Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

GhettoBoy82

Re: Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)

Post autor: GhettoBoy82 »

Alez pisze:Problem polega na tym ze o "wielkości " Lecha piszą inni , a nie najbardziej zainteresowani.

To jest pełna racja.Liczba Lecha bardzo dobra,Ruch też nie zawiódł może w ultrasce troche spodziewałem sie wiecej.Grają już na Śląskim nie pierwszy raz wiec mogli cos wykombinowac lepszego.Ale finał na duży plus z obu stron.Co do starcia to faktycznie chyba brak zdecydowania jednak z obu stron.

Pytanie z innej beczki czy prawdą jest to co dupncł komentator że remes dał po piec kółek na oprawe tym i tym??
iparts.pl
bolopoznan

Post autor: bolopoznan »

Racja, Remes dofinansował oprawy z jednej jak i z drugiej strony.
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

rcicho pisze:"Dziwne" zachowanie fanów Widzewa w czasie Hymnu Polskiego. Jedni podnosili swoje szaliki i śpiewali hymn a inni stali jak Ruch i tylko słuchali. Widać że nie bardzo wiedzą jak się mieli zachować.
To trzeba było podejśc i powiedziec ze zachowujemy się inaczej niz byś sobie tego zyczył.
kark pisze:Nie doczytałem się nigdzie wypowiedzi zgodowiczów Ruchu w temacie gwizdania podczas hymnu. Może łaskawie wypowiecie się w tej kwestii. A jeżeli nie to napiszcie czy to wstyd Wam nie pozwala o tym pisać.
I się nie doczytasz. Bo tematu nie ma. Nie widzialem żeby Ruch gwizdał tak samo ci z którymi byłem a bylismy rozsiani po calej trybunie.
rcicho pisze:Co do zdobycznych szali Lecha to nie wiem czy można być dumnym z kasowaniem pikników z Wielkopolski, którzy przyjechali kompletnie nie znając realiów? Jedno co dobre to fakt, że będą mieć nauczkę na przyszłość i zamiast na Lecha pojadą na Malysza lub siatkę.
Nikt się tym nie chwali tylko informuje. Oczywiscie trzeba zachowywać w tym wszystkim pewien umiar. Ale jak się widzi grupe 20-30latków w szalach wrogiej ekipy nikt nie będzie udawał że ich nie ma.
(L)o

Post autor: (L)o »

GST/06 pisze:
(L)o pisze:

Zobaczymy jak wlasciciele wkoncu postawia sie Wierze Lecha ,czy wtedy beda tacy zajebisci i czy wtedy pokaza na co ich stac-jak zacznie im wiac w oczy...

Chyba tutaj ktos pozazdrosci :? tego ze wspolpraca kibicow z dzialaczami ma sie dobrze.Zaloze sie ze dalbys wiele aby Twoja Legia miala takie "uklady" z dzialaczami :wink:

Widze,ze kolega wie najlepiej jak to dzialaja "uklady" w KKSie ,wiec domyslam sie,ze wie jak sie niedlugo skoncza.

Nie zazdroszcze-jezdze na wyjazdy i to mi w zupelnosci wystarcza.
Siera

Post autor: Siera »

Z tego co mi wiadomo Remes dało 5 tys Ruchowi i Lechowi dopiero dzień przed finałem, wiec trudno zrobic za tą kase coś w jeden dzień...
ZawieRcie

Post autor: ZawieRcie »

Kolego EAP jak się przyjrzysz filmikowi 1:48 to zauważysz że część Ruchu jeszcze biegnie w stronę Lecha, a duża część Ruchu jest już za tym żółtym dźwigiem i ciskają już w psy które wbiegały po schodach.
BobSwagger

Post autor: BobSwagger »

crk pisze:
idraulico pisze:Nie wiem w ogole po jakiego c**** trzepiecie ten temat skoro obie ekipy mialy piekna okazje do spiecia, a z prezentu nie skorzystaly w najmniejszym stopniu, tylko i wylacznie wyszlo kilka ciosow, gdzie powinno dojsc do dobrej awantury.
dokładnie !!

