowsko mecze to oczywiscie derby z Orłem Międzyrzecz (25 osób), Puchar Polski z Fartem Kielce (35 osób) i pierwszy mecz play-off własnie z Treflem (40 osób). Pojawialiśmy się trzykrotnie na wyjazdach:
Nowy Dwóch Mazowiecki (puchar Polski ze Skrą Bełchatów)- 9 osób
Piła- 6
Gdańsk - 1
W pozostałych wyjazdach zaliczyliśmy niestety zera, w 4 osobowym wyjeździe do Radomia przeszkodziły nam sprawy między nami a klubem.
Na naszej hali pojawił się jedynie w play-offach Trefl, ponadto 4 osoby z Jadaru Radom zasiadły na naszych trybunach ale nie prowadzili dopingu, była też 1 osoba incognito z Trefla na meczu rundy zasadniczej.
Przyszły sezon zarówno pod względem sportowym i kibicowskim stoi pod dużym znakiem zapytania...
-
BKS Bielsko-Biała na finale PP w Inowrocławiu
ćwierćfinał: BKS - MKS Dąbrowa Górnicza - 20 osób na sektorze
półfinał: BKS - Atom Sopot - 33 osoby na sektorze
finał: BKS - MKS Muszyna - 41 osób na sektorze
ćwierćfinał: BKS - MKS Dąbrowa Górnicza - 20 osób na sektorze
półfinał: BKS - Atom Sopot - 33 osoby na sektorze
finał: BKS - MKS Muszyna - 41 osób na sektorze
-
W związku z trudna sytuacją na hali oraz jeszcze trudniejsza na mieście Mostostal Kędzierzyn przechodzi do historii. Fanty zostały przekazane silniejszym i lepszym, którzy postawili nam jasne warunki egzystencji. Jedyną grupą kibicowską w mieście jest Chemik Kędzierzyn.
tyle z naszej strony.
tyle z naszej strony.
BB!
-
Amen.
Silniejszy dyktuje warunki.
Silniejszy dyktuje warunki.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO
-
ktoś wie kiedy startuje liga światowa ?
-
27-28.05 w Łodzi z USA
-
TPS RUMIA – AZS Białystok (2:3)
Spotkanie z Białostocką drużyną miało być najprawdopodobniej naszym ostatnim meczem rozgrywanym w najwyższej lidze, toteż musieliśmy się na nie odpowiednio przygotować, by godnie tę Plusligę pożegnać. Na sektorze „pod Zegarem” zbiera się nas ok. 25 osób chętnych do śpiewania, w tym kilku przyjaciół z Łączpolu Gdynia – wielkie dzięki. „Na płot” lecą 4 flagi oraz transparent „TPS II RUMIA – GRATULACJE” z okazji niedawnego awansu naszego drugiego zespołu do drugiej ligi. W pierwszym secie prezentujemy oprawę składającą się z dwóch 10 metrowych transparentów oraz 12 metrowej sektorówki, a całość układa się w napis „Nazwij to pasją, wiarą w sny, TPS to właśnie my!”. Druga oprawa poświęcona była grupie Rumscy Fanatycy, która na tym meczu obchodziła swoją pierwszą rocznicę działalności. Wieszamy folię z napisem ULTRAS oraz wciągamy foliową sektorówkę z motywem liter RF we wieńcu. Całość podświetlona stroboskopami dała całkiem ciekawy efekt. W 3 secie prezentujemy jeszcze dwie wielkie „chorwackie” machajki oraz trzy nieco mniejsze. TPS po zaciętej i dobrej walce niestety przegrywa w tie-break’u, po meczu przybijamy piątki nie tylko z zawodniczkami, ale także sztabem szkoleniowym; i tak właśnie powinno być, bez lekceważenia!
