Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pabian1908

Post autor: pabian1908 »

a co do hasła Ziemia Obiecana to ŁKS miał je pierwszy na vlepce "CHULIGANI Z ZIEMII OBIECANEJ" jest to vlepa z około 2003 r.

Obrazek

http://images20.fotosik.pl/206/0e9e9131b1b2d490.jpg

jest to jeszcze edycja jak były małe vlepy
iparts.pl
akuku
ban

Post autor: akuku »

i w 2002 na bluzach teofilowa
White1910Pride

Post autor: White1910Pride »

ja mysle, że pierwszy tego hasla użył Władysław Reymont..no ewentualnie możemy powiedzieć że jeszcze Wajda :lol: :lol: :lol: :lol:

a jak to jest ze Szlachtą też ełkaesiacy pierwsi używali tego określenia? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chłopacy chociaż na Święta wyluzujcie :)
W

Post autor: W »

Internetowi napinacze ciekawy jestem czy któryś tam z was był.
akuku
ban

nie nie było nas ...
beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan »

W pisze:Internetowi napinacze ciekawy jestem czy któryś tam z was był.

:shock: Tzn. gdzie? W Ziemi Obiecanej?! Musiałem cię źle zrozumieć :roll:
beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan »

aha - to sorry.
majki

Post autor: majki »

jak i kibicom Widzewa tak i kibicom ŁKSu zycze wesolych rodzinnych bogatych oraz mokrych swiat Wielkiejnocy
T2

Post autor: T2 »

Ani mi po drodze z ŁKS, ani z Widzewem, wiec nie mam zadnego interesu w tym, zeby komusw tym sporze kibicowac i cos naginac. W zasadzie o nic mi wiecej nie chodzi, jak o tworzenie jakichs mitow, ze w 1981 roku Widzew cos znaczyl, zarowno w Lodzi, jak i w Polsce. Owszem, bledy ŁKS-u, ktory pozwolil na rozwiniecie sie sasiadow niewatpliwe, czego Rodowici doswiadczaja do dzis, ale ekipa Widzewa to zaczela sie ksztaltowac kilka lat pozniej, po udanych pucharowych meczach. I nie mowie tu o 20 tysiacach mieszkancow Lodzi, ktorzy w piekny, goracy, majowy dzien wybrali sie na szlagierowy mecz kolejki z Legia. Na tej zasadzie, to i Gornik Walbrzych mial nieziemska ekipe, bo przez trzy sezony, jak grali w I lidze w latach bodaj 1983-86 przychodzilo 35-40 tys ludzi, ktore byly wstanie obronic przed kazdym swoj stadion. A juz rozbrajaja mnie takie porownania, ze wsrod atakujacych bylo 60% jednych, a 40% drugich. Kto i jak to policzyl? A jak znam zycie za 5 lat pojdzie w Polske, ze te 40% to byl ŁKS...
W dalszej dyskusji udzialu juz nie biore, bo rozkminki na temat tego meczu prowadzilem juz z widzewiakami i ełkaesiakami niejednokrotnie i wiem, ze nic z tego nie wyniknie. Pisze, jak widzialem to ja i nie tylko ja, bo wspominalem ten temat wielokrotnie z kolegami, ktorzy rowniez wtedy w Lodzi byli. W ogole przy kazdych wspomnieniach z wyjazdow Legii z lat 80., ktore troche znam, bo na ten czas przypadl okres mojej aktywnosci, ta Legia w opowiesciach byla zawsze i wszedzie bita, uciekala i w ogole jawi sie, jak jakas Amica Wronki :lol: Zastanawiam sie, czy "ojcowie sukcesu" przez tyle lat sobie wmawiali pewne rzeczy, ze w nie uwierzyli, czy po prostu dorabiaja legende do swojego ruchu kibicowskiego ( i dla jasnosci, nie mowie tu o Widzewie, a przynajmniej nie tylko).
kicken
ban

Post autor: kicken »

