Ado i Juve - Pomimo podobnej odleglosci jak w przypadku (L) i Juve - bardzo czesto sie wspieraja nazwazjem,wiec tzn ze sa mozliwosci tylko jest brak checi.nisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr

Miedzynarodowe Zgody i Układy
-
Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy
-
Re: Miedzynarodowe Zgody
1925, ty jesteś chyba jakiś jebnięty człowieku.1925 pisze:Chino XL pisze: Aktualnie Partizan ma bardzo silną zgodę z PAOK i niezłą z CSKA Moskwa. Do tego dochodzą także kontakty kilku grup (bodajże Alcatraz i jeszcze kogoś) z CSKA Sofia, które mogą przerodzić się w zgodę, ale to melodia przyszłości.
Może na dniach skrobnę coś więcej o międzynarodowych zgodach.
a nikt z Polski nie pochwali sie macankami z Partizanem ??)
W innym temacie jeździsz po jakimś typie, że zamiast napisać wprost bawi się w półsłówka, pseudo-prowokacje i tym podobne. I w związku z tym jeśli jednak nie chce powiedzieć konkretnie o co mu biega to powinien "zamknąć mordę". A sam robisz dokładnie to samo co widać chociażby w zacytowanym wyżej poście.
Reasumując, pozwól, że na chwilę przejmę twój protekcjonalny ton moda-świeżaka i rzeknę w twym kierunku: jeśli o czymś wiesz i poruszasz ten temat na forum to pisz konkretnie o co ci chodzi albo zamknij mordę. Półsłówka, prowokacyjne pytania i inne takie tam możesz sobie wsadzić w d***.
Ciekawe tylko jak szybko skasujesz tego posta i ile dostanę ostrzeżeń za tych kilka słów prawdy na twój temat

Sorry za ot, ale ten gość od dłuższego czasu razi niekonsekwencją w swych posunięciach.
Co by dalej nie rozmywać: ile trwa sztama Zvezdy z Olympiakosem i Spartakiem oraz analogicznie Partizana z PAOKiem i CSKA?

Czy te oczy mogą kłamać?
-
Spusc powietrze bo sie zesrasz
Faktem jest ze moglem odrazu napisac o o chodzi i o kogo ..... ale jest takie powiedzenie Uderz w stół a nozyce sie odezwą
Dobra to napisze inaczej
Pochwal sie Kum Kumaty Kumie jak wygladaja Wasze relacje z PFC.
Tylko pisz prawde , bo jesli masz nasciemniac to lepiej zamknij mordę
Do tematu
Zgoda Olympiakos - Zvezda 1986 ( pucharowy mez z Pao )
Hmmm jesli chodzi o Spartak to 1999 tylko nie wiem jak to wytlumaczyc
To jest bardziej Przyjazn niz zgoda bo oficjalna zgode Zvezda ma tylko z Oly.
Faktem jest ze moglem odrazu napisac o o chodzi i o kogo ..... ale jest takie powiedzenie Uderz w stół a nozyce sie odezwą

Dobra to napisze inaczej
Pochwal sie Kum Kumaty Kumie jak wygladaja Wasze relacje z PFC.
Tylko pisz prawde , bo jesli masz nasciemniac to lepiej zamknij mordę

Do tematu
Zgoda Olympiakos - Zvezda 1986 ( pucharowy mez z Pao )
Hmmm jesli chodzi o Spartak to 1999 tylko nie wiem jak to wytlumaczyc
To jest bardziej Przyjazn niz zgoda bo oficjalna zgode Zvezda ma tylko z Oly.

