Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Napisałem - "...która OTOCZONA jest... " a nie - która odchodzi od. A z tego co wiem, nie raz "Abramka" oraz Tuwima ustawiały się na ta ulice więc zdecydowanie jest tam czasami "ciekawie". Ponieważ pytanie o sytuacje na Śródmieściu zostało zadane przez kibica spoza Łodzi, wydaje mi się że warto wspomnieć o takich "ciekawostkach".
-
Mieszkam na Starym Widzewie niedaleko Dowborczyków i nie słyszałem żeby ktoś tam się ustawiał na nich. Po za tym jak już wcześniej wspomniałem mało tam kibiców więc nie ma na kogo się ustawiać. Otoczona ona nie jest bo na wschód zaczyna się Stary Widzew począwszy od Targowej, a na zachodzi Kilińskiego jest wymieszana. Jak już to dalsza rozmowa na pw by nie rozmywać tematu ;)19Ś10 pisze:Napisałem - "...która OTOCZONA jest... " a nie - która odchodzi od. A z tego co wiem, nie raz "Abramka" oraz Tuwima ustawiały się na ta ulice więc zdecydowanie jest tam czasami "ciekawie". Ponieważ pytanie o sytuacje na Śródmieściu zostało zadane przez kibica spoza Łodzi, wydaje mi się że warto wspomnieć o takich "ciekawostkach".
-
W Kurowie działa FC Arki zaliczające sie do FC Lubelskie.Mixi pisze:jak wygląda sytuacja w Kurowie niedaleko Lublina?
-
Co do Rumii to zdecydowanie dominuje tu Arka.Baltyk jest tu obecny tyle ze mocno zbunkrowany ale jest,czego dal [link] min.przed meczem Orkan-Baltyk.Ogólnie w miastach Reda,Rumia,Wejherowo Arka nie ma konkurencji.Młodziez wybiera Arke.
Co do mojego miasta i mojej dzielnicy.
ŁKS na Śródmiesciu jest minimalnie liczniejszy.
Jesli chodzi o jakośc i siłe to chyba nikt nie ma zludzen zdecydowanie Widzew.
Sródmieście jest typowo chuligańskim fan clubem Widzewa i kibice(w wiekszosci) z tego rewiru nastawieni sa na rywalizacje czysto sportowa.
Kiedys bardzo mocne ulice ŁKS-u(Creazy Cannibals)Wschodnia,Jaracza,Włokienka,Pólnocna,Rewolucji teraz są tylko tłem dla pobliskiej Pomorskiej która na przestrzeni kilku ostatnich lat zdecydowanie zdominowala ten rejon miasta.Na w.w. ulicach należących teoretycznie do Lks swobodnie i bezproblemowo działaja zamieszkujacy tam kibice Widzewa,powszechnie znani swoim rodowitym sasiadom.Skladowa raczej juz nie aktywna a konkretni Widzewiacy powyprowadzali sie z tamtąd już dawno.
Kilinskiego w tej czesci Śródmiescia raczej już nie aktywne kibicowsko a szkoda bo do niedawna była tam chuliganska grupa Widzewiaków(krótki odcinek pomiedzy Jaracza a Narutowicza) toczaca z powodzeniem boje z duzo liczniejszą Jaracza i Włokienka.
Co do Tyłów,Abramki to raczej peryferia Śródmiescia ale zdecydowanie dominuje tam ŁKS.Piotrkowska to tez ŁKS choc z tego co mi wiadomo aktywnych kibiców pozostała tam garstka.
Co do mojego miasta i mojej dzielnicy.
ŁKS na Śródmiesciu jest minimalnie liczniejszy.
Jesli chodzi o jakośc i siłe to chyba nikt nie ma zludzen zdecydowanie Widzew.
Sródmieście jest typowo chuligańskim fan clubem Widzewa i kibice(w wiekszosci) z tego rewiru nastawieni sa na rywalizacje czysto sportowa.
Kiedys bardzo mocne ulice ŁKS-u(Creazy Cannibals)Wschodnia,Jaracza,Włokienka,Pólnocna,Rewolucji teraz są tylko tłem dla pobliskiej Pomorskiej która na przestrzeni kilku ostatnich lat zdecydowanie zdominowala ten rejon miasta.Na w.w. ulicach należących teoretycznie do Lks swobodnie i bezproblemowo działaja zamieszkujacy tam kibice Widzewa,powszechnie znani swoim rodowitym sasiadom.Skladowa raczej juz nie aktywna a konkretni Widzewiacy powyprowadzali sie z tamtąd już dawno.
