Miedzynarodowe Zgody i Układy

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
KibicowskaPolska

Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy

Post autor: KibicowskaPolska » 05.10.2009, 00:33

nisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr
Ado i Juve - Pomimo podobnej odleglosci jak w przypadku (L) i Juve - bardzo czesto sie wspieraja nazwazjem,wiec tzn ze sa mozliwosci tylko jest brak checi.

iparts.pl
mj.

Re: Miedzynarodowe Zgody

Post autor: mj. » 05.10.2009, 07:48

1925 pisze:
Chino XL pisze: Aktualnie Partizan ma bardzo silną zgodę z PAOK i niezłą z CSKA Moskwa. Do tego dochodzą także kontakty kilku grup (bodajże Alcatraz i jeszcze kogoś) z CSKA Sofia, które mogą przerodzić się w zgodę, ale to melodia przyszłości.

Może na dniach skrobnę coś więcej o międzynarodowych zgodach.

a nikt z Polski nie pochwali sie macankami z Partizanem ?? :))
1925, ty jesteś chyba jakiś jebnięty człowieku.
W innym temacie jeździsz po jakimś typie, że zamiast napisać wprost bawi się w półsłówka, pseudo-prowokacje i tym podobne. I w związku z tym jeśli jednak nie chce powiedzieć konkretnie o co mu biega to powinien "zamknąć mordę". A sam robisz dokładnie to samo co widać chociażby w zacytowanym wyżej poście.
Reasumując, pozwól, że na chwilę przejmę twój protekcjonalny ton moda-świeżaka i rzeknę w twym kierunku: jeśli o czymś wiesz i poruszasz ten temat na forum to pisz konkretnie o co ci chodzi albo zamknij mordę. Półsłówka, prowokacyjne pytania i inne takie tam możesz sobie wsadzić w d***.
Ciekawe tylko jak szybko skasujesz tego posta i ile dostanę ostrzeżeń za tych kilka słów prawdy na twój temat :lol:

Sorry za ot, ale ten gość od dłuższego czasu razi niekonsekwencją w swych posunięciach.

Co by dalej nie rozmywać: ile trwa sztama Zvezdy z Olympiakosem i Spartakiem oraz analogicznie Partizana z PAOKiem i CSKA?
Obrazek

Czy te oczy mogą kłamać?

1925

Post autor: 1925 » 05.10.2009, 09:23

Spusc powietrze bo sie zesrasz
Faktem jest ze moglem odrazu napisac o o chodzi i o kogo ..... ale jest takie powiedzenie Uderz w stół a nozyce sie odezwą :lol:
Dobra to napisze inaczej

Pochwal sie Kum Kumaty Kumie jak wygladaja Wasze relacje z PFC.
Tylko pisz prawde , bo jesli masz nasciemniac to lepiej zamknij mordę ;)

Do tematu
Zgoda Olympiakos - Zvezda 1986 ( pucharowy mez z Pao )
Hmmm jesli chodzi o Spartak to 1999 tylko nie wiem jak to wytlumaczyc
To jest bardziej Przyjazn niz zgoda bo oficjalna zgode Zvezda ma tylko z Oly.
:arrow:

Firma89

Post autor: Firma89 » 05.10.2009, 12:11

Zgody wschodnioeuropejskie obu klubów z Belgradu mają charakter mocno resortowy: tzn. Partizan trzyma z innymi klubami wojskowymi, a Zvezda z zespołami niegdyś sponsorowanymi przez resorty spraw wewnętrznych.
Jednak patrząc na częstotliwość i intensywność wizyt, na pewno najmocniejsze są zgody greckie obu klubów. Nie przeszkadzają w nich na przykład różnice polityczne, choćby pomiędzy Grobari, a Gate 4, bo ci drudzy mają ciągoty raczej antyrasistowskie, a poglądy większości Serbów są powszechnie znane.
Delije - Gate 7 - początek kontaktów 1986, ciężko jest wyznaczyć jednoznaczny początek oficjalnej zgody, ale sami CZ podają najczęściej rok 1992
Delije - Fratria - coś pomiędzy zgodą a bliską przyjaźnią:
[link]
[link] ... elije1.jpg
Ponadto:
- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
- OFK Belgrad ma zgodę z Dynamo Moskwa i lokalną z FK Voždovac
- Zemun ma również niezłe układy z Iraklisem (nie do końca sami wiedzą, czy to zgoda) oraz oficjalną lokalną zgodę z Radnički Kragujevac.
- Varvari (Budućnost Podgorica) z Meraklije (Radnički Niš)

Na deser: zgodowa flaga Dinamo Zg i Crveny Zvezdy (lata 70.) :)
[link]