Ełkaesiaczki, czemu ani słowa o waszym meczu z Odrą nie ma :shock: :?:
skord

Post autor: skord »

o ile sie niemyle eŁKSa miała zamkniętą Galere więc sie tak chłopaki nienapinajcie że ich tak mało było :wink:
mejdej

Post autor: mejdej »

To co napisał kibic Odry to lekka przesada.Trybuna może pomieścić 10 tys ludzi.Miejsca jakie były zajete świadczą ,że było ponad 3 tyś ludzi.Poza tym bilety po 35 zeta.
acab

Post autor: acab »

kicken wez przestan sie tak spinac i ogarnij sie!!!
kicken
ban

acab pisze:kicken wez przestan sie tak spinac
Po to istnieje ten temat.
Pozdrawiam :)
nitro

Post autor: nitro »

ŁKS - ODRA

Obrazek

Obrazek
rzaba

Post autor: rzaba »

Zmieniając temat, w dzisiejszej GW ukazał się wywiad z Puchalski
-> http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,40 ... l?skad=rss

Streszczając:

Całe tereny ŁKS wyrównać i sprzedać pod hotele i miejsca parkingowe dla potrzeb przyszłej hali, za uzyskane pieniądze wybudować od podstaw nowy stadion na 40k widzów w neutralnym miejscu. Warunkiem jest znalezienie odpowiedniej bazy treningowej dla ŁKS.
ALI 1908
ban

Post autor: ALI 1908 »

pan ruchalski to ma dopiero wizje i marzenia co on bierze ja też chce!!!!!!!!! zezol zwariował do reszty ale byznes jest byznes :lol:
jędrek

Post autor: jędrek »

rzaba pisze:
Całe tereny ŁKS wyrównać i sprzedać pod hotele i miejsca parkingowe dla potrzeb przyszłej hali, za uzyskane pieniądze wybudować od podstaw nowy stadion na 40k widzów w neutralnym miejscu.
Najbardziej neutralnym miejscem jest to, które pewne osoby z kręgu działaczy Widzewa już wykupiły w mieście. :lol:

Osobiście nie widzę takiej opcji aby w Łodzi był jeden stadion. Tak to widzą urzędnicy ale nie kibice oraz kluby. Dzierżawa stadionu na mecz będzie kosztować w chooooj kasy, a kluby na to nie stać.
rzaba

Post autor: rzaba »

Z punktu widzenia czysto ekonomicznego to Puchalski ma rację. Bo co to jest 250 miejsc parkingowych? Mogę się założyć że jak w hali będą mecze ligi światowej to nie będzie gdzie tam zaparkowć a co tu mówić o meczach piłkarskich na których miało by być po 20k widzów, dodatkowo nie od dziś wiadomo że taniej jest cos zbudować od podstaw niz przebudowywać/modernizować coś co się rozlatuje(bez urazy ale sami przyznacie że hala ŁKS to ruina).
Jeśli chodzi o moje zdanie to również jestem przeciwny ideii stadonu miejskiego. DWA KLUBU, DWA STADIONY - MIEJSKI TYLKO URZĄD
mjRTS

Post autor: mjRTS »

A ja jestem ciekaw, gdzie w pięknej Łodzi są te neutralne miejsca.Obstawiam Teofilów, Widzew, Retkinia, Radogoszcz.Można by tak długo i wszystkie są tak samo neutralne jak Piłsudskiego 138 i Unii 2. Ale w sumie ekonomia faktycznie wskazuje na jeden stadion.
esteen

Post autor: esteen »

rzaba pisze: Na waszym stadionie żeby coś zrobić najpierw trzeba rozebrać stare, a to sa koszty i to wcale nie małe.
Wydawało mi się, że to nie są aż takie duże koszty, mogę się jednak mylić. Tyle, że przy równaniu naszych terenów z ziemią też trzeba by to zrobić :lol: , więc twój argument odpada.
Przytaczasz argument z podgrzewana murawą. Jej koszt w stosunku do całego stadionu to ok 10-20%.