Kilinskiego w tej czesci Śródmiescia raczej już nie aktywne kibicowsko a szkoda bo do niedawna była tam chuliganska grupa Widzewiaków(krótki odcinek pomiedzy Jaracza a Narutowicza) toczaca z powodzeniem boje z duzo liczniejszą Jaracza i Włokienka.
Co do Tyłów,Abramki to raczej peryferia Śródmiescia ale zdecydowanie dominuje tam ŁKS.Piotrkowska to tez ŁKS choc z tego co mi wiadomo aktywnych kibiców pozostała tam garstka.
-
zostawmy juz to srodmiescie. jest podzielone i takie info wystarczy ludziom spoza Łodzi, juz nie roztrzasajmy poszczegolnych rewirow, bo wiadomo, jak to sie skonczy.
-
a ja własnie slyszalem ze jest tez pare osób jeżdżącyh na Wisłę Krakówtcz pisze:W Kurowie działa FC Arki zaliczające sie do FC Lubelskie.Mixi pisze:jak wygląda sytuacja w Kurowie niedaleko Lublina?
-
Ja mam pytanie moze ktos opisac sytuacje w Radkowie (woj. dolnoslaskie)?
Wydaje mi sie ze miasteczko kojarzone z WKS-em ale czy jest tam jakas grupa jezdzaca albo cos ? Istenieje oficjalne FC?
Wydaje mi sie ze miasteczko kojarzone z WKS-em ale czy jest tam jakas grupa jezdzaca albo cos ? Istenieje oficjalne FC?
-
wiem że było już o Warszawie ale troche śmieszą mnie wypowiedzi KSP,każdy kto choć troche orientuje się w sytuacji w WWA doskonale wie że Polonia to tylko Muranów gdzie mają dość znaczną przewage(choć jest i troche legionistów są nawet 2 legijne flagi Muranowa),a poza tym KSP w Warszawie nie istnieje wiadomo że pewnie w prawie każdej dzielnicy mają jakiś tam kibiców ale żyją oni w totalnej konspiracji,mam 22lata a nigdy powtarzam nigdy na mieście nie widziałem nikogo w barwach Polonii,tymczasem Legijne barwy widze codziennie i to w różnych rejonach miasta,ktoś tam z KSP napisał wcześniej że "dobrze trzymamy się" i wymienił m.in. Ochote-farmazon totalny,na Ochocie widać wszędzie tylko Legie,wiem że jest mała ekipka KSP nawet z flagą Ochota ale żyją w totalnej konspiracji...Więcej obiektywizmu panowie z Polonii-Muranów jest wasz ale nic poza tym...
-
Mógłby ktoś przybliżyć co się dzieje na dzień dzisiejszy w Nowej Dębie? Działa coś tamtejsza Stal?

-
Są osoby regularnie jeżdżące na Śląsk, ale słabo zorganizowane.Fryta007 pisze:Ja mam pytanie moze ktos opisac sytuacje w Radkowie (woj. dolnoslaskie)?
Wrocław - stolica Śląska
-
A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w miastach gdzie dominuje jedna drużyna np. Szczecin ,Warszawa , Wrocław, jak wyglądają walki między dzielnicami? Jeśli takowe w ogóle są. W moim mieście[dominacja jednej drużyny] są walki między osiedlami,dzielnicami a wiara zna się ze stadionu. Koledzy po szalu razem są ultrasami,hoolsami i potem leją się między sobą.
-
W Szczecinie hools z dzielnicy X , który dostanie oklep od ultrasa z dzielnicy Y za karę musi trzymać kartonik z oprawy.
-
Widzę ,że kolega nie zrozumiał pytania. Jak nie rozumie to niech sie nie wypowiada. Chodzi o regularne walki między osiedlami. Ekipa z jednego osiedla leje się z drugą a są w bojówie jednej i tej samej drużyny. To jest nienormalne. Podam na innym przykładzie. W województwie w którym rządzi jedna drużyna i są silne fc, leją się między sobą. Co chcą wtedy udowodnić? kto lepiej kibicuje ich drużunie....
P.S.
Masz teraz równania w gimnazjum?
P.S.
