no no kolezko niewymienienie zgody Górnika Wałbrzych z Praską Slavią jest duzym niedopatrzeniem lub niewiedzą z twojej strony ta zgoda ma się bardzo dobrze w przyszłym roku będziemy świętować jej 10-lecie wspomagamy się w dobrych liczbach np 65 SKS na meczu z Karkonoszami unas czy 50 KSG w Pradze na meczu z Libercem praktycznie prawie na kazdym meczu czy to w Pradze czy w Wałbrzychu są delegacje kibiców ww klubów powstała łączona flaga oraz 3 rodzaje szalików reasymując nasza zgoda ma się świetnienisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr
Miedzynarodowe Zgody i Układy
Moderator: Automoderation
Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy
-
krojenieszali
Ja bym do tego jeszcze dodał Bełchatów & Dukla i Góral & Zilina
-
Tuwimianin
A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?
-
ToCiSieNieUda
Ktos tutaj pisal pare dni temu ze zgoda ma sie zajebiscieTuwimianin pisze:A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?
Co do Wisly to watpie zeby tam sie cos dzialo bo nie slychac nic o tym. chyba ze wszystko opiera sie na prywatnych kontaktach
Wisła grała z Panathinaikosem w el. LM swego czasu, wtedy też skroili koniczynkom flage, i o ile dobrze pamiętam właśnie wtedy mówiło się coś o kontaktach Wisły z Olympiakosem..
Wszystko ładnie i pieknie ale to fotomontaz 
Jaki fotomontaż ? Wiele razy czytałem a przede wszystkim słyszałem od paru Serbów (prostuje ,że to znajomi mojego ojca ale jakiś czas temu poruszałem tematy kibicowskie z nimi i okazało się z biegiem czasu , że trochę się znają na tych klimatach) , że "parę" lat przed wojną w byłej Jugosławii , kontakty między kibicami paru klubów Serbskich i Chorwackich były naprawdę pozytywne i choć też jestem trochę zdziwiony ową flagą to jednak jestem w stanie bez namysłu stwierdzić , że jest ona jak najbardziej prawdziwa1925 pisze:Wszystko ładnie i pieknie ale to fotomontaz
-
cyryl bazgrolarz
VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.
VfL Bochum i Legię nic nie łączy . Możliwe , że parę osób "kuma" się z fanami Vfl ale to nic godnego uwagi.
VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.
Takich przypadków jest mnóstwo. Zgody Wisła-Bochum nigdy nie było. Ot , ktoś z ultrasów krakowskich miał tzw. kontakty prywatne.
Jeżeli chodzi o warszawiaków to oni też nie mają żadnej zgody z Vfl. Jeden z warszawiaków mieszkając przez lata w Bremen "latał" z chłopakami z City Warriors Bremen(raczej mało mają wspólnego z ultras Bremen), dzięki tym kontaktom, na jednym z turniejów w Warszawie pojawiła się część tej grupy, wspomagana przez kilka osób z Bo-City (grupy chuligańskiej Bochum, nie mającej nic wspólnego z ultrasami tego klubu). Wróble ćwierkają, że towarzystwo warszawsko-niemieckie przypadło sobie do gustu. Niemcy pprzyjechali nawet do Wiednia na mecz Austria-Legia lecz na niego nie weszli, gdyż wdali się w dość konkretną walkę na mieście i zostali powinięci
.
Takich przypadków jest mnóstwo. Zgody Wisła-Bochum nigdy nie było. Ot , ktoś z ultrasów krakowskich miał tzw. kontakty prywatne.
