Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
Litość to zbrodnia!
-
No pewnie że tylko bluzgi , bo kto będzie sie bił z ekipą która napierdala się ze sprzętem ? Zacytuje Cię - Rozumiem, że dla Jagi to kosa przez akcje KSG&GKS? .... Dlaczego sądzisz że miało by to być przez tą akcje skoro oni wtedy wyłapali łomot ? Poza tym jak trzeba to i jedni i druddzy potrafią sobie ( wpuszczanie na sektory na zakazie ... pomoc kibicom Jagi którzy rozpierdolili sie autokarem jadąc na mecz Górnik - Jaga ) Więc prosze cię jak masz pisać cos o czym nie wiesz to nie pisz lepiej nicFSD pisze:Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
-
Te bluzgi to może nie tylko przez ten sprzęt(chociaż też na pewno ma to spory wpływ)ale jakby nie było,Jaga niezbyt może wykręcić jakąś akcję na swoim terenie,bo przez Białystok niewiele ekip przejeżdża jadąc na swój wyjazd...A przez Śląsk to co rusz jakaś ekipa przejeżdża.
-
Jakoś Legii to nie przeszkadzało.isis pisze:No pewnie że tylko bluzgi , bo kto będzie sie bił z ekipą która napierdala się ze sprzętem ?
Zdarza się nawet najlepszym polec. Tym bardziej, że ilościowo Jagiellonia górowała.isis pisze: Zacytuje Cię - Rozumiem, że dla Jagi to kosa przez akcje KSG&GKS? .... Dlaczego sądzisz że miało by to być przez tą akcje skoro oni wtedy wyłapali łomot ?
Ty chcesz pisać czemu jest kosa, a wychodzi jakbyś pisał czemu jest nuta "sympatii". Większość ekip pomoże drugiej, jeśli ona potrzebuje pomocy. (np. Unia Tarnów GieKSie). Żadnej ewenement.isis pisze: Poza tym jak trzeba to i jedni i druddzy potrafią sobie ( wpuszczanie na sektory na zakazie ... pomoc kibicom Jagi którzy rozpierdolili sie autokarem jadąc na mecz Górnik - Jaga ) Więc prosze cię jak masz pisać cos o czym nie wiesz to nie pisz lepiej nic
-----
KSiak - istnieją też inne możliwości niż akcja z partyzanta.
Litość to zbrodnia!
-
no stary jesteś bezstronny w c***FSD pisze:Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
-
Górnik i Jagiellonia od dawien dawna trzymali z ekipami z przeciwnych stron barykady, a do dzisiaj choć zgód nie ma, to zimnych stosunków także, więc chyba pomiędzy Górnikiem i Jagą dobrze raczej nie było i nie będzie
Górnik: Cracovia, Arka, Lech
Jagiellonia:Ruch, Widzew, Wisła
...wrócą ze szpitala to się określą.
-
MamoJeszczeGodzinke pisze:Górnik i Jagiellonia od dawien dawna trzymali z ekipami z przeciwnych stron barykady, a do dzisiaj choć zgód nie ma, to zimnych stosunków także, więc chyba pomiędzy Górnikiem i Jagą dobrze raczej nie było i nie będzie
FSD pisze:Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
FSD pisze:Taka Jagiellonia to dla Górnika żaden rywal. Tym bardziej, że każdy w miarę ogarnięty widzi odległość jaka dzieli oba miasta. Rozumiem, że dla Jagi to kosa przez akcje KSG&GKS?
isis pisze:KosaREFLUXXX pisze:Jak jest na linii Górnik Z. - Jagiellonia ?
Nie osmieszajcie sie
Jaga zadnej kosy z Gornikiem niema tak jak i Gornik z Jaga nie ma . Akcja KSG&GKS to pierwsza ich akcja razem i trafili na Jage po prostu na sprawdzenie swoich mozliwosci. kolego FSD nie badz taki pewny co do akcji Jagiellonii.
do tego Jaga wpuszczala na sektor Gornik potem KSG odplacalo sie pewnymi rzeczami dla Jagi u siebie
Ogolnie podsumowujac NEUTRAL zadnych konkretnych cisnien nie ma, a jezeli sie spotkaja w dogodnym miejscu napewno to wykorzystaja
-
To że nie ma zgody nie jest równoznaczne z kosą.isis pisze:KosaREFLUXXX pisze:Jak jest na linii Górnik Z. - Jagiellonia ?
