Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

gat

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: gat »

A jakies liczby wyjazdowe Sopotu?
iparts.pl
LODZ-SRODMIESCIE

Post autor: LODZ-SRODMIESCIE »

Nie pezsadzajcie z tym Sopotem.Pracowalem tam jakis czas i czesto bywam tam na baletach.Lechii jest bardziej widoczna ale wydaje mi sie że Sopot jest miasteczkiem gdzie moim zdaniem nie ma jakiegos takiego klimatu kibicowskiego i niejednokroktnie widzialem przechadzajacych sie obok siebie ludzi w barwach(czapeczkach)Arki i Lechii.To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
Majel

Post autor: Majel »

(...)nie ma jakiegoś takiego klimatu kibicowskiego(...)
A co dla Ciebie musi się dziać, żeby stwierdzić, ze miasto posiada klimat kibicowski?
Mieszkam w Sopocie od dziecka i dla mnie jak najbardziej posiada klimat kibicowski. Nikt nie przesadza z tą Lechią, tylko taka jest prawda. Śledzi w Sopocie nie widać i wątpię, żeby to się zmieniło. Lechia w Sopocie ciągle sie rozwija i idzie to w dobrym kierunku :) Liczby wyjazdowe to +/- 10 osób na każdym meczu, więc nie jest źle, a zaczyna jeździć co raz więcej osób.
To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
Jeszcze się zdziwisz :)
gat

Pozatym Sopot bardzo sie wyludnił z miasta ponad 50 tysiecznego do poziomu poniżej 40 tysiecy. Społeczenstwo jest najstarsze w Trójmieście. Jedyne miejsce gdzie jest jakiś klimat kibicowski to Kamienny Potok. Przy takich miastach jak Wejherowo czy Tczew wygląda gorzej. Reasumując miejsce napewno prestiżowe ale bez dużego znaczenia w kibicowskiej skali aglomeracji. Pozatym, jesli piszecie ze nikt tam nie chodzi w barwach Arki to wystrczy spawdzic kto wysiada w weekendy z kolejek z kierunku Gdyni.
LODZ-SRODMIESCIE

Post autor: LODZ-SRODMIESCIE »

Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
Porownaj sobie liczby fan clubow np.Ślaskich ekip gdzie takich małych 40 tys miasteczek jest full.
SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista »

Majel pisze:
(...)nie ma jakiegoś takiego klimatu kibicowskiego(...)
A co dla Ciebie musi się dziać, żeby stwierdzić, ze miasto posiada klimat kibicowski?
Mieszkam w Sopocie od dziecka i dla mnie jak najbardziej posiada klimat kibicowski. Nikt nie przesadza z tą Lechią, tylko taka jest prawda. Śledzi w Sopocie nie widać i wątpię, żeby to się zmieniło. Lechia w Sopocie ciągle sie rozwija i idzie to w dobrym kierunku :) Liczby wyjazdowe to +/- 10 osób na każdym meczu, więc nie jest źle, a zaczyna jeździć co raz więcej osób.
To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
Jeszcze się zdziwisz :)
Witam, aż musiałem się zarejestrowac jak to zobaczyłem. Mieszkam w Sopocie już ponad 20 lat i jestem pewnien, że te 10 osób to może z jednej ulicy jechac. Na meczach Lechii jest zdecydowanie DUŻO WIĘCEJ kibiców z Sopotu, to że nie jeżdżą w zorganizowanych grupach nie świadczy o tym, że jezdzi z 10 osób. Na mecze dojeżdżają tak samo jak kibice z innych dzielnic Gdańska (autobusami, SKM). Także kolego bardzo smiesznia ta Twoja liczba zabrzmiała. Pozdrawiam :)
SopockiLechista

sorrki ale nie można edytowac, wiadomo, że także samochodami :D
Majel

Post autor: Majel »

Przecież chodziło mi o mecze na wyjeździe, a nie te w Gdańsku! Wiadomo, że na Traugutta sopocka Lechia pojawia się w o wiele większej liczbie.
SopockiLechista

W takim razie zwracam honor :) dzisiaj chyba więcej jechało chłopaków z Sopotu :) ja niestety nie mogłem, ale cóż życie.
SopockiLechista

Sopot ma 40 tysięcy mieszkańców. No oczywiście Lechii nie widac i wogóle nas nie ma w Trójmiescie :]. Popatrz sobie na liczby wyjazdowe Lechii ostatnio i one nie zachwycają, w poprzednich sezonach liczby Sopotu były bardzo dobre i to nie raz nie dwa. Teraz frekwencja na wyjazdach się poprawia.
nisc