-
Zgody wschodnioeuropejskie obu klubów z Belgradu mają charakter mocno resortowy: tzn. Partizan trzyma z innymi klubami wojskowymi, a Zvezda z zespołami niegdyś sponsorowanymi przez resorty spraw wewnętrznych.
Jednak patrząc na częstotliwość i intensywność wizyt, na pewno najmocniejsze są zgody greckie obu klubów. Nie przeszkadzają w nich na przykład różnice polityczne, choćby pomiędzy Grobari, a Gate 4, bo ci drudzy mają ciągoty raczej antyrasistowskie, a poglądy większości Serbów są powszechnie znane.
Delije - Gate 7 - początek kontaktów 1986, ciężko jest wyznaczyć jednoznaczny początek oficjalnej zgody, ale sami CZ podają najczęściej rok 1992
Delije - Fratria - coś pomiędzy zgodą a bliską przyjaźnią:
[link]
[link] ... elije1.jpg
Ponadto:
- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
- OFK Belgrad ma zgodę z Dynamo Moskwa i lokalną z FK Voždovac
- Zemun ma również niezłe układy z Iraklisem (nie do końca sami wiedzą, czy to zgoda) oraz oficjalną lokalną zgodę z Radnički Kragujevac.
- Varvari (Budućnost Podgorica) z Meraklije (Radnički Niš)
Na deser: zgodowa flaga Dinamo Zg i Crveny Zvezdy (lata 70.)
[link]
Jednak patrząc na częstotliwość i intensywność wizyt, na pewno najmocniejsze są zgody greckie obu klubów. Nie przeszkadzają w nich na przykład różnice polityczne, choćby pomiędzy Grobari, a Gate 4, bo ci drudzy mają ciągoty raczej antyrasistowskie, a poglądy większości Serbów są powszechnie znane.
Delije - Gate 7 - początek kontaktów 1986, ciężko jest wyznaczyć jednoznaczny początek oficjalnej zgody, ale sami CZ podają najczęściej rok 1992
Delije - Fratria - coś pomiędzy zgodą a bliską przyjaźnią:
[link]
[link] ... elije1.jpg
Ponadto:
- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
- OFK Belgrad ma zgodę z Dynamo Moskwa i lokalną z FK Voždovac
- Zemun ma również niezłe układy z Iraklisem (nie do końca sami wiedzą, czy to zgoda) oraz oficjalną lokalną zgodę z Radnički Kragujevac.
- Varvari (Budućnost Podgorica) z Meraklije (Radnički Niš)

[link]
-
Real dalej trzyma z Lazio?
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
-
To, że sporo Serbów kibicujących Partizanowi na co dzień przebywa w Anglii i chodzi tam na mecze (chyba tylko ze względu na przywiązanie do barw) jeszcze o niczym nie świadczy. Z resztą śmieszy mnie to wałkowanie tematów odnośnie angielskich "zgód".Firma89 pisze:- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
Dla Grobari zdecydowany numer jeden i taka prawdziwa zgoda to PAOK.
Dopiero później kontakty CSKA Moskwa i Sofia.

-
ok niech wiec Widzew napisze co laczy ich z Partizanem, bo i tak pol Europy juz wie ze kumaja sie "Ludzie Honoru" z mordercami,pozdro
TYBET JEST SERBSKI
-
no no kolezko niewymienienie zgody Górnika Wałbrzych z Praską Slavią jest duzym niedopatrzeniem lub niewiedzą z twojej strony ta zgoda ma się bardzo dobrze w przyszłym roku będziemy świętować jej 10-lecie wspomagamy się w dobrych liczbach np 65 SKS na meczu z Karkonoszami unas czy 50 KSG w Pradze na meczu z Libercem praktycznie prawie na kazdym meczu czy to w Pradze czy w Wałbrzychu są delegacje kibiców ww klubów powstała łączona flaga oraz 3 rodzaje szalików reasymując nasza zgoda ma się świetnienisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr
-
Ja bym do tego jeszcze dodał Bełchatów & Dukla i Góral & Zilina
A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?
-
Ktos tutaj pisal pare dni temu ze zgoda ma sie zajebiscieTuwimianin pisze:A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?
Co do Wisly to watpie zeby tam sie cos dzialo bo nie slychac nic o tym. chyba ze wszystko opiera sie na prywatnych kontaktach
-
Wisła grała z Panathinaikosem w el. LM swego czasu, wtedy też skroili koniczynkom flage, i o ile dobrze pamiętam właśnie wtedy mówiło się coś o kontaktach Wisły z Olympiakosem..
Firma89 pisze:
[link]
Zmasakrowałeś temat tą flagą !!! Jestem teraz w głębokim szoku. Należy Ci się duuuuży browar za to zdjęcie.
Pozdrawiam
-
-
Jaki fotomontaż ? Wiele razy czytałem a przede wszystkim słyszałem od paru Serbów (prostuje ,że to znajomi mojego ojca ale jakiś czas temu poruszałem tematy kibicowskie z nimi i okazało się z biegiem czasu , że trochę się znają na tych klimatach) , że "parę" lat przed wojną w byłej Jugosławii , kontakty między kibicami paru klubów Serbskich i Chorwackich były naprawdę pozytywne i choć też jestem trochę zdziwiony ową flagą to jednak jestem w stanie bez namysłu stwierdzić , że jest ona jak najbardziej prawdziwa1925 pisze:Wszystko ładnie i pieknie ale to fotomontaz