Support28

Post autor: Support28 » 05.10.2009, 12:47

Real dalej trzyma z Lazio?
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 05.10.2009, 13:29

Firma89 pisze:- Partizan ma też niezłe, ale całkowicie nieoficjalne układy z Sportingiem Lizbona i znacznie słabsze z Newcastle.
To, że sporo Serbów kibicujących Partizanowi na co dzień przebywa w Anglii i chodzi tam na mecze (chyba tylko ze względu na przywiązanie do barw) jeszcze o niczym nie świadczy. Z resztą śmieszy mnie to wałkowanie tematów odnośnie angielskich "zgód".
Dla Grobari zdecydowany numer jeden i taka prawdziwa zgoda to PAOK.
Dopiero później kontakty CSKA Moskwa i Sofia.
Obrazek
Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 05.10.2009, 14:31

ok niech wiec Widzew napisze co laczy ich z Partizanem, bo i tak pol Europy juz wie ze kumaja sie "Ludzie Honoru" z mordercami,pozdro
TYBET JEST SERBSKI

rafal

Post autor: rafal » 05.10.2009, 15:39

nisc pisze:Dla mnie sa tylko dwie (moze naciagajac trzy) realne zgody polsko-zagraniczne, sa to Legia&Den Haag oraz GKS&Banik ( i moze Slask z Opava). Sa to zgody w polskim tego slowa znaczeniu,tzn wspieranie sie na i poza meczami i wielotrowe wieloletnie kontakty...Reszta tak dziwnie naciagana zeby nie wspomniec zgod Arki z Marsylia czy innych.. Co do zgody Ruchu z Atletico to moim zdaniem za krotko to jeszcze trwa tak do konca zeby porownac to z wyzej wymienionymi. Ale zgody z bardziej znanymi firmami z Zachodu prowadza do takich niezrecznych sytuacji jak w wypadku Legia&Juventus bo co by bylo gdyby na przyklad macherem polskich kiboli Starej Damy byl wlasnie fan Widzewa czy dajmy na to Wisly...bez sensu troche. Takze mysle ze w dobie boomu na polskie FC zagranicznych ekip tylko zgody we wschodniej Europie pozostaja polskim ekipom,moze jeszcze ew. z klubami zachodnimi nizszych lig ale na pewno nie z potentatami tak jak Juve na przyklad...pzdr
no no kolezko niewymienienie zgody Górnika Wałbrzych z Praską Slavią jest duzym niedopatrzeniem lub niewiedzą z twojej strony ta zgoda ma się bardzo dobrze w przyszłym roku będziemy świętować jej 10-lecie wspomagamy się w dobrych liczbach np 65 SKS na meczu z Karkonoszami unas czy 50 KSG w Pradze na meczu z Libercem praktycznie prawie na kazdym meczu czy to w Pradze czy w Wałbrzychu są delegacje kibiców ww klubów powstała łączona flaga oraz 3 rodzaje szalików reasymując nasza zgoda ma się świetnie

krojenieszali

Post autor: krojenieszali » 05.10.2009, 15:49

Ja bym do tego jeszcze dodał Bełchatów & Dukla i Góral & Zilina

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 05.10.2009, 16:05

A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?

ToCiSieNieUda

Post autor: ToCiSieNieUda » 05.10.2009, 16:24

Tuwimianin pisze:A czy jeszcze są jakieś kontakty na liniach Wisła Kraków-Ol. Pireus i KSZO-Slovan Liberec?
Ktos tutaj pisal pare dni temu ze zgoda ma sie zajebiscie
Co do Wisly to watpie zeby tam sie cos dzialo bo nie slychac nic o tym. chyba ze wszystko opiera sie na prywatnych kontaktach

Strobo

Post autor: Strobo » 05.10.2009, 21:09

Wisła grała z Panathinaikosem w el. LM swego czasu, wtedy też skroili koniczynkom flage, i o ile dobrze pamiętam właśnie wtedy mówiło się coś o kontaktach Wisły z Olympiakosem..

analizator.pl

Post autor: analizator.pl » 05.10.2009, 21:23

Firma89 pisze:
Na deser: zgodowa flaga Dinamo Zg i Crveny Zvezdy (lata 70.) :)
[link]

Zmasakrowałeś temat tą flagą !!! Jestem teraz w głębokim szoku. Należy Ci się duuuuży browar za to zdjęcie.
Pozdrawiam

1925

Post autor: 1925 » 05.10.2009, 21:32

Wszystko ładnie i pieknie ale to fotomontaz :)
:arrow:

Dullum

Post autor: Dullum » 05.10.2009, 22:19

1925 pisze:Wszystko ładnie i pieknie ale to fotomontaz :)
Jaki fotomontaż ? Wiele razy czytałem a przede wszystkim słyszałem od paru Serbów (prostuje ,że to znajomi mojego ojca ale jakiś czas temu poruszałem tematy kibicowskie z nimi i okazało się z biegiem czasu , że trochę się znają na tych klimatach) , że "parę" lat przed wojną w byłej Jugosławii , kontakty między kibicami paru klubów Serbskich i Chorwackich były naprawdę pozytywne i choć też jestem trochę zdziwiony ową flagą to jednak jestem w stanie bez namysłu stwierdzić , że jest ona jak najbardziej prawdziwa :)

cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz » 07.10.2009, 19:11

VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.

