Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
michal_ksg
ban

Post autor: michal_ksg » 07.04.2007, 00:22

ja tez wam wesolych i szczeliwych swiat
i zeby ten temat z tymi wszytkim uczestnikami ktorzy tu sie wpisuja trwal najdluzej bo jest sie z czego posmiac :)
A i mokrego smigusa mam dla was taki pomysl wezcie ci co tu sie wpisuja z obu stron umowcie i zrobcie wojne na wode :D :D :D
wesolych
TORCIDA GLIWICE

iparts.pl
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy » 07.04.2007, 06:33

Filemon08 pisze:ja bym złożył zyczenia chlopakom zza miedzy co dzisiaj Teofilów odwiedzili ale te zyczenia nic im nie pomogą... te święta nie będą dla nich miłe :lol:
Co prawda to prawda :D

pabian1908

Post autor: pabian1908 » 07.04.2007, 13:30

a co do hasła Ziemia Obiecana to ŁKS miał je pierwszy na vlepce "CHULIGANI Z ZIEMII OBIECANEJ" jest to vlepa z około 2003 r.

Obrazek

[link]

jest to jeszcze edycja jak były małe vlepy

akuku
ban

Post autor: akuku » 07.04.2007, 13:51

i w 2002 na bluzach teofilowa
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 07.04.2007, 15:28

ja mysle, że pierwszy tego hasla użył Władysław Reymont..no ewentualnie możemy powiedzieć że jeszcze Wajda :lol: :lol: :lol: :lol:

a jak to jest ze Szlachtą też ełkaesiacy pierwsi używali tego określenia? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chłopacy chociaż na Święta wyluzujcie :)
[link]

W

Post autor: W » 07.04.2007, 16:07

Internetowi napinacze ciekawy jestem czy któryś tam z was był.
Trenuj Do końca, Do Upadłego Bo Życie To Walka By Dążyć Do Czegoś

akuku
ban

Post autor: akuku » 07.04.2007, 16:49

nie nie było nas ...
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan » 07.04.2007, 18:43

W pisze:Internetowi napinacze ciekawy jestem czy któryś tam z was był.

:shock: Tzn. gdzie? W Ziemi Obiecanej?! Musiałem cię źle zrozumieć :roll:
Polonia 1920 Bytom

Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy » 07.04.2007, 19:03

Jemu chodzi o akcje na Teofilowie.

W a ty tam byłeś? Jeśli tak to widocznie dobrze spierdalałeś skoro możesz pisać na klawiaturce :)

Do zobaczenia ponownie.

beuthen_fan

Post autor: beuthen_fan » 07.04.2007, 19:07

aha - to sorry.
Polonia 1920 Bytom

majki

Post autor: majki » 07.04.2007, 19:13

jak i kibicom Widzewa tak i kibicom ŁKSu zycze wesolych rodzinnych bogatych oraz mokrych swiat Wielkiejnocy

T2

Post autor: T2 » 07.04.2007, 19:16

widzew łódź pisze:ech iluminati :lol: wychowałeś się na ełkaesiackich legendach i mitach opowiadanych przy ognisku przez weteranów...

w 1981 roku, jak "warszawskie hordy" przyjechały na Widzew nie było cię jeszcze prawdopodobnie na świecie ale pomimo to bardzo kategorycznie się w tym temacie wypowiadasz. :lol:
Więc posłuchaj teraz uważnie, tak abyś mógł kiedyś w przyszłości błysnąć znajomością tematu...

Na meczu z Legią było 22 tys ludzi, z czego ponad 21.000 kibiców Widzewa. Reszta to Legia i Łks, który pojawił się nie po to, by w 200 osób bronić 21.000 widzewiaków przed 500 legionistami :lol: tylko po to, by wykręcić awanturę ze swym odwiecznym (wtedy) wrogiem. Bo musisz wiedzieć, młody człowieku, że własnie Legia była kiedyś waszą największą kosą.
Oczywiście siła chuligańska jako taka Widzewa była wówczas mała, ale możesz mi wierzyć że pomimo to i tak w te 21.000 naprawdę byśmy sobie poradzili bez waszej szlachetnej pomocy.. :lol: O ile pamiętam zbyt wielu widzewiaków zresztą nie ucierpiało od tej "hordy", znam zaś przypadki całkiem odwrotne.. :wink: Wielkiej ekipy chuligańskiej Widzew nie miał, ale wiesz, wieśniaki silne są i wytrzymałe... :roll: dawały rade..

