(moj pierwszy post
EuroInfo
Moderator: Automoderation
Re: EuroInfo
dokladnie Zvezda stara sie aby wykluczyc sprzet z Belgradu ale z Partizanem to nie mozliwe, podbno oni bez sprzetu to cipy
(moj pierwszy post
)
(moj pierwszy post
blacha do tych prawdziwych to bym jeszcze dodal napewno Chorwacji i Bośnie i Hercegowine (ogólnie cała byłą Jugosławię) Węgry, może Rosję, Austrie, Czechy ale niemożna tak uogólniac bo np. we włoszech niesądze aby np.w Neapolu chodzili sobie ludzie w szalach np.Romy pozdrawiam
jeszcze Rumunia i Ukraina cos znaczy
no Rumunia tak ale Ukraina no niewiem ten ruch kibicowski u nich to strasznie marny jakis nie wiem które ekipy sa tam naprawde solidne chyba tylko Dynamo Kijów i Dniepr (może Karpaty,Szachtar,Krywbas???) ale tu może ktoś bardziej wtajemniczony w tamtejsze klimaty sie wypowie pzdr.
no powiedział bym południowo-wschodni bo np. Litwa, Łotwa, Estonia czy Finlandia to raczej nie
do ABW http://www.youtube.com/watch?v=rZVInVlG ... re=related dokładnie to od 4:30 jest ta historia
mniej znan kraje latyno-amerykanskie jak Wenezuela czy Peru tez maja scene o jakiej nawet nam sie nie snilo....
a mnie jakoś nie kręcą te latynoskie klimaty, wole naszą europejską scene tam jest jakis taki chaos w mojej ocenie może lepiej spiewaja i jest ich więcej ale ja tam wole europejską solidność
choć może nie mam racji
na Balkanach prawie identycznie jesli chodzi o tym czym trudnia sie na codzien "sportowcy"-mowie tu o bylej Jugoslawii i Bulgarii,pzdr
ogarnia mtylko Belgrad to wiem tylko ze Partizan i Rad nie maja zasad i wpadaja po 20 na 5 ze sprzetem, jedynie Zvezda stara sie walczyc z honoremEloFelo pisze:I mam pytanie do kogoś zorientowanego jak wygląda sytuacja na Bałkanach, stoją tam na bramkach, interesy, mają swoje dzielnice itp?
.
puszczyk coś więcej na ten temat???
chyba chodzi o mecz z Dyskobolią, gdzie w drodze powrotnej na Lecha wypadli uzbrojeni lepiej jak pod Kosowym Polem na Turkówneo12 pisze:puszczyk coś więcej na ten temat???
ach te slynne 'sprzety" CZB...wiadomo ze sprawa byla wyjasniona potem ale nie musi wrocic na necie...pzdr
Z tego co wiem to w błąd wprowadził ich FC Warszawa i Lech i Delije uznali starcie za nierozstrzygnięte. Inna sprawa że nie tylko wtedy odmówili walki.
-
Andrzej Farmazon
A nie ma w Mediolanie identycznej sytuacji jak w Monachium,czy w Słupsku??milan club polonia pisze:Tak jak kolega wyżej napisał, ale klimat zupełnie odmienny, na codzień ludzie w barwach Milanu i Interu chodzą koło siebie bez żadnej reakcji, mało tego, na derbach Mediolanu są sektory mieszane, że jedni siedzą obok drugich
W naszych realiach brzmi to jak science-fiction
Polecam nowe TMK+ które ukaże się na koniec września, w którym będzie wywiad z członkiem legendarnej grupy Fossa Dei Leoni oraz relacja z ostatnich derbów Mediolanu
Ile Legi na ostatnim meczu ADO Den haag ? Bo widziana była flaga Legii
do BratB Legia to przecież zgoda Den Haag i jej flaga jest wywieszana nie zależnie czy ktoś jest z Legii czy nie choć w ostatniej kolejce Haga grała bodajrze z Utrechtem a więc b.możliwe że jakaś większa grupa L była na tym meczu
-
Tomasz1989
A mogłby mi ktoś opisac sytulacje w Rosji i na Białorusi ??
jak jest w Bosni?? (chodzi mi o kluby z Sarajeva)
-
msk zilina
w czechach ustawka banik-sparta:tu opis sparty i zdjecia ekipy:http://hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090014
i tu opis banika:http://hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090015
ustawka zakonczyla sie remizom
i tu opis banika:http://hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090015
ustawka zakonczyla sie remizom
-
bananlegia
Jedna flaga jest na stałe w wyposażeniu kibiców z Hagi i jest na płocie na każdym meczu. Pozdrawiamneo12 pisze:do BratB Legia to przecież zgoda Den Haag i jej flaga jest wywieszana nie zależnie czy ktoś jest z Legii czy nie choć w ostatniej kolejce Haga grała bodajrze z Utrechtem a więc b.możliwe że jakaś większa grupa L była na tym meczu
Ja wiem to raczej odpowiedź do BrataB a zdaje się że o tę flagę chodzi fotka z meczu z Utrechtem
http://www.groengeelharttv.nl/fotosite/ ... 381&pos=54
-
bananlegia
Sorki mój bład ale o ta flage mi chodziłoneo12 pisze:Ja wiem to raczej odpowiedź do BrataB a zdaje się że o tę flagę chodzi fotka z meczu z Utrechtemhttp://www.groengeelharttv.nl/fotosite/ ... 381&pos=54
-
Seth Gecko
- ostatnie ostrzeżenie
Możesz podać link do tego filmu?puszczyk pisze:Tak jak można zobaczyć na tym składaku przed każdym meczem lider Carsi (Alen Markaryan) wchodzi na płyte i wszyscy zaczynają pomruk: ooooooooooooooh, potem na jego znak odliczają do trzech i krzyczą z całych sił dwa razy Besiktas a potem to już dwie godziny skaczą i drą się z pianą na ryju.