Jeżeli chodzi o warszawiaków to oni też nie mają żadnej zgody z Vfl. Jeden z warszawiaków mieszkając przez lata w Bremen "latał" z chłopakami z City Warriors Bremen(raczej mało mają wspólnego z ultras Bremen), dzięki tym kontaktom, na jednym z turniejów w Warszawie pojawiła się część tej grupy, wspomagana przez kilka osób z Bo-City (grupy chuligańskiej Bochum, nie mającej nic wspólnego z ultrasami tego klubu). Wróble ćwierkają, że towarzystwo warszawsko-niemieckie przypadło sobie do gustu. Niemcy pprzyjechali nawet do Wiednia na mecz Austria-Legia lecz na niego nie weszli, gdyż wdali się w dość konkretną walkę na mieście i zostali powinięci
-
Mario_Stomil
Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?
Przede wszystkim VfL Bochum. Zdjęcie z meczu Bayern - FC Koln.Mario_Stomil pisze:Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?

Ponadto Schickeria utrzymuje dobre kontakty z St. Pauli, Carl Zeiss Jena oraz włoskimi Samb (wyżej opisany mecz z Koln, na płocie flaga włochów) i Civitanova (flaga FCB na płocie podczas meczu z Senigallią).
A tutaj wszyscy wymienieni razem podczas turnieju kibiców.

Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Dinamo Briest - Orlęta Radzyń Podlaski
Interesuję mnie jak to wygląda w Turcji, kto z kim ma zgody/układy.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.acabowski pisze:Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.
Dynamo ostatnio nie mogło pojawić się na turnieju kibiców w Radzyniu, z powodu braku wiz.
O Turcji jest już poruszony temat zgód w temacie Bałkany.
Słyszałem także o przyjaźni Hutnik Krakow - 1.FC Magdeburg. Czy ktoś wie coś na ten temat?
To raczej coś w stylu prywatnych kontaktów i gościnnych wyjazdów do siebie, ale niech ktoś z Hutnika to potwierdzi.
FC Magdeburg wspomagał Hutnik na wyjeździe do Tarnowa w dwanaście osób.
Hutnicy byli obecni na wyjeździe do Zwickau. Na tym meczu akurat sporo polskich akcentów. Zwickau wywiesił transparent o treści "Kto kocha ten kradnie", to taka riposta na flagę FCM z hasłem "Kto kocha ten wierzy", goście odpowiadają przyśpiewką "Magdeburg, Hutnik sialalalala..."
Wcześniej gospodarze zarzucili "Nowa Huta Wisełka!", goście odpowiedzieli "Nowa Huta HKS!"
I tak w kółko.
FC Magdeburg wspomagał Hutnik na wyjeździe do Tarnowa w dwanaście osób.
Hutnicy byli obecni na wyjeździe do Zwickau. Na tym meczu akurat sporo polskich akcentów. Zwickau wywiesił transparent o treści "Kto kocha ten kradnie", to taka riposta na flagę FCM z hasłem "Kto kocha ten wierzy", goście odpowiadają przyśpiewką "Magdeburg, Hutnik sialalalala..."
Wcześniej gospodarze zarzucili "Nowa Huta Wisełka!", goście odpowiedzieli "Nowa Huta HKS!"
I tak w kółko.
-
msk zilina
Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.
poprostu niedalo sie krojit tej flagy jak by sie dalo to by napewno wpadla w nasze rence!!!
Zgoda Bayern-Bochum jest tylko miedzy grupami ultras.
Natomiast między chuliganami tych klubów jest "kosa"
. Chuligani Bayernu często współdziałają z chuliganami lokalnego rywala (TSV 1860 ) pod szyldem Hooligans Munchen. Nie muszę chyba dodawać, że reszta kibiców obu monachijskich klubów się szczerze nie znosi
. Taka specyfika niemieckich klimatów.
Natomiast między chuliganami tych klubów jest "kosa"
-
Incognito.
możesz coś więcej na ten temat?nisc pisze:ok niech wiec Widzew napisze co laczy ich z Partizanem, bo i tak pol Europy juz wie ze kumaja sie "Ludzie Honoru" z mordercami,pozdro
wracajac do kontaktów na linii AFCA - Tottenham
http://i12.tinypic.com/347eebr.jpg
http://i10.tinypic.com/454hj7p.jpg
troche czasu temu bo mecz jeszcze na Highbury.
http://i12.tinypic.com/347eebr.jpg
http://i10.tinypic.com/454hj7p.jpg
troche czasu temu bo mecz jeszcze na Highbury.
Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo 
nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo
Co do powyższej rozkminy na linii Legia-Juve, dziś kilka osób z Juve na meczu kosza Legia - ŻTS Nowy Dwór.
-
cyryl bazgrolarz
Kolega się myli, Hertha ma dobre kontakty z Unionem, chyba było już kilak razy pisane to na tym forum.
-
cyryl bazgrolarz
Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.
Union to chyba anty-komuniścinisc pisze:nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo
-
snopers_góral
- Kontakt:
Dużo piszesz, mało wiesz... Co do Twojej wypowiedzi nie siej zamętu i nieprawdy. Płot klatki jest oddzielony od boiska dodatkową siatką (która widać na filmikach z youtube), więc nie wiem po co się spinasz i piszesz, że nikt nie wpadł na pomyśl jej skrojenia. Jak już coś chcesz napisać to pomyśl dwa razy, bo robisz z siebie wszechwiedzącego czeresniaka, który nie wie jak było w rzeczywistości.LWFCŁ pisze:Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
Co z resztą widać na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=6YJoX0egd48
Byli na derbach Rzeszowa, ale nie z Arminią.cyryl bazgrolarz pisze:Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.
Że zniszczą siatkę i dojdą do sektora gości. Kto napisał, że jest nie do przejścia ?? Chłopie taka siatka wisi od góry trybuny i na dole jest przymocowana słupkami lub śrubami i wbita w ziemię. W Austrii takie coś jest na kilku sektorach i naprawdę nie jest to łatwe rozszarpać taką siatke. Nie pisz nic ( albo PW ), bo i tak wiesz najlepiej 
Wobec tego szacuneczek dla tych kilku którzy poświęcili parę sekund na zajęcie się tą siatką.justK pisze:Że zniszczą siatkę i dojdą do sektora gości.
Koniec tematu z mojej strony.
Dopiero zauważyłem pytanie...mj. pisze:Co by dalej nie rozmywać: ile trwa sztama Zvezdy z Olympiakosem i Spartakiem oraz analogicznie Partizana z PAOKiem i CSKA?
Ciężko określić. Pierwsze kontakty z PAOKiem nawiązane zostały na początku lat 90tych. Ogólnie relacje z Grekami były trochę chaotyczne, bo w tym samym czasie spore grupy Grobarich były w bardzo dobrych relacjach z kibicami AEK Ateny czy też Panathinaikosu. Dopiero po jakimś czasie wszystko zostało wyprostowane i oficjalna przyjaźń (na zasadach wzajemnych, oficjalnych wizyt i wyjazdów) została zawiązana jakieś dziesięć lat temu.
Ogólnie w Belgradzie każdy relacjonuje początek tej zgody "na swój sposób".
Kontakty z CSKA Moskwa to coś koło roku 2006.
Biorąc pod uwagę, że Spartak nie był klubem wspieranym przez MSW (Zvezda też nie) nasuwa się pytanie o jakich "klubach" niegdyś sponsorowanych przez resorty spraw wewnętrznych piszesz...Firma89 pisze:Zgody wschodnioeuropejskie obu klubów z Belgradu mają charakter mocno resortowy: tzn. Partizan trzyma z innymi klubami wojskowymi, a Zvezda z zespołami niegdyś sponsorowanymi przez resorty spraw wewnętrznych.
Jednak patrząc na częstotliwość i intensywność wizyt, na pewno najmocniejsze są zgody greckie obu klubów. Nie przeszkadzają w nich na przykład różnice polityczne, choćby pomiędzy Grobari, a Gate 4, bo ci drudzy mają ciągoty raczej antyrasistowskie, a poglądy większości Serbów są powszechnie znane.