I wbrew temu co sugerujesz, nasze dobre czasy już wtedy powoli się zaczynały. Musiało minąć jeszcze tylko kilka latek, by zaczęły się na dobre.
Tak, to już ok. 30 lat trwa to "bardzo niedawno" twoim zdaniem..

PS: Jędrek - masz priv
pzdr
Nie zartuj. W maju 1981 to ŁKS rzadzil na stadionie przy Armii Czerwonej. To ŁKS trzepal od rana pociagi z Warszawy i to ŁKS lazil po calym stadionie, a koniec koncow, po pewnej naszej przyspiewce to wlasnie ŁKS stanal nad Legia na koronie owczesnej Niciarki (bez lawek jeszcze) i zaatakowal, wyganiajac nas na boisko. Pod dzisiejszym zegarem nie bylo nawet barw Widzewa. Tlum tych 20 tysiecy "kibicow Widzewa", jak to okreslasz, jednomyslnie skandowal jedynie "brawo milicja", jak nas psy katowaly na murawie oraz bohatersko dolaczal sie do masakrowania tych, ktorzy przed niebieskimi bandytami probowali uciekac na trybuny. Faktycznie, silne i honorowe "wiesniaki" i "dawaly rade". Czegos takiego jak mlyn Widzewa w ogole wowczas nie bylo, wiec nie farmazon tu, ze cos w tym meczu znaczyliscie. Akcja od poczatku do konca byla dzielem ŁKS-u, a jesli jacys widzewiacy sie tam wtedy oznaczyli, to moze w tych kartoflanych polach, gdzie dzis istnieje osiedle, lapiac pojedynczych legionistow, po sciezce zdrowia, ktora zafundowala nam milicja i wygonila ze stadionu. Gdyby nie ŁKS, to nikt by tam nawet do nas nie podszedl, choc bylismy bez zadnej obstawy, nie liczac kilkunastu ciezko przerazonych chlopaczkow z OHP z opaskami "Solidarnosc" na rekawach.

T2

Post autor: T2 » 07.04.2007, 19:20

south boat pisze:
Ile ty masz lat chłopie? w 80 jak była Legia nikt nas nie musiał bronić przed nimi . Mało tego, po meczu gonieni byli przez tysiące Kibiców, raczej Widzewa. Wiem bo goniłem.
Ta Warszawska Horda siedziała w sile ok.200 na Niciarce raczej spokojnie, oglądając się głównie żeby nie dostać po głowie. Nie było wtedy stref buforowych, a na Widzewie było ok. 22000 ludzi.
Grupa , która ich pogoniła na Niciarce to w 60% byliście wy a w 40% my bo wtedy brataliśmy się na Legię. Byłem, uczestniczyłem...
Tak , że popytaj starszych.

Pod Zegarem wisiały flagi RTS i LKS a Balon wyganiał gówniarstwo od nas żeby było dla was trochę więcej miejsca.
Po meczu wy olaliście sprawę, i zgoda - nie interesowało was to - natomiast my ganialiśmy Legię puszczoną przez psów od stadionu po Przybyszewskiego. Sam chowałem się po okolicznych domkach przed psami którzy próbowali robić porzadek.
Pomyśl chłopie - 22000 ludzi , LKS-u może z 500, jak my mogliśmy mieć problemy z obroną stadionu? Może stary chciał ci zaimponować... Z Poznaniem to dopytaj bo nikt od nas tego nie zna. No ale może stary.
Niezle farmazony, tysiace kibicow goniacych Legie, 200 osob z Legii, i jakas obrona stadionu, ktorego nikt z Legii nie atakowal, az zal komentowac...