http://www.youtube.com/watch?v=fLEP3_mh2v0
[link] [link] [link] [link]
Spotkanie z Białostocką drużyną miało być najprawdopodobniej naszym ostatnim meczem rozgrywanym w najwyższej lidze, toteż musieliśmy się na nie odpowiednio przygotować, by godnie tę Plusligę pożegnać. Na sektorze „pod Zegarem” zbiera się nas ok. 25 osób chętnych do śpiewania, w tym kilku przyjaciół z Łączpolu Gdynia – wielkie dzięki. „Na płot” lecą 4 flagi oraz transparent „TPS II RUMIA – GRATULACJE” z okazji niedawnego awansu naszego drugiego zespołu do drugiej ligi. W pierwszym secie prezentujemy oprawę składającą się z dwóch 10 metrowych transparentów oraz 12 metrowej sektorówki, a całość układa się w napis „Nazwij to pasją, wiarą w sny, TPS to właśnie my!”. Druga oprawa poświęcona była grupie Rumscy Fanatycy, która na tym meczu obchodziła swoją pierwszą rocznicę działalności. Wieszamy folię z napisem ULTRAS oraz wciągamy foliową sektorówkę z motywem liter RF we wieńcu. Całość podświetlona stroboskopami dała całkiem ciekawy efekt. W 3 secie prezentujemy jeszcze dwie wielkie „chorwackie” machajki oraz trzy nieco mniejsze. TPS po zaciętej i dobrej walce niestety przegrywa w tie-break’u, po meczu przybijamy piątki nie tylko z zawodniczkami, ale także sztabem szkoleniowym; i tak właśnie powinno być, bez lekceważenia!
http://www.youtube.com/watch?v=fLEP3_mh2v0
[link] [link] [link] [link]

-
Finały I ligi kobiet
PTPS Piła – KS Murowana Goślina
Mecze finałowe na hali w Pile odbyły się 16 i 17.04.2011r., na tych spotkaniach jest nas 40 w pierwszym i 35 w drugim dniu. Murowana w pierwszym dniu nie przyjeżdża a w drugim ok. 50 osób. Przez oba spotkania prowadzimy dobry doping.
KS Murowana Goślina – PTPS Piła
02.04.2011r. – Trzeci mecz o wejście do PLK, odbył się na początku długiego weekendu. W Murowanej Goślinie pojawiło się nas ok. 60 + ok. 40 osób porozrzucanych na całej hali. Na prezentacji trans na dwóch kijach + konfetti i serpentyny. Doping bardzo dobry przez całe spotkanie. Murowana ok. 30 osób.
Podsumowanie sezonu:
1. Mecze w Pile: W Pile zbieramy się średnio w 30 osób. Najwyższa liczba to 40 osób, najmniej było 20.
2. Wyjazdy: Żukowo – 15, Police – 13, Murowana Goślina (sezon) – 46, Inowrocław (PP)- 20, Murowana Goślina (finał) – ok.60
PTPS Piła – KS Murowana Goślina
Mecze finałowe na hali w Pile odbyły się 16 i 17.04.2011r., na tych spotkaniach jest nas 40 w pierwszym i 35 w drugim dniu. Murowana w pierwszym dniu nie przyjeżdża a w drugim ok. 50 osób. Przez oba spotkania prowadzimy dobry doping.
KS Murowana Goślina – PTPS Piła
02.04.2011r. – Trzeci mecz o wejście do PLK, odbył się na początku długiego weekendu. W Murowanej Goślinie pojawiło się nas ok. 60 + ok. 40 osób porozrzucanych na całej hali. Na prezentacji trans na dwóch kijach + konfetti i serpentyny. Doping bardzo dobry przez całe spotkanie. Murowana ok. 30 osób.