Post autor: nisc »

ok, z liczba mieszkancow przesadzilem ;-) okolo 40 tysiecy...co nie zmiena postaci rzeczy, a czy ja pisalem cos o dominacji, przewagi Arki w Sopocie? sorry kolego ale mieszkajac cale zycie 7 km od Sopotu mama jakies tam pojecie i dalej uwazam ze jest tak jak napisalem powyzej..Sopot jest cienki i tyle kibicowsko a jak to ktos zauwazyl powod to turystyczny charakter miasta, poza moze Kamionka i blokami przy plazy na Wyscigach ( bo jesli chodzi o Brodwino czy Centrum to kibicow tam jak na lekarstwo), pzdr
SopockiLechista

Centrum wiadomo, rewelacji nie ma tu się zgodze, ale czy Sopot jest cienki tu sie pozwole z Tobą nie zgodzic :)
cabron

Post autor: cabron »

Może ktoś z Łodzi ocenić na ile obiektywny i prawdziwy jest ten opis?
Skany są z Szalikowca?
obiektywny1989

Post autor: obiektywny1989 »

zdaniem większości Widzewiaków opis obiektywny, który w większości oddaje podział kibicowski podział Łodzi.
dilerek

Post autor: dilerek »

cabron pisze:
Może ktoś z Łodzi ocenić na ile obiektywny i prawdziwy jest ten opis?
Skany są z Szalikowca?
Skany pochodza kolego z najnowszego numeru TMK
OsiedlowyAG

Post autor: OsiedlowyAG »

co do Sopotu , wiadomo ze przewage ma tam Lechia , kiedys mieli naprawde paru konkretnych chlopakow , na dzis sprawiedliwy podział wyglada chyba 80 % Lechia 20 % Arka , o wiele ciekawiej jest tam w wikendy jak osoby z Gdanska i Gdyni wpadaja na imprezy i slychac spiewy raz tych i raz tych . Dla mnie osobiscie Sopot nie jest kibicowska potega a bardziej miastem gdzie sie bawi , pozdr
chojny widzew

Post autor: chojny widzew »

Praktycznie co roku, od wielu lat spędzam cześć urlopu/wakacji w Sopocie (bardzo lubię to miasto i gdybym miał dużo kasy nie pogardziłbym tam mieszkaniem) i zawsze widywałem tam tylko barwy Lechii. Nie zamierzam się wypowiadać na temat rozkładu sił, to tylko moje spostrzeżenia okiem osoby niezwiązanej na codzień z tym miastem.
wujek_fido

Post autor: wujek_fido »

Jestem w głębokim szoku, że z takiego miasta jak Sopot jeździ 10 osób na wyjazd i nad tym jest rozkminka.. Jak można wiedzieć, jaki rekord wyjazdowy ma Sopot?
Do niedawna myślałem, że z Sopotu jeżdżą tabuny ludzi w obu kierunkach, tj. Gdańsk i Gdynia..
Fryta007

Post autor: Fryta007 »

Moze mi ktos opisac dzielnice katowic:
1.Ligota
2.Zalensko Holda

i Dzielnice Bytomia jaka ekipa i jak jakosciowo z Kleinfeldu

Dzieki
Romano

Post autor: Romano »

LODZ-SRODMIESCIE pisze:Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
Porownaj sobie liczby fan clubow np.Ślaskich ekip gdzie takich małych 40 tys miasteczek jest full.
Oczywiście mówimy tu o wyjazdach na mecze po Posce a nie do Gdańska na mecze Lechii:)Nie wyskakuj z fanatyzmem FC na Śląsku bo jak tam wyjazdy sa po 10-12km to mozna bić rekordy.Co innego jak trzeba przejechac cała Polske na wyjazd .W porównaniu z innymi dzielnicami Gdańska Sopot wyglada calkiem dobrze.Pisze z dzielnicami bo praktycznie Sopot z Gdańskiem to jeden organizm miejski bez widocznej granicy miedzy miastami.
gat

Sopot z Gdynią rowniez tworzy jeden organizm miejski. Pozatym spytaj sie przypadkowego sopociaka czy czuje sie dzielnica Gdańska :)
basi46

Post autor: basi46 »

basi46 pisze:Mógłby ktoś przybliżyć co się dzieje na dzień dzisiejszy w Nowej Dębie? Działa coś tamtejsza Stal?
Podbijam.
SopockiLechista

Ale chyba można już zakończyc temat Sopotu :)
nisc

Post autor: nisc »

Rakow-CKM?
Viclav

Post autor: Viclav »

Gdańsk, Wrocław...
Giekaemowiec

Post autor: Giekaemowiec »

troublemakers pisze:Swego czasu Olimpia i GKM w Grudziądzu
Nie rozumiem tego ,,swego czasu", teraz również nie ma między nami zatargów.
elo1312