Radog78

Post autor: Radog78 » 07.04.2007, 20:18

T2 i tak nic nie przetłumaczysz, jasno widać kto sieje ferment i propagandę. Za 10 lat będziemy pewnie czytać że Wy przyjechaliście uczyć się kibicowania od Widzewiaków, podpatrzeć piewsze w Polsce flagi i szale, my pojawiliśmy żeby Wam pomóc ale nic to niedało, nasze połączone siły było gonione daleko poza stadion przez dzielne hordy uwczesnych chuliganów Widzewa :wink:

iluminati

Post autor: iluminati » 07.04.2007, 20:27

Hmm Dziwne jak ja pisałem ze w latach 80 ŁKS lał sie z Legią to wielkie Kumate Widzewiaki zezwały mnie od kłamców zaraz T2 dowiesz sie ze to Widzew was zaatakował i to Widzew trzepał pociągi poprstu pewniej stronie miasta nie pasuje Pisanie prawdy zawsze odkrecają kota ogonem. Zresztą tradycje chuligańskie na Widzewie są jednymi z pierwszysch w europie. Ja poprostu ich wypowiedzi traktuje jak informacje w Pryma Aprylis :)

Wesołych Świąt Dla wszystkich kibiców :) bezwzgledu na barwy !!

T2

Post autor: T2 » 07.04.2007, 20:43

Ani mi po drodze z ŁKS, ani z Widzewem, wiec nie mam zadnego interesu w tym, zeby komusw tym sporze kibicowac i cos naginac. W zasadzie o nic mi wiecej nie chodzi, jak o tworzenie jakichs mitow, ze w 1981 roku Widzew cos znaczyl, zarowno w Lodzi, jak i w Polsce. Owszem, bledy ŁKS-u, ktory pozwolil na rozwiniecie sie sasiadow niewatpliwe, czego Rodowici doswiadczaja do dzis, ale ekipa Widzewa to zaczela sie ksztaltowac kilka lat pozniej, po udanych pucharowych meczach. I nie mowie tu o 20 tysiacach mieszkancow Lodzi, ktorzy w piekny, goracy, majowy dzien wybrali sie na szlagierowy mecz kolejki z Legia. Na tej zasadzie, to i Gornik Walbrzych mial nieziemska ekipe, bo przez trzy sezony, jak grali w I lidze w latach bodaj 1983-86 przychodzilo 35-40 tys ludzi, ktore byly wstanie obronic przed kazdym swoj stadion. A juz rozbrajaja mnie takie porownania, ze wsrod atakujacych bylo 60% jednych, a 40% drugich. Kto i jak to policzyl? A jak znam zycie za 5 lat pojdzie w Polske, ze te 40% to byl ŁKS...
W dalszej dyskusji udzialu juz nie biore, bo rozkminki na temat tego meczu prowadzilem juz z widzewiakami i ełkaesiakami niejednokrotnie i wiem, ze nic z tego nie wyniknie. Pisze, jak widzialem to ja i nie tylko ja, bo wspominalem ten temat wielokrotnie z kolegami, ktorzy rowniez wtedy w Lodzi byli. W ogole przy kazdych wspomnieniach z wyjazdow Legii z lat 80., ktore troche znam, bo na ten czas przypadl okres mojej aktywnosci, ta Legia w opowiesciach byla zawsze i wszedzie bita, uciekala i w ogole jawi sie, jak jakas Amica Wronki :lol: Zastanawiam sie, czy "ojcowie sukcesu" przez tyle lat sobie wmawiali pewne rzeczy, ze w nie uwierzyli, czy po prostu dorabiaja legende do swojego ruchu kibicowskiego ( i dla jasnosci, nie mowie tu o Widzewie, a przynajmniej nie tylko).

kicken
ban

Post autor: kicken » 08.04.2007, 11:00

Ełkaesiaczki, czemu ani słowa o waszym meczu z Odrą nie ma :shock: :?:
Idzie dwóch ełkaesiaków po meczu ulica .. nagle patrzą, a tam jakaś kartka na chodniku leży. Jeden podnosi i wpatrując się w nią mówi:
- Jahwe wiesz może co to za kartka? co tu jest narysowane ?
- nie wiem .. ale lepiej skserować