To że z kimś czasami spotka się gdzieś "na trasie", nie znaczy że jest kosa.
Takie moje prywatne zdanie, co do ogólnego zagadnienia. :)
Dla porównania kosy Jagiellonii to przede wszystkim: Lechia, Cracovia no i Legia (może jeszcze PO(?)).
Co jakiś czas ma się ciśnienie na niektóre ekipy (głównie z własnego regionu lub częste "kontakty") ale żeby zaraz kosa?
-
a nakresli ktos cos o stosunkach miedzy Resovia a Wisla krk?
-
,,do tego,,JBwhite14 pisze:MamoJeszczeGodzinke pisze:Górnik i Jagiellonia od dawien dawna trzymali z ekipami z przeciwnych stron barykady, a do dzisiaj choć zgód nie ma, to zimnych stosunków także, więc chyba pomiędzy Górnikiem i Jagą dobrze raczej nie było i nie będzie
Jagiellonia:Ruch, Widzew, WisłaNie osmieszajcie sieFSD pisze:Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
Jaga zadnej kosy z Gornikiem niema tak jak i Gornik z Jaga nie ma . Akcja KSG&GKS to pierwsza ich akcja razem i trafili na Jage po prostu na sprawdzenie swoich mozliwosci. kolego FSD nie badz taki pewny co do akcji Jagiellonii.
do tego Jaga wpuszczala na sektor Gornik potem KSG odplacalo sie pewnymi rzeczami dla Jagi u siebie
Ogolnie podsumowujac NEUTRAL zadnych konkretnych cisnien nie ma, a jezeli sie spotkaja w dogodnym miejscu napewno to wykorzystaja
to Lech wpuszczał Legie, Legia mogła śmiało usiąść na sektorach Wisły i sporo jeszcze tego było z wiadomych względów więc nie rób cyrku
Nigdzie nie pisałem że mają jakąś kosę, pije że prędzej im w tym kierunku niż do dobrych stosunków na co wpływ mają dawne zgody, chyba że ktoś ma w d**** swoją historie to patrzy innym pryzmatem, skoro przy każdej okazji doszłoby do starcia to faktycznie można powiedzieć że neutral :))
tu można napisać że jest Neutral a nie w pryzmacie ekip do napierdalania przy każdej okazji ahh te kilometry brak styczności :)ktoś może nakreślić stosunki Resovia-Wisła
...wrócą ze szpitala to się określą.
Mam cichą nadzieję, że za tego błazna i inne pierdoły już dostałeś po mordzie, w Pyrzycach...leniwiec pisze:Stary moze wkońcu zaczniesz normalnie funkcjonować i się orientować, a nie pisać bzdury rodem z internetu czy tmk bo błazna z siebie robisz. Wyjdz wkońcu poza te forum czy miesięcznik tmk, tam nie przeczytasz zbyt duzo ;)
Nie pisz żebym wypisywał coś więcej o tej ekipie bo mi sie po prostu niechce.
To tak gwoli bzdur które piszesz, nie odpisuj nie ma sensu.
tisi :)
Twój kompleks GtW
-
:)
Jak to mówia nadzieja matką głupich ;)
Jak to mówia nadzieja matką głupich ;)
-
Jak jest obecnie na lini
Falubaz ZG - Kolejorz
Hutnik-Raków
Znicz Pruszków- Dolcan Ząbki
co do ostatniego sa to o ile sie nie myle grupy pro (L) ale mi chodzi o stosunki pomiedzy kibicami klubow nie biorac pod uwage, ze sa FC (L)
Falubaz ZG - Kolejorz
Hutnik-Raków
co do ostatniego sa to o ile sie nie myle grupy pro (L) ale mi chodzi o stosunki pomiedzy kibicami klubow nie biorac pod uwage, ze sa FC (L)

-
Falubaz - Lech - kosa
-
Znicz-Dolcan raczej neutralnie.
