podbijamLeszek Piesek pisze:panowie mam pytanie do kogos z Warszawy, ja wygladala kiedys (lata 80-te i poczatek 90-tych) sytuacja na ul. Brzekiej oraz obok na Markowskiej i Zabkowskiej, i jak wyglada teraz ...
Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Leszek Piesek
Re: Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Czester(Z) temat brzmi "Najbardziej niebezpieczna dzielnica" a nie dzielnice z ktorych jezdzi najwiecej kibicow. Swoj post powinnenes umiescic w temacie "Jak wygląda sytuacja w ?"
Vitor to dzielnica Bytomia, administracyjnie częśc Stroszka, ale przez wiekszosc traktowane jako osobne osiedle, ciągnie sie po dwóch stronach ulicy Strzelców bytomskich, zaczyna się jadąc od strony centrum Bytomia przy Bawilandii a kończy przed stadionem Ruchu Radzionkowsprotaviak pisze:Chodzi mi o dzielnice Radzionkowa, Vitor, Stary Koniec, a mianowicie o dokładne położenie, ulice, z jakich budowli się składają. Z góry dzięki za Wiejskie życie.
A mnie ciekawi sytuacja w takich miastach jak :
Rzeszów
Stalowa Wola
Krosno
Przemyśl
z góry dzieki..
Rzeszów
Stalowa Wola
Krosno
Przemyśl
z góry dzieki..
mozna prosic o opis najbardziej niebezpiecznych dzielnic Myslowic?
Z niebieskich dzielnic to chyba Brzęczkowice i Rymera, z kolei z trójkolorowych to np. Bończyk lub Piasek. Ciężko jednoznacznie powiedzieć, tak naprawde wszędzie można wychytać. Co Ci mam dokładnie opisać? Wszędzie jest podobnie - za nie właściwe barwy na każdej dzielnicy coś grozi od oklepu po rakietnice, za free też można zebrać.
Opozycja z miasta sie zgadza? ;)
Opozycja z miasta sie zgadza? ;)
Re:
Nowy świat? Kiedy Ty ostatnio tamtędy przechodziłeś? Prędzej w centrum w parku dostaniesz, na Barbary, i Hibnera niż na Nowym Świecie. Sory za wywleczenie tego tematu, ale aż mnie to rozbawiło.GieKSiorz pisze:Siemianowice- Nowy Świat albo Hugo
A jak jest na Michałach w okolicach kościoła? Naprzeciwko o ile pamiteam jest biedronka i taki mały skwer w którym czesto widzialem grupki łysawych chłopakow :D
Wałbrzych - Sobięcin opisze ktoś?
Mnie interesuje Poznań. Słyszałem od ziomka, który był na jakimś zgrupowaniu hokeja na trawie, że ich miejsce, w którym spali znajdowało się na Dębcu, to pod wieczór jak wybierali się po treningu do sklepu to truchcikiem, bo mieli kilka hardcore'owych akcji z miejscowymi.
dmn:
Dębiec to chyba "najmniej ciekawy" rewir w Poznaniu, ale w naprawdę w Poznaniu tak się uspokoilo w ostatnich latach, ze w najciemniejszych bramach Wildy i Jeżyc trudniej o klopoty niż w piątkowy i sobotni wieczór w centrum (zarówno w klubach jak i na ulicach) gdzie można spotkać wuchte różnego sortu najebanej i naćpanej wiary.
Generalnie Poznań sielanka, to nie lata '90. Nie ma co Dębca demonizować.
Dębiec to chyba "najmniej ciekawy" rewir w Poznaniu, ale w naprawdę w Poznaniu tak się uspokoilo w ostatnich latach, ze w najciemniejszych bramach Wildy i Jeżyc trudniej o klopoty niż w piątkowy i sobotni wieczór w centrum (zarówno w klubach jak i na ulicach) gdzie można spotkać wuchte różnego sortu najebanej i naćpanej wiary.
Generalnie Poznań sielanka, to nie lata '90. Nie ma co Dębca demonizować.
Jak dla mnie Załęze w Katowicach.
Dzielnica Tatary i Bronowice, jak ktos juz kiedys pisal. I jeszcze ulica Lubartowska na Starym Miescie. Tam sie dostaje w łeb w dzień przy dziesiątkach ludzi na ulicach.Okropny Dolores pisze:
A jak to wygląda w Lublinie?? Może już ktoś pisał,ale nie chce mi się kopać.
A jaka jest Wasza opinia o Radomiu?