-
Szczecin podałem jako przykładowe miasto na twoje głupie pytanie.ramzesKKS pisze:Widzę ,że kolega nie zrozumiał pytania. Jak nie rozumie to niech sie nie wypowiada. Chodzi o regularne walki między osiedlami. Ekipa z jednego osiedla leje się z drugą a są w bojówie jednej i tej samej drużyny. To jest nienormalne. Podam na innym przykładzie. W województwie w którym rządzi jedna drużyna i są silne fc, leją się między sobą. Co chcą wtedy udowodnić? kto lepiej kibicuje ich drużunie....
P.S.
P.S. Jezeli mnie oskarżasz o gimnazium , to wnioskuję że jesteś starszy od tej grupy ludzi.Starszy nie znaczy mądrzejszy :)
Ja ze swojej strony kończę dyskusję ,a tobie radzę to samo ,gdyż kompromitujesz się na ogólnopolskim forum.
-
Kilka razy Sopot był poruszany więc nie bede pisał na nowo.stradivarius pisze:Dominuje Lechia.
Rozkminki o dzielnicach nie prowadzić tutaj.
Nasze najnowsze wlepki ( [link] ) w całości obrazują jak wygląda sytuacja na "mieście".
BIAŁO-ZIELONY SOPOT - NAJLEPSZA DZIELNICA GDAŃSKA
[link]
-
-
Nie pezsadzajcie z tym Sopotem.Pracowalem tam jakis czas i czesto bywam tam na baletach.Lechii jest bardziej widoczna ale wydaje mi sie że Sopot jest miasteczkiem gdzie moim zdaniem nie ma jakiegos takiego klimatu kibicowskiego i niejednokroktnie widzialem przechadzajacych sie obok siebie ludzi w barwach(czapeczkach)Arki i Lechii.To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
-
A co dla Ciebie musi się dziać, żeby stwierdzić, ze miasto posiada klimat kibicowski?(...)nie ma jakiegoś takiego klimatu kibicowskiego(...)
Mieszkam w Sopocie od dziecka i dla mnie jak najbardziej posiada klimat kibicowski. Nikt nie przesadza z tą Lechią, tylko taka jest prawda. Śledzi w Sopocie nie widać i wątpię, żeby to się zmieniło. Lechia w Sopocie ciągle sie rozwija i idzie to w dobrym kierunku :) Liczby wyjazdowe to +/- 10 osób na każdym meczu, więc nie jest źle, a zaczyna jeździć co raz więcej osób.
Jeszcze się zdziwisz :)To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
-
Z tymi czapeczkami to nie przesadzaj juz łatwiej w totka bym trafił szóstke niż takie cos zobaczył czyba ze chłopaki z Lechii sobie jaja robili.Co do klimatu kibicowskiego to pudło w Sopocie sa silne reprezentacje wszystkich grup kibiców Lechii o czym miejscowi dobrze wiedza a przyjezdni dowiaduja sie o tym jak są niegrzeczni:)LODZ-SRODMIESCIE pisze:Nie pezsadzajcie z tym Sopotem.Pracowalem tam jakis czas i czesto bywam tam na baletach.Lechii jest bardziej widoczna ale wydaje mi sie że Sopot jest miasteczkiem gdzie moim zdaniem nie ma jakiegos takiego klimatu kibicowskiego i niejednokroktnie widzialem przechadzajacych sie obok siebie ludzi w barwach(czapeczkach)Arki i Lechii.To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
-
Pozatym Sopot bardzo sie wyludnił z miasta ponad 50 tysiecznego do poziomu poniżej 40 tysiecy. Społeczenstwo jest najstarsze w Trójmieście. Jedyne miejsce gdzie jest jakiś klimat kibicowski to Kamienny Potok. Przy takich miastach jak Wejherowo czy Tczew wygląda gorzej. Reasumując miejsce napewno prestiżowe ale bez dużego znaczenia w kibicowskiej skali aglomeracji. Pozatym, jesli piszecie ze nikt tam nie chodzi w barwach Arki to wystrczy spawdzic kto wysiada w weekendy z kolejek z kierunku Gdyni.
[link]
-
Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
Porownaj sobie liczby fan clubow np.Ślaskich ekip gdzie takich małych 40 tys miasteczek jest full.
Porownaj sobie liczby fan clubow np.Ślaskich ekip gdzie takich małych 40 tys miasteczek jest full.