Post autor: elo1312 »

A w Grudziądzu nadal jest kosa pomiędzy Widzewem (WFCG) a GKM ???
BOS

Post autor: BOS »

Tak nadal jest kosa miedzy WFCG a GKMem
ramzesKKS

Post autor: ramzesKKS »

W Poznaniu Lech i Warta. Zieloni mają zorganizowaną grupę z tego co wiem to ośmiu ultrasów. I zwady między nami nie ma.
Fryta007

Moze ktos opisac LIGOTE dzielnice katowic ?
i Zalenską Halde.
Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio »

o Ligocie zdaje się było, a co do Załęskiej Hałdy to w zasadzie jest to osiedle Witosa wraz z przyległościami, więc nie ma co opisywać, GieKSa i c***;)
elo1312

Post autor: elo1312 »

BOS pisze:Tak nadal jest kosa miedzy WFCG a GKMem
Dzięki i pozdro!

A w Słubicach? Jest tam Lech albo Pogoń? Miejscowa Polonia jeszcze tworzy jakisż Młyn u siebie?

Z góry Dzięki!
anonimowy87

Post autor: anonimowy87 »

Jestem na forum już dłuższy czas, ale dopiero teraz się zarejestrowałem, bo nurtuje mnie pewna kwestia. Na forum Legii wyczytałem takie coś, dotyczące ich kibiców z poza Warszawy :
''Stryków – powstali w połowie 2002, liczą ok. 10 osób, trzymamy kciuki, gdyż miejscowość znajduję się pod samą... Łodzią''
Trochę mnie to dziwi, bo miejscowość znajduje się na prawdę blisko Łodzi. Ktoś mógłby to przybliżyć?
Wiara_ZS

Post autor: Wiara_ZS »

Mam pytanie jak wygląda sytuacja w Nieświniu wieś pod Kielcami?
Zawsze Wierny

Post autor: Zawsze Wierny »

Wiara_ZS pisze:Mam pytanie jak wygląda sytuacja w Nieświniu wieś pod Kielcami?
Kilku pikników Korony.Większośc z nich była tylko na jednym meczu w Kielcach z Widzewem i na tym zakończyła sie ich przygoda kibicowska.Są też ze 2-3 osoby co od czasu do czasu zajrzą na mecz do Kielc pooglądać piłkarskie zmagania :]
A skad pytanie o tą miejscowość ? ;)
19max10

Post autor: 19max10 »

anonimowy87 pisze:Jestem na forum już dłuższy czas, ale dopiero teraz się zarejestrowałem, bo nurtuje mnie pewna kwestia. Na forum Legii wyczytałem takie coś, dotyczące ich kibiców z poza Warszawy :
''Stryków – powstali w połowie 2002, liczą ok. 10 osób, trzymamy kciuki, gdyż miejscowość znajduję się pod samą... Łodzią''
Trochę mnie to dziwi, bo miejscowość znajduje się na prawdę blisko Łodzi. Ktoś mógłby to przybliżyć?
Wiesz Widzew ma też swoje FC w Warszawie liczące całkiem niezłą ilośc osób i robią parę fajnych akcji w Warszawie, także być może i Legioniści są w Strykowie. Przecież teraz Widzew piłkarską potęgą nie jest, więc albo sie ktos poprzerzucał, albo chłopaki wybrali swoją ścieżkę z eLką na piersi...
Fryta007

Moze ktos opisac Żarnowiec (slaskie) i Ryki (lubelskie).
Wielkie Dzieki
El.

Post autor: El. »

Fryta007 pisze:Moze ktos opisac Żarnowiec (slaskie).
Wielkie Dzieki
Wioska na ktorej sie nic nie dzieje. Jednak , ze do miejscowej szkole dojezdza duzo mlodych kibicoe Ruchu z calej okolicy.
zab

Post autor: zab »

basi46 pisze:
basi46 pisze:Mógłby ktoś przybliżyć co się dzieje na dzień dzisiejszy w Nowej Dębie? Działa coś tamtejsza Stal?
Podbijam.

Jeszcze nie dawno (3-4 lata) Nowa Dęba zblizyła się do Stalówki, raczej nic się nie zmieniło. Nie dawno Siarka odwiedziła Nową Dębę poszukując stalowców ale chyba nic nie wyszło. Stal, jesli działa to tylko u siebie i nie na każdym meczu. Niech ktoś z Tbg się wypowie, mają w końcu niedaleko.
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

jak wygladają sprawy w pszczynie i zorach? niedlugo jade w tamte rejony na delegacje i jestem ciekaw
ODPOWIEDZ