Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
c**** wiesz farmazon może i gieksa jest najliczniejszą i najkonkretniejszą ekipą w Jaworznie ale że sobie wszędzie robią co im sie tylko podoba to ci sie tylko wydaje najwyraźniej masz złe info teleoniczne
-
Lukasz-Getto
tak czytam o tym Jaworznie i mysle o swoim podwórku to niby Siemianowice niebieski bastion???Chuligansko nic nie znaczymy ale bylismy,jestesmy bedziemy na ostatnim wyjezdzie bylo nas 60 dyszek,u siebie jezdzimy w bardzo dobrych liczbach,mamy swoje gadzety,flage itp.I nasuwa mi sie pytanie czy aby napewno to jest niebieski bastion???
Nie uwarzasz ze przegiales i to dosc ? 60 osob to Was nawet na mecze u siebie nie jezdzi wiec o czym my tu rozmawiamy lecz zakladajac nawet jakby Was tylu było na całych Siemcach to zobacz ile mozecie znaczyc przy liczbach Ruchu ....Lukasz-Getto pisze:tak czytam o tym Jaworznie i mysle o swoim podwórku to niby Siemianowice niebieski bastion???Chuligansko nic nie znaczymy ale bylismy,jestesmy bedziemy na ostatnim wyjezdzie bylo nas 60 dyszek,u siebie jezdzimy w bardzo dobrych liczbach,mamy swoje gadzety,flage itp.I nasuwa mi sie pytanie czy aby napewno to jest niebieski bastion???
-
Lukasz-Getto
Nie uwarzasz ze przegiales i to dosc ? 60 osob to Was nawet na mecze u siebie nie jezdzi wiec o czym my tu rozmawiamy lecz zakladajac nawet jakby Was tylu było na całych Siemcach to zobacz ile mozecie znaczyc przy liczbach Ruchu ....EST.1920 pisze:Lukasz-Getto pisze:tak czytam o tym Jaworznie i mysle o swoim podwórku to niby Siemianowice niebieski bastion???Chuligansko nic nie znaczymy ale bylismy,jestesmy bedziemy na ostatnim wyjezdzie bylo nas 60 dyszek,u siebie jezdzimy w bardzo dobrych liczbach,mamy swoje gadzety,flage itp.I nasuwa mi sie pytanie czy aby napewno to jest niebieski bastion???
Co do tych 60 osob to napewno nie przegilem bylismy w tej liczbie na Jastrzebiu do przypomnienia np. w Lublinie bylo nas 30osob,nie raz prowadzilsmy w rankigu dzielnic na GieKSie,jesli chodzi o wyjazdy.A na mecze u siebie wierz mi jezdzi nas wiecej niz te 60 osob.No tak ale jezeli jest to niebieski bastion a nasze liczby z ksiezyca sie nie wziely i nie ma nas tak malo jak Ci sie wydaje to czy mozna to nazwac bastionem???
no niestety typowo, jeden pisz, że co prawda czasem jadą w 600 na wyjazd, ale i tak się za bardzo nie liczą, na co inny mu opowiada o niebieskim bastionie "Racibożu", może o Zbaraż chodziło?
-
Lukasz-Getto
Chodzilo mi o 60 osob a nie 600Altruista pisze:no niestety typowo, jeden pisz, że co prawda czasem jadą w 600 na wyjazd, ale i tak się za bardzo nie liczą, na co inny mu opowiada o niebieskim bastionie "Racibożu", może o Zbaraż chodziło?
-
Rolmops_Hools
Zaraz się dowiemy że Chorzów to GieKSiarski bastion, a co tam, Mikołów, Ruda też...
Może już wystarczy? Umówcie się czy GieKSa w Siemcach znaczy tyle co Ruch w Jaworznie i tyle.
Gks znaczy mniej na Siemcach niz Ruch w Jaworznie swiadcza o tym chocby liczby jak 300 osób na WDŚ czy tez fakt ze maja cale swoje dosc duze osiedle w centrum tzw OTK i przedstawicieli w innych dzielnicach co prawda w malych proporcjach ale sa trzeba tez patrzec przez pryzmat tego ze Jaworzno to wieksze miasto niz Siemce wiec w proporcjach moze byc podobonie jednak caly czas ze wskazaniem na Ruch z Jaworzna niz Gks z Siemców
Do tego godne odnotowania jest ze Ruch z Jaworzna zbiera się w swoim miescie na mecze w przeciwienstwie do rywala z Siemianowic ...
