EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
danieleek

Re: EuroInfo

Post autor: danieleek »

dokladnie Zvezda stara sie aby wykluczyc sprzet z Belgradu ale z Partizanem to nie mozliwe, podbno oni bez sprzetu to cipy
(moj pierwszy post :P)
iparts.pl
neo12

Post autor: neo12 »

blacha do tych prawdziwych to bym jeszcze dodal napewno Chorwacji i Bośnie i Hercegowine (ogólnie cała byłą Jugosławię) Węgry, może Rosję, Austrie, Czechy ale niemożna tak uogólniac bo np. we włoszech niesądze aby np.w Neapolu chodzili sobie ludzie w szalach np.Romy pozdrawiam
danieleek

jeszcze Rumunia i Ukraina cos znaczy
neo12

no Rumunia tak ale Ukraina no niewiem ten ruch kibicowski u nich to strasznie marny jakis nie wiem które ekipy sa tam naprawde solidne chyba tylko Dynamo Kijów i Dniepr (może Karpaty,Szachtar,Krywbas???) ale tu może ktoś bardziej wtajemniczony w tamtejsze klimaty sie wypowie pzdr.
Stary14

Post autor: Stary14 »

Ogólem cały blok wschodzni.
neo12

no powiedział bym południowo-wschodni bo np. Litwa, Łotwa, Estonia czy Finlandia to raczej nie
neo12

do ABW http://www.youtube.com/watch?v=rZVInVlG ... re=related dokładnie to od 4:30 jest ta historia
nisc

Post autor: nisc »

mniej znan kraje latyno-amerykanskie jak Wenezuela czy Peru tez maja scene o jakiej nawet nam sie nie snilo....
neo12

a mnie jakoś nie kręcą te latynoskie klimaty, wole naszą europejską scene tam jest jakis taki chaos w mojej ocenie może lepiej spiewaja i jest ich więcej ale ja tam wole europejską solidność :) choć może nie mam racji
nisc

na Balkanach prawie identycznie jesli chodzi o tym czym trudnia sie na codzien "sportowcy"-mowie tu o bylej Jugoslawii i Bulgarii,pzdr
danieleek

EloFelo pisze:I mam pytanie do kogoś zorientowanego jak wygląda sytuacja na Bałkanach, stoją tam na bramkach, interesy, mają swoje dzielnice itp?
ogarnia mtylko Belgrad to wiem tylko ze Partizan i Rad nie maja zasad i wpadaja po 20 na 5 ze sprzetem, jedynie Zvezda stara sie walczyc z honorem
.
neo12

puszczyk coś więcej na ten temat???
pgn

Post autor: pgn »

neo12 pisze:puszczyk coś więcej na ten temat???
chyba chodzi o mecz z Dyskobolią, gdzie w drodze powrotnej na Lecha wypadli uzbrojeni lepiej jak pod Kosowym Polem na Turków
nisc

ach te slynne 'sprzety" CZB...wiadomo ze sprawa byla wyjasniona potem ale nie musi wrocic na necie...pzdr
EloFelo

Post autor: EloFelo »

Z tego co wiem to w błąd wprowadził ich FC Warszawa i Lech i Delije uznali starcie za nierozstrzygnięte. Inna sprawa że nie tylko wtedy odmówili walki.
Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon »

milan club polonia pisze:Tak jak kolega wyżej napisał, ale klimat zupełnie odmienny, na codzień ludzie w barwach Milanu i Interu chodzą koło siebie bez żadnej reakcji, mało tego, na derbach Mediolanu są sektory mieszane, że jedni siedzą obok drugich :)
W naszych realiach brzmi to jak science-fiction :)
Polecam nowe TMK+ które ukaże się na koniec września, w którym będzie wywiad z członkiem legendarnej grupy Fossa Dei Leoni oraz relacja z ostatnich derbów Mediolanu
A nie ma w Mediolanie identycznej sytuacji jak w Monachium,czy w Słupsku??
BratB

Post autor: BratB »

Ile Legi na ostatnim meczu ADO Den haag ? Bo widziana była flaga Legii
neo12

do BratB Legia to przecież zgoda Den Haag i jej flaga jest wywieszana nie zależnie czy ktoś jest z Legii czy nie choć w ostatniej kolejce Haga grała bodajrze z Utrechtem a więc b.możliwe że jakaś większa grupa L była na tym meczu
Tomasz1989