-
Witam, aż musiałem się zarejestrowac jak to zobaczyłem. Mieszkam w Sopocie już ponad 20 lat i jestem pewnien, że te 10 osób to może z jednej ulicy jechac. Na meczach Lechii jest zdecydowanie DUŻO WIĘCEJ kibiców z Sopotu, to że nie jeżdżą w zorganizowanych grupach nie świadczy o tym, że jezdzi z 10 osób. Na mecze dojeżdżają tak samo jak kibice z innych dzielnic Gdańska (autobusami, SKM). Także kolego bardzo smiesznia ta Twoja liczba zabrzmiała. Pozdrawiam :)Majel pisze:A co dla Ciebie musi się dziać, żeby stwierdzić, ze miasto posiada klimat kibicowski?(...)nie ma jakiegoś takiego klimatu kibicowskiego(...)
Mieszkam w Sopocie od dziecka i dla mnie jak najbardziej posiada klimat kibicowski. Nikt nie przesadza z tą Lechią, tylko taka jest prawda. Śledzi w Sopocie nie widać i wątpię, żeby to się zmieniło. Lechia w Sopocie ciągle sie rozwija i idzie to w dobrym kierunku :) Liczby wyjazdowe to +/- 10 osób na każdym meczu, więc nie jest źle, a zaczyna jeździć co raz więcej osób.Jeszcze się zdziwisz :)To miasto majetnych turystów,nie kibicow.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
sorrki ale nie można edytowac, wiadomo, że także samochodami :D
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
Przecież chodziło mi o mecze na wyjeździe, a nie te w Gdańsku! Wiadomo, że na Traugutta sopocka Lechia pojawia się w o wiele większej liczbie.
-
W takim razie zwracam honor :) dzisiaj chyba więcej jechało chłopaków z Sopotu :) ja niestety nie mogłem, ale cóż życie.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
dokladnie jak piszesz, a do Lechistow z Sopotu mam pytanie, skoro tak"rzadzicie" tym miastem , nawet nazywacie swoje miasto "dzelnica" Gdanska ( swoja droga brawo za lokalny patriotyzm heh),jak to jest ze od czasow Ś. z Kamionki ktory to rzeczywscie na pewien okres spowodowal ze w miescie tym kazdy kto nie byl bialo-zielony lub ze zgody czul sie nieswojo do teraz sytuacja sie zmienila i praktycznie jako FC na Lechii sie nie liczycie ( nie mowie tu o ludziach w wieku 30-40 lat ktorzy na Traugutta jezdzili jezdza i beda jezdzic cale zycie-podobnie jak to samo pokolenie sopockiej Arki) jestescie jak na 100+ tysieczne miasto po prostu niewidzialni....(w skali oczywscie) , ktos powiedzial o liczbach wyjazdowych Sopotu to tez by bylo ciekawe, bo nei sadze ze jest sie czym pochwalic...LODZ-SRODMIESCIE pisze:Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
TYBET JEST SERBSKI
-
Od kiedy Sopot ma ponad 100k mieszkańców?nisc pisze:dokladnie jak piszesz, a do Lechistow z Sopotu mam pytanie, skoro tak"rzadzicie" tym miastem , nawet nazywacie swoje miasto "dzelnica" Gdanska ( swoja droga brawo za lokalny patriotyzm heh),jak to jest ze od czasow Ś. z Kamionki ktory to rzeczywscie na pewien okres spowodowal ze w miescie tym kazdy kto nie byl bialo-zielony lub ze zgody czul sie nieswojo do teraz sytuacja sie zmienila i praktycznie jako FC na Lechii sie nie liczycie ( nie mowie tu o ludziach w wieku 30-40 lat ktorzy na Traugutta jezdzili jezdza i beda jezdzic cale zycie-podobnie jak to samo pokolenie sopockiej Arki) jestescie jak na 100+ tysieczne miasto po prostu niewidzialni....(w skali oczywscie) , ktos powiedzial o liczbach wyjazdowych Sopotu to tez by bylo ciekawe, bo nei sadze ze jest sie czym pochwalic...LODZ-SRODMIESCIE pisze:Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
Druga sprawa to jeżeli Lechii nie widać w Sopocie to co powiedzieć o Arce?
