protest

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

1925

Re: protest

Post autor: 1925 »

tzn ??
iparts.pl
zieLoNy1910

Post autor: zieLoNy1910 »

trzeba pomyśleć co dalej
shizma

Post autor: shizma »

Naturalnym następnym krokiem jest bojkot ligi 8)
chorazy.torpeda

Post autor: chorazy.torpeda »

Czy Grzegorz L ma jakas córke ;p?
_tomson_

Post autor: _tomson_ »

Z jednej strony bojkot ligi tak, no a z drugiej NIE. Bo przy pustych trybunach bardziej w pięty pójdzie klubom niż leśnym dziadkom.
JuzekZKS

Post autor: JuzekZKS »

Tym bardziej. A jaka wtedy będzie presja ze strony klubów i właściciela ekstraklasy na czerwonych z PZPN.
shock

Post autor: shock »

lysy1973mks

Post autor: lysy1973mks »

Ciekawe co powiedza lesne dzbany jak sie sytuacja powtorzy na nastepnych meczach kadry?Ze pogoda,ze transport nie wypalil, a moze psy utrudnialy dotarcie kibica na stadion-jednym slowem patologia. 8)
dilerek

Post autor: dilerek »

Na pytanie ,,Jak ocenia pan trenera Majewskiego?'' Adam Olkowicz odpowiada, że ,,chujowo'':
http://www.youtube.com/watch?v=UMVYWDXh ... r_embedded#
kalashnikov

Post autor: kalashnikov »

Jest sposób na beton!!

Wystarczy, że delegaci klubów z Ekstraklasy nie przyjmą rocznego sprawozdania z pracy zarządu PZPN. Jeśli zarząd nie uzyska absolutorium na zjeździe sprawozdawczym, będzie to oznaczało jego koniec.

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Konie ... omosc.html
Źródło: Fakt, także nie wiem czy rzeczywiście jest taka możliwość, ale jeśli tak, to nasza już w tym rola żeby skłonić kluby do odrzucenia rocznego sprawozdania z pracy zarządu PZPN.
CHCNI

Post autor: CHCNI »

Wiceprezes PZPN Olkowicz Adam, były komunistyczny aparatczyk, odpowiedzialny m.in. za walkę w PRL z Kościołem Katolickim i jego wypowiedź. Zachlany pies, bełkoczący, aczkolwiek nt. Majewskiego mówiący prawdą.

http://www.weszlo.com/news/3865
simoon

Post autor: simoon »

Oto lista sposnsorów PZPN:

Orange
fakro
kreisel
śnieżka
bz wbk
Horman
tyskie
HRS.pl
compensa
expect.com
litar

Post autor: litar »

kalashnikov pisze:Jest sposób na beton!!

Wystarczy, że delegaci klubów z Ekstraklasy nie przyjmą rocznego sprawozdania z pracy zarządu PZPN. Jeśli zarząd nie uzyska absolutorium na zjeździe sprawozdawczym, będzie to oznaczało jego koniec.

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Konie ... omosc.html
Źródło: Fakt, także nie wiem czy rzeczywiście jest taka możliwość, ale jeśli tak, to nasza już w tym rola żeby skłonić kluby do odrzucenia rocznego sprawozdania z pracy zarządu PZPN.
Nie chciałbym psuć dobrego humoru, ale Ekstraklasa ma 16 klubów, delegatów na zjeździe 200-300.
Lord of North

Post autor: Lord of North »

Sorry jak to już było:
W Warszawie powstaje Centrum Monitorowania Rasizmu

Centrum Monitorowania Rasizmu w Europie Wschodniej powstaje w Warszawie. Jego zadaniem będzie badanie i dokumentowanie przejawów rasizmu, antysemityzmu i ksenofobii w regionie, ze szczególnym uwzględnieniem Polski i Ukrainy – poinformowało Stowarzyszenie “Nigdy Więcej”.