Post autor: Tomasz1989 »

A mogłby mi ktoś opisac sytulacje w Rosji i na Białorusi ??
danieleek

jak jest w Bosni?? (chodzi mi o kluby z Sarajeva)
msk zilina

Post autor: msk zilina »

w czechach ustawka banik-sparta:tu opis sparty i zdjecia ekipy:http://hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090014

i tu opis banika:http://hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090015

ustawka zakonczyla sie remizom
bananlegia

Post autor: bananlegia »

neo12 pisze:do BratB Legia to przecież zgoda Den Haag i jej flaga jest wywieszana nie zależnie czy ktoś jest z Legii czy nie choć w ostatniej kolejce Haga grała bodajrze z Utrechtem a więc b.możliwe że jakaś większa grupa L była na tym meczu
Jedna flaga jest na stałe w wyposażeniu kibiców z Hagi i jest na płocie na każdym meczu. Pozdrawiam
neo12

Ja wiem to raczej odpowiedź do BrataB a zdaje się że o tę flagę chodzi fotka z meczu z Utrechtem :arrow: http://www.groengeelharttv.nl/fotosite/ ... 381&pos=54
bananlegia

Post autor: bananlegia »

neo12 pisze:Ja wiem to raczej odpowiedź do BrataB a zdaje się że o tę flagę chodzi fotka z meczu z Utrechtem :arrow: http://www.groengeelharttv.nl/fotosite/ ... 381&pos=54
Sorki mój bład ale o ta flage mi chodziło :P . Pozdrawiam
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

puszczyk pisze:Tak jak można zobaczyć na tym składaku przed każdym meczem lider Carsi (Alen Markaryan) wchodzi na płyte i wszyscy zaczynają pomruk: ooooooooooooooh, potem na jego znak odliczają do trzech i krzyczą z całych sił dwa razy Besiktas a potem to już dwie godziny skaczą i drą się z pianą na ryju.
Prawde mówiąc ciężko to opisać, to trzeba przeżyć. Gęsia skóra na całym ciele. Gdybyście wzięli ze sobą dziewczynę to mogłaby sutkami kroić szybę jeszcze długo po meczu ;)
Możesz podać link do tego filmu?
slepy1929

Post autor: slepy1929 »

Seth Gecko pisze:
puszczyk pisze:Tak jak można zobaczyć na tym składaku przed każdym meczem lider Carsi (Alen Markaryan) wchodzi na płyte i wszyscy zaczynają pomruk: ooooooooooooooh, potem na jego znak odliczają do trzech i krzyczą z całych sił dwa razy Besiktas a potem to już dwie godziny skaczą i drą się z pianą na ryju.
Prawde mówiąc ciężko to opisać, to trzeba przeżyć. Gęsia skóra na całym ciele. Gdybyście wzięli ze sobą dziewczynę to mogłaby sutkami kroić szybę jeszcze długo po meczu ;)
Możesz podać link do tego filmu?
http://www.youtube.com/watch?v=79K9AaT3Mpk Tak to mniej wiecej wyglada.
Sektor E

Post autor: Sektor E »

co do sarajeva

to amsz tam 2 bosniackie ekipy. The Maniacs z Zeljeznicara, to nr 1 w BiH, i troche odskoczyli lokalnemu rywalowi Horde Zla z Fk Sarajewo, ktorzy mieli maly kryzys, ale i tak sa bardza silna ekipa, niewiele slabsza od Maniacs.

I masz trzeci klub z Sarajewa. Slavije Sarajevo. Klub kibicow serbskich. Teraz grali w UEFA za sprawa pucharu chyba i 2 miejsca w lidze. Ogolnie serbowie maja w Sarajewie swoja czesc miasta - taka ejdna duza dzielncie blokowisko, gdzie sa wlasnie kibice Slaviji. Sokolovi sie zwa. Ogolnie to tam roznie bylo. Kiedys mieli wieksza sile, potem prawie ze znikli, a obecnie troche sie odradzaja za sprawa dobrej gry ich klubu.
dobrze_jest

Post autor: dobrze_jest »

Coraz bardziej ten temat mi sie podoba, a jeszcze bardziej sytuacja w Czechach. Jeszcze wczoraj ten temat byl przyklejony.
Sparta na remis bo w jeansach byli....