Wrocław - stolica Śląska
-
Sopot ma 40 tysięcy mieszkańców. No oczywiście Lechii nie widac i wogóle nas nie ma w Trójmiescie :]. Popatrz sobie na liczby wyjazdowe Lechii ostatnio i one nie zachwycają, w poprzednich sezonach liczby Sopotu były bardzo dobre i to nie raz nie dwa. Teraz frekwencja na wyjazdach się poprawia.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
ok, z liczba mieszkancow przesadzilem ;-) okolo 40 tysiecy...co nie zmiena postaci rzeczy, a czy ja pisalem cos o dominacji, przewagi Arki w Sopocie? sorry kolego ale mieszkajac cale zycie 7 km od Sopotu mama jakies tam pojecie i dalej uwazam ze jest tak jak napisalem powyzej..Sopot jest cienki i tyle kibicowsko a jak to ktos zauwazyl powod to turystyczny charakter miasta, poza moze Kamionka i blokami przy plazy na Wyscigach ( bo jesli chodzi o Brodwino czy Centrum to kibicow tam jak na lekarstwo), pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Centrum wiadomo, rewelacji nie ma tu się zgodze, ale czy Sopot jest cienki tu sie pozwole z Tobą nie zgodzic :)
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
Może ktoś z Łodzi ocenić na ile obiektywny i prawdziwy jest ten opis?Bidi pisze:1) [link]
2) [link]
3) [link]
4) [link]
Skany są z Szalikowca?
Nie Irlandia, a Białoruś!
-
zdaniem większości Widzewiaków opis obiektywny, który w większości oddaje podział kibicowski podział Łodzi.
Widzew Łódź
-
Skany pochodza kolego z najnowszego numeru TMKcabron pisze:Może ktoś z Łodzi ocenić na ile obiektywny i prawdziwy jest ten opis?Bidi pisze:1) [link]
2) [link]
3) [link]
4) [link]
Skany są z Szalikowca?
-
co do Sopotu , wiadomo ze przewage ma tam Lechia , kiedys mieli naprawde paru konkretnych chlopakow , na dzis sprawiedliwy podział wyglada chyba 80 % Lechia 20 % Arka , o wiele ciekawiej jest tam w wikendy jak osoby z Gdanska i Gdyni wpadaja na imprezy i slychac spiewy raz tych i raz tych . Dla mnie osobiscie Sopot nie jest kibicowska potega a bardziej miastem gdzie sie bawi , pozdr
-
Praktycznie co roku, od wielu lat spędzam cześć urlopu/wakacji w Sopocie (bardzo lubię to miasto i gdybym miał dużo kasy nie pogardziłbym tam mieszkaniem) i zawsze widywałem tam tylko barwy Lechii. Nie zamierzam się wypowiadać na temat rozkładu sił, to tylko moje spostrzeżenia okiem osoby niezwiązanej na codzień z tym miastem.
-
Jestem w głębokim szoku, że z takiego miasta jak Sopot jeździ 10 osób na wyjazd i nad tym jest rozkminka.. Jak można wiedzieć, jaki rekord wyjazdowy ma Sopot?
Do niedawna myślałem, że z Sopotu jeżdżą tabuny ludzi w obu kierunkach, tj. Gdańsk i Gdynia..
Do niedawna myślałem, że z Sopotu jeżdżą tabuny ludzi w obu kierunkach, tj. Gdańsk i Gdynia..
wkurwiony nie jesteś sobą
-
Moze mi ktos opisac dzielnice katowic:
1.Ligota
2.Zalensko Holda
i Dzielnice Bytomia jaka ekipa i jak jakosciowo z Kleinfeldu
Dzieki
1.Ligota
2.Zalensko Holda
i Dzielnice Bytomia jaka ekipa i jak jakosciowo z Kleinfeldu
Dzieki
-
Oczywiście mówimy tu o wyjazdach na mecze po Posce a nie do Gdańska na mecze Lechii:)Nie wyskakuj z fanatyzmem FC na Śląsku bo jak tam wyjazdy sa po 10-12km to mozna bić rekordy.Co innego jak trzeba przejechac cała Polske na wyjazd .W porównaniu z innymi dzielnicami Gdańska Sopot wyglada calkiem dobrze.Pisze z dzielnicami bo praktycznie Sopot z Gdańskiem to jeden organizm miejski bez widocznej granicy miedzy miastami.LODZ-SRODMIESCIE pisze:Wyraziłem tylko swoja opinie i z calym szacunkiem ale w liczby +- 10 osob nie pozwalają widziec Sopotu jako miasta przesiaknietego fanatyzmem.
-
Sopot z Gdynią rowniez tworzy jeden organizm miejski. Pozatym spytaj sie przypadkowego sopociaka czy czuje sie dzielnica Gdańska :)
[link]
-
Podbijam.basi46 pisze:Mógłby ktoś przybliżyć co się dzieje na dzień dzisiejszy w Nowej Dębie? Działa coś tamtejsza Stal?