-
VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.
-
VfL Bochum i Legię nic nie łączy . Możliwe , że parę osób "kuma" się z fanami Vfl ale to nic godnego uwagi.
-
VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.
Takich przypadków jest mnóstwo. Zgody Wisła-Bochum nigdy nie było. Ot , ktoś z ultrasów krakowskich miał tzw. kontakty prywatne.
Jeżeli chodzi o warszawiaków to oni też nie mają żadnej zgody z Vfl. Jeden z warszawiaków mieszkając przez lata w Bremen "latał" z chłopakami z City Warriors Bremen(raczej mało mają wspólnego z ultras Bremen), dzięki tym kontaktom, na jednym z turniejów w Warszawie pojawiła się część tej grupy, wspomagana przez kilka osób z Bo-City (grupy chuligańskiej Bochum, nie mającej nic wspólnego z ultrasami tego klubu). Wróble ćwierkają, że towarzystwo warszawsko-niemieckie przypadło sobie do gustu. Niemcy pprzyjechali nawet do Wiednia na mecz Austria-Legia lecz na niego nie weszli, gdyż wdali się w dość konkretną walkę na mieście i zostali powinięci
.
Takich przypadków jest mnóstwo. Zgody Wisła-Bochum nigdy nie było. Ot , ktoś z ultrasów krakowskich miał tzw. kontakty prywatne.
Jeżeli chodzi o warszawiaków to oni też nie mają żadnej zgody z Vfl. Jeden z warszawiaków mieszkając przez lata w Bremen "latał" z chłopakami z City Warriors Bremen(raczej mało mają wspólnego z ultras Bremen), dzięki tym kontaktom, na jednym z turniejów w Warszawie pojawiła się część tej grupy, wspomagana przez kilka osób z Bo-City (grupy chuligańskiej Bochum, nie mającej nic wspólnego z ultrasami tego klubu). Wróble ćwierkają, że towarzystwo warszawsko-niemieckie przypadło sobie do gustu. Niemcy pprzyjechali nawet do Wiednia na mecz Austria-Legia lecz na niego nie weszli, gdyż wdali się w dość konkretną walkę na mieście i zostali powinięci

-
-
Przede wszystkim VfL Bochum. Zdjęcie z meczu Bayern - FC Koln.Mario_Stomil pisze:Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?

Ponadto Schickeria utrzymuje dobre kontakty z St. Pauli, Carl Zeiss Jena oraz włoskimi Samb ([link]) i Civitanova ([link]).
A tutaj wszyscy wymienieni razem podczas turnieju kibiców.

-
Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Dinamo Briest - Orlęta Radzyń Podlaski
Interesuję mnie jak to wygląda w Turcji, kto z kim ma zgody/układy.
MSK Zilina- Góral Żywiec
-
Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.acabowski pisze:Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.
Dynamo ostatnio nie mogło pojawić się na turnieju kibiców w Radzyniu, z powodu braku wiz.
O Turcji jest już poruszony temat zgód w temacie Bałkany.