Dokładnie tak. Szansa była, Ruch czekał, ale Lech nie mógł się zebrać (ogromny sektor) a jak już przybiegli to Ruch uciekł i to widać. Śmieszą mnie wpisy, że nie chcieli być odcięci, skoro psów nie mogli widzieć i nikt tam nie patrzył, a zaczęli uciekać po tym jak Lech przybiegł i to widać. Dla mnie wszystko jasne, na początku Ruch pogonił Lecha pod własnym sektorem, ale jak KKS się zebrał to było po zabawie i Ruch musiał ratować się ucieczką.
ZawieRcie

Post autor: ZawieRcie »

http://www.youtube.com/watch?v=WRN00K_zq2k" target="_blank" target="_blank

Ten filimik jest bardziej obiektywny bo ukazuje całe zamieszanie od początku.
Zawsze Nielegalnie

Post autor: Zawsze Nielegalnie »

Cieszy to , że w dzisiejszych czasach jest szansa na konfrontacje podczas meczu :mrgreen: ,
odnośnie awantury nie było żadnego konkretnego starcia , więc nie ma co dalej pisać na jej temat ,
szacunek dla obu stron , jeszcze będzie czas do wykazania się dla obu ekip
milan club polonia

Post autor: milan club polonia »

Wszyscy piszą o tym czy Ruch gwizdał czy nie na hymn Polski, a normalne zachowanie to ŚPIEWANIE hymnu, więc nawet jeśli nie gwizdali a tylko milczeli to i tak było to żenujące zachowanie.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Jak na razie wiemy ze Widzewa okolo 1000 a Cracovii okolo 320. Poprosze o okreslenie sie ilosciowe pozostalych zgod zarowno z jednej jak i z drugiej strony.
MW LKS

Post autor: MW LKS »

http://www.youtube.com/watch?v=-gza8h0iGgk" target="_blank kolejny filmik ze starcia
http://www.youtube.com/watch?v=NmSn7dXq4ME" target="_blank a tu hymn i odpowiedz Niebieskich...
Aktive

Post autor: Aktive »

Czy ktoś może podać liczby zgodowiczów?

Czy ktoś kumatszy w tej sprawie może napisać?

bez żadnej napinki, jestem ciekawy ile było.

pozdrawiam
BonczekELANA

Post autor: BonczekELANA »

Elana 20 osob
Hans Kloss

Post autor: Hans Kloss »

Okręgowy Puchar Polski - Finał

Resovia - WISłOKA

nas w Rzeszowie 56 osób ( w tym 4KSG)
Dziękujemy KSG za wsparcie.
Marek Zimiński

Post autor: Marek Zimiński »

No no.. Jak na wt. liczba 1000 zgody, robi ciężkie wrażenie - ładnie.
zbigniew

Post autor: zbigniew »

Miałem okazję, możliwość widzieć całe spięcie z bliska. Nie jest to takie proste jak się każdemu ,kto widział film na Youtube wydaje. Zarówno My jak i Ruch nie mieliśmy pełnego pola manewru. Tak na prawdę tylko ok 50 metrów placu było do dyspozycji uczestników. Bądźmy realistami, gdyby Lech za daleko się zapuścił w stronę Ruchu, to już by nie było możliwości odwrotu ze względu na psy. W takiej samej sytuacji był Ruch, wiec wypociny, ze mieliśmy okazje a jej nie wykorzystaliśmy są śmieszne.
Poza tym cały czas przy starciu stały po prawej stronie oddziały psiarni z gumowcami w łapach.
Pewnie zaraz ktoś zarzuci "złej baletnicy nawet rąbek u spódnicy..." :)
Niko_WAW

Post autor: Niko_WAW »

Ponawiam swoje pytanie - czy Lech wykupił wszystkie przyznane im bilety?

Wrażenie robią na mnie ostatnie liczby Widzewa na Śląskim - mecze ligowe (m.in. z Lechem), WDŚ czy teraz na finale PP.
Liczby są tak dobre, że można mieć wątpliwości w ich autentyczność (wiadomo, że dowód zdjęciowy w tym przypadku odpada), dlatego pytanie do fanów Widzewa: na jakiej podstawie takie wyliczenia? Pytam poważnie - mieliście bilety rozprowadzane w Łdz? Wspólna zbiórka? Czy na zasadzie "było w pyte czerwonych szalików, więc klocek pewnie pękł..."? Niemniej liczby Widzewa na Ruchu w tym sezonie godne oklasków.
KSC1945

Post autor: KSC1945 »

Niko_WAW pisze: pytanie do fanów Widzewa: na jakiej podstawie takie wyliczenia? Pytam poważnie - mieliście bilety rozprowadzane w Łdz?
tak bilety byly sprzedawane w Łodzi
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

Niko_WAW pisze:Wrażenie robią na mnie ostatnie liczby Widzewa na Śląskim - mecze ligowe (m.in. z Lechem), WDŚ czy teraz na finale PP.
Liczby są tak dobre, że można mieć wątpliwości w ich autentyczność (wiadomo, że dowód zdjęciowy w tym przypadku odpada), dlatego pytanie do fanów Widzewa: na jakiej podstawie takie wyliczenia? Pytam poważnie - mieliście bilety rozprowadzane w Łdz? Wspólna zbiórka? Czy na zasadzie "było w pyte czerwonych szalików, więc klocek pewnie pękł..."? Niemniej liczby Widzewa na Ruchu w tym sezonie godne oklasków.
Większość osiedli i fc czy grup ma swoich przedstawicieli, którzy podają swoje liczby wyjazdowe i jest to zsumowane. A że liczby są dobre.. wyjazd to jest to. Ode mnie ludzie odpuszczają mecze u siebie (robota, brak kasy) zeby móc na wyjazdy jeździć.