“Rosnące zainteresowanie społeczną funkcją futbolu w Polsce i na Ukrainie przed mistrzostwami Europy w 2012 roku daje nam możliwość podejmowania dyskusji o kwestiach ksenofobii i rasizmu w naszych krajach” – podkreślił koordynator Centrum, socjolog kultury dr Rafał Pankowski.

“Punktem wyjścia dla naszych obserwacji jest rasizm na stadionach, ale widzimy to zjawisko w szerszym kontekście dyskryminacji występującej w społeczeństwie jako takim” – dodał zastępca koordynatora Jacek Purski.

Centrum jest elementem trzyletniego Projektu Wschodnioeuropejskiego FARE (Football Against Racism in Europe), wspieranego przez UEFA w ramach przygotowań do Euro-2012. Poza monitoringiem projekt obejmuje działania edukacyjne i interwencyjne w Polsce i na Ukrainie, a także w Słowacji i na Węgrzech. Obszarem działań w ramach projektu są też Rumunia, Bułgaria, Rosja, Białoruś i Mołdawia. Stowarzyszenie “Nigdy Więcej” odpowiada za całościową koordynację projektu jako oficjalny partner UEFA.

Od 15 do 27 października po raz dziesiąty na całym kontynencie obchodzony jest Tydzień Akcji Futbolu przeciwko Rasizmowi w Europie. W Warszawie, Poznaniu, Lublinie, Pile, Sosnowcu, Bielsku-Białej, Gliwicach i Olsztynie pod egidą Stowarzyszenia “Nigdy Więcej” odbędą się specjalne turnieje, koncerty i happeningi.

16 października w Centrum Olimpijskim w Warszawie odbędzie się konferencja “Nie – dla rasizmu w sporcie”, współorganizowana przez Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania przy udziale Stowarzyszenia “Nigdy Więcej”. Podczas konferencji prezesi polskich związków sportowych i zaproszeni goście podpiszą antyrasistowską deklarację. Po południu odbędzie się mecz piłkarski, w którym wystąpią gwiazdy futbolu, w tym zawodnicy afrykańscy z polskiej ligi, a także znani aktorzy i parlamentarzyści.

17 października na stadionie Marymontu w Warszawie zostanie rozegrany IV Finał Polskiej Ligi Futbolu Amerykańskiego, w którym zmierzą się najlepsze drużyny sezonu 2009. Motywem przewodnim tegorocznego finału, mającego się odbyć pod hasłem Meczu Tolerancji jest sprzeciw wobec wszelkich przejawów nietolerancji, a w szczególności rasizmu.

W związku z ujawnionymi w tym roku incydentami rasistowskimi w jednym z klubów, Polska Liga Futbolu Amerykańskiego wymierzyła kary finansowe i przekazała je na działania antydyskryminacyjne. PFLA nawiązała kontakt i współpracę ze Stowarzyszeniem “Nigdy Więcej”, które jest oficjalnym partnerem tej inicjatywy.

Imprezy Tygodnia Akcji odbędą się także na Ukrainie, Białorusi, w Rosji, Mołdawii, Gruzji i Azerbejdżanie.

Stowarzyszenie “Nigdy Więcej” jest niezależną organizacją antyrasistowską, istniejącą od 1996 roku, która m.in. prowadzi kampanię “Wykopmy rasizm ze stadionów” oraz wydaje jedyny w kraju magazyn antyfaszystowski.

Źródło: PAP
bunio5

Post autor: bunio5 »

POLSKA DLA POLAKÓW - oto moja odpowiedź!!!
simoon

Post autor: simoon »

Januszewicz

Post autor: Januszewicz »

simoon pisze:znalezione
http://niepijetyskiego.pl/
No to co ja mam telefon wyje*ać przez okno bo mam z Orange...dajcie spokój.
mielony

Post autor: mielony »

Januszewicz pisze:
Wymień koniecznie okna, przemaluj ściany i kup nowe drzwi :lol:

Ludzie, może ze sponsorami klubu to by wyszło, ale w 38 milionowym państwie bojkotowanie jakiejś firmy przez samych kibiców piłki nożnej nic nie da :)
piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... »

kolego, nawet nie wiesz ile może dać :!: Kibice piłki nożnej to kilka mln osób w Polsce!
acm20

Post autor: acm20 »

mielony

Post autor: mielony »

piekne lata 90-te... pisze:kolego, nawet nie wiesz ile może dać :!: Kibice piłki nożnej to kilka mln osób w Polsce!
Chyba nie myślisz, że nagle z dnia na dzień te kilka milionów osób zbojkotuje sponsorow pzpnu?
Rozumiem, że ten temat podnosi ciśnienie, ale niektórzy chyba się za bardzo podpalili i myślą że rozmontowanie tego betonu to kwestia kilku dni:roll:
porcelain

Post autor: porcelain »

A kto mówił że to sprawa kilku dni?

Step baj step jak mawiał klasyk. Chodzi o to by podtrzymać negatywne emocje na hasło 'PZPN'.

Firmy współpracujące z PZPN nie sa zarządzane przez beton postpeerelowski, ale ludzi dla których PR jest sprawą wielkiej wagi.
lysy1973mks

Post autor: lysy1973mks »

mielony pisze:
piekne lata 90-te... pisze:kolego, nawet nie wiesz ile może dać :!: Kibice piłki nożnej to kilka mln osób w Polsce!
Chyba nie myślisz, że nagle z dnia na dzień te kilka milionów osób zbojkotuje sponsorow pzpnu?
Rozumiem, że ten temat podnosi ciśnienie, ale niektórzy chyba się za bardzo podpalili i myślą że rozmontowanie tego betonu to kwestia kilku dni:roll:
Wystarczy, ze my kibice nie bedziemy kupowac produktow danej marki, a wtedy firma napewno odczuje straty w sprzedazy i napewno cos dzieki temu wywalczymy.
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

wrzesien

Post autor: wrzesien »

mielony pisze:
Januszewicz pisze:
Wymień koniecznie okna, przemaluj ściany i kup nowe drzwi :lol:

Ludzie, może ze sponsorami klubu to by wyszło, ale w 38 milionowym państwie bojkotowanie jakiejś firmy przez samych kibiców piłki nożnej nic nie da :)

Skoro WBK sie wycofalo to znak ze jednak jestesmy wielka sila. Nikt nikomu nie kaze wywalac telefonu, ale np jak ktos ma zamiar kupic nowy telefon niech wybierze inna firme ( na dobra sprawe to to wszystko to samo jest) zamiast Tyskiego kupic Warke. Spadna im slupki to sie raz dwa ogarna. Pozatym to nie jest boikot zorganizowany przez jeden klub, gdzie firma moze sobie na to pozwolic. Jak np Harnas w Lodzi,. Tak na prawde to drzemie w nas ogromny potencjal.
ŁódzkaProwokacja

Post autor: ŁódzkaProwokacja »

tuttifrutti pisze:http://sport.interia.pl/raport/elms2010 ... ki,1383126

nastepny sponsor, coraz lepiej
Teraz już powinno pójść lawinowo.

Za bardzo jednak popadamy w samozachwyt i radość. Przed nami bardzo długa droga.
lsz

Post autor: lsz »

Po Banku Zachodnim WBK, kolejnym sponsorem, który odwraca się od piłkarskiej reprezentacji Polski jest Towarzystwo ubezpieczeniowe Compensa. Co ciekawe sponsor mimo ważnej umowy o pracę, nie życzy sobie prezentowania loga spółek należących do jego grupy podczas meczów.
t_JB

Post autor: t_JB »

Compensa to już trzecia firma, która po Kompani Piwowarskiej oraz Bank Zachodni WBK postanowiła odciąć się od PZPN. Jak tak dalej pójdzie piłkarska reprezentacja Polski pozostanie bez sponsora
mundial.wp.pl

Kompania również sie wycofała. (?l)
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Towarzystwo ubezpieczeniowe Compensa zdecydowało, że w przyszłości nie będzie już sponsorem piłkarskiej drużyny narodowej. Co więcej - do czasu wygaśnięcia bieżącej umowy nie życzy sobie prezentowania loga spółek należących do jego grupy podczas meczów.