-
Słyszałem także o przyjaźni Hutnik Krakow - 1.FC Magdeburg. Czy ktoś wie coś na ten temat?
Prykarpattia Stanisławiw
-
To raczej coś w stylu prywatnych kontaktów i gościnnych wyjazdów do siebie, ale niech ktoś z Hutnika to potwierdzi.
FC Magdeburg wspomagał Hutnik na wyjeździe do Tarnowa w dwanaście osób.
Hutnicy byli obecni na wyjeździe do Zwickau. Na tym meczu akurat sporo polskich akcentów. Zwickau wywiesił transparent o treści "Kto kocha ten kradnie", to taka riposta na flagę FCM z hasłem "Kto kocha ten wierzy", goście odpowiadają przyśpiewką "Magdeburg, Hutnik sialalalala..."
Wcześniej gospodarze zarzucili "Nowa Huta Wisełka!", goście odpowiedzieli "Nowa Huta HKS!"
I tak w kółko.
FC Magdeburg wspomagał Hutnik na wyjeździe do Tarnowa w dwanaście osób.
Hutnicy byli obecni na wyjeździe do Zwickau. Na tym meczu akurat sporo polskich akcentów. Zwickau wywiesił transparent o treści "Kto kocha ten kradnie", to taka riposta na flagę FCM z hasłem "Kto kocha ten wierzy", goście odpowiadają przyśpiewką "Magdeburg, Hutnik sialalalala..."
Wcześniej gospodarze zarzucili "Nowa Huta Wisełka!", goście odpowiedzieli "Nowa Huta HKS!"
I tak w kółko.

-
Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.
poprostu niedalo sie krojit tej flagy jak by sie dalo to by napewno wpadla w nasze rence!!!
-
Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
Co z resztą widać na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=6YJoX0egd48

-
Zgoda Bayern-Bochum jest tylko miedzy grupami ultras.
Natomiast między chuliganami tych klubów jest "kosa"
. Chuligani Bayernu często współdziałają z chuliganami lokalnego rywala (TSV 1860 ) pod szyldem Hooligans Munchen. Nie muszę chyba dodawać, że reszta kibiców obu monachijskich klubów się szczerze nie znosi
. Taka specyfika niemieckich klimatów.
Natomiast między chuliganami tych klubów jest "kosa"

-
szkoda o tym gadac.......niebiles niezobaciles..LWFCŁ pisze:Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
-
możesz coś więcej na ten temat?nisc pisze:ok niech wiec Widzew napisze co laczy ich z Partizanem, bo i tak pol Europy juz wie ze kumaja sie "Ludzie Honoru" z mordercami,pozdro
-
wracajac do kontaktów na linii AFCA - Tottenham
[link]
[link]
troche czasu temu bo mecz jeszcze na Highbury.
[link]
[link]
troche czasu temu bo mecz jeszcze na Highbury.
GKS Katowice... wpisany w moje życie
-
Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo 

-
nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo
TYBET JEST SERBSKI
-
Co do powyższej rozkminy na linii Legia-Juve, dziś kilka osób z Juve na meczu kosza Legia - ŻTS Nowy Dwór.
-
Kolega się myli, Hertha ma dobre kontakty z Unionem, chyba było już kilak razy pisane to na tym forum.
-
Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.
-
Union to chyba anty-komuniścinisc pisze:nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo

-
Dużo piszesz, mało wiesz... Co do Twojej wypowiedzi nie siej zamętu i nieprawdy. Płot klatki jest oddzielony od boiska dodatkową siatką (która widać na filmikach z youtube), więc nie wiem po co się spinasz i piszesz, że nikt nie wpadł na pomyśl jej skrojenia. Jak już coś chcesz napisać to pomyśl dwa razy, bo robisz z siebie wszechwiedzącego czeresniaka, który nie wie jak było w rzeczywistości.LWFCŁ pisze:Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
Góral 1956 Żywiec - Nase Som Góry Nase Som Hole To My Som Prowdziwi Górole
-
Byli na derbach Rzeszowa, ale nie z Arminią.cyryl bazgrolarz pisze:Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.
-
snopers_góral: skoro nie mogliście nawet zerwać flagi, bo była za siatką która podobno jest nie do przejścia to... na co liczyłeś biegnąc po sektor?