Prawde mówiąc ciężko to opisać, to trzeba przeżyć. Gęsia skóra na całym ciele. Gdybyście wzięli ze sobą dziewczynę to mogłaby sutkami kroić szybę jeszcze długo po meczu
http://www.youtube.com/watch?v=79K9AaT3Mpk Tak to mniej wiecej wyglada.Seth Gecko pisze:Możesz podać link do tego filmu?puszczyk pisze:Tak jak można zobaczyć na tym składaku przed każdym meczem lider Carsi (Alen Markaryan) wchodzi na płyte i wszyscy zaczynają pomruk: ooooooooooooooh, potem na jego znak odliczają do trzech i krzyczą z całych sił dwa razy Besiktas a potem to już dwie godziny skaczą i drą się z pianą na ryju.
Prawde mówiąc ciężko to opisać, to trzeba przeżyć. Gęsia skóra na całym ciele. Gdybyście wzięli ze sobą dziewczynę to mogłaby sutkami kroić szybę jeszcze długo po meczu
co do sarajeva
to amsz tam 2 bosniackie ekipy. The Maniacs z Zeljeznicara, to nr 1 w BiH, i troche odskoczyli lokalnemu rywalowi Horde Zla z Fk Sarajewo, ktorzy mieli maly kryzys, ale i tak sa bardza silna ekipa, niewiele slabsza od Maniacs.
I masz trzeci klub z Sarajewa. Slavije Sarajevo. Klub kibicow serbskich. Teraz grali w UEFA za sprawa pucharu chyba i 2 miejsca w lidze. Ogolnie serbowie maja w Sarajewie swoja czesc miasta - taka ejdna duza dzielncie blokowisko, gdzie sa wlasnie kibice Slaviji. Sokolovi sie zwa. Ogolnie to tam roznie bylo. Kiedys mieli wieksza sile, potem prawie ze znikli, a obecnie troche sie odradzaja za sprawa dobrej gry ich klubu.
to amsz tam 2 bosniackie ekipy. The Maniacs z Zeljeznicara, to nr 1 w BiH, i troche odskoczyli lokalnemu rywalowi Horde Zla z Fk Sarajewo, ktorzy mieli maly kryzys, ale i tak sa bardza silna ekipa, niewiele slabsza od Maniacs.
I masz trzeci klub z Sarajewa. Slavije Sarajevo. Klub kibicow serbskich. Teraz grali w UEFA za sprawa pucharu chyba i 2 miejsca w lidze. Ogolnie serbowie maja w Sarajewie swoja czesc miasta - taka ejdna duza dzielncie blokowisko, gdzie sa wlasnie kibice Slaviji. Sokolovi sie zwa. Ogolnie to tam roznie bylo. Kiedys mieli wieksza sile, potem prawie ze znikli, a obecnie troche sie odradzaja za sprawa dobrej gry ich klubu.
-
dobrze_jest
Coraz bardziej ten temat mi sie podoba, a jeszcze bardziej sytuacja w Czechach. Jeszcze wczoraj ten temat byl przyklejony.
Sparta na remis bo w jeansach byli....
Kiedys byly linki do roznych forow europejskich gdzie wszystkie ligi mialy swoje tematy. Posiada ktos takie linki? Jeden ostatnio w temacie o postrzeganiu nas przez inne nacje znalazlem, ale moze cos jeszcze? Bo interesuje mnie troche scena litewska i w mniejszym stopniu nadbaltycka.
Sparta na remis bo w jeansach byli....
Kiedys byly linki do roznych forow europejskich gdzie wszystkie ligi mialy swoje tematy. Posiada ktos takie linki? Jeden ostatnio w temacie o postrzeganiu nas przez inne nacje znalazlem, ale moze cos jeszcze? Bo interesuje mnie troche scena litewska i w mniejszym stopniu nadbaltycka.
-
dobrze_jest
Ehh, nie da sie edytowac.
Wczoraj na EuroSporcie ogladalem eurogole i byla liga rosyjska. Mecz CSKA-Dynamo na Luznikach. Dynamo z tego co w TV widzialem to chyba ma swoj stadion, ale kto gra jeszcze na Luznikach (oprocz Spartaka) i jak wyglada frekwencja? Bo w skrotach bylo widac ze za bramkami tylko sporo ludzi jest.