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 08.04.2007, 11:49

T2 tak sie składa, ze byłem wtedy pod Zegarem i miałem na sobie barwy i takich jak ja było sporo osób. Młyn nie wygladał jak obecnie, ale jezeli piszesz ze go nie było to jest to farmazon z twojej strony i nie wiem dlaczego Ty starszy juz kibic takie glupoty wypisujesz. Napisałes prawde o tym, ze to ŁKS was zaatakował i on was wygonił z trybun a takze o tym, ze to ełkaesiacy kontrolowali pociagi przed i po meczu. Posród tych, którzy wybiegli wtedy na murawe za wami było jednak kilku młodych widzewiaków, którzy jak to sie mówi terminowali u boku ełkaesiaków. Na Widzewie nie było wtedy takiej grupy , która mogła by podskoczyc ŁKS-owi czy Wam i jakl słusznie zauważyłeś nastapiło to dopiero za kilka lat(tak gdzies ok. 1986r). Gdyby nie było ŁKS-u to chyba rzeczywiscie nikt by do was nie startował, ale i wy byscie nic nie robili. Ganianki po meczu za wami to robił tłum zwykłych kibiców pod wpływem sytuacji i nagromadzonej wrogiej wam energii, kibiców w wiekszosci widzewskiej druzyny. Poza tymi uwagami twoja wersja jest w miare obiektywna.

Iluminati piszesz o rzeczach w których nie uczestniczyles i nie masz wogole o nich pojecia.Jezeli rajcuje cie wypowiadania sie w takich kwestiach to chociaz napisz, ze słyszałem o tym od... albo w red devilsie napisano, ze... , bo twoje zdanie w tych kwestiach moze tylko wywoływac usmiech na twarzy rzeczywistych uczestnikow zdarzen.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

kicken
ban

Post autor: kicken » 08.04.2007, 12:22

BiałyTeofilów pisze:
kicken pisze:Ełkaesiaczki, czemu ani słowa o waszym meczu z Odrą nie ma :shock: :?:

Psidzewiaczki jakbym chcial tu ironizowac spytalbym o to czemu slowa nie ma na inny temat.

Ty urwanyz choinki chlopcze nie powinienes tutaj sie wypowiadac bo to co mowisz to jawna kpina.

Chcesz wiedziec cos na temat meczu? Na nim ponad 3000 osob-liczba ogrooooooomna ku twojej uciesze, doping sredni, generalnie slabo, mecz najslabszy w przeciagu kilku ostatnich lat-jakies pytania? tak tak odrazu przynam ci racje-jestescie pierwszą siłą Łodzi :lol:
Ja sie tylko pytam o relacje, a ty od razu mówisz, że w Łodzi rządzi Widzew 8) Fajnie, że zawyżasz frekwencje na meczu o 1/2 (2 tys. podaje kibic Odry) Nie ma jak to obiektywizm :lol:
Ostatnio zmieniony 08.04.2007, 12:52 przez kicken, łącznie zmieniany 1 raz.
Idzie dwóch ełkaesiaków po meczu ulica .. nagle patrzą, a tam jakaś kartka na chodniku leży. Jeden podnosi i wpatrując się w nią mówi:

skord

Post autor: skord » 08.04.2007, 12:45

o ile sie niemyle eŁKSa miała zamkniętą Galere więc sie tak chłopaki nienapinajcie że ich tak mało było :wink:
RDG 1910 WzR 2002

iluminati

Post autor: iluminati » 08.04.2007, 12:57

Urodzony Łodzianin pisze:T2 tak sie składa, ze byłem wtedy pod Zegarem i miałem na sobie barwy i takich jak ja było sporo osób. Młyn nie wygladał jak obecnie, ale jezeli piszesz ze go nie było to jest to farmazon z twojej strony i nie wiem dlaczego Ty starszy juz kibic takie glupoty wypisujesz. Napisałes prawde o tym, ze to ŁKS was zaatakował i on was wygonił z trybun a takze o tym, ze to ełkaesiacy kontrolowali pociagi przed i po meczu. Posród tych, którzy wybiegli wtedy na murawe za wami było jednak kilku młodych widzewiaków, którzy jak to sie mówi terminowali u boku ełkaesiaków. Na Widzewie nie było wtedy takiej grupy , która mogła by podskoczyc ŁKS-owi czy Wam i jakl słusznie zauważyłeś nastapiło to dopiero za kilka lat(tak gdzies ok. 1986r). Gdyby nie było ŁKS-u to chyba rzeczywiscie nikt by do was nie startował, ale i wy byscie nic nie robili. Ganianki po meczu za wami to robił tłum zwykłych kibiców pod wpływem sytuacji i nagromadzonej wrogiej wam energii, kibiców w wiekszosci widzewskiej druzyny. Poza tymi uwagami twoja wersja jest w miare obiektywna.