-
MamoJeszczeGodzinke pisze:,,do tego,,JBwhite14 pisze:MamoJeszczeGodzinke pisze:Górnik i Jagiellonia od dawien dawna trzymali z ekipami z przeciwnych stron barykady, a do dzisiaj choć zgód nie ma, to zimnych stosunków także, więc chyba pomiędzy Górnikiem i Jagą dobrze raczej nie było i nie będzie
Jagiellonia:Ruch, Widzew, WisłaNie osmieszajcie sieFSD pisze:Nie ośmieszam się. Stwierdzam tylko fakty jako osoba bezstronna. Wytłumacz mi co to za kosa, skoro jedyną akcją jaką zrobi Jaga na Górnik to bluzgi na meczu?
to Lech wpuszczał Legie, Legia mogła śmiało usiąść na sektorach Wisły i sporo jeszcze tego było z wiadomych względów więc nie rób cyrku
Nigdzie nie pisałem że mają jakąś kosę, pije że prędzej im w tym kierunku niż do dobrych stosunków na co wpływ mają dawne zgody, chyba że ktoś ma w d**** swoją historie to patrzy innym pryzmatem, skoro przy każdej okazji doszłoby do starcia to faktycznie można powiedzieć że neutral :))
tu można napisać że jest Neutral a nie w pryzmacie ekip do napierdalania przy każdej okazji ahh te kilometry brak styczności :)ktoś może nakreślić stosunki Resovia-Wisła
taki madry niby jestes, a kompletnie niewiesz jak jest w tych ekipach jezeli chodzi o stosunek do dawnych zgod
o kosie nie ma co mowic, ani o chlodnych stosunkach... nazwij to sobie jak chcesz po prostu ekipy te nie maja na siebie cisnienia jak i duzej stycznosci a jak sie spotkaja to sie spotkaja
ciach temat z mojej strony
-
Jakiemu klubowi kibicuje Sandomierz i Kazimierz Dolny?
-
w Sandomierzu kibicują tamtejszej Wiśle ;)mateo1922 pisze:Jakiemu klubowi kibicuje Sandomierz i Kazimierz Dolny?
We must secure the existence of our people and a future for White Children

-
Pewnie pytanie bylo ale nie bede 140+ stron przegladac.
Jakie sa stosunki na lini Wisła Krk - Jaga ???
Bardziej pozytywnie czy agresywnie ?? :) a moze totalna olewka z obu stron ??
Jakie sa stosunki na lini Wisła Krk - Jaga ???
"Z Orłem W Koronie Po Prawej Stronie"
"Jestem Polakiem Wiec Mam Obowiązki Polskie"
"Jestem Polakiem Wiec Mam Obowiązki Polskie"
-
Wzajemny szacunek. Ostatnio Jaga załatwiła nam bilety na swoje sektory, gdy mieliśmy wyjazd do Białego, zresztą my im również, jak mecz był w Sosnowcu.19SSqniarz46 pisze: Jakie sa stosunki na lini Wisła Krk - Jaga ???
-
Od jakiegoś czasu wśród ekip będących FC Legii obowiązuje pakt o nieagresji i neutralności.1910o2 pisze:Jak jest obecnie na lini
Falubaz ZG - Kolejorz
Hutnik-Raków
Chociaż wcześniej relacje między Dolcanem z Zniczem były pozytywne/neutralne, nie wchodzili sobie w drogę.

-
-
mozna wiedziec jak zaczela sie kosa na linii Falubaz-Kolejorz??
-
jeżeli dobrze pamietam to w zasadzie jedne powazne starcie Kolejorza z Falubazem było jakies 20 lat temu na dworcu w Lesznie ... :-))) hehe ale jak ma być kosa to niech wam będzie ...
angol88 -c'est la vie ...
-
kose to Falubaz może mieć z FC Lecha z miast gdzie jest żużel. bo co wspólnego z Lechem może mieć klub żużlowy? nawet trudno się gdzieś na trasie trafić
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów
-
Kolokwialnie rzecz ujmując, dużego ciśnienia raczej nie ma.1910o2 pisze:Jak jest obecnie na lini
Falubaz ZG - Kolejorz
Hutnik-Raków
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Skoro po części mowa o Rakowie to jak wyglądają ich relacje z Koroną?
-
oraz z Chrobrym Głogów?michal.silesia pisze:Skoro po części mowa o Rakowie to jak wyglądają ich relacje z Koroną?
[link]
-
Jak obecnie wygląda sytuacja na linii Unia Tarnów/Okocimski Brzesko ?
W latach 90-tych mieli zgodę, później nie (mieli nawet grilla), potem po odnowieniu stosunków Unii z Wisłą chyba z powrotem zaczęli się tolerować. A jak jest teraz ?
Czy Okocimski jest samodzielną ekipą, czy nadal mają prowiślckie sympatie ?
W latach 90-tych mieli zgodę, później nie (mieli nawet grilla), potem po odnowieniu stosunków Unii z Wisłą chyba z powrotem zaczęli się tolerować. A jak jest teraz ?