Kiedyś wiadomo : Rynek , Rwańska, Reja, Szewska, Wałowa ( lepiej w ogóle było omijać te miejsca nawet w dzień ), teraz to się zmienia w efekcie postępującej rewitalizacji Miasta Kazimierzowskiego ( nowe kamienice, eksmisje skamów i żuli )
Kiedyś wiadomo : Rynek , Rwańska, Reja, Szewska, Wałowa ( lepiej w ogóle było omijać te miejsca nawet w dzień ), teraz to się zmienia w efekcie postępującej rewitalizacji Miasta Kazimierzowskiego ( nowe kamienice, eksmisje skamów i żuli )
Suwałki
1.Czerwone Dachy
2.Kościuszki
3.Kowalskiego/Paca w niektórych rejonach :)
Jak sytuacja przedstawia się w Siedlcach?
1.Czerwone Dachy
2.Kościuszki
3.Kowalskiego/Paca w niektórych rejonach :)
Jak sytuacja przedstawia się w Siedlcach?
Gliwice- Szobiszowice oraz ul. Pszczyńska.
przeglądałem temat, nic o Bielsku nie znalazłem, więc:
Lipnik, ul. Piastowska i okolice (od strony dworca), Osiedle Grunwaldzkie
to tak według mnie, od urodzenia tu mieszkam i jak się myle to pewnie troche także proszę nie sapać i jak co poprawić.
Lipnik, ul. Piastowska i okolice (od strony dworca), Osiedle Grunwaldzkie
to tak według mnie, od urodzenia tu mieszkam i jak się myle to pewnie troche także proszę nie sapać i jak co poprawić.
Ul Piastowska wg mnie spokojna i bez patologi czy niebezpieczeństw od dworca ciągnie się do góry i im wyżej tym bardziej spokojnie. Może jedynie na samym dole przy starych kamieniczkach coś się dzieje ale tam nie bywam więc nie wiem. Często jestem tam w blokach niedaleko lodowiska. pozdro
aha jakże jeszcze mogłem zapomnieć o ZWMie (ogólnie okolice zamku)
pozdro
pozdro
Podbijam i dorzucam jeszcze Ostrowiec Św,Dębice i Tarnobrzeg(h) pisze:A mnie ciekawi sytuacja w takich miastach jak :
Rzeszów
Stalowa Wola
Krosno
Przemyśl
z góry dzieki..
Mógł byś wyjaśnić, czym sobie zasłużyła Orunia, że piszesz o niej jako o najniebezpieczniejszej w Polsce?gold1 pisze:Mieszkam w Gdańsku chociaż teraz sporo czasu spedziłem za granicą, i jeżeli chodzi o moje miasto to teraz chyba nie ma takiej dzielnicy...W latach 80-tych i 90-tych to bez dwóch zdań orunia (która była bez wątpienia najniebezpieczniejszą dzielnicą w Polsce). Teraz może okolice łąkowej, żabianka może, nowy port...Ale generalnie spokój...
Pytam z czystej ciekawości.
Jestem z drugiego końca Polski, ale obiło mi się o uszy o porachunkach mafijnych w tej dzielnicy Gdańska. Podkładane bomby itd.
Dębica ogólnie jest niebezpieczna.. heh
głównie chyba ulica Rzeszowska. - tzw. "Blaszak"
głównie chyba ulica Rzeszowska. - tzw. "Blaszak"
W Jaworznie - Szczakowa?
Jesli chodzi o Rzeszów kiedys było glosno o Baranówce teraz juz raczej sie uspokoiło albo nie ma juz takiego cisnienia ze strony mediow. Nie ciekawie tez jest na Baldachówce oraz Hetmańskiej i jej okolicach.
W Kielcach swoich czasów najniebezpieczniejszymi dzielnicami był takie jak Czarnów,Jeziorany,Białogon no i są wciaz ale w mniejszym stopniu.
Ckielce pisze:W Kielcach swoich czasów najniebezpieczniejszymi dzielnicami był takie jak Czarnów,Jeziorany,Białogon no i są wciaz ale w mniejszym stopniu.
Czarnów dalej jest najbardziej niebiezpieczną dzielnica w CK, KSM to samo,Śródmiescie.Ja bym to tak widział,chyba że cos sie zmieniło od mojego wyjazdu z CK,to niech ktos mnie poprawi.
Można dodać jeszcze OTK rejon TadeuszaZETKA pisze:W Jaworznie - Szczakowa?