Iluminati piszesz o rzeczach w których nie uczestniczyles i nie masz wogole o nich pojecia.Jezeli rajcuje cie wypowiadania sie w takich kwestiach to chociaz napisz, ze słyszałem o tym od... albo w red devilsie napisano, ze... , bo twoje zdanie w tych kwestiach moze tylko wywoływac usmiech na twarzy rzeczywistych uczestnikow zdarzen.
Przepraszam cie bardzo jestem rocznik '81 wiec raczej brać udziału w nie mogłem zresztą podejrzewam ze 85% tego forum jest znacznie młodszych odemnie i Gloryfikuje Widzew w sposób bardziej zakłamany !! i przekreca prawde ,wiec czep sie kolegów po szalu a nie mnie. Bo raczej wpisy Gdzie macie Robotnicze albo gdzie macie CC bardziej was jarają i uznajecie je za bardziej sensowne niz moje.
SKoro Jeden z Was pisze ze ŁKS sie nie liczył na meczach z Legia w latach 80 , potem ktoś z Legii pisze Jak było, Znieniacie zdanie. Czep sie wiec jak mówiłem swoich końcówek po szalu .

Zresztą gdzie ci wielcy historycy z waszej strony ,milczą bo lata 80, i przelołom lat 90 to dla nich czas tak odległy ze nie mieli pojecia co To Widzew i ŁKS , tylko jarali sie graniem w gume i klejeniem wycinanek na brystolu .

mejdej

Post autor: mejdej » 08.04.2007, 13:20

To co napisał kibic Odry to lekka przesada.Trybuna może pomieścić 10 tys ludzi.Miejsca jakie były zajete świadczą ,że było ponad 3 tyś ludzi.Poza tym bilety po 35 zeta.
Klubem Łodzi Jest ŁKS

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 08.04.2007, 14:51

"iluminati" napisał:

"Zresztą gdzie ci wielcy historycy z waszej strony ,milczą bo lata 80, i przelołom lat 90 to dla nich czas tak odległy ze nie mieli pojecia co To Widzew i ŁKS , tylko jarali sie graniem w gume i klejeniem wycinanek na brystolu "

Zapewniam Cie, ze ludzi z naszej strony, ktorzy pamietaja tamte czasy jest bardzo duzo tylko niewielu z nich chce tu sie produkowac i toczyc boje z wszystkowiedzacymi. Gdy rzeczywiscie glupota przekracza pewne granice rozsadku ktos sie wpisze i to jest najwiekszy problem tego forum. Gdyby to nie było forum ogólnopolskie to pewnie nikt ze znajacych sprawy by sie tu nie wpisywał i pozostawił popisy napinajacej sie mlodziezy swojemu biegowi.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

jędrek

Post autor: jędrek » 08.04.2007, 15:34

Starsi mówiąc brzydkim językiem mają wyjebane na Wasze dyskusje polegające na wzajemnym ubliżaniu sobie i pokazywaniu jaki kto jest wielki.

acab

Post autor: acab » 08.04.2007, 18:26

kicken wez przestan sie tak spinac i ogarnij sie!!!
"...to melodie szarych ulic, to jest ze stadionu ryk..."

kicken
ban

Post autor: kicken » 08.04.2007, 19:30

acab pisze:kicken wez przestan sie tak spinac
Po to istnieje ten temat.
Pozdrawiam :)