-
Prowiślaccy z pewnością nie są, raczej działają na własną rękę.Na inne tematy się nie wypowiadam ponieważ nie mam pojęcia.King_Artur_1908y pisze:Jak obecnie wygląda sytuacja na linii Unia Tarnów/Okocimski Brzesko ?
Hutnik Nowa Huta
-
Jakie są obecnie stosunki na lini Stilon - Elana ?
YG'04 - Stal Gorzów!
-
Z tego co pamiętam na ostatnich stronach było o tym.ziomek pisze:oraz z Chrobrym Głogów?michal.silesia pisze:Skoro po części mowa o Rakowie to jak wyglądają ich relacje z Koroną?
-
Stal Kraśnik - Motor Lublin
kosa?
kosa?
-
-
W Kraśniku jest FC Motoru. Wydaje mi się że to może być Stal, ale moge się mylić.opolanin1945 pisze:Stal Kraśnik - Motor Lublin
kosa?
-
nie w Lesznie a w Glogowie w 1991...... a tak to opisuje to jeden typ ktory to przezyl ...................... Panowie to był chyba nasz największy dym jaki mieliśmy.Na stacji podbił do nas Chrobry i powiedział żebyśmy w ten dzień mieli rozejm i napadli Lecha bo piją w knajpie nie daleko.Jest ich co prawda około 200 ale paru do bójki a reszta dzieci hahahahah.Co się puzniej okazało to tam było paru dzieciaków a reszta to zajebista ekipa,no i mieli przewage siedzieli w knajpie gdzie piwo było polewane w starych masywnych kuflach jak u nas w pamiętnym C.P.N.My na to przystaliśmy no i się zaczeło.Ruszyliśmy tam z nami mieliśmy nie zapomnianych chłopaków ze Zbąszynka ,niezła ekipka na tamte czasy,no i pirotechnicy hahaha.Chrobry jak zobaczył Lecha wyjebał w długą odrazu.Ani jeden z 25 typów którzy od nich byli nie podniósł rękawicy.A przypominam że to oni byli promotorami tej walki ,zresztą paru od nas też myślało że Lech jest tam gdzie Chrobry poleciał hahahhahaah.Takiego gradu kufli nie widziałem nigdy jak tam dobiegliśmy.My mieliśmy trochę sprzętu (takie czasy były),leciało wszystko śmietniki ,kamienie i wspomniane kufeleczki .Lecha koło 150 wysypało się przed lokal .Nas koło 70 desperatów.walka z początku wyrównana .Pamiętny USZOL na początku.Dostał w nos łańcuchem z kłódką i na chwile się osunął .Aby po tym wstać z wielką wściekłością i rykiem ZABIĆ FALUBAZ.ku*** Panowie jak oni ruszyli.To było koniec naszej wyrównanej walki.Poszliśmy w długą ,było ich o wiele za dużo.Pamiętam jak uciekałem koło apteki to kontem oka widziałem w aptece kolejke.To była Głogowska apteka ,a w kolejce stała Zielona Góra hahahhaahahah.Biegłem przerażony i się śmiałem .Szukali nas po całym Głogowie ,to starcia jeszcze doszło na samym dworcu gdzie znowu się postawiliśmy i była wymianka kamieni między nami.Po tej zadymie rozpisała się cała Polska i w jednej z Poznańskich gazet Uszol napisał że największy dym jaki przeżył to był z kibicami Falubazu w Głogowie.Po tej zadymie jeszcze zaliczyliśmy ucieczkę w Lesznie bo większość nie miała już chęci na zadymy.W ogóle w tym sezonie zaliczyliśmy parę ładnych awantur i był to piękny sezon.Pozdrawiam wszystkich TYLKO FALUBAZ (zstrony falubaz .com historia kibicow Falubazu)......angol88 pisze:jeżeli dobrze pamietam to w zasadzie jedne powazne starcie Kolejorza z Falubazem było jakies 20 lat temu na dworcu w Lesznie ... :-))) hehe ale jak ma być kosa to niech wam będzie ...
-
-
ciekawie :)
-
Nowohucianie1950 pisze:Prowiślaccy z pewnością nie są, raczej działają na własną rękę.Na inne tematy się nie wypowiadam ponieważ nie mam pojęcia.King_Artur_1908y pisze:Jak obecnie wygląda sytuacja na linii Unia Tarnów/Okocimski Brzesko ?
z forum Okocimskiego:
"Ludzie jezdzacy na Wisle nie sa kibicami Okocimskiego tylko Wisly. Nikt kto chodzi na Okocimski nie jedzi na Wisle.