Compensa to już trzecia firma, która po Kompani Piwowarskiej oraz Bank Zachodni WBK postanowiła odciąć się od PZPN. Jak tak dalej pójdzie piłkarska reprezentacja Polski pozostanie bez sponsora.

- W naszej opinii sponsorowanie polskiej reprezentacji w obecnych warunkach nie przynosi spółkom Compensa spodziewanych korzyści biznesowych, to jest nie wspiera budowania pozytywnego wizerunku naszej marki. W związku z tym również do momentu zakończenia trwającej obecnie umowy sponsorskiej logo naszych spółek nie będzie prezentowane podczas meczów reprezentacji Polski w piłce nożnej - napisano w przesłanym PAP oświadczeniu.

W środę podobne argumenty podał Bank Zachodni WBK, który zdecydował się wycofać reklamy na banerach wokół boiska na Stadionie Narodowym w Chorzowie w meczu eliminacji MŚ ze Słowacją (0:1). Bank napisał w oświadczeniu, że "solidaryzuje się z kibicami piłki nożnej w Polsce i podpisuje się pod stwierdzeniem wielokrotnie wyśpiewywanym podczas ostatnich meczów reprezentacji: Piłka nożna dla kibiców".

Przez kilka tygodni fani nawoływali na różnych forach do bojkotu środowego meczu, który zakończył nieudane eliminacje do przyszłorocznego mundialu. Na stadionie zasiadło zaledwie około 5 tysięcy widzów.

Zaniepokojenie sytuacją wyrazili we wtorek także inni sponsorzy reprezentacji. Większość odcięła się od działań PZPN i samego związku, podkreślając, że ich celem jest wspieranie piłkarzy i trenerów.
tylko prawda

Post autor: tylko prawda »

t_JB pisze:
Compensa to już trzecia firma, która po Kompani Piwowarskiej oraz Bank Zachodni WBK postanowiła odciąć się od PZPN. Jak tak dalej pójdzie piłkarska reprezentacja Polski pozostanie bez sponsora
mundial.wp.pl

Kompania również sie wycofała. (?l)

A czytać w szkole nie nauczyli?

Compensa tylko zrezygnowała ze sponsoringu, a WBK I Tyskie "odcięła się od pzpnu". Dalej nie rozumiesz?

A Piechniczek straszył wczoraj, żeby sponsorzy zważyli na słowa, bo na ich miejsce wejdą inne firmy :lol: Nie wiem czy jakakolwiek firma patrząc na ruchy obecnych sponsorów wejdzie w to bagno. Ma ktoś ten wywiad z piechniczkiem?
oxford00

Post autor: oxford00 »

Grzegorz Lato może twierdzić, że nie ma żadnego bojkotu, a Janusz Atlas nazywać 175 tysięcy osób "grupką chuliganów", ale wkrótce będą musieli zmierzyć się z kolejną akcją. Tym razem będzie to "Akcja Znicz".

Na stronie koniecpzpn.pl zarejestrowało się już 175 tysięcy osób i ta liczba będzie się stale zwiększać. PZPN stara się sprawę bagatelizować, ale sytuacja staje się coraz poważniejsza. Pogoda pomogła bojkotującym zostać w domu, ale można być pewnym, że gdyby kadra grała o stawkę i nie byłoby bojkotu, to na Stadionie Śląskim stawiłoby się ponad 40 tysięcy osób. W środowy wieczór kibice głośno krzyknęli "dość" w stronę znienawidzonych działaczy.