T2

Post autor: T2 » 08.04.2007, 19:34

Urodzony Łodzianin pisze:T2 tak sie składa, ze byłem wtedy pod Zegarem i miałem na sobie barwy i takich jak ja było sporo osób. Młyn nie wygladał jak obecnie, ale jezeli piszesz ze go nie było to jest to farmazon z twojej strony i nie wiem dlaczego Ty starszy juz kibic takie glupoty wypisujesz. Napisałes prawde o tym, ze to ŁKS was zaatakował i on was wygonił z trybun a takze o tym, ze to ełkaesiacy kontrolowali pociagi przed i po meczu. Posród tych, którzy wybiegli wtedy na murawe za wami było jednak kilku młodych widzewiaków, którzy jak to sie mówi terminowali u boku ełkaesiaków. Na Widzewie nie było wtedy takiej grupy , która mogła by podskoczyc ŁKS-owi czy Wam i jakl słusznie zauważyłeś nastapiło to dopiero za kilka lat(tak gdzies ok. 1986r). Gdyby nie było ŁKS-u to chyba rzeczywiscie nikt by do was nie startował, ale i wy byscie nic nie robili. Ganianki po meczu za wami to robił tłum zwykłych kibiców pod wpływem sytuacji i nagromadzonej wrogiej wam energii, kibiców w wiekszosci widzewskiej druzyny. Poza tymi uwagami twoja wersja jest w miare obiektywna.
[...]
Ostatnie slowo.Ja nie mowie, ze Was w ogole nie bylo, moze i jakas czesc tam byla widzewiakow, ale niech Twoi koledzy po szalu nie smuca, ze proporcje atakujacych to 60% ŁKS i 40% Widzewa i ze po meczu gonily nas "tysiace kibicow Widzewa". Druga sprawa, to kto, kiedy i gdzie pisal, ze mysmy chcieli robic wtedy jakas akcje na stadionie? Wtedy jechalo sie bez wahadla i siedzialo sie na obcym stadionie bez obstawy. Podstawą na takim meczu, gdzie byl pelen stadion miejscowych bylo zaliczyc mecz i ...nie dostac po glowie. I to juz byl sukces. O zadnych ruchach z naszej strony nie bylo mowy, bo to byloby samobojstwo.

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 09.04.2007, 03:31

White Bandit pisze:Powiem tylko 1.Zapraszamy podmiejskich częsciej na Teofilów bo strasznie szybko sie zrywaja jak nas zobacza i kumpli zostawiaja :D
p takich godzinach dzieci juz spią to raz a dwa to Święta są.odejdz od komputera i nie pisz bzdur w tym temacie więcej..
[link]

Rosiu
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Rosiu » 09.04.2007, 10:52

White Bandit pisze:Powiem tylko 1.Zapraszamy podmiejskich częsciej na Teofilów bo strasznie szybko sie zrywaja jak nas zobacza i kumpli zostawiaja :D
dobre :lol: chuligana z miasta mamy :lol: jestes taki mocny to wpadnij na teren Widzewa :lol:

WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 09.04.2007, 11:15

eeee no chłopaki, zadziwiacie mnie. Zamieniacie się z patologii w całkiem klasowych gości :wink:
[link]
Obrazek

Widzewek Tuszyn

Post autor: Widzewek Tuszyn » 09.04.2007, 22:24

Bialy Teofilow czy przypadkiem nie jestes Ziomek ze szkoly R.F... cos mi sie tak zdaje :))pozdro TYLKO WIDZEW RTS!!!!!!!!
oooooo Lodzki Widzew ole...

przem-1977

Post autor: przem-1977 » 09.04.2007, 22:25

Rosiu pisze:
dobre :lol: chuligana z miasta mamy :lol: jestes taki mocny to wpadnij na teren Widzewa :lol:

zawsze jestem w swieta i oklejam swoj rodzinny blok naszymi vlepami jakos nie sa dlugo ale niektore do tej pory wisza (mam 1,90) :lol: z zerwaniem macie problemy

sytuacja ze swiat w moim domu kuzynka (mieszka na "C" ) mowi
-zawsze bylam za ŁKS, a moja mama
- i nie wstyd ci??
RTS

nitro

Post autor: nitro » 10.04.2007, 17:13

ŁKS - ODRA

[link]

[link]

rzaba

Post autor: rzaba » 11.04.2007, 11:00

Zmieniając temat, w dzisiejszej GW ukazał się wywiad z Puchalski
-> [link]

Streszczając:

Całe tereny ŁKS wyrównać i sprzedać pod hotele i miejsca parkingowe dla potrzeb przyszłej hali, za uzyskane pieniądze wybudować od podstaw nowy stadion na 40k widzów w neutralnym miejscu. Warunkiem jest znalezienie odpowiedniej bazy treningowej dla ŁKS.
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

Zablokowany