EST.1920 sami chłopaki z JawoRzna napisali że było ich 20 dych na derbach także więcej obiektywizmu
-
Andrzej Farmazon
o ku***,300 Jaworzna,hahahahahahahEST.1920 pisze:Gks znaczy mniej na Siemcach niz Ruch w Jaworznie swiadcza o tym chocby liczby jak 300 osób na WDŚ czy tez fakt ze maja cale swoje dosc duze osiedle w centrum tzw OTK i przedstawicieli w innych dzielnicach co prawda w malych proporcjach ale sa trzeba tez patrzec przez pryzmat tego ze Jaworzno to wieksze miasto niz Siemce wiec w proporcjach moze byc podobonie jednak caly czas ze wskazaniem na Ruch z Jaworzna niz Gks z Siemców
A nie 30 000?? Czy przypadkiem wszyscy kibice Ruchu na WDŚ nie byli z Jaworzna??
zpbaczymy w ilu zbierze się GKS z Siemianowic jak będą derby z Ruchem, wtedy się porówna, a to całe Getto w Siemianowicach to nie jest ich?EST.1920 pisze:Gks znaczy mniej na Siemcach niz Ruch w Jaworznie swiadcza o tym chocby liczby jak 300 osób na WDŚ czy tez fakt ze maja cale swoje dosc duze osiedle w centrum tzw OTK i przedstawicieli w innych dzielnicach co prawda w malych proporcjach ale sa trzeba tez patrzec przez pryzmat tego ze Jaworzno to wieksze miasto niz Siemce wiec w proporcjach moze byc podobonie jednak caly czas ze wskazaniem na Ruch z Jaworzna niz Gks z Siemców
A ponadto w Jaworznie są jeszcze kibice Szczakowianki, Victorii, Wisły, Zaglebia Sosnowiec, a w Siemianowicach tylko jednostki z Górnika na Michałkowicach
Dobra,a ja się zapytam jak wygląda sytuacja w Jaworznie?
Pytanie swe kieruje w szczególności do Andrzeja Farmazona znawcy klimatu GŚ i okolic
Pytanie swe kieruje w szczególności do Andrzeja Farmazona znawcy klimatu GŚ i okolic
-
Andrzej Farmazon
W Jaworznie i okolicach tylko Ruch.Poza tym:19:20 pisze:Dobra,a ja się zapytam jak wygląda sytuacja w Jaworznie?![]()
Od Zakopanego-bardzo mocny chuligański FC,po samą Częstochowę.Na Zachód po sam Wrocław-tylko Ruch,na wschód gorzej-tylko do Dębicy,ale tu za to lepsza organizacja koksów i wojowników MMA. Poza tym liczne FC w Polsce-słynny już Niebieski Sosnowiec (istnieje strona internetowa) i inne.Niestety,nie mogę ich wypisać,bo wiadomość na kibice.net może zawierać jedynie 60000 znaków,a nie chciałbym faworyzować niektórych,sami rozumiecie.
Pasuje?
w temacie Jaworzna jak i całego śląska niema na farmazona mocnych wiec radze odpuścić. nie sympatyzuje z Ruchem
to pochuja piszesz ze koles o ksywie Farmazon mowi farmazony?stad sie spytalem skad znasz sytuacje w Jaworznie...bo skoro znasz i uwazasz ze ktos kto pisze ze Gieksa tu panuje i ma cale miasto pod kontrola gada bzdury to zaproponowalem ci bys sie przekonal jak jest.
pisze, że może pierdolić farmazony na każdy temat bo widze, że go nie przegada i tak trzyma sie swoich racji bardzo mocno(nie mam tu na myśli tylko wątku Jaworzna). a czy na temat Jaworzna gada farmazony czy nie mało mnie obchodzi, jedynie troche nudne robi sie czytanie kłótni na temat tego miasta, bo i tak Ruch ma swoją wersje, a GKS ma swoją.
Opisze ktoś sytuacje w Inowrocławiu i Mogilnie? Z tego co wiem w obydwu miastach są fc Zawiszy i Lecha jakto prezentuje się liczbowo.
-
Tuwimianin
Aż tak was boli,że RUCH rozdaje karty w waszym Regionie czyli na Śląsku.Nikt tu nie twierdzi , że Niebiescy są 1-szą siła w Jaworznie,ale napewno znaczą więcej w tym mieście niż GKS w Siemianowicach.
-
Bogdan Adamiec
dzięki za info.Napisz coś jeszcze na temat tego regionu bo widze że jesteś tutejszy i na czasie.