Wkrótce rzecznik prasowy PZPN przekona się na własne oczy, że za stroną stoją ludzie, którzy istnieją także w świecie rzeczywistym i potrafią się zorganizować. 24 października w całej Polsce pod Okręgowymi Związkami Piłki Nożnej i centralą związku mają zapłonąć znicze. - Teraz rozpocznie się „Akcja Znicz" która jest świetnym pomysłem, bardzo medialnym i pozwalającym pokazać się nam wszystkim. Po raz pierwszy ten okres roku nie będzie już taki ponury, wszyscy kibice i „terroryści" będą mogli połączyć siły i razem zapalić znicze pod budynkami związku i innymi obiektami sportowymi - czytamy na blogu strony koniecpzpn.pl. Jak informują organizatorzy akcji ma to być nie tylko symboliczny pogrzeb polskiego futbolu, ale także radosna inicjatywa zwiastująca nowy ład.

sport.pl

GWOLI PRZYPOMNIENIA !!
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

A to znaleziona w necie propozycja emaila do jednego ze sponsorów:
Wysyłajcie do BOK Orange maile np. o takiej treści:
"Uprzejmie informuję, że jako Państwa wieloletni klient oczekuję, iż w najbliższym czasie firma Orange wyda oświadczenie potępiające PZPN i nie przedłuży umowy sponsorskiej z tą piłkarską mafią.
W przeciwnym wypadku ja (jak i moja rodzina oraz setki innych abonentów) nie
przedłużę z Państwem umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych, ponieważ nie życzę sobie, aby mój operator sponsorował organizację przestępczą, jaką bez wątpienia jest PZPN."
CHCNI

Post autor: CHCNI »

koniecpzpn.pl:

'Chcemy zorganizować protest pod siedziba PZPN. Manifestacja powinna być spokojna bez wybryków chuligańskich i demolowania mienia po to aby nie odwrócić uwagi od problemu związku na zachowanie kibiców w trakcie demonstracji. Weźmy ze sobą race, trabki, barwy narodowe'

:roll: :roll: :roll:
dobrze_jest

Post autor: dobrze_jest »

Niby ten protest ok, ale mam rozne watpliwosci. O ile z przypalowych awantur na stadionach mozna zrezygnowac poniewaz juz chyba 99% ekip w Polsce zna inne wyjscie z tym jak sie sprawdzic, to mysle ze o race mozna jakos walczyc. Marzy mi sie zeby byl ktos kumaty wysoko w PZPN, zeby zabiegal o to by takie elementy jak race, flagi zostaly na stadionach bez przypalu, bez kar. Nie mowie o jakims rzucaniu rac na murawe czy na inne sektory, zeby obyly sie bez przypalu, ale zeby mozna bylo bez problemu do oprawy odpalic.
luc

Post autor: luc »

dobrze_jest pisze:Niby ten protest ok, ale mam rozne watpliwosci. O ile z przypalowych awantur na stadionach mozna zrezygnowac poniewaz juz chyba 99% ekip w Polsce zna inne wyjscie z tym jak sie sprawdzic, to mysle ze o race mozna jakos walczyc. Marzy mi sie zeby byl ktos kumaty wysoko w PZPN, zeby zabiegal o to by takie elementy jak race, flagi zostaly na stadionach bez przypalu, bez kar. Nie mowie o jakims rzucaniu rac na murawe czy na inne sektory, zeby obyly sie bez przypalu, ale zeby mozna bylo bez problemu do oprawy odpalic.
mylisz pojęcia...protest "reprezentacyjny" to nie to samo co protest "klubowy" (brak dopingu) prowadzony na stadionach ligowych, to sprawy niezależne
RmateT

Post autor: RmateT »

Panowie 100 % poparcia dla wszystkich inicjatyw mających an celu osłabienie pozycji PZPNu !! Znalezione w komentarzach na interii:
Wysyłajcie do BOK Orange maile np. o takiej
treści:
"Uprzejmie informuję, że jako Państwa wieloletni
klient oczekuję, iż w
najbliższym czasie firma Orange wyda oświadczenie
potępiające PZPN i nie
przedłuży umowy sponsorskiej z tą piłkarską
mafią.
W przeciwnym wypadku ja (jak i moja rodzina oraz
setki innych abonentów) nie
przedłużę z Państwem umowy o świadczenie usług
telekomunikacyjnych, ponieważ
nie życzę sobie, aby mój operator sponsorował
organizację przestępczą, jaką
bez wątpienia jest PZPN.