Podsumowanie sezonu:
1. Mecze w Pile: W Pile zbieramy się średnio w 30 osób. Najwyższa liczba to 40 osób, najmniej było 20.
2. Wyjazdy: Żukowo – 15, Police – 13, Murowana Goślina (sezon) – 46, Inowrocław (PP)- 20, Murowana Goślina (finał) – ok.60
-
http://www.youtube.com/watch?v=X0ZixmEXbL0 znalazłem przypadkiem dość słabej jakości film z listopadowego meczu z Orłem, tam jest ich więcej
-
Bielska w Muszynie - 1/2 finału PLK
2011.05.06 (piątek) - 15
2011.05.07 (sobota) - 25
2011.05.06 (piątek) - 15
2011.05.07 (sobota) - 25
-
Bielska w Muszynie - 5 mecz 1/2 finału PLK
2011.05.17 (wtorek) - 20 głów
2011.05.17 (wtorek) - 20 głów
-
Czym spowodowane tak słabe liczby Bielska ? Jednak odległość mała , a mecze bardzo ważne.
-
pewnie dniem tygodnia...
pozdrawiam
pozdrawiam
-
No wiesz jeden z meczów był w sobotę ...
-
Miałem na myśli 5 mecz.
Biorąc pod uwagę stawkę to liczba słaba, lecz tłumaczy ją dzień tygodnia.
Co do meczów weekendowych to faktycznie liczba nie powala.
pozdrawiam
Biorąc pod uwagę stawkę to liczba słaba, lecz tłumaczy ją dzień tygodnia.
Co do meczów weekendowych to faktycznie liczba nie powala.
pozdrawiam
-
to sprawa tylko dnia tygodnia
Podsumowanie sezonu 2010/2011 odnośnie naszych wyjazdów.
Liczby wyjazdowe:
1. Pesaro (Włochy) Liga Mistrzyń (środa) - 18 osób
2. Szamotuły (Superpuchar Polski), (piątek) - 5 osób
3. Rumia (piątek) - 0 osób
4. Dąbrowa Górnicza (niedziela) - 30 osób
5. Bydgoszcz (środa) - 0 osób
6. Białystok (sobota) - 4 osoby
7. Mielec (środa) - 7 osób
8. Muszyna (niedziela) - 45 osób
9. Łódź (poniedziałek) - 8 osób
10. Sopot (poniedziałek) - 0 osób
11. Wrocław (wtorek) - 5 osób
12. Inowrocław (piątek-niedziela) - 20, 33, 41 osób
13. Bydgoszcz (sobota-niedziela) - 12 i 9 osób
14. Muszyna (piątek-sobota) - 15 i 19 osób
15. Muszyna (wtorek) - 20 osób
16. Dąbrowa Górnicza (sobota) - 22 osoby
17. Dąbrowa Górnicza (niedziela) - 23 osoby
21 meczów wyjazdowych, 3 zera wyjazdowe, 11 wyjazdów odbywało się w tygodniu, łączna liczba ludzi na wyjeździe: 336 .
Odległości:
Liczone z punktu A do punktu B. Punkt A (hala przy ul. Rychlińskiego 19 w Bielsku-Białej), punkt B (hala drużyny przeciwnej). Na końcową odległość składała się podróż tam i z powrotem. W przypadku, gdy w danym mieście odbywały się mecze przez więcej niż 1 dzień (Puchar Polski w Inowocławiu oraz play-offy) i spaliśmy na miejscu to liczyło się rzeczywiste pokonanie trasy.
Po dokładnym przeliczeniu wszystkich wyjazdów to w tym sezonie przejechaliśmy za BKS-em 9462 km
Podsumowanie sezonu 2010/2011 odnośnie naszych wyjazdów.