ps.
bilety na finał PP można było kupić w Łodzi, to samo miało miejsce przed deRbami.
Zawsze Nielegalnie

Post autor: Zawsze Nielegalnie »

Lechowi troszkę brakło do 9 tysięcy , ale liczba i tak znakomita 8)
Kadm

Post autor: Kadm »

19:20 pisze:
Kadm pisze:..Lepiej niz ostatnio w Ostrowcu.
no to nie błysnąłeś bo ostatnio puchar był w Bełchatowie :lol:
Racja, mój bład, myslalem o Ostrowcu i to napisałem ;) (nie, nie bylem ani w Ostrowcu ani w Bełchatowie)
CG

Post autor: CG »

Sokół Nisko - Siarka Tarnobrzeg (finał okręgowego PP)
Nas ok 100. Na płocie tego dnia jedna nasza flaga. Gości 1 autokar. Z obu stron doping i obustronna wymiana "uprzejmości". Pod koniec pierwszej połowy odpalamy kilkanaście rac i palimy szalik siarki. Po dramatycznej końcówce i dogrywce wygrywamy 5:4. Na meczu obecna liczna grupa Stalówki (dzięki).
http://i40.tinypic.com/r8xc88.jpg
http://i40.tinypic.com/2v2ipm8.jpg
http://i41.tinypic.com/i1ab9c.jpg
MuRPhY

Post autor: MuRPhY »

does.not.matter pisze:
Niko_WAW pisze:Wrażenie robią na mnie ostatnie liczby Widzewa na Śląskim - mecze ligowe (m.in. z Lechem), WDŚ czy teraz na finale PP.
Większość osiedli i fc czy grup ma swoich przedstawicieli, którzy podają swoje liczby wyjazdowe i jest to zsumowane.
[...]
bilety na finał PP można było kupić w Łodzi, to samo miało miejsce przed deRbami.
dokladnie tak osiedla, FC + inne zorganizowane grupy kibicowskie podaja swoje liczby kumatym osobom i to zsumowujemy... zreszta przy malej liczbie biletow na wyjazdy (patrz Kielce) wejsciowki sa dzielone miedzy osiedla, FC, wyjazdowiczow, ekipe, ultrasow proporcjonalnie do potrzeb i mozliwosci... czasem (w przypadku naszych wyjazdow) dochodzi do tego liczba wejsciowek z wolnej puli ktora nie jest dysponowana do osiedli czy FC a jest sprzedawana z przejazdem autokarowym wiec jeszcze dochodzi ta liczba...

ponadto jesli chodzi o nasze wyjazdy niemal na kazdym wyjezdzie brakuje biletow i jest wieksze zapotrzebowanie i w c*** ludzi jedzie bez co tez jest odnotowywame w odpowiednich informacjach do osob zbierajacych liczby (na zasadzie powiedzmy z osiedla X 50 osob, 30 z biletami, 20 bez z czego udaje sie wejsc 15...)

wiec swoje liczby wyjazdowe znamy dosc precyzyjnie choc czasem z pewnym opoznieniem...

a co do sporych liczb na Slasku... mysle ze sa dwa czynniki tego zjawiska oprocz glodu wyjazdow o ktorym pisal does.not.matter (sam znam pare osob co to np.: wolne z roboty kombinuja tylko na wyjazdy a u siebie jak jest akurat wolne to ida):
- dobra zgoda z Ruchem - bardzo duzo osob ma juz swoje nowe kontakty, zgoda okrzepla i coraz wiecej osob ja czuje ma swoich ziomków na Śląsku, sa wspolne melanze zgodowe, osiedla Ruchu z naszymi osiedlami, FC z FC zaciesniaja znajomosci i przez to w c*** ludzi np.: z Ruchu do nas zaglada przy okazji zwyklych meczow wiec i na te najwazniejsze mecze jest spora mobilizacja
- glod dobrej pilki i waznych meczy wsrod Widzewa... niestety Widzew od czasu do czasu cos fajnego zagra (fajny mecz jakis) a tak to nie ujmujac nikomu Turek, Znicz czy Podbeskidzie i ludzie chca wielkich meczy jakimi bez watpienia chocby od strony kibicowskiej byly WDŚ czy finał PP...

a jak jeszcze termin pasuje i Widzew tego dnia nie gra (albo gra blisko jak przed 1 WDŚ) to juz w ogole...
bwp

Post autor: bwp »

dawajcie zdjęcia chuligani, nie chce się już czytać o autonomii i zwycięstwie jednych czy drugich...
jablerr

Post autor: jablerr »

Czy wyjazd Lecha jest rekordem Polski jeśli chodzi o liczbę kibiców ?
nitro

Post autor: nitro »

jablerr pisze:Czy wyjazd Lecha jest rekordem Polski jeśli chodzi o liczbę kibiców ?
Nie wiem czy ten był najwiekszy, ale byl taki ..