Łódź - Bałuty
http://uwaga.onet.pl/25925,wideo,129173 ... ortaz.html , na klipie Bytom-Bobrek jedna z kilku zaniedbanych dzielnic w której nie wychodzi sie z samochodu , co widac pod koniec filmu.
Jaworzno
OTK ,,Arkady"
Pszczelnik/Podleze - ul Wrzosowa
i pewnie jeszcze jakies zakatki dzielnic bo Jaworzno to miasto kamer ...
OTK ,,Arkady"
Gdańsk - tylko i wyłącznie moja opinia
okolice Stoczni Gdańskiej, Nowy Port, Orunia, dolny Wrzeszcz, "stara" Oliwa
okolice Stoczni Gdańskiej, Nowy Port, Orunia, dolny Wrzeszcz, "stara" Oliwa
Może mi ktoś powiedzieć jak w Rybniku?
Bo z tego co wiem, to kiedyś Boguszowice (Pekin) to był ostry teren.
Bo z tego co wiem, to kiedyś Boguszowice (Pekin) to był ostry teren.
Choć jestem z Chorzowa to wiem, że obok multikina jest Chatka Pychatka też :]kierownik lodowiska pisze:1. W Zabrzu nie ma dworca PKS :)eSpErAZS pisze: Zabrze-Też ładne miasto ale władze powinny zainwestować w lepsze oznaczenie ulic. Pamiętam, że jakoś niechcący wjebalismy się chyba na sam plac dworca PKS :) Oprócz tego do konca życia zapamiętam restaurację "Chatka Pychatka" czy cos takiego... Okolice Multikina chyba. Za 14 zł w zyciu tak się nie najadlem.
2. Chatka Pychatka to bardziej okolice Domu Muzyki i Tańca czy nawet stadionu KSG. Multikino choć w sumie na przedłużeniu jednej ulicy to po drugiej stronie miasta prawie
-
kierownik lodowiska
być może jest druga o której nie wiem. Wiem, że jedna jest na pewno przy ul. De Gaulle'apestycyd pisze:Choć jestem z Chorzowa to wiem, że obok multikina jest Chatka Pychatka też :]kierownik lodowiska pisze:1. W Zabrzu nie ma dworca PKS :)eSpErAZS pisze: Zabrze-Też ładne miasto ale władze powinny zainwestować w lepsze oznaczenie ulic. Pamiętam, że jakoś niechcący wjebalismy się chyba na sam plac dworca PKS :) Oprócz tego do konca życia zapamiętam restaurację "Chatka Pychatka" czy cos takiego... Okolice Multikina chyba. Za 14 zł w zyciu tak się nie najadlem.
2. Chatka Pychatka to bardziej okolice Domu Muzyki i Tańca czy nawet stadionu KSG. Multikino choć w sumie na przedłużeniu jednej ulicy to po drugiej stronie miasta prawie
-
BKS Bielsko
Bielsko-Biała ogólnie spokój. W centrum duża ilość kamer została zainstalowana więc panuje spokój. Na osiedlach to jak na każdym innym blokowisku w Polsce można przejść 3 razy i nie dostać w trąbę, a za 4 już dostać;). Okolice dyskoteki "pomarańcza" tam czasem wesoło jest pomiędzy starymi fabrykami i kamienicami ponieważ tą samą ulicą idzie się do drugiej dużej dyskoteki "klimat" i wymieszane towarzystwo wraca hehe, ale ogólnie jak się nie cwaniakuje tylko spokojnie przechadza to nic złego się nikomu nie dzieje w całym mieście;). Tak to wygląda z mojej strony.
Poprostu kiedys sie tak mowilo o tej ulicy nie wiem jak teraz , wiec mozna bylo normalniej napisac :)
Poza tym coraz wiecej miast sie robi miastami kamer ...
Poza tym coraz wiecej miast sie robi miastami kamer ...
Rozjebałeś mnie tym Pszczelnikiem i tą Wrzosową , na Podłężu nie jest już jak dawniej , teraz jest raczej spokojnie, wiadomo że można czasem źle trafić :) do niebezpiecznych na pewno zaliczył bym Oś.Stałe,i jak ktoś wyżej pisał Szczakowa czy OTK.Oś.Skałka też do spokojnych nie należy ale to też już nie to co kiedyś ;), a to że Jaworzno robi się miastem policyjnym widać coraz bardziej, przybywa patroli, kamer...19SWA23 pisze:Jaworzno
OTK ,,Arkady"
temat ma już tyle postów a wciąz nie został przeniesiony do Hyde Parku, może czas najwyższy... ?