10-20% to nie tak mało..
Tereny - wiadomo że to nie będzie centrum tylko obrzeża a może i poza miastem (okolice autostrady) tam koszty ziemi nie są wcale takie duże.
Tereny to jedno, połączenia komunikacyjny to drugie, w ogóle gospodarowanie całej okolicy od zera..
Napewno koszty podnosi baza dla was, może tereny Startu?(gdybam - nie bijcie od razu) A czy położenie jest takie super? Sam wiesz najlepiej jak wyglądają okolice stadionu jak gracie atrakcyjny mecz. Gdzie jest ok 10 tys widzów. Po wybudowaniu nowego ta liczba na ważnych meczach mogła by się podwoić i co wtedy? Na ile wcześniej trzeba by przyjechać żeby znaleźć miejsce parkingowe? To tak na szybko, później może jeszcze coś naskrobe.
Miejsca parkingowe to na pewno problem, z którym trzeba by się zmierzyć...

No dobra, doczepiłem się do twojego "względu czysto ekonomicznego", jednak ta dyskusja w ogóle nie ma większego sensu. Dlaczego? Nikt nam nie będzie wyburzał stadionu i stawiał hoteli bo jakiś zezowaty łach ma "pomysł". To są tereny ŁKSu, prawie stuletniego klubu z wielkimi tradycjami i zasługami dla miasta (wiem, wiem, formalnie nie należą do nas). Uważam, że ten teren i nasz własny stadion należą nam się w tym miejscu jak psu zupa. Realia niestety są takie, że inwestorzy skłonni inwestować w infrastrukturę to na tą chwilę mrzonki, i jesteśmy zdani na łaskę miasta. Jednak bez przesady.. jak dla mnie najlepsze wyjście to budowanie krok po kroku nowego stadionu u nas (bo jak wiadomo u nas to ruina i nie ma co już z tym majstrować), i modernizacja/rozbudowa u was. Tylko trzeba jeszcze mieć na to pieniądze.
gawronRTS
ban

Post autor: gawronRTS »

Chlopaki z jednej jak i drugiej barykady nie mozemy dopuscic by nas ulokowano na jenym terytorium,dla waszego i naszego bezpieczenstwa...Musimy tu mowic jednym glosem.Widzew na Pilsudskiego,ŁKS na Unii.Koniec kropka...
Matys_RTS

Post autor: Matys_RTS »

jest takie ladne miejsce miedyz kilinskiego a piotrkowska pomiedzy srodmiesciem a gorniakiem, w okolicach tymienieckiego , tylnej, miesjce po zburzonej fabryce, na przeciwko SMS-u. Oczywiscie to tylko plan "B" .
Riposta1908

Post autor: Riposta1908 »

/jak to co jest :P
lajtowy stan kiedy sie najaram

;P
:D ciekaWE JAK JEST W KRK :d:d
Riposta1908

Post autor: Riposta1908 »

kurde a ja tak bardzo chciałem być dżezi i trendi i wogóle elo wypas joł.....
:D:D:D
kurde, ale jak sie napne to mi żyłka pęknie :lol:
akuku
ban

Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
majki

akuku pisze:Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
nudy ŁKS nie ma meczu to sie nudzimy
tym wpisem udowodniles tylko to jak jezdzisz na mecze swojego klubu
RDG 1910

Post autor: RDG 1910 »

majki pisze:
akuku pisze:Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
nudy ŁKS nie ma meczu to sie nudzimy
tym wpisem udowodniles tylko to jak jezdzisz na mecze swojego klubu
:shock: Lubin nie jest chyba tak daleko od Łodzi żeby ŁKSa musiała wyjechać o 5 rano. :lol:
manolo_pb

Post autor: manolo_pb »

Mógłby ktoś beznapinkowo napisać jak wygląda sytuacja na Bałutach ?
michal_ksg
ban

Post autor: michal_ksg »

manolo_pb pisze:Mógłby ktoś beznapinkowo napisać jak wygląda sytuacja na Bałutach ?
tu raczej to niemozliwe
8)
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy »

Najlepsze ekipy po stronie ŁKSu to Teofilów i Limanka, po stronie RTSu to Stare miasto i Żabienie, na Radogoszczu przewaga Widzewiaków.
Ale ogólnie rzecz biorąc Bałuty to 50% na 50%.
A powinno być lepiej, bo to zachodnia część Łodzi :)
mjRTS

Post autor: mjRTS »

Ja widzę, że na zachód od Polski leży Szwecja.Nieźle.Kolego powyżej, Bałuty to północna część Łodzi. Ty chyba jesteś mało rodowity.I dla kogo powinno być lepiej?
kicken
ban

DZIELNICA BAŁUTY

1) Widzewowi kibicuje cała wschodnia część Bałut, o której potocznie mówi się Stare Bałuty. Obejmuje ona osiedla: Stare Miasto, Doły, Zagajnikowa-Czarnieckiego (tzw.Zagaja), Marysin, Julianów-Łagiewnicka. Kibice ŁKS-u mają tutaj swoich nielicznych przedstawicieli i nieistnieją tam żadne ich zorganizowane grupy.

2) Julianów-Zgierska to obszar, na którym wpływy są porównywalne. Na terenie obejmującym przestrzeń pomiędzy ul. Zgierską a ul. Łagiewnicką przeważają zwolennicy Widzewa natomiast na terenie obejmującym przestrzeń od ul. Zgierskiej w kierunku Teofilowa, a zwłaszcza im bliżej ulicy Limanowskiego dominują zwolennicy ŁKS-u.

3) Bałuty Centrum, czyli ul. Limanowskiego (tzw. Limanka) z bocznymi uliczkami, okolicznymi kamienicami i blokami oraz z równolegle do niej ciągnącym się osiedlem Żubardź to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u. Poza pojedyńczymi osobami nie ma tutaj zorganizowanych grup kibiców Widzewa.

4) Osiedle Żabieniec wraz z osiedlem M. Reja i leżąca przy nich najbliższa część osiedla Żubardź (zachodnia część Bałut) to miejsca o zdecydowanie prowidzewskich sympatiach. Kibice ŁKS-u reprezentowani są tutaj przez pojedyńcze jednostki.

5) Osiedle Teofilów (zachodnia część Bałut) to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u, choć tutaj mieszka spora grupa tzw. Ultrasujących kibiców Widzewa zajmujących się dopingiem i oprawami na meczach.

6) Radogoszcz to osiedle leżące na pograniczu wschodniej i zachodniej części Bałut. Po rozpadzie zorganizowanej grupy sympatyków ŁKS-u z ul. Bema klub ten posiada większą liczbę zwolenników tylko na Radogoszczu Zachodzie i tam wpływy Widzewiaków i Ełkaesiaków są porównywalne. Osiedle Radogoszcz Wschód wraz z Sitowiem to zdecydowana dominacja fanów Widzewa.
akuku
ban

:lol: :lol: to Limanaka kiedys była za ŁKSem ?
co do rdg1910 , sorry ale kto Ci napisał ze jade do Lubina ? (jeden wyjazd na miesiac to i tak duze koszty)
A z tego info co do Bałut to Żubardz za widzewem :lol: dawno sie tak nie usmialem , a ta młodziez która tak ostro pocina z Żubardzia na mecze widzewa :shock: czasem brakuje im miejsca w 3 tramwajach.
majki

akuku pisze::lol: :lol: to Limanaka kiedys była za ŁKSem ?
co do rdg1910 , sorry ale kto Ci napisał ze jade do Lubina ? (jeden wyjazd na miesiac to i tak duze koszty)
A z tego info co do Bałut to Żubardz za widzewem :lol: dawno sie tak nie usmialem , a ta młodziez która tak ostro pocina z Żubardzia na mecze widzewa :shock: czasem brakuje im miejsca w 3 tramwajach.
pisz nazwy klubow z Wielkiej litery
-p-

Post autor: -p- »

Na radogoszczu zachodzie to od jakiegoś czasu już napewno nie wyrównane siły.
Zablokowany