Kiedys byly linki do roznych forow europejskich gdzie wszystkie ligi mialy swoje tematy. Posiada ktos takie linki? Jeden ostatnio w temacie o postrzeganiu nas przez inne nacje znalazlem, ale moze cos jeszcze? Bo interesuje mnie troche scena litewska i w mniejszym stopniu nadbaltycka.
dobrze_jest

Post autor: dobrze_jest »

Ehh, nie da sie edytowac.
Wczoraj na EuroSporcie ogladalem eurogole i byla liga rosyjska. Mecz CSKA-Dynamo na Luznikach. Dynamo z tego co w TV widzialem to chyba ma swoj stadion, ale kto gra jeszcze na Luznikach (oprocz Spartaka) i jak wyglada frekwencja? Bo w skrotach bylo widac ze za bramkami tylko sporo ludzi jest.

Na koniec programu pokazali jak byl jakis mecz w tej samej lidze i kopacz mial wykonac karnego i tak chyba zamulal ze 2 chlopow wbieglo i jeden z nich jebna tego karnego a pozniej sobie bez przypalu biegali i ten co strzelal jeszcze heilowal w kierunku trybun. Ogolnie smiesznie :D
neo12

[ Bo interesuje mnie troche scena litewska i w mniejszym stopniu nadbaltycka.[/quote]

jeśli chodzi o Litwe to moje spostzerzenia są takie: ogólnie to baaardzo słabo najlepsze tam ekipy to zdecydownie Żalgiris Wilno, w mniejszym stopniu FBK Kowno. Jeśli chodzi o pozostałe kraje bałtyckie to o Estonii szkoda pisać (nic sie tam nie dzieje) a na Łotwie to liczy się przedewszystkim FK Ventspils (dobre kontakty z Wisłą Płock) i troszkę Metalurgs Liepajas ale też słabiutko takie moje zdanie :) pozdrawiam
slepy1929

Bodajże Torpedo Moskwa gra na Łużnikach jeszcze.
cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz »

a ktoś może wie jak tam się trzyma ekipa Bałtijki Kaliningrad? Ostatnio przeglądając stare numery przypomniałem sobie o nich. Jeszcze jeśli ktoś z łaski mi napisze zgody w Niemczech i Francji to byłbym bardzo wdzięczny.
nowy1908

Post autor: nowy1908 »

Dinamo Zagrzeb -Anderlecht Bruksela
z ŁKSu 4 osoby
Anderlechtu okolo 250

dokladniejsza relacja i cala galeria zdjec na http://lksfans.pl/index.php/forum/index

http://i38.tinypic.com/24y780o.jpg
Przemas1

Post autor: Przemas1 »

Jak wyglada sytuacja w Berlinie?
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

BFC Dynamo napewno najlepsze chuluigańsko, wg mnie czołówka Niemiec, obecnie klub gra w Oberlidze (5 liga) za Dynamem, Union Berlin na szarym końcu Hertha, najlepsza piłkarsko ale najgorsza chuligańsko.
1923

Post autor: 1923 »

niebyl bym taki pewny z tym, ze sportowa ekipa Herthy na szarym koncu. pozatym od niedawna chuliganka obu ekip dziala razem.

pzdr.
Stary14

Post autor: Stary14 »

1923 pisze:niebyl bym taki pewny z tym, ze sportowa ekipa Herthy na szarym koncu. pozatym od niedawna chuliganka obu ekip dziala razem.

pzdr.
Czyli Herthy i kogo?
1923

Post autor: 1923 »

sorry, zapomnialem napisac, Hertha i Union. jak narazie uklad czysto chuliganski. tak pozatym, to za czasow NRD istniala przyjazn miedzy kibicami obu druzyn.
slepy1929

Mały offtop, ale wieeeelkie brawa naleza sie pomyslodawcy i moderatorom za ten dzial. Mama nadzieje, ze bedzie utrzymany poziom i uzytkownicy typu nisc (wielka wiedza) rozpisza sie co nieco :)
Miyagi

Post autor: Miyagi »

Pytanko co do Hiszpańskiej sceny... Orientuje się ktoś może jak wygląda sytuacja w Walencji? Levante zauważalne w mieście? Valencia działa coś na rynku krajowym czy też europejskim jak te aktywniejsze (jak na warunki hiszpańskie ;) ) ekipy z Sewilli, Madrytu czy Barcelony? I jakie stosunki są między Valencią a Levante?

pzdr.
ODPOWIEDZ