Poprawione / Mod
GrubyDrweca

Post autor: GrubyDrweca »

Wiadomo coś więcej na temat tej manifestacji? Jest coś ustalone?
dobrze_jest

Post autor: dobrze_jest »

luc pisze:
dobrze_jest pisze:Niby ten protest ok, ale mam rozne watpliwosci. O ile z przypalowych awantur na stadionach mozna zrezygnowac poniewaz juz chyba 99% ekip w Polsce zna inne wyjscie z tym jak sie sprawdzic, to mysle ze o race mozna jakos walczyc. Marzy mi sie zeby byl ktos kumaty wysoko w PZPN, zeby zabiegal o to by takie elementy jak race, flagi zostaly na stadionach bez przypalu, bez kar. Nie mowie o jakims rzucaniu rac na murawe czy na inne sektory, zeby obyly sie bez przypalu, ale zeby mozna bylo bez problemu do oprawy odpalic.
mylisz pojęcia...protest "reprezentacyjny" to nie to samo co protest "klubowy" (brak dopingu) prowadzony na stadionach ligowych, to sprawy niezależne
Nie myle pojec. Chodzi mi o to ze ten protest ma na celu obalenie komunistycznego rezimu w polskiej pilce noznej. A co za tym idzie, jesli kiedys ten mur berlinski padnie, ktos bedzie musial wejsc na ich miejsce. Najlepiej zeby to byli ludzie ponizej 35 lat zeby odciac kompletnie PZPR od tego co sie teraz dzieje i jak napisalem marzy mi sie zeby ktos kumaty tam siedzial, bo jak juz coraz wiecej ludzi pojmuje: pilka nozna dla kibicow, a dawna oprawa Legii bardzo ladnie podsumuje to wszystko. "To my nadajemy kolorytu w tej szarej polskiej pilce" czy jakos tak to lecialo. Race i flagi to nie jest zlo.
Torfiorz
Kontakt:

Post autor: Torfiorz »

Piłkarska reprezentacja Polski zagra towarzyski mecz z Turcją. Odbędzie się 18 listopada, a gospodarzem najprawdopodobniej będzie Bydgoszcz. Umowa ma zostać podpisana w piątek.

Wiadomo, że w tym roku nasi piłkarze rozegrają jeszcze dwa mecze - 14 listopada z Rumunią i cztery dni później z Turcją. W przypadku pierwszego z tych spotkań najpoważniejszym kandydatem do organizacji są Kielce, choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Drugi odbędzie się w Bydgoszczy, a stosowne dokumenty zostaną podpisane lada moment.

Będzie to drugi w ostatnich miesiącach przyjazd polskich piłkarzy do Bydgoszczy, gdyż nie tak dawno sprawdzali formę z Grecją, wygrywając 2-0. Niemal pewne jest, że tym razem rywalem będzie Turcja, choć negocjacje trwały również z Bułgarią, Chorwacja i Chile.
Okazja do kontynuowania protestu na kolejnych meczach ...
Choracy

Post autor: Choracy »

odnosze wrazenie, ze glosy sponsorow, ktorzy obecnie deklaruja jakies tam wycofanie sie czy cos, to tylko i wylacznie PRowe zagrania, przemyslane i skalkulowane na utrwalenie pozytywnego wizerunku w oczach kibiców po nieudanych eliminacjach do MS w wykonaniu pilkarzy, bo watpie w to, ze dopiero teraz przejrzeli na oczy, jaki to PZPN jest zly, przy okazji, pamietajmy, ze to sa sponsorzy reprezentacji, a nie PZPNu, wiec dostanie sie głownie reprezentacji, a przeciez nie o to chodzilo, szkoda tylko, ze repra jak i PZPN maja wspolna kase :/
ODPOWIEDZ