Moje pytanie dotyczy Wadowic
Czy oprócz Wisły i Cracovii jest tam jeszcze jakaś ZORGANIZOWANA grupa kibiców innego klubu ?
A co do Jaworzna to jeżeli ktoś twierdzi że te 200 osób to jest nic to co powiedzieć o grupkach po 10 osób w innych miastach ? I jeszcze coś ... wydaje mi sie że po części my sami stworzyliśmy mit Jaworzna z 13 siłami w mieście , większość sie interesuje nimi jakby tam naprawde 13 ekip latało po mieście i sie goniło co 5 minut a tak chyba póki co nie jest.
Czy oprócz Wisły i Cracovii jest tam jeszcze jakaś ZORGANIZOWANA grupa kibiców innego klubu ?
A co do Jaworzna to jeżeli ktoś twierdzi że te 200 osób to jest nic to co powiedzieć o grupkach po 10 osób w innych miastach ? I jeszcze coś ... wydaje mi sie że po części my sami stworzyliśmy mit Jaworzna z 13 siłami w mieście , większość sie interesuje nimi jakby tam naprawde 13 ekip latało po mieście i sie goniło co 5 minut a tak chyba póki co nie jest.
Aż tak to nie jest wiadomo, ale jest naprawde wiele ekip z mniejszą czy to większą ilością przedstawicieli i różnie sie to dzieje co nei zmienia faktu że największe potyczki dotycza Ruchu i Gks-u
-
Dr Kamszot
To ja jeszcze raz spróbuje. Mam nadzieję, że temat Jaworzna już minął
Dr Kamszot pisze:Witam!
Mnie interesuje Białystok... wiem, że Jagiellonia tam dominuje![]()
Ciekawi mnie jednak wewnętrzna sytuacja wśród fanów Jagi, dalej są jakieś niejasności itp.? Jak to wygląda na co dzień i co z kontaktami z Siarką ... to jest układ, przyjazne stosunki, zgoda czy.....
Proszę o normalne wypowiedzi... może być PW!
Pozdrawiam!
co tu duzo pisac najlepsza ekipa gieksy jest własnie z jaworzna i bez watpienia do nich nalezy miasto, jest tez Ruch w mniejszej ilosci i kilka innych ekip.
Dziwne natomiast jest to ze najlepsza banda na gieksie czyli fc jaworzno nie umi se poradzic z innymi ekipami w miescie.
Siemianowice - w całych siemcach jest tylko Ruch poza jednym osiedlem ghetto, ktore graniczy z katowicami. Kibice Ruchu z siemcow nieraz chcieli sie sprawdzic z kibicami z ghetta ale zawsze konczylo sie tak samo ucieczka lub wezwaniem 997.
Co do samej ekipy Ruchu z siemianowic mozna powiedziec ze dalej jest tam bardzo dobra banda nawet przy zmianie pokolenia. wystarczy przypomniec ostatni wyjazd Ruchu do Gdańska w 1lidze (dawniej 2liga) gdzie ksg fc piekary atakuje ze sprzetem i rakietnicami siemianowice i mimo to żabole zostaja przegonieni.
Dziwne natomiast jest to ze najlepsza banda na gieksie czyli fc jaworzno nie umi se poradzic z innymi ekipami w miescie.
Siemianowice - w całych siemcach jest tylko Ruch poza jednym osiedlem ghetto, ktore graniczy z katowicami. Kibice Ruchu z siemcow nieraz chcieli sie sprawdzic z kibicami z ghetta ale zawsze konczylo sie tak samo ucieczka lub wezwaniem 997.
Co do samej ekipy Ruchu z siemianowic mozna powiedziec ze dalej jest tam bardzo dobra banda nawet przy zmianie pokolenia. wystarczy przypomniec ostatni wyjazd Ruchu do Gdańska w 1lidze (dawniej 2liga) gdzie ksg fc piekary atakuje ze sprzetem i rakietnicami siemianowice i mimo to żabole zostaja przegonieni.
Jak wygląda sytuacja w Strzelnie? To jest chyba woj. Kujawsko-Pomorskie.
-
Tuwimianin
Może robie chop z Dębicy na Śląsk co jakiś czas,może mam tam znajomych,wśród których są nietylko Niebiescy i to i owo mi opowiadali,kibicowanie nie polega tylko na siedzeniu przed komputerem.Andrzej Farmazon pisze:Pisanie "w Jaworznie liczy się tylko GKS i Ruch"jest mocnym nadużyciem z Waszej strony.My w ten sposób np. o Siemcach nie piszemy.19:20 pisze:Andrzejku jesteś obcykany w temacie ,w takim razie z dużą obiektywizmu uświadom wszystkich forumowiczów kto jest siłą numer jeden na GŚ i w okolicach.