Liczby wyjazdowe:
1. Pesaro (Włochy) Liga Mistrzyń (środa) - 18 osób
2. Szamotuły (Superpuchar Polski), (piątek) - 5 osób
3. Rumia (piątek) - 0 osób
4. Dąbrowa Górnicza (niedziela) - 30 osób
5. Bydgoszcz (środa) - 0 osób
6. Białystok (sobota) - 4 osoby
7. Mielec (środa) - 7 osób
8. Muszyna (niedziela) - 45 osób
9. Łódź (poniedziałek) - 8 osób
10. Sopot (poniedziałek) - 0 osób
11. Wrocław (wtorek) - 5 osób
12. Inowrocław (piątek-niedziela) - 20, 33, 41 osób
13. Bydgoszcz (sobota-niedziela) - 12 i 9 osób
14. Muszyna (piątek-sobota) - 15 i 19 osób
15. Muszyna (wtorek) - 20 osób
16. Dąbrowa Górnicza (sobota) - 22 osoby
17. Dąbrowa Górnicza (niedziela) - 23 osoby
21 meczów wyjazdowych, 3 zera wyjazdowe, 11 wyjazdów odbywało się w tygodniu, łączna liczba ludzi na wyjeździe: 336 .
Odległości:
Liczone z punktu A do punktu B. Punkt A (hala przy ul. Rychlińskiego 19 w Bielsku-Białej), punkt B (hala drużyny przeciwnej). Na końcową odległość składała się podróż tam i z powrotem. W przypadku, gdy w danym mieście odbywały się mecze przez więcej niż 1 dzień (Puchar Polski w Inowocławiu oraz play-offy) i spaliśmy na miejscu to liczyło się rzeczywiste pokonanie trasy.
Po dokładnym przeliczeniu wszystkich wyjazdów to w tym sezonie przejechaliśmy za BKS-em 9462 km
-
[link]
Nie ma jak podać ciekawy powód rozwiązania Klubu...
Nie ma jak podać ciekawy powód rozwiązania Klubu...
-
TPS Rumia (PLK) - podsumowanie sezonu 10/11
Pierwszy i jak się okazało narazie ostatni sezon w najwyższej lidze. Na meczach u siebie zbieramy się w liczbach od 20 do 50 osób (na inaugurację i derby), dopingu nie prowadzimy na 3 meczach z powodu konfliktu z drużyną i klubem. Staramy się działać pod względem ultras; rożnego rodzaju oprawy przygotowane przez grupę Rumscy Fanatycy zostają zaprezentowane na meczach z: BKS-em, Treflem, AZS-em, Stalą, Treflem (wyjazd), Muszynianką, MKS-em DG, AZS-em (play-off). Dopingujemy także w 17 osób na turnieju kadetek. Podbijamy zgodę z Łączpolem Gdynia i wspieramy ich w liczbach od 2-8 osób na 13 meczach. Wyjazdy bez rewelacji, zaliczamy 6 w przeciągu całego sezonu: Dąbrowa Górnicza - 4, Bydgoszcz - 9, Sopot - 35, Wrocław - 4, Inowrocław (PP) - 3, Białystok (play-out) - 4. Po sezonie spadamy do I ligi.
http://www.youtube.com/watch?v=QxFHVczqyHg
Pierwszy i jak się okazało narazie ostatni sezon w najwyższej lidze. Na meczach u siebie zbieramy się w liczbach od 20 do 50 osób (na inaugurację i derby), dopingu nie prowadzimy na 3 meczach z powodu konfliktu z drużyną i klubem. Staramy się działać pod względem ultras; rożnego rodzaju oprawy przygotowane przez grupę Rumscy Fanatycy zostają zaprezentowane na meczach z: BKS-em, Treflem, AZS-em, Stalą, Treflem (wyjazd), Muszynianką, MKS-em DG, AZS-em (play-off). Dopingujemy także w 17 osób na turnieju kadetek. Podbijamy zgodę z Łączpolem Gdynia i wspieramy ich w liczbach od 2-8 osób na 13 meczach. Wyjazdy bez rewelacji, zaliczamy 6 w przeciągu całego sezonu: Dąbrowa Górnicza - 4, Bydgoszcz - 9, Sopot - 35, Wrocław - 4, Inowrocław (PP) - 3, Białystok (play-out) - 4. Po sezonie spadamy do I ligi.
http://www.youtube.com/watch?v=QxFHVczqyHg