Na koniec programu pokazali jak byl jakis mecz w tej samej lidze i kopacz mial wykonac karnego i tak chyba zamulal ze 2 chlopow wbieglo i jeden z nich jebna tego karnego a pozniej sobie bez przypalu biegali i ten co strzelal jeszcze heilowal w kierunku trybun. Ogolnie smiesznie
Wczoraj na EuroSporcie ogladalem eurogole i byla liga rosyjska. Mecz CSKA-Dynamo na Luznikach. Dynamo z tego co w TV widzialem to chyba ma swoj stadion, ale kto gra jeszcze na Luznikach (oprocz Spartaka) i jak wyglada frekwencja? Bo w skrotach bylo widac ze za bramkami tylko sporo ludzi jest.
Na koniec programu pokazali jak byl jakis mecz w tej samej lidze i kopacz mial wykonac karnego i tak chyba zamulal ze 2 chlopow wbieglo i jeden z nich jebna tego karnego a pozniej sobie bez przypalu biegali i ten co strzelal jeszcze heilowal w kierunku trybun. Ogolnie smiesznie
[ Bo interesuje mnie troche scena litewska i w mniejszym stopniu nadbaltycka.[/quote]
jeśli chodzi o Litwe to moje spostzerzenia są takie: ogólnie to baaardzo słabo najlepsze tam ekipy to zdecydownie Żalgiris Wilno, w mniejszym stopniu FBK Kowno. Jeśli chodzi o pozostałe kraje bałtyckie to o Estonii szkoda pisać (nic sie tam nie dzieje) a na Łotwie to liczy się przedewszystkim FK Ventspils (dobre kontakty z Wisłą Płock) i troszkę Metalurgs Liepajas ale też słabiutko takie moje zdanie
pozdrawiam
jeśli chodzi o Litwe to moje spostzerzenia są takie: ogólnie to baaardzo słabo najlepsze tam ekipy to zdecydownie Żalgiris Wilno, w mniejszym stopniu FBK Kowno. Jeśli chodzi o pozostałe kraje bałtyckie to o Estonii szkoda pisać (nic sie tam nie dzieje) a na Łotwie to liczy się przedewszystkim FK Ventspils (dobre kontakty z Wisłą Płock) i troszkę Metalurgs Liepajas ale też słabiutko takie moje zdanie
Bodajże Torpedo Moskwa gra na Łużnikach jeszcze.
-
cyryl bazgrolarz
a ktoś może wie jak tam się trzyma ekipa Bałtijki Kaliningrad? Ostatnio przeglądając stare numery przypomniałem sobie o nich. Jeszcze jeśli ktoś z łaski mi napisze zgody w Niemczech i Francji to byłbym bardzo wdzięczny.
Dinamo Zagrzeb -Anderlecht Bruksela
z ŁKSu 4 osoby
Anderlechtu okolo 250
dokladniejsza relacja i cala galeria zdjec na http://lksfans.pl/index.php/forum/index
http://i38.tinypic.com/24y780o.jpg
z ŁKSu 4 osoby
Anderlechtu okolo 250
dokladniejsza relacja i cala galeria zdjec na http://lksfans.pl/index.php/forum/index
http://i38.tinypic.com/24y780o.jpg
Jak wyglada sytuacja w Berlinie?
-
Jurand ze Spychowa
BFC Dynamo napewno najlepsze chuluigańsko, wg mnie czołówka Niemiec, obecnie klub gra w Oberlidze (5 liga) za Dynamem, Union Berlin na szarym końcu Hertha, najlepsza piłkarsko ale najgorsza chuligańsko.
niebyl bym taki pewny z tym, ze sportowa ekipa Herthy na szarym koncu. pozatym od niedawna chuliganka obu ekip dziala razem.
pzdr.
pzdr.
Czyli Herthy i kogo?1923 pisze:niebyl bym taki pewny z tym, ze sportowa ekipa Herthy na szarym koncu. pozatym od niedawna chuliganka obu ekip dziala razem.
pzdr.
sorry, zapomnialem napisac, Hertha i Union. jak narazie uklad czysto chuliganski. tak pozatym, to za czasow NRD istniala przyjazn miedzy kibicami obu druzyn.
Mały offtop, ale wieeeelkie brawa naleza sie pomyslodawcy i moderatorom za ten dzial. Mama nadzieje, ze bedzie utrzymany poziom i uzytkownicy typu nisc (wielka wiedza) rozpisza sie co nieco 
Pytanko co do Hiszpańskiej sceny... Orientuje się ktoś może jak wygląda sytuacja w Walencji? Levante zauważalne w mieście? Valencia działa coś na rynku krajowym czy też europejskim jak te aktywniejsze (jak na warunki hiszpańskie
) ekipy z Sewilli, Madrytu czy Barcelony? I jakie stosunki są między Valencią a Levante?
pzdr.
pzdr.