Jeśli uraczysz nas swoja odpowiedzią chciałbym aby na niej zakończyła się ta pojebana dyskusja.
P.S. Nikt z nas nie twierdzi że "karty rozdajemy wszędzie"
Ty też jesteś obcykany,bo gdzie ja się wypowiem tam pojawia się Twoja osoba,więc taki ranking możesz sobie sam stworzyć.
Albo najlepiej Tuwimianin niech taki zrobi-chop z Dębicy,a dogłębnie zna sytuacje w Jaworznie.
Piszesz o napince, a sam się spinaszWizard. pisze:Tuwimianin czy jestes moze kibicem Igloopolicji ? to b wiele wyjasnialo
lubie to forum, tyle napinki nie ma nigdzie ;D
Moze zmienie troszke temat, ale mnie interesuje jak jest w Rzeszowie i miasteczkach wokoło?
Sztygar a gdzie Ty widziałeś zorganizowaną grupę kibiców Cracsy w Wadowicach? jak dla mnie to w Wadowicach zorganizowana jest tylko Wisła a Cracovia jest w Andrychowie.
-
Tuwimianin
Wizard. pisze:Tuwimianin czy jestes moze kibicem Igloopolicji ? to b wiele wyjasnialo
lubie to forum, tyle napinki nie ma nigdzie ;D
Jestem kibicem IGLOOPOL-U,a Ty jak rozumiem kibicujesz szczewom z Zabrza? Rozumiem ,że bywasz w Dębicy i zapewne masz powody i argumenty ,żeby wyzywać Mój klub od "igloopolicji",to jeśli masz jakąś tajemną wiedze to podziel się nią ze wszystkimi albo już nic nie pisz.
W ostatnią sobote zauważyłem w Wadowicach grupke kilku typów (nie wyglądali na turystów) w smyczach Cracovii więc wywynioskowałem żę troche KSC tam jest , widocznie sie pomyliłem to tylenicpon 88 pisze:Sztygar a gdzie Ty widziałeś zorganizowaną grupę kibiców Cracsy w Wadowicach? jak dla mnie to w Wadowicach zorganizowana jest tylko Wisła a Cracovia jest w Andrychowie.
Jak wygląda sytuacja w miejscowościach nad zalewem Czorsztyńskim? (Czorsztyn, Niedzica, Kluszkowce i w największej w okolicy Szczawnicy)
co to jest "Cracsa"?nicpon 88 pisze:Sztygar a gdzie Ty widziałeś zorganizowaną grupę kibiców Cracsy w Wadowicach?
eloNH Cracovii jak dla Ciebie,jakoś nikt z ekipy Pasów o to się nie pruje,sami tak pisali przed wprowadzeniem nazwy Craxa,ale skoro Tobie takie coś nie pasuje to ok.nie ma zoorganizowanej ekipy kibiców i sympatyków K.S. Cracovia Kraków w Wadowicach.Proszę.
juz lepiej 
'Craxa' jakos jeszcze przejdzie ale 'Cracsy'? moze za niedlugo przejdziemy na Krakse? (samochodowa?)
'Craxa' jakos jeszcze przejdzie ale 'Cracsy'? moze za niedlugo przejdziemy na Krakse? (samochodowa?)
no to sobie poszperaj po starych zinach i opisach kibiców Cracovii i sam zobaczysz że właśnie tak pisali nie przez X jak obecnie tylko przez CS,między innymi w swoim kultowym "Łowcy Psów".
Żeby nie rozmywać tematu,w Ustroniu i Rajczy są jakieś zorganizowane grupy kibiców?
Żeby nie rozmywać tematu,w Ustroniu i Rajczy są jakieś zorganizowane grupy kibiców?
Również ciekawi mnie sytuacja w Rajczy
Bywam tam dość często, bo mam rodzinkę parę km dalej. Nie zwróciłem uwagi na nikogo w barwach, zdarzają się jakieś barwy, ale to raczej przyjezdnych. Na samej wiosce na pewno nie ma zorganizowanej grupy (pewnie są jednostki które jeżdżą do nas bo to 1 liga, jak i na mecze drugiej drużyny z Bielska)Hati pisze:Również ciekawi mnie sytuacja w Rajczy