Delije - Gate 7 - początek kontaktów 1986, ciężko jest wyznaczyć jednoznaczny początek oficjalnej zgody, ale sami CZ podają najczęściej rok 1992
Delije - Fratria - coś pomiędzy zgodą a bliską przyjaźnią:
http://s5.tinypic.com/352j48p.jpg
http://www.delije-caffe.net/galerija/ga ... elije1.jpg
Ponadto:
- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
- OFK Belgrad ma zgodę z Dynamo Moskwa i lokalną z FK Voždovac
- Zemun ma również niezłe układy z Iraklisem (nie do końca sami wiedzą, czy to zgoda) oraz oficjalną lokalną zgodę z Radnički Kragujevac.
- Varvari (Budućnost Podgorica) z Meraklije (Radnički Niš)
Na deser: zgodowa flaga Dinamo Zg i Crveny Zvezdy (lata 70.)
http://img49.#.us/img49/5585/bbbzf5.jpg
-
sebeszcziun
Zapomniałeś o Górnik Wałbrzych-Slavia Prahanisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr
ok przyznaje zapomnialem o zgodach Gornika ze praskimi klubami obecna ze Slavia i przeszla z Bohemka,pozdro
http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi ... =2811&st=0
chyba wszystkie mozliwe zdody sa tu opisane ...
chyba wszystkie mozliwe zdody sa tu opisane ...
Z tego co wiem, mocna zgoda łączy prawicowe grupy Interu i Lazio.
-
kibolek1983
Ciekawi mnie skąd masz takie informację? Jesteś w jakimś FC?kilo.f pisze:Nisc, weź pod uwagę że większość kibiców tych "potentatów" całkowicie olewa te polskie fc, jak i to że większość tych fc to w naszym rozumieniu jest 100% piknik.
Na początku ktoś pisał o tym, że kibice Interu we Włoszech całkowicie olewają FC z Polski... całkowicie się z tym niezgadzam. Przed meczem Interu z Liverpoolem kilka lat temu grupę z Polski wyczajają BoysSani i wprowadzają ich na Curva Nord na miejsca które nie są dostępne dla wszystkich kibiców. Po meczu jeden z BS oprowadza ich po mieście i zostawia im do siebie numer telefonu oraz maila by później pomagać im zdobyć bilety na kolejne organizowane wyjazdy na mecze. Oczywiście kontakt zostaje wykorzystany przy okazji następnych meczów. Poza tym kolesie z Polski zostali potraktowani jak typowi "goście" pozwolono im wywiesić fanę i wszyscy byli bardzo miło zaskoczeni ich obecnością gratulując im wyboru swojej sympatii i działania na rzecz FC a nie tylko oglądania meczyków przed TV. Pamiętam też, że jeden z kibiców zagadał przed 1 wyjazdem do Mediolanu na oficjanym forum Interu a oni na hasło "Polska" od razu wywalili z pytaniem czy to chuliganka itp bo z tym im się kojarzymy
Co do sympatii Interu muszę napisać, że Inter poza zgodą z Lazio ma innych przyjaciół a dokładniej Boys San Milano ma zgodę z grupą Valencii Ultra Yomus. Słyszałem też coś o jakichś kontaktach z Bayernem ale nie wiem nic dokładnie.
prawda jest taka że prawdziwi kibice (patrioci) kibicują lokalny klubom choc bu graly w okregówce a mie dzialaja w jakims fc wielkiego Interu, Milanu czy Barcelony ciekawe czemu nie ma w Polsce fc jakichs mniej znanych klubów europejskich tylko sami potentaci
-
kibolek1983
Trzeba rozgraniczyć pojęcie "kibic" a "sympatyk"neo12 pisze:prawda jest taka że prawdziwi kibice (patrioci) kibicują lokalny klubom choc bu graly w okregówce a mie dzialaja w jakims fc wielkiego Interu, Milanu czy Barcelony ciekawe czemu nie ma w Polsce fc jakichs mniej znanych klubów europejskich tylko sami potentaci
-
arturborubar
a jak ma sie sprawa poza Europa i Ameryką Poł.?