To ze nas tak kojarza - doskonale wiemy, co nie mniej jedank nie znaczy ze jest to odzwieciedleniem rzeczywistego stanu rzeczy. Osoby jezdzace na Wisle to w 90% wioski z okolic Brzeska w Krakowie przedstawiajacy sie nie jako Jadowniki, Gnojnik tylko Brzesko.
Okocimski nigdy nie byl i nigdy nie bedzie niczyim FC.
W Brzesku liczy sie tylko Okocimski"
Kiedyś nawet vlepki były wydane, które wyjaśniały wszystko

niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
-
Wszystko się zgadza prócz małego szczegółu, że większość od nas melanżowała na wzniesieniu(trawce) przed knajpą i początkowe wyrównane starcie było z tą grupą sprzed knajpy, aż do chwili gdy zlecieliśmy z góry. Po starciu dworzec w Głogowie nadawał się do remontu. Kibice Falubazu szukali schronienia min. w wagonach z węglem czy też przeprawiali się wpław przez rzekę... Teraz dopiero dowiaduję się, że był tam Chrobry.shogun pisze:nie w Lesznie a w Glogowie w 1991...... a tak to opisuje to jeden typ ktory to przezyl ...................... Panowie to był chyba nasz największy dym jaki mieliśmy.Na stacji podbił do nas Chrobry i powiedział żebyśmy w ten dzień mieli rozejm i napadli Lecha bo piją w knajpie nie daleko.Jest ich co prawda około 200 ale paru do bójki a reszta dzieci hahahahah.Co się puzniej okazało to tam było paru dzieciaków a reszta to zajebista ekipa,no i mieli przewage siedzieli w knajpie gdzie piwo było polewane w starych masywnych kuflach jak u nas w pamiętnym C.P.N.My na to przystaliśmy no i się zaczeło.Ruszyliśmy tam z nami mieliśmy nie zapomnianych chłopaków ze Zbąszynka ,niezła ekipka na tamte czasy,no i pirotechnicy hahaha.Chrobry jak zobaczył Lecha wyjebał w długą odrazu.Ani jeden z 25 typów którzy od nich byli nie podniósł rękawicy.A przypominam że to oni byli promotorami tej walki ,zresztą paru od nas też myślało że Lech jest tam gdzie Chrobry poleciał hahahhahaah.Takiego gradu kufli nie widziałem nigdy jak tam dobiegliśmy.My mieliśmy trochę sprzętu (takie czasy były),leciało wszystko śmietniki ,kamienie i wspomniane kufeleczki .Lecha koło 150 wysypało się przed lokal .Nas koło 70 desperatów.walka z początku wyrównana .Pamiętny USZOL na początku.Dostał w nos łańcuchem z kłódką i na chwile się osunął .Aby po tym wstać z wielką wściekłością i rykiem ZABIĆ FALUBAZ.ku*** Panowie jak oni ruszyli.To było koniec naszej wyrównanej walki.Poszliśmy w długą ,było ich o wiele za dużo.Pamiętam jak uciekałem koło apteki to kontem oka widziałem w aptece kolejke.To była Głogowska apteka ,a w kolejce stała Zielona Góra hahahhaahahah.Biegłem przerażony i się śmiałem .Szukali nas po całym Głogowie ,to starcia jeszcze doszło na samym dworcu gdzie znowu się postawiliśmy i była wymianka kamieni między nami.Po tej zadymie rozpisała się cała Polska i w jednej z Poznańskich gazet Uszol napisał że największy dym jaki przeżył to był z kibicami Falubazu w Głogowie.Po tej zadymie jeszcze zaliczyliśmy ucieczkę w Lesznie bo większość nie miała już chęci na zadymy.W ogóle w tym sezonie zaliczyliśmy parę ładnych awantur i był to piękny sezon.Pozdrawiam wszystkich TYLKO FALUBAZ (zstrony falubaz .com historia kibicow Falubazu)......angol88 pisze:jeżeli dobrze pamietam to w zasadzie jedne powazne starcie Kolejorza z Falubazem było jakies 20 lat temu na dworcu w Lesznie ... :-))) hehe ale jak ma być kosa to niech wam będzie ...
hulali po polu i pili...