W 1957 roku futboliści wywalczyli Puchar Polski po wygranej nad Górnikiem Zabrze 2:1, a rok później mistrzostwo Polski. To właśnie w tamtym okresie przylgnęło do nich miano „Rycerzy Wiosny”. Najlepsze spotkania rozgrywali właśnie o tej porze roku. Na decydujący o tytule mistrza pojedynek również z zabrzańskim klubem na Stadion Śląski pojechało prawie 10 tysięcy łodzian!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/gje ... 1xr7k.html" target="_blank
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2q ... bq4du.html" target="_blank
art_

Post autor: art_ »

Marek Zimiński pisze:No no.. Jak na wt. liczba 1000 zgody, robi ciężkie wrażenie - ładnie.
daruj sobie... przecież jesteś kibicem Widzewa.
Marco666

Post autor: Marco666 »

A mnie liczba Lecha nie dziwi, ani nie uważam jej za coś niesamowitego.
Finał PP od kilku lat jest najważniejszym meczem w Polsce. O mistrzostwo walczy się zdobywając punkty przez cały sezon - tu jeden mecz i trofeum :)

W zeszłym roku o ile pamiętam wszystkie bilety dla Legii do Bełchatowa rozeszły się w chwile. Rok wcześniej do Bełchatowa przyjechało ok 1000 osób z Grodziska (wszystkie bilety wykorzystali) i ok 3500-4000 kibiców Korony - a pojechało by znacznie więcej gdyby nie to że dostali niecałe 3000 biletów.
Zdziwić to mogło nie wykorzystanie swojej puli biletów przez Wisłę w zeszłym roku.

Na koniec brawa dla obu ekip za postawę godną finału PP :)
peron

Post autor: peron »

Jak już tak kolego ładnie wyliczasz to dodaj, że Lech miał ponad 300 km, mecz był we wtorek i miał 10 dni na zoorganizowanie wyjazdu. Takie małe szczególy. Bez odbioru.
PF

Post autor: PF »

http://www.youtube.com/watch?v=p0g_gdtsi7U" target="_blank PRZED MECZEM
modyAK

Post autor: modyAK »

zarowka

Post autor: zarowka »

uwaga na ten link - w FF lub Operze mogą wystapic bledy (u mnie zawisił sie komp i nastapilo zrzucanie pamieci fizycznej na dysk czy cos tam ...)
BobSwagger

Post autor: BobSwagger »

zarowka pisze:
uwaga na ten link - w FF lub Operze mogą wystapic bledy (u mnie zawisił sie komp i nastapilo zrzucanie pamieci fizycznej na dysk czy cos tam ...)

U mnie normalnie.
BKS Bielsko

Post autor: BKS Bielsko »

Nie wiem czy Was interesuje puchar Polski na tak niskim szczeblu ;), ale nie dojdzie do meczu Górala Żywiec z BKS Bielsko.

http://bks.bielsko.pl/1914,aktualnosci.html" target="_blank
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

matek pisze:Nie wiem czy Was interesuje puchar Polski na tak niskim szczeblu ;), ale nie dojdzie do meczu Górala Żywiec z BKS Bielsko.

http://bks.bielsko.pl/1914,aktualnosci.html" target="_blank" target="_blank
Szkoda tego meczu bo mogłoby byc ciekawie, ale z tego co sie orientuje, bedziecie mieli okazje spotkac sie przy okazji meczu Wlacowania-Goral :)
rafal

Post autor: rafal »

w dniu dzisiejszym GÓRNIK WAŁBRZYCH wygrywa z POLONIĄ ŚWIDNICA 2-0 w finale PUCHARU POLSKI na szczeblu okregowym
jatar

Post autor: jatar »

Jeszcze jedna fotka z Ruch - Lech (Sektor Lecha)
http://www.wielkopolskisport.pl/files/u ... rzowie.jpg" target="_blank
N_

Post autor: N_ »

Bieszczady Ustrzyki Dolne - CZARNI 1910 JASŁO 1:0

Od nas 5 osób na tym meczu, w tym samym czasie 15 osób wspiera Stal Mielec w Krośnie.
Mecz przegrywamy i z dalszej gry odpadamy.
ODPOWIEDZ