Dullum

Post autor: Dullum » 07.10.2009, 21:08

VfL Bochum i Legię nic nie łączy . Możliwe , że parę osób "kuma" się z fanami Vfl ale to nic godnego uwagi.

Skitrany

Post autor: Skitrany » 07.10.2009, 21:18

VfL Bochum miało jakieś kontakty z kibicami zarówno Legii, jak i Wisły i tu moje pytanie: czy Wisła miała zgodę z VfL bo szale łączone powstały.

Takich przypadków jest mnóstwo. Zgody Wisła-Bochum nigdy nie było. Ot , ktoś z ultrasów krakowskich miał tzw. kontakty prywatne.
Jeżeli chodzi o warszawiaków to oni też nie mają żadnej zgody z Vfl. Jeden z warszawiaków mieszkając przez lata w Bremen "latał" z chłopakami z City Warriors Bremen(raczej mało mają wspólnego z ultras Bremen), dzięki tym kontaktom, na jednym z turniejów w Warszawie pojawiła się część tej grupy, wspomagana przez kilka osób z Bo-City (grupy chuligańskiej Bochum, nie mającej nic wspólnego z ultrasami tego klubu). Wróble ćwierkają, że towarzystwo warszawsko-niemieckie przypadło sobie do gustu. Niemcy pprzyjechali nawet do Wiednia na mecz Austria-Legia lecz na niego nie weszli, gdyż wdali się w dość konkretną walkę na mieście i zostali powinięci 8) .

Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil » 07.10.2009, 22:22

Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?
Obrazek

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 08.10.2009, 01:13

Mario_Stomil pisze:Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?
Przede wszystkim VfL Bochum. Zdjęcie z meczu Bayern - FC Koln.
Obrazek

Ponadto Schickeria utrzymuje dobre kontakty z St. Pauli, Carl Zeiss Jena oraz włoskimi Samb ([link]) i Civitanova ([link]).

A tutaj wszyscy wymienieni razem podczas turnieju kibiców.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

acabowski

Post autor: acabowski » 08.10.2009, 09:47

Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Dinamo Briest - Orlęta Radzyń Podlaski

Interesuję mnie jak to wygląda w Turcji, kto z kim ma zgody/układy.

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 08.10.2009, 10:53

acabowski pisze:Czy łączy coś jeszcze wymienione ekipy? Jeśli tak to bardzo ciekawią mnie liczby w jakich się wspierają.
MSK Zilina- Góral Żywiec
Dinamo Briest - Orlęta Radzyń Podlaski

Interesuję mnie jak to wygląda w Turcji, kto z kim ma zgody/układy.
Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.

Dynamo ostatnio nie mogło pojawić się na turnieju kibiców w Radzyniu, z powodu braku wiz.

O Turcji jest już poruszony temat zgód w temacie Bałkany.
Obrazek
Obrazek

Rama

Post autor: Rama » 08.10.2009, 12:01

Słyszałem także o przyjaźni Hutnik Krakow - 1.FC Magdeburg. Czy ktoś wie coś na ten temat?
Prykarpattia Stanisławiw

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 08.10.2009, 12:15

To raczej coś w stylu prywatnych kontaktów i gościnnych wyjazdów do siebie, ale niech ktoś z Hutnika to potwierdzi.

FC Magdeburg wspomagał Hutnik na wyjeździe do Tarnowa w dwanaście osób.
Hutnicy byli obecni na wyjeździe do Zwickau. Na tym meczu akurat sporo polskich akcentów. Zwickau wywiesił transparent o treści "Kto kocha ten kradnie", to taka riposta na flagę FCM z hasłem "Kto kocha ten wierzy", goście odpowiadają przyśpiewką "Magdeburg, Hutnik sialalalala..."
Wcześniej gospodarze zarzucili "Nowa Huta Wisełka!", goście odpowiedzieli "Nowa Huta HKS!"
I tak w kółko.
Obrazek
Obrazek

msk zilina

Post autor: msk zilina » 08.10.2009, 12:51

Nie wiem w jakich liczbach się wspomagają, ale obie zgody istnieją cały czas.
Góral przecież biegał bezsensownie ostatnio razem ze Zliną po boisku, podczas meczu z Partizanem. Mam tu namyśli fakt, że stali jakiś czas pod sektorem gości, a nawet nikt nie wpadł na pomysł zerwania z płotu flagi ALCATRAZ.

poprostu niedalo sie krojit tej flagy jak by sie dalo to by napewno wpadla w nasze rence!!!

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 08.10.2009, 13:00

Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
Co z resztą widać na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=6YJoX0egd48
Obrazek
Obrazek

Skitrany

Post autor: Skitrany » 08.10.2009, 20:07

Zgoda Bayern-Bochum jest tylko miedzy grupami ultras.
Natomiast między chuliganami tych klubów jest "kosa" :!: . Chuligani Bayernu często współdziałają z chuliganami lokalnego rywala (TSV 1860 ) pod szyldem Hooligans Munchen. Nie muszę chyba dodawać, że reszta kibiców obu monachijskich klubów się szczerze nie znosi :lol: . Taka specyfika niemieckich klimatów.

msk zilina

Post autor: msk zilina » 08.10.2009, 23:48

LWFCŁ pisze:Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
szkoda o tym gadac.......niebiles niezobaciles..

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 08.10.2009, 23:59

n/c.
Obrazek
Obrazek

Incognito.

Post autor: Incognito. » 09.10.2009, 11:11

nisc pisze:ok niech wiec Widzew napisze co laczy ich z Partizanem, bo i tak pol Europy juz wie ze kumaja sie "Ludzie Honoru" z mordercami,pozdro
możesz coś więcej na ten temat?

Ajaciden

Post autor: Ajaciden » 10.10.2009, 08:38

wracajac do kontaktów na linii AFCA - Tottenham

[link]
[link]

troche czasu temu bo mecz jeszcze na Highbury.
GKS Katowice... wpisany w moje życie

1878

Post autor: 1878 » 10.10.2009, 15:34

Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo :)

nisc

Post autor: nisc » 10.10.2009, 19:59

1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo :)
nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr
TYBET JEST SERBSKI

;)

Post autor: ;) » 10.10.2009, 23:25

Co do powyższej rozkminy na linii Legia-Juve, dziś kilka osób z Juve na meczu kosza Legia - ŻTS Nowy Dwór.

cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz » 11.10.2009, 13:26

Kolega się myli, Hertha ma dobre kontakty z Unionem, chyba było już kilak razy pisane to na tym forum.

cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz » 11.10.2009, 13:28

Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.

1878

Post autor: 1878 » 11.10.2009, 14:52

nisc pisze:
1878 pisze:Jak ma się sprawa z FC Union Berlin? Wiem, że trzymają z Schalke, ale czy oprócz S04 mają jeszcze jakąś zgodę? Kosa to oczywiście Dinamo Berlin i Hertha, ale prawdziwe derby Berlina to właśnie Union - Dinamo :)
nie Dinamo tylko DYNAMO , prawdziwe derby WSCHODNIEGO Berlina to wspomniane przez Ciebie derby bylych tworow komunistycznych, Hertha powstala grubo wczesniej i ma tradycje przygniatajace pozostale kluby...pzdr
Union to chyba anty-komuniści ;), ale fakt - klub jest tworem socjalistycznym

snopers_góral

Post autor: snopers_góral » 11.10.2009, 21:04

LWFCŁ pisze:Nie bardzo Cię rozumiem, ale podbiegliście pod sam sektor, przez chwilę była jakaś mała wymiana ciosów przez płot, a w tym czasie pół flagi ALCATRAZ wisiało od strony boiska.
Dużo piszesz, mało wiesz... Co do Twojej wypowiedzi nie siej zamętu i nieprawdy. Płot klatki jest oddzielony od boiska dodatkową siatką (która widać na filmikach z youtube), więc nie wiem po co się spinasz i piszesz, że nikt nie wpadł na pomyśl jej skrojenia. Jak już coś chcesz napisać to pomyśl dwa razy, bo robisz z siebie wszechwiedzącego czeresniaka, który nie wie jak było w rzeczywistości.
Góral 1956 Żywiec - Nase Som Góry Nase Som Hole To My Som Prowdziwi Górole

Adam_

Post autor: Adam_ » 11.10.2009, 23:36

cyryl bazgrolarz pisze:Przepraszam za post pod postem, ale przypomniało mi się, ze Union ma także zgodę/układ nie wiem jak to nazwać z Arminią Bielefeld i byli wraz z nimi na derbach Rzeszowa.
Byli na derbach Rzeszowa, ale nie z Arminią.

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 13.10.2009, 00:59

snopers_góral: skoro nie mogliście nawet zerwać flagi, bo była za siatką która podobno jest nie do przejścia to... na co liczyłeś